В прошлые выходные с электриком в соседней квартире занесли станцию на кухню, подключали фазозависимый котел прямиком от станции. Ожидаемо выбивал ошибку и не работал ни к каком положении штепсельной вилки. Так как на прошлых выходных у нас не хватило некоторых элементов чтобы закончить весь монтаж квартирной электропроводки для подключения двух квартир к одной зарядной станции, все перенесли на эти выходные. Всю неделю я снова ломал голову перебирая всевозможные варианты решения этой проблемы. Остановился на возможном варианте найденном на ютубе, с подключением резистора сопротивления на однин из проводов. Докупив все нужные детали сегодня мы закончили весь монтаж квартирной электропроводки для подключения альтернативного источника питания двух квартир. В моей квартире установлены две розетки для зарядной станции, на каждую квартиру отдельно, чтобы разгрузить розетку зарядной станции, ведь у нее из четыре. Эти розетки подключены к трехпозиционным переключателям SFT232 Hager. После монтажа электрик все прозвонил, все вроде Ок. Тут же ему пришла мысль - резистор сопротивления можно подставить не в самом проводе котла, а сразу после переключателя SFT232 Hager, в щитке. Проверяем что у нас вышло. Отрубаем питание квартир, переключаем оба SFT232 Hager в положение номер два, подключаем станцию к розеткам обоих квартир через кабеля вилка-вилка, и проверяем. Все работает, свет есть в обеих квартирах, холодильники работают. Включаем котел - и о чудо! Он запускается без всяких костылей в виде резисторов сопротивления, и пр. Нет никаких ошибок! Суем индикаторную отвертку в соседнее гнездо сетевого фильтра в которое он подключен, и видим что в одном лампочка горит ярко, а в другом еле горит. Я допускаю предположение что электрик что-то перепутал и где-то городской ноль у нас пробивается. Он идет и вообще выдергивает городской ноль из всей конструкции для чистоты эксперимента, и котел продолжает работать. Далее идем в мою квартиру где стоит станция и где они подключена к той квартире через отдельную розетку и переворачиваем в розетка кабель вилка-вилка. Но котел по прежнему включается и работает. и в соседней розетке сетевого фильтра, в которую подключен котел, проверяем снова индикаторной отверткой, и фаза там снова горит, а там где слабо горело вообще не горит. Чудеса какие-то! Вроде как нам гора с плеч, не надо заморачиваться никакими костылями, а с другой стороны не поймем почему так происходит. Может какая-то разница сопротивлений проводов на всей этой цепочке возникла. Хорошо бы чтобы в последствии не возникло никаких проблем. Но пока вот так.
Реклама
Подключение резервного источника питания в квартиреИнтеграция зарядной станции.
Опубликовано 21 Сентябрь 2025 - 15:44
котел прямиком от станции. Ожидаемо выбивал ошибку и не работал ни к каком положении штепсельной вилки.При этом вы проверяли фазу на выходе со станции? И после переворачивания вилки в станции менялась фазировка? Индикатор светится ярко. На нуле не светится даже тускло.
Хз, выше схема предложеная Koval нормально рабочая.
Опубликовано 09 Декабрь 2025 - 20:34
Може кому буде цікаво. Топ 5 зарядних станцій, купівля їх у Європі, промокод і таке інше.
В мене Екофлоу, єслі шо, цілком задоволений ![]()
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 09 Декабрь 2025 - 21:10
З точки зору підключення з загальним нулем не все так однозначно.
У мене є знайомий, Богдан Хрущ, (СТО Хрущ).
І він мені робив підключення інвертора з батарєєю і у мене вдома, і у себе вдома, і у нього на СТО.
Так ось, через 2 роки нормальної роботи схема через АВР (переключення між міською мережею і локальною на квартирі) дала збій.
Причина - хтось в одній з квартир дома підключив блюєтті чи аналог по принципу "вилка-вилка" таким чином що на загальному нулі з'явилася додаткова ліва фаза.
І АВР почав глючити оскільки не розумів як таке можливо, він в автоматичному режимі хаотично переключав живлення між міською і локальною мережею.
Так що, якщо використовуєте у квартирі подібну схему, знайте по що поруч є дятли яке вам все спаплюжать
https://vm.tiktok.com/ZMDe81wmv/
Опубликовано 09 Декабрь 2025 - 21:42
Есть Bluetti и Ecoflow с пятилетней гарантией, полной сервисной поддержкой, приложениями и обновлениями, и есть всякая китайская ерунда с месячной, или трехмесячной гарантией, которая тоже сейчас стоит недешево, и даже работает какое-то время если повезет. А бывает и взрывается. Тут каждому выбирать свое. У меня сейчас Bluetti AC200PL ежедневно, и еженощно тянет две квартиры, и дискомфорт у меня только в том, что надо вручную это все включать/выключать, и заново включать телевизор, но так надежнее. Очень вовремя я ее купил, официальную, с пятилетней гарантией, а сейчас серые продают по две штуки баксов, с гарантией 1-6 месяцев, и их берут.
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 07:18
надо вручную это все включать/выключать, и заново включать телевизор, но так надежнее.
Так само, вручну перемикаю перемикач вводу резерву.
По роліку - реклама двох перших брендів станцій. Не більше. )))Та хто зна...
Зате вдвічі дешевше моєї Екофлоу ![]()
Ще в мене є 105 Амперний літій-ферумний акумулятор для човнового двигуна + зарядка + інвертор, але користуватись цим геморно. Інша справа зарядна станція - три в одному. За ручку взяв, вкинув в багажник і поїхав на дачу.
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 08:30
Я этого бабэла слушал несколько раз: купил планшет и ТВ приставку - шо то шо то по итогу вызвало вопросы...Може кому буде цікаво. Топ 5 зарядних станцій, купівля їх у Європі, промокод і таке інше.
В мене Екофлоу, єслі шо, цілком задоволений
А так складно звонил (с) )))
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 20:28
Зате вдвічі дешевше моєї Екофлоу
Ну не вдічі.
Хоча на екофлоу та блюеті ціни підняли до небес, навіть в порівнянні з цінами 2...3 місяці тому. Не вартують вони стільки. Але люди мабуть беруть ці розкручені бренди. Тому і ціна....
Изменено: Avtomobilist, 10 Декабрь 2025 - 20:28
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 20:35
З точки зору підключення з загальним нулем не все так однозначно.
У мене є знайомий, Богдан Хрущ, (СТО Хрущ).
І він мені робив підключення інвертора з батарєєю і у мене вдома, і у себе вдома, і у нього на СТО.
Так ось, через 2 роки нормальної роботи схема через АВР (переключення між міською мережею і локальною на квартирі) дала збій.
Причина - хтось в одній з квартир дома підключив блюєтті чи аналог по принципу "вилка-вилка" таким чином що на загальному нулі з'явилася додаткова ліва фаза.
І АВР почав глючити оскільки не розумів як таке можливо, він в автоматичному режимі хаотично переключав живлення між міською і локальною мережею.
Так що, якщо використовуєте у квартирі подібну схему, знайте по що поруч є дятли яке вам все спаплюжать
Ібо китаезний АВР - найбільше зло в електриці.
Так само, вручну перемикаю перемикач вводу резерву.
Це самий правильний підхід.
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 22:51
Ти маєш на увазі, що блюєтті був підключений напряму до розетки без відключення увідних автоматів?
Вводні автомати звичайно відключені, але ж вони не розривають нуль
Ібо китаезний АВР - найбільше зло в електриці.
Чому?
Не бачу жодних складнощів вимикати одночасно фазу з нулем
У когось в квартирі цього немає. Просто відключили вводний автомат і втикнули екофлоу напряму в розетку
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 22:55
але ж вони не розривають нуль
Так АВР розриває/переключає і фазу і нуль. ![]()
У когось в квартирі цього немає. Просто відключили вводний автомат і втикнули екофлоу напряму в розетку
Якщо це у сусіда, то яким це боком до квартири з правильно підключеним АВР?
Изменено: Avtomobilist, 10 Декабрь 2025 - 22:57
Опубликовано 10 Декабрь 2025 - 23:02
Вводні автомати звичайно відключені, але ж вони не розривають нуль
А яка різниця, якою стороною увімкнути вілку від блюєтті у розетку? Хіба нуль та фаза визначаються не в момент під'єднання до нуля? Який полюс з'єднали з нулем(а по суті з землею на підстанції), той і став нулем. А другий, відповідно, фазою для своєї мережі. А допоки не під'єднуєш до мережі, то обидва дроти мають однаковий потенціал відносно і нуля, і фази. І світяться індикаторм однаково, в пів-сили. З генераторами саме так. Чи в зарядних станціях якось по іншому реалізован зв'язок вихідної обмотки з мережею?
Якщо це у сусіда, то яким це боком до квартири з правильно підключеним АВР?
Я до цього й веду. У роліку був натяк на причину такої поведінки, яка теоретично мала б охопити всі блюєті в будинку на той момент.
Изменено: Andre_71, 10 Декабрь 2025 - 23:03
Опубликовано 11 Декабрь 2025 - 00:20
Ну не вдвічі.Моя Дельта 2 коштувала еквівалент 1000 баксів. Але це не мій вибір, син подарував.
Хоча на екофлоу та блюеті ціни підняли до небес, навіть в порівнянні з цінами 2...3 місяці тому. Не вартують вони стільки. Але люди мабуть беруть ці розкручені бренди. Тому і ціна....Так а я ж про що?.. В ролику, нехай він навіть тричі рекламний, пропонуються альтернативні варіанти, які дешевше. І цілком можливо не гірші за розкручені бренди.
Опубликовано 11 Декабрь 2025 - 10:04
Чому?
Якістю матеріалів, компонентів, дребезгом контактів, недовговічністю. А також при їх використанні часто горять зарядні станції.
АВР повинен бути на контакторах, типа такого: https://bt-service.u...40a-max-18-5kvt
Опубликовано 12 Декабрь 2025 - 10:41
Я этого бабэла слушал несколько раз: купил планшет и ТВ приставку - шо то шо то по итогу вызвало вопросы...
То може не Бабл винуватий, а китайці?.. ![]()
Ось для прикладу: зараз нічого популярного бренду Сяомі і його суббрендів принципово не купую, бо майже до всієї їх продукції, якою користувався, були питання. Було два телефони, і в кожному були свої приколи, зараз юзаю Самсунг. Диспенсери для мила їхні більше року не живуть. Навіть до чайників Сяомі у мене є питання - підлизується вода на корпус
І так майже вся китайщина: начебто непогана річ, але часто якийсь нюанс зіпсує враження.
Свіжий приклад: накупив рідним на блекаути ліхтариків https://www.aliexpre....5d3618023Am3dN
Три непогані акуми 18650, яскравий, зручний, хороша ціна з монетами і промокодами 304 грн, але... як же він, падлюка, довго заряджається отим одним ампером!
Китайці зекономили на швидкій зарядці ![]()
Изменено: Щукарь, 12 Декабрь 2025 - 10:42
Опубликовано 12 Декабрь 2025 - 10:51
Це ти мабуть зєкономив на нормальних фонарях.
Не бачу малюнка, алішку сервер не пускає нароботі. Але вангую, що фонарики вмикаєте або на довго, або на максимум. Більше вірю, що надовго.
Так, 1Ампер то сама проста схема зарядки на якійсь мікрусі. І то китайці зрозуміли, що режим 2А зварить схему ну дуже швидко. А ще чого тобі треба?
Підвищення потужності веде до збільшення втрат у вигляді нагріву. Потім хтось заспіває про проплавлений пластик, потім про лишню вагу через радіатори.
А там і возик на колесиках вже виходить, ще крила можна доліпити.![]()
КюЧардж за копійки хочете? Може ще і надійний? Зрозуміло....![]()
Забули про часи коли радіо було на лампах і батарейки були на вольт 70. І взагалі радист був дуже схожий на курьєра з доставки замовлень їжі.
Прикрепленные файлы:
Изменено: baton45, 12 Декабрь 2025 - 11:00
Опубликовано 12 Декабрь 2025 - 10:58
Наприклад ІЕК , ніколи їх не ставлю та нікому не рекомендую , але треба для времянок , чи не всім по кишені більш дороге . Воно працює , але коли поставиш 300 автоматів , то один-два-три з них обов'язково не працюватиме з нову .
Зараз популярні в зв'язку з блекаутами різні освітлювально-силові прибамбаситна китайських батареях . Один хлопчик займається цим професійно , куча заказів . Вчора вперше за три роки китайська батарея рвонула й літала по кімнаті як фейерверк . Ще бувало що приходять з Аліка батареї з піском .
Але в середньостатичного споживача більш менш працюватиме .
Шанси є що нарвешся на батарею начинену піском , але вірогідність відсотків десять максимум .
Та все ж АВР китайські працюють . Може у Коваля проблеми тому що він фазу з станції дає на загальний нуль ?
Опубликовано 12 Декабрь 2025 - 15:07
Це ти мабуть зєкономив на нормальних фонарях.
Так, я економлю на "нормальних фонарях", бо маю Екофлоу на всю квартиру
То
накупив рідним на блекаути
Так, 1Ампер то сама проста схема зарядки на якійсь мікрусі.
Платка імпульсного зарядного модуля також коштує копійки. В наш час заряджати акум ємністю більше 7 А/г одним ампером - нонсенс.
І то китайці зрозуміли, що режим 2А зварить схему ну дуже швидко.
Твій телефон же не зварюється від прискореної зарядки ![]()
Просто у китайців підхід як у мультику: "Ладно, і так сойдьот!"
Изменено: Щукарь, 12 Декабрь 2025 - 15:18
Опубликовано 15 Декабрь 2025 - 21:45
Де ти береш Меллер ? я їх років десять точно не бачив , та мабуть більше . Хоча розетка пише що є .
Той щит якраз років з 10 назад і монтував. Добавив пару років назад тільки автомат зарядки Тесли. Да, іще там цікавий девайс видно - глушилка гени, коли зьявляється основна мережа. Мега корисна річ.
Изменено: Koval, 15 Декабрь 2025 - 21:47
Опубликовано 15 Декабрь 2025 - 22:05
...зараз закидаєте яйцями, але все одно запитаю ![]()
а чого всі "ганяються" за ручними перекидними рубильниками, якщо є РВФ, в якому вхід від 3-х фаз а вихід одна, воно ж може відігравати роль і автоматичного перемикача і "контролера" по напрузі та струму
ні, я розумію в кого 20+ квт дейе з такими ж акб на весь будинок, де прямо можна зпрогнозувати залипання контактів у разі автоперекидки під навантаженням, а для квартири з 10 амперним навантаженням максимум зі всіма холодильниками, мікрохвильовками і навіть чайниками? Воно ж так зручно![]()
Ще і від такого убезпечить, тому що як тільки "побачить" не на вході а на виході (або на нулі) фазу, відрубить все моментально, перевіряв особисто ![]()
Изменено: Zergus, 15 Декабрь 2025 - 22:11
Опубликовано 15 Декабрь 2025 - 23:48
Я спросонья вчера под утро переключил рубильники на станцию, но не выключил кнопку сетевого фильтра от которого станция заряжалась перед этим. Затем проснулся от того что компрессор холодильника колбасило так, что я подумал что это сосед перфоратором что-то сверлит. Не понял сразу что происходит, открыл холодильник, и лампочка в нем мигает. вырубил из сети, побежал в другую квартиру, там холодильник не колбасило, но когда открыл его, там тоже мигал свет. Затем вернулся, и заметил включенный сетевой фильтр. Таким образом станция выдавала в сеть 220, и сама же их потребляла. Видимо это давало какие-то помехи в сеть. Но все обошлось.
Опубликовано 16 Декабрь 2025 - 10:27
и сама же их потреблялау меня подключена зарядка станции на выключатель нагрузки со стороны города. Поэтому такой вариант не возможен. Заряжается только когда есть город и не возможно при работе станции. Для зарядки станции поставил доп автомат. Но можно вывести и розетку для неё, если кабель резать не хочешь.
Опубликовано 16 Декабрь 2025 - 11:47
у меня подключена зарядка станции на выключатель нагрузки со стороны города. Поэтому такой вариант не возможен. Заряжается только когда есть город и не возможно при работе станции. Для зарядки станции поставил доп автомат. Но можно вывести и розетку для неё, если кабель резать не хочешь.
У меня тоже была такая мысль, тоже вывести городское на доп автомат, когда электрик врезал щиток и производил монтаж, но в процессе передумали.
2 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых