Скоро...

Опубликовано 18 Декабрь 2017 - 18:36
Я отвечаю за то, что говорю. Но не отвечаю за то, что вы слышите...@
Опубликовано 18 Декабрь 2017 - 20:31
В пробках?
Смотрел сегодня видео про Тойоту и её трекшн-контроль в Киеве сегодня. Так что и без пробок можно застрять.
https://www.facebook...70219876489584/
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:08
проте не забудьте також і про лопату ))) якусь саперську - складану.
У меня как раз лопата там уже неделю катается.
Но у меня обычная, не складная, я просто ей ручку укоротил немного - нормально влазит )))
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:23
Розкажіть про ці цепки? Вони ж тільки для виїзду, але їхати на них неможна?
І які краще брати?
Леша, не горячись, лопаты хватит))
Для особых случаев как сегодня беру с собой еще 2 дощечки, если сел хорошо на пузо, одну кладем под домкрат, другую под колесо которое подняли домкратом.
Жадность порождает бедность (с)
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:31
Pogranec, їхати можна, не швидше 40-60км/год. бажано їхати по снігу або принаймні по укатаному снігу, на асфальті швидко зношуються, і досить слизько в них на асфальті, на льоді також можна в них. але варто бути дужа акуратним. якщо їхати довго і швидко по твердій поверхні типу асфальта чи льоду то також протирається і гума. ще з недоліків що можна легко поцарапати литий диск і побити ковпаки якщо їх забуваєш зняти.
Загалом дуже класна річ якщо засипало снігом а їхати треба. або якщо поїхав на дачу чи в гори і там не можеш вилізти на якусь гірку чи застряг в снігу чи багнюці.
саме головне правильно підібрати розмір. для підстраховки можна брати любі ланцюги, а якщо їздиш часто і плануєш використовувати не тільки в снігу а і в болоті то ліпше взяти хороші. вроді вони є різного діаметру (самої проволоки) то також залежно від використання брати.
вдягаються за 15-30хв, залежно від доступу до колеса і вправності. а так лопата + ланцюги можуть сильно виручити в якісь дальній поїздці чи навіть в місті коли насипалдо а ти не можеш проїхати із-за великого шару снігової каші. ціна на дешеві варіанти не така вже і кусюча 50 баксів за лопату плюс ланцюги не така вже і велика ціна аби мати відносний спокій і допомогти собі самому в екстренній ситуації.
є різні різновиди засобів для підвищення прохідності як то браслети, різні чохли на колеса .... ланцюги з них самий дешевий і дієвий варіант, хоч найменш елегантний ))
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:46
Не можна.
забув кому поставити ? )))
аби розвіяти всілякі міфи ... я особисто їздив 15км на ланцюгах в сильну заметіль з десяток років тому, правда ще вісімка у мене була, але суті справи то не міняє. під колесами було всіляке і чистий асфальт і лід перед світлофорами і сніг як укатаний так і рихлий. після їзди якихось видимих пошкоджень на гумі не було але була прим’ятий трохи протектор, який за пару днів став на місце і все. так що їздити можна але не довго і не швидко. по снігу можна і довше але також не швидко. головне правильно вдягнути і затягнути, ну і перевіряти затяжку під час руху.
самої лопати часто не достатньо аби впевнено проїхати кілька складних відрізків, тому ІМХО ланцюги в авто зимою мають бути. так вони можуть не знадобитись, але ліпше аби вони були в потрібний момент. лопата на гірку наприклад не допоможе виїхати, 100метрів по пересічній місцевості також не допоможе. в місті впевнено доїхати на роботу в дуже сильний снігопад також не допоможе.
проте лопата також потрібна для обкопування авто і легшого встановлення тих самих ланцюгів.
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:50
забув кому поставити ? )))
в інструкції так і написано "виїхати, постійно не їздити".
До всього треба підходити з розумом.
(я розумію, визнати що я читав інструкцію до ланцюгів - це сором, але було таке )
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 10:57
я маю ось такі ланцюги вони підходять на розміри 205/65/15 чи 205/60/16
плюс ось така лопата , лопата знадобилась літом в горах )))
в інструкціїклааассс )))) а у мене інструкції не було, тільки кілька малюнків як вдягати )))
в інструкції так і написано "виїхати, постійно не їздити".
по ссилці що я дав є інструкція де написано таке - " Установите цепи на колеса и затяните их как можно туже. Перезатяните цепи, проехав 0.5-1.0км" , якось воно дивно виїхждажати 1км )) так можна і 10км виїжджати з проблемного місця )) не впевнений але воно певно нічим не відрізняється від вислову "їхати"
Так що інструкції також різні бувають, але молодець що прочитав
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 11:02
У меня на авео стоит Р15 195/60 . Так вот новая зимка по подкрылку уже подтирает на вывороте руля. Цепи туда не влезут.
Лопата всегда зимой с собой. В городе лопаты с головой.
А вот если за городом, то там цепи нужны.
Кто скажет есть толк от штук на которые наезжают? Подкладки под колеса типа.
Опубликовано 19 Декабрь 2017 - 11:40
На автоматі зручно інакше треба не перебуксувати, а то повилітають без толку. В мене лежать, але допомогли раз із 5ти.
Я почему то думал, что эти штуки под колесо подкладывают когда машина на пузо садиться вместо дощечек.
В идеале еще ведерко песка с солью возить
Жадность порождает бедность (с)
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых