OVC 3.2
это многое объясняет (с)
Опубликовано 03 Ноябрь 2017 - 12:22
Кожної осені/весни є постійні суперечки що до рано/пізно ... У кожного з нас різний графік і вподобання ...
беремо Евакуатора ... у нього власне СТО чи принаймні місце де він поїде і за годину без черг буде мати зимові колеса взуті, плюс їздить часто і багато і вдень і можливо вночі ... то звісно що йому зимові колеса при стабільному плюсі нафіг не впали ....
Беремо наприклад мене .... єдиний час коли можу перевзутись це субота, але цей час не тільки в мене а і більшості містян, тобто черги гарантовано .... тому якщо серед тижня буде мороз я буду змушений переплачувати і стояти до 12ї ночі аби перевзутись .... напуркуа ? .... плюс їду я на роботу зранку о 8:30 а відтак у львові сьогодні максимум було +7 а переважно +1...+3 останніх кілька днів ... а назад їду ввечорі після 19ї тобто знову вже +5 ... +7
тепер питання що я зробив не правильно, чи може АлексЕвакуаор щось робить неправильно ? все ок, і всі зробили правильно лише підлаштувались під свій режим і вподобання.
про "економістів" ільше мається на увазі тих хто має режим яку у мене але чекає на перший сніг і перший лід, і потім героїчно з висунутим язиком їздить і намагається перевзутись бо треба ВЖЕ ... це як бігти за туалетним папером в магазин коли вже приспічило )))
а що до переваг зимової чи літньої гуми при нулю чи навіть +10 .... тут також все дуже індивідуально .... скажімо напівлиса літня гума не буде краща на мокрому асфальті при +1..+3 ніж двохрічна зимова гума з 3Д фіксацією ламелей .... ну і як казав Базл - "не варто гнатись за метром різниці гальмівного шляху коли 30метрів просрав колупаючись в носі" ))) зимова гума абсолютно нормально себе почуває і до +15 які частенько бувають зимою у нас і щось навіть алекс евакуатор не спішить первзуватись в літо ....
а є ще люди яким треба обкатати шипи в новій резині .... чи їм також чекати перших заморозків і зразу виривати буксуючі шипи ? ;)
кароче народ ліпше давайте писати хто перевзувся і за скільки .... давайте писати у кого яка Т, це набагато цікавіше ніж доводити рано/пізно
Опубликовано 03 Ноябрь 2017 - 13:29
ДораХа!!! (с) УОК
В прошлом году было не намного дешевле.
Шо за специфика?
Летний ранфлет сменить на зимний ранфлет и датчики не поломать.
Опубликовано 03 Ноябрь 2017 - 17:38
Выскочил на трассу, на улице +10, больше 120 км/час начинаю чувствовать разницу с летней резиной.
Рано переобулся.
Опубликовано 06 Ноябрь 2017 - 14:18
зимова гума абсолютно нормально себе почуває і до +15
Нормальна арктика, вже при +5 не дає змоги нормально керувати на швидкості більше 80км/г.
Не заздрю тому, кому потрібно проїхати на ній в +15 пару сотень км, а якщо обмежений час і потрібно їхати 100+ - це пекло для водія, на собі особисто це пару разів відчував - ну його в пень. Краще дочекатися морозів і спокійно без черг перебутися за годину після роботи або в обідню перерву. Поки що літня гума рулить на 100%.
Yesterday we obeyed kings and bent our necks before emperors. But today we kneel only to truth..
Опубликовано 06 Ноябрь 2017 - 21:36
Опубликовано 06 Ноябрь 2017 - 21:37
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 00:10
Замерзша калюжа бігала?Любителям летняги в ноябре:
http://i.piccy.info/...MG_3782_800.jpg
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 06:34
Дочка подарила с богатством! Уже года четыре со мной ездит.у нас +7 на 8-му ранку
PULYA, що за сундучок?)
К сожалению пропускаю сезон, не до рыбалки.Везе мотиль на рибаловку...Щоб не замерз)
PULYA, а че за авто?! жрет шота многа...
(или то мгновенный?!)
3,2 он и по книге почти так же плюс специфика города. Мы уже с тобой на эту тему по Омегам дискуссии вели.это многое объясняет (с)
Зато как на вариаторе, переключения не чувствуется. :)))у ниво каропка ахтамат.
а у миня не ахтамат.
а он не объяснил.
а я не перспросил.
короче я на первой пол города проехал![]()
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 08:33
Угу, как-то доводилось в +15 поездить на хапелите, а если точнее то "плавать" по асфальту километров 200... единственное - эти +15 были ранней весной. Так что лучше в ноль на летней, чем в +15 на зиме.Нормальна арктика, вже при +5 не дає змоги нормально керувати на швидкості більше 80км/г.
Не заздрю тому, кому потрібно проїхати на ній в +15 пару сотень км.
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 09:38
вчерась перевзул Хондо в зимку, сам в гараже, безкоштовно, ибо второй комплект, KW-21
службовый Ланос переобут еще с 25-го октября по приказу от завгара, 140 гришек на шиномонтажке, без балансировки, ибо бесполезно, т.к. сам колеса через день молотком балансирую...
лучше лучше, чем хуже...
в детстве я думал счастье есть, повзрослев понял - счастье пить!
У каждого волшебника есть волшебная палочка, а у каждой волшебницы есть волшебная дырочка...
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 09:47
т.к. сам колеса через день молотком балансирую...
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 09:57
Нормальна арктика, вже при +5 не дає змоги нормально керувати на швидкості більше 80км/г. Не заздрю тому, кому потрібно проїхати на ній в +15 пару сотень км
звісно у всі фломастери різні, але я останніх 15років їжджу на арктичній гумі взимку і щось не зауважив якихось радикальних змін в поведінці машини на зимовій гумі навіть при +15. звісно стало м’якше, звісно трохи більш запізніла реакція на кермо. Так є невеличке збільшення гальмівного шляху при вищих температурах за +5..+10 АЛЕ абсолютно нема такої різкої зміни поведінки машини як літня в легкому снігу.
у Львові більш м’якші зими ніж у Харкові чи навіть у Києві, м’якші зими певно тільки в Одесі чи Закарпатті .... так от як ти можеш здогадатись я не міняю гуму посеред зими зазираючі на термометр зранку .... і повір були і 100 і 200 і навіть 2000км на зимовій гумі в Херсон. Єдиний сезон коли мені було не комфортно їздити на зимовій гумі, це коли я на омезі доїжджав хороший комплект КВ-22 з Проданої вектри в розмірі 195/65/15, ось тут машина пливла, сперечатись не буду ... хоча і це тріхки поліпшувалось підняттям тиску до 2.4атм після того як на наступний сезон поміняв гуму на 205/65/15 (Кумхо КВ31) то все стало на свої місця і відмінностей з літньою було дуже мало.
Отже список машин і гуми на якій я катався протягом тих 15 років, аби ти розумів що досвід у мене також є, я звісно не заперечую твого досвіду, проте не варто так кардинально висловлюватись ;)
ВАЗ 2108 165/70/13 - Matador (модель не згадаю вже буо було дуже авно але малюнок памятаю подібний до Sava Eskimo S3.
ОВБ 2.0 універсал - 195/65/15 Кумхо КВ22 (без шипа)
ООБ 2.0 універсал- 195/65/15 Кумхо КВ22 (без шипа) а потім 205/65/15 Кумхо КВ31, керувалась дуже добре.
Рено Гранд Сценік - 205/60/16 Bridgstone Revo GZ також керується дуже добре, можна сказати найліпше, відмінноcтей від літньої Mishelin Energy Saver Plus практично нема.
і ще одна ремарка .... ми всі сприймаємо поведінку авто відчуттями, бо мало хто з нас робив якісь хоч більш менш об’єктивні тести аби підтвердити свої відчуття цифрами .... так от є два вагомих фактори які впливають на наші відчуття .... перший це розмір літньої гуми, якщо ти їздиш літом на 16" або на 17" умовно низькопрофільній гумі а потім ставиш щось типу 205/65/15 то звісно що машина тобі буде здаватись кіселем, а особисто хоч і в меншій сірі але відчув це на ОВБ коли літня у мене була 205/60/15 KH11 а зимова 195/65/15 КВ22. але це не зменшує того факту що машина на зимовій хоч і більш високій гумі зберігає достатню керованість аби безпечно керувати авто навіть при +15. І другий фактор це тиск в шинах .... цей момент я також добре відчув на собі, коли докатував сезон тих самих 195/65/15 КВ 22 з вектри (на якій вони вели себе цілком адекватно) на омезі, накачавши стандартні 2.1 я в затяжному повороті відчув підламування гуми .... після чого підняв тиск до 2.4 і хоч стало більш твердіше але негативні моменти в більшості зникли.
До чого я пишу цю тираду .... для того аби ми менше виражали свої думки в беззаперечний спосіб. можливо для тебе це і буде дивно але є життя і на зимовій гумі в +15 і навіть більше, так воно відрізніється від поведінки авто на літній гумі але воно точно є
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 10:17
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 10:29
3,2 он и по книге почти так же плюс специфика города. Мы уже с тобой на эту тему по Омегам дискуссии вели.
мну ж не дискутировал - спрашивал (любопытство не порок, а источник знаний (с)
)
у тебя авто в профиле нет, а про 3.2 не подумалось... вот и удивился...
предыдущие обсуждения подзабыл...
переобут еще с 25-го октября по приказу от завгара
о, идея! думаю, может жену завгаром объявить на недельку...
мну б уже переобулся, но так лень без приказов, после работы
в подвал спускаться, грузиться, на шиномонтаж ехать...
Изменено: lame, 07 Ноябрь 2017 - 10:41
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 10:33
Так є невеличке збільшення гальмівного шляху при вищих температурах за +5..+10 АЛЕ абсолютно нема такої різкої зміни поведінки машини як літня в легкому снігу.
+100500
Краще 100500 разів проїхатись на шипах при +10, ніж один раз потрапити на літі на лід.
Більше того. Коли їдеш, кудись далеко на пару днів, то цілком можна за поїздку попасти і на +10, і на сніг, і на лід. В мене так було минулого року в березні, коли в Карпати їздив. 170 на шипах - без проблем. Тільки борди гудіти починають на даху.
Шумахеры прям! Сначала говорили о 120 км/ч. Теперь уже 80.
ось скрін з трекеру з тої поїздки:
https://f.io.ua/img_.../26359652_f.jpg
Нормально. Прогнозовано.
перший це розмір літньої гуми
Таки да. Навіть сам перехід з 225/55R16 на 195/65R15 - це вже пічалька. Так тиск трохи рятує (благо він штатний 2,3 - 2,7 перед та 2,7 - 3,2 зад), але шина веде себе зовсім по іншому.
Опубликовано 07 Ноябрь 2017 - 10:44
Краще 100500 разів проїхатись на шипах при +10, ніж один раз потрапити на літі на лід.
Та тут більше тролять тих, в кого машина на літній на сухому асфальті при 0 град. з місця зрушити не може)
або кому замерзлі калюжі дорогу перебігають)
сам вже два тижні на зимовій, бо гарна погода була і перекинув на дачі, щоби в дощ із снігом не повзати біля машини.
до речі, саме на льоді, особливо відполірованому, зимова гума без шипа не далеко втекла від літньої. І там і там самокат.
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых