Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Ура! Карась пошел!Сезон рыбалки открыт!

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
3601 ответов в теме

nero

nero

йоулупукки

• Сообщений 7497
  •  

Опубликовано 14 Июль 2013 - 09:46

случайно забрела :blush:

на фотках узрела знакомые места. я о песчаных островах (ооо, какой это кайф был кубарем катиться с самого верху и прямо в воду))) и о затопленной церкви...

последний раз видела ее с воды в конце 90-х, затоплена была практически по самые купола... а что сейчас там творится? неужели река так обмелела??

та вроде давно она такая уже..

4041983m.jpg

у нас там опелевка как-то была даже..

4045055m.jpg

• 0

098.689.31.35  

USER

USER

Рипли, лучший друг Чужих))

• Сообщений 10795
  •  

Опубликовано 14 Июль 2013 - 12:06

та вроде давно она такая уже..

Олег, я в последний раз ее видела около 15 лет назад, виден был практически только один купол и верхняя часть колокольни. неужели так уровень воды за это время упал?

Изменено: USER, 14 Июль 2013 - 12:07

• 0
Размещенное изображение

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 14 Июль 2013 - 21:23

рівень води біля церкви 3/4м.Само собою зрозуміло що вона стоїть в плавнях.Глибина на старому руслі-14м.Глибина фарватеру-12м.

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 16 Июль 2013 - 22:32

Денис Сергійович ака Денич!

Ну що,-махнем знову на ці вихи в поля,в пампаси???! :ad_new:  :sm13_:

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Pentagon

Pentagon

Покоритель Гондураса

• Сообщений 5492
  •  

Опубликовано 17 Июль 2013 - 08:44

P.S. немного не в рыбацкую тему, но раз уж в разделе "Отдых и туризм", то не будет большим отвлечением от темы.

Спасо-Преображенська церква (Гусинці) Матеріал з Вікіпедії

Церква на воді у селі Гусинці (видео)

Координаты можно найти здесь

В продолжение рыбацко-церковно-водной темы.

Можно посмотреть на фотографии и других церквей и храмов, затопленных в разные годы в разных странах. Причина везде одна - водохранилища.

Предлагаю перенести эти сообщения в отдельную тему - про затопленные храмы.

http://trasyy.livejo...com/926768.html

0_8c096_bcdc78dd_orig.jpg

0_8c095_94fc7c34_orig.jpg

А вот ещё одно интересное место - Белое озеро,Усть-Шехонский монастырь -
 http://fishup.ru/alb.../50/oid/9631241

Есть недалеко от Переяслв-Хмельницкого ещё одна "подтопленная" церковь на Днепре - бывшего села Цибли - церковь Св. Ильи

http://op-lot.livejo....com/60999.html

.0_a5ae2_96e815de_XL.jpg

Изменено: Pentagon, 17 Июль 2013 - 08:45

• 0
Люби себя в Гондурасе, а не "Гондурас" в себе!

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 17 Июль 2013 - 21:01

Чудовий матеріал,є над чим замислитись...

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 20 Июль 2013 - 20:17

Був у своїх пампасах з 18 по 20 включно...Зі мною син Сашко,компаньїла Юра та трудяга Гена...

Фото риби викладати не буду-трофейного нічого нема...

Три соменяти до 2кг.-втопив!Судачків до півдесятка-втопив,один 1.2кг-варили юшку...Хайка-міленька,топили гуртом...Окунь-міленький,теж топив...

Літо літечко дарувало чудово погоду.Відпочивати/рибалити-самий клас!Не холодно не жарко.Зранку/вечером-рибалити,вдень,загар,- пляж Капакабани...

На свою вимостку зробив драбину,щоб було зручніше виходити з води коли купаєшся...

• 0

Ремонт,Консультації,

Деныч

Деныч

Авторитет

• Сообщений 2041
  •  

Опубликовано 23 Июль 2013 - 10:20

Денис Сергійович ака Денич!

Ну що,-махнем знову на ці вихи в поля,в пампаси???! :ad_new:  :sm13_:

Андрій Михайлович, вибачте що не побачив та не відповів....

Я на вихідних працював в селі, бо роботи - "гори роботи, море роботи.." ну ви зрозуміли.

Але всетаки вдалося на годинку другу порибалити. Ну що сказати, 20-30 лодошкових карасів це норм. Як раз підсмажені на пательні ммм...... :)

• 0
CheBurashka

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 27 Июль 2013 - 21:18

26вечір/27ранок(пообіді звалили на дачу) липня...

Були з Сашком...

Погода-непогода,штормове попередження...Весь час прокатались у спасжилетах.Суттєво похолодало на воді.На себе натягнув светер та брюки з лижного комбезу,Сашка вдягнув у лижний комбез.Вітер надув гарну хвилю-човна підкидало,хитало,бризькало...

У здобутку трійка берибельних окунців,хаябілякілушна,Вася 1.1кг...

У втратах-вже біля підсаки хая,звалилася з 125соркірер СТД прям біля борту човна;нереалізована клювака з восьми метрів-щось сплюнуло воблер на півшляху(по спротиву-думаю агап закілушний);втрачений "танцюрист" з поводком на "цепі"+туди ж записую зламаний прут під час спроби дістати відбійником танцюриста.Зламаний прут-не диво,-шторм,хвиля до метра,глибина 8м.-воблер відбійником так і не зачепив,а трещітку відпускати на катушці-Сашка ще не навчив...

Само собою "у нас з собою було"...

http://drink.nov.ru/...c/jvan_16.shtml

DSC03944.JPG

• 0

Ремонт,Консультації,

Деныч

Деныч

Авторитет

• Сообщений 2041
  •  

Опубликовано 29 Июль 2013 - 13:09

Воблер та прут купите новий. Головне що виїхали.

а я в ДТП сьогодні потрапив...бляха та що ж це коїться??? Ппц блін.

• 0
CheBurashka

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 30 Июль 2013 - 07:58

Воблер та прут купите новий. Головне що виїхали.

а я в ДТП сьогодні потрапив...бляха та що ж це коїться??? Ппц блін.

Воблер100(з поводком)+100прут...

А в ДТП ти накуя втрапив?(заїдь,Сан Санич вистукає)

• 0

Ремонт,Консультації,

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 05 Август 2013 - 15:41

Собрались с другом войти в ряды хищниколовов, вот пытаемся как-то сориентироваться какие модели воблеров\поперов лучше приобрести? А то обычно сначала покупается куча ненужного хлама которым впоследствии не пользуешься, а только потом уже начинаешь покупать рабочие штуки)))

Ориентируемся по рейтингам и т.д. но все же. 

Заранее спасибо. 

Ловля с лодки с мотором. 

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 10 Август 2013 - 20:34

Відпустка...(з1по 12серпня)

Скільки в цьому слові є відтінків радощів?!!!А особливо коли вона вперше за 13років!Всього 10 днів...Це дуже мало...

Де їх провести і що при цьому робити-в мене не викликало сумнівів...

Звичайно ж я майнув на улюблені Дніпровські острови!!!

З ким?-теж не виникало питань-з моїм вірним Санчо Пансо(сином)Сашком!

І цього разу вдалося вмовити батька поїхати зі мною на декілька днів...Для мене це справжнє свято,я не був з батьком на рибалці майже 30 років!!!

І ось "картина маслом",на ній Я!!!Я тут різний!На цій світлині Мені 6років,39років,76років.Який я Вам до вподоби обирайте самі(за спиною Гусинцівська Церква)

DSC03945.JPG

Звичайно ж все дійство проходило в моєму таборі,на місці затопленого села Гусинці та одноіменної церкви.

Як завжди весь провіант,лодки,лодочні мотори,реманент,харчі,риболовні снасті та ін цікавинки-на берег доставив мій вірний поплічник і вірний незамінний друзяка-Джимнік

DSC03950.JPG

Що Вам росказати?Про відпочинок-будь ласка!Про рибалку-теж поділюсь,коротко-бо в принципі я можу про неї оповідати часами

Рибалка...

Кінець липня,початок серпня в наших краях не дуже радують кльовом хижака.Сом віднерестився,щупак теж десь гуляє на глибині.Але мені все ж таки вдалося гарно відмітитись на улюблених грядках.

Що було в прилові цікавого?!(про кілушних щук не буду)

Був голавлик700грам-взявший на 35 полтергейст(від Халко) у кольорі "ракова шийка".На жаль світлини нема...

Що саме дивне в моїх грядках Халко дуже рідко спрацьовує.Полтергейст-років за 5 спрацював вперше.Ловив цього разу також судаків скляного розміру  у кількості 3 штуки...Може не для цих місцин він?

Жерех(не важив,але близько 800грам)

Ну і само собою ода "Пятаму Харнету"  у кольорі ЯДовий...Моє щире захоплення і безмірне задоволення!

Виручав повсякчас,особливо коли було треба на уху риби не менш 3 видів.

За всим по порядку.

Був чудовий ранок...Я не проспав,але скинув затарабанившиго о 4:30 будильника і...прокинувся о 6:45 чудово відпочившим...

Швидка яєшня на салі з помідорами та мисливськими ковбасками+пісят для настрою...

Лодка з вечора налаштована на вихід...

Сашка перекладаю з палатки в лодку...,відходжу від берега. 50 м. чіпляю улюбленого карасика(Джексон)...

Йду понад очеретами і не відійшовши й 200м. від табору зустрічаю сусіду в лодці під очеретами,який вуудить білорибину з 3метрів.

Скидаю кашкета(вітаюся),сусіда робить теж саме і в той момент коли він опуськає руку в мене клєвака типу "віддай спінінг"!

Під бурні овації побратима втягую(без підсаки)в лодку темпераментного щупака "до кіло".Знімаю з одного гака щупака,другий впинається в брючину.Щупака на кукан,трійник вирізаю з брючини...,знов(розкланявшись з сусідою)закидаю карасика...

Проходжу біля 1км.Бачу всплеск на воді,видно-грається хижачка,шукає здобич.На ехо в цьому місці показує "пропливаюча крупна риба на глибині 1.3м"...Тільки проходжу повз це місце-удар,боротьба(спін тест 0-12гр.) і через декілька хвилин хижачка "біля 1.5кг" займає місце на кукані...

Ходив після цього довго,не на що не брало.Вже  й Сашко прокинувся і поснідали,а риб все мовчав.

І от майже безнадійно начепивши "Пятава Харнета"-йду  по улюбленій "грядці"-на якій перепади і взовж і поперек берега...

Удар схожий на щучий-дуже різкий,впевнений...Кричу,-"Сашко підсаку-це мабуть Хая!!!" 

Але вивівши під борт білорибину,чомусь (не з великого розуму)беру рукою за нитку і вкидаю рибу в лодку.Але я ж перед цим перевдягнувся(сонечка гарно припікає) і сиджу в лодці,-в кріслі,плавках босоніж!!!

І оцей жерех стріпнувся,вирвав у мене з рук нитку падає в лодку.При цьому,-заганяє гак мені у великий палець і (Слава Богу) зривається з другого гака тріпоче по всій лодці...

Занавіс!!!Сиджу як дурний з помитою шиєю!

Гак глибоко у великому пальці ноги,але жало не вийшло назовні!

Дитя скавулить щось на кшталт,-"Тату тобі потрібно в лікарню і тебе туди покладуть і довго не випустять!!!"-починає плакати.

Жерех тріпотить по лодці,гак від воблера в пальці(дякуючи богові)на нозі,сонечко світить.чайки кигичуть...

Тріптіх,а не картина...

Вихід є два розгалуження,-або пробивати палець в другому місці щоб вишло жало і обкусувати гак,або пробувати(не зважаючи на оту зазубрину що не дає зірватись рибині з гачка)витягнути крючка так....

Обираю друге,і....через 15хвилин садомазохізму таки вийняв гак з пальця,а жереха посадив на кукан.Юшка з нього вийшла дуже гарною...

Друзі-обов'язково,-користуйтеся підсакоюякого б розміру не буда рибина!!!!Не будете відчувати себе дурнем,особливо перед власною дитиною!!!

(Денич-це саме те що ми з тобою обговорювали)

Так багато про цей випадок....Ось візуалізація

DSC03954.JPG

Далі буде...

Изменено: Юстас, 10 Август 2013 - 21:20

• 0

Ремонт,Консультації,

Timothy

Timothy

Слабое звено

• Сообщений 13846
  •  

Опубликовано 10 Август 2013 - 20:54

люблю рыбалку....

• 0
Ибо какая польза человеку, если он приобретет весь мир, а душе своей повредит?

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 10 Август 2013 - 21:04

люблю рыбалку....

Не вірю!!! :sm17_2:  :sm13_:

• 0

Ремонт,Консультації,

Timothy

Timothy

Слабое звено

• Сообщений 13846
  •  

Опубликовано 10 Август 2013 - 21:06

Жаль...
А я думал-пригласишь...
Еще и друг называется...

• 0
Ибо какая польза человеку, если он приобретет весь мир, а душе своей повредит?

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 10 Август 2013 - 21:12

Жаль...

Я теж щось втрачаю,але що зробиш???!Таке життя...

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 11 Август 2013 - 09:11

Рибалка...

Поняття це,для мене є трохи більшим ніж рибка що тріпоче на гачку.Мабуть не для кого не секрет,що цій події передує дуже велика,кропітка робота підготовки...

Та й підготуватися,-пів справи.Мабуть основним чинником(після погодних умов і пори року) є досвід...А його повсякчас бракує.І не до всього можна дійти своїм мозком,треба або підгледіти або щоб хтось поділився своїм досвідом та життєвим надбанням...

Справжнім скарбом для мене є спілкування з Сергієм Дмитровичем Брагою.Йому 73 роки,конструктор,підполковник авіації у відставці.Який є моїм сусідом по берегу.І як це часто буває серед людей що мають однакові захоплення-щиро ділиться своїм вмінням і досвідом.Скажу чесно,стільки скільки знає про Дніпро,рибальство,полювання ця людина-важко переоцінити.Народився у Ленінграді у 1940році,знаходився там під час блокади на протязі року,вижив(сестра померла).Був вивезений на велику землю по льодовій дорозі.Після Великої Вітчизняної Війни мешкав у Києві на вул Червоноармійська.Рибалити він почав у 1950році.Ловили тоді рибу примітивними снастями,вудлищами з ліщини.Льоска як така-була відсутня,в'язали нитку.І зрозуміло що більш менш вагомі екземпляри рибоїдів нитку легко рвали.Рибу тоді ловили в Районі Поштової площі, між колодами плотів які сплавляли по Дніпру...Весь час,поки Шосткинський завод не почав випускати жилку-вдосконалював ниткову снасть щоб піймати більш вагомий екземпляр Ляща,Язя,Голавля...

Сергій Дмитрович є не тільки вмілим рибалкою,а й цікавим співрозмовником-щиро ділиться своїм досвідом.Багато чого я в нього навчився,багато чого він мені допоміг зробити на березі...Руки в мене всього дві,а їми не завжди все зробиш.Іноді потрібні ще дві руки-сусіда ніколи не відмовить і допоможе.

Саме за беспосередньої участі Сергія Дмитровича в мене з'явився правильний наметнавіскухня,палатка і саме головне в спекотливу пору року холодильник-погреб(наприклад сир у ньому зберігається впродовж неділі).Все це було зроблене під чітким керівництвом Сергія Дмитровича.

Я дуже вдячний цій людині,за всі підказки і безпосередню допомогу.

Ось така світлина в мене є з Сергієм Дмитровичем...

DSC03952.JPG

Ось наприклад з теплих країн,до Сергія Дмитровича приїхав прибор для чистки риби. Це дерев'яна дошка півметра довжиною з прищепкою(для зажимання хвоста риби) на кінці.Це ще одне,що я підгледів у аксакала...Візьму на озброєння.

DSC03951.JPG

Само собою що отриманий мною досвід  таки дає свої результати(це соменя,вагою 4.8кг ми з Сашком впіймали вечором 9 серпня на Танцюриста.Перед цим,за три дні,попався ще один 2кг-відпустили,-мале)А кажуть що сом не бере на початку серпня,Але якщо впертись!!!То бере!

DSC03964.JPG

Ну і само собою(маю таку надію)-що досвід передається молодому,невгамовному поколінню

DSC03963.JPG

До всього цього додам красу Дніпровських плавнів.Як сонечко сходить

DSC03948.JPG

А отак воно ховається за небосхил...

DSC03949.JPG

Хочеться вірити,що таких красивих сходів і заходів сонечка,в Нашому житті буде ще багато....І наберемся ми досвіду і будемо його передавати цікавим,допитливим і небайдужим...

До речі-всіх мисливців з відкриттям охоти на птаха...

Изменено: Юстас, 12 Август 2013 - 11:21

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 11 Август 2013 - 09:41

Собрались с другом войти в ряды хищниколовов, вот пытаемся как-то сориентироваться

1)какие модели воблеров\поперов лучше приобрести? 

А то обычно сначала покупается куча ненужного хлама которым впоследствии не пользуешься, а только потом уже начинаешь покупать рабочие штуки)))

2)Ориентируемся по рейтингам и т.д. но все же. 

Заранее спасибо. 

3)Ловля с лодки с мотором. 

1)Ті які будуть ловити в місцевості де ви будете ходити...

2)Брєд-половину рейтингових вобів готовий віддати за півціни...Кожен воб обкатував підбирав для певних погодних умов,глибин,рельєфу дна...

3)Чіпляєш ехо на лодку і вивчаєш глибини у районі лову.В мене пішов рік(майже всі теплі вихідні) щоб вивчити 50кв/км. 

Навскидку приблизно так (це з кращого що працює майже безвідмовно в моїх палестинах)

Джексон карась 7см.-(куширики та біля них-глибини 2/3м.)

Хорнет-3/5м.

Танцюрист-7/8м.

Чим ближче до цивілізації,тим більш вигадливіші снасті,їх кольори та ін.

Експеримент,та досвід...

А де Ви ходити збираєтесь?

• 0

Ремонт,Консультації,

Щукарь

Щукарь

Дід... вже тричі

• Сообщений 19755
  •  

Опубликовано 11 Август 2013 - 10:17

Гак глибоко у великому пальці ноги,але жало не вийшло назовні!

Згадав подібну історію майже тридцятирічної давнини...

При спробі зняти з трійника воблера жереха під два кіла, той мотнув головою і загнав гак другого вільного трійника мені в великий палець правої руки. Картина маслом: воблер, на одному трійнику б"ється рибина, на другому - отетерілий я :sm13_: Вимушений був наступити ногою на рибу і вивільнити один трійник з її пащі, але як бути з пальцем?..  Діло було на Ворсклі, до найближчого села декілька кілометрів... щоб різати по-живому "у мене з собою не було" хоча б сорокаградусної дезинфекційно-анестезіючої рідини для місцевої дезинфекції і легкого загального наркозу :sm13_: :sm13_: :sm13_: Скрегочучи зубами від болю, з горем пополам я таки вирвав з пальця той гак...

Так як описана подія відбувалась в 80-х, то воблер був "Балтика" і, відповідно, совкові трійники. Якщо на них тупе жало ще можна було підточити, то з поганою бородкою(зазубриною) вже нічого не вдієш :sm3:  Я тоді ще в перший(і останній :sm13_: ) раз подумав: "От добре, шо наші крючки - гі.но!" :sm13_:

П.С. Воблер Балтика, від якого ворсклянський жерех завжди пісяв кип"ятком :sm13_:

П.П.С. на фото гаки вже не рідні, а нормальні.

Прикрепленные файлы:

Изменено: Щукарь, 11 Август 2013 - 10:33

• 0

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 11 Август 2013 - 10:34

Дід Щукар-дякую за оповідку! :sm302:

• 0

Ремонт,Консультації,

Щукарь

Щукарь

Дід... вже тричі

• Сообщений 19755
  •  

Опубликовано 11 Август 2013 - 10:43

Юстас, Андрій Михайлович, та нема за що :hi:

Куди вже нам, графоманам, до тебе, - акулі(щуці, сому, судаку) пера в цьому жанрі :sm13_: :sm13_: :sm13_:

• 0

"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 17 Август 2013 - 15:46

Присвячую діду Щукар(та всім не байдужим до цієї теми,та рибалки взагалі)

Планував виїхати у свої місця на 16вечір/17ранок.

Але сталося,не так як гадалося...Щоб не бігти попереду паровоза,за всім по черзі

Так от-п'ятниця ранок...Речі зібрані ще з понеділка,авто укомплектовано рибацьким скарбом з вечора,проходжуюсь ранковим супермаркетом-закуповую свіжу горілку/пиво/закуску собі;і соки вкусняшки, заманухи-Сашкові(якщо хтось не знає-мій молодший син і вірний напарник на воді).

Заходжу додому,насипаю у кастрюлю чверть відра борщу(дитина повинна їсти перше обов'язково!),додаю до цього з півдесятка відбивних і...

Ніяк не можу вирватись з роботи,то те,то се.то клієнт,то доставка!

Нарешті о 12:30вирушаю...Забираю Сашка з садочку.Заскакуєм на ОККО-95Пульс вщерть заповнює бак.Роблю невеликий крючок,заскакую на ринок Перова за деталюгою і...

Ура!!!В пампаси!!!!

Лясім/трясім-оцим/поцим,-радісно в'їздимо на берег...

Швидко збираю човен,мотор,,паливо,:ехо,їжу,снасті,спінінги,півкавуна,рюкзак з Сашковою одежою та аптечкою...

І!!!

Стаю,грію борщ,наливаю по тарілкам,добавляю сметани-запрошую сусідів Сергія Дмитровича та Юрія Анатолійовича...Саня в цей час,вже свою тарілку борщу майже вмаламурив-на свіжому повітрі,заставляти їсти не треба!

І!!!

Ну,-"за приїхало"!!!

Випиваємо бойові 100грам,за які я згодом пошкодую!!!

О 17:00 відходимо від бази і потролінговуючи мочу старі й нові приманки...

Допоки дійшли до Капакабани-жодного смичка...Вийшли на пляж,скупнулися,поїли кавуна...

Пішли тролінгувати на улюблені грядки(3/4м.під кушириками.лепехою)...

Чіпляю Джексонівського Карасиа 7см на один прут і "пятава ядовага"Хорнета на другий-пішли...

Проходим  з півкілометра.Смик/гуп-есть!Перша кілушна хаюша займає своє місце на кукані...

Йдемо далі-проходимо ще метрів 300 ввалюється на того ж самого Хорнета-друга хаюша такого ж розміру.Виматував Сашко-під аплодисменти пропливаючих рибацюг...

Куширики закінчуються починається звал з 4 на 14метів старика...

Перечіплююсь.На один прут Танцюриста на другий Полтергейста.

Йдемо.Гарно вже так пройшли,коли бачу,що полтергейст(цей спінінг закріплений на човні,а з Танцюристом я тримаю в руці.щоб відчувати чи по дну б'є)-перестав грати.

Спінінг з танцюристом закріплюю на борту,а з полтером виматую,відчіпляю траву і закидаю.

Полтергейст як завжди недалеко летить і відпустивши ще трохи нитки закриваю катушку і в цей момент бачу що на другому спінінгу-міцна покльовка!!!

Швидко прут з полтергейстом Сашку до рук-"Сашко-виматай!"Саня швидко виматує полтера...

Я ж узявши в руки прут з Танцюристом розумію,що на другому кінці не жарти!!!А цей прут у мене з кастінгом 5/25гр.

Розумію,що не просто сом,а дійсно здорова рибина.

Взяв він на 6.5м і ми почали змагання...Хоча які це були змагання???Я зазвичай сиджу у кріслі.Поза дуже зручна для силових вправ з виматування...Але ж у мене шнур 0.2 і я боюсь щоб він не лопнув....

Сом стягує човна на глибину і під силою сома,течії і невеликого вітру прямуємо до іншого(правого)берега Борисфена...

Я звичайно відрегулював потихеньку трещітку,щоб і нитку не порвати і в той же час щоб втомлювати супротивника....

15 хвилин пройшло-а рибина від дна не відривається.Нас затягнуло на 14м.і ехолот чітко показує на якій глибині мій улов....Сашко починає розмови,що,-"тату ми так звідсіля ніколи не поїдемо,ти дуже довго його виймаєш!"Заспокоюю його і обіцяю що скоро сом з'явиться на поверхні!

30 хвилин-рибина не здається і приймаю рішення,/не зважаючи на невеликий тест спінінга/пробувати "викачувати...О!!!Почало подаватись!

Але з перемінним успіхом.Ехо показує сома то на 5метрах то на 8,а під нами-12 метрів...Я тривожно вдивляюся в наближуючийся берег.Там куширики,лепеха,водорості-якщо сом туди зайде-не підніму!!!

Починаю викачувати сильніше...

І ось-він з'явився на поверхні метрів зо п'ять від човна...Мамо рідна-пОтяг з вагонами,а не рибина...

Підняти на поверхню я його підняв,але ж треба якось в човна.Та так щоб всі залишилися не травмовані.

Сом в цей час знову уходить в глибини.Я ж наказую і допомагаю Сашку прибирати коробки з воблерами,рюкзаки,крісло-все швидко за допомогою Сашка переміщується в ніс човна.Те що на Сашку вдягнений спасжилет-само собою зрозуміло!

Дивлюся на свою підсаку в наступний підйом сома на поверхню-і вона мені здається дитячим сачком для метелика!!!

Прошу Сашка знайти в рибацькому рюкзаку перчатку і він слухняно знаходить і вдягає мені на руку!Чомусь мені здалося,що я зможу втягнути рибеня хапнувши за нижню губу...
піднімаю ще раз наше жабеня з глибини і...,бачу що воблер у пащі весь,але недалеко і поводок(дякую тобі друг Віталя,що посовітував сталевий 70см.поводок) зачеплений за боковий плавець.Улюблений прийом сома-різати нитку пилкою на боковому плавнику.А в мене там запас від плавника десь з 10см. поводка.

Ну...відмовився я я брати сома за пащу,Але ж якось його треба виймати...Розкладаю "дегенеративну" підсаку-роблю максимальний виліт ручки...

Пробую взяти підсакою

Але де там-ближче чим на метр сома до лодки підтягнути не можу.І кожен раз коли я не можу його взяти підсакою-він йде на глибину і його потрбно качати знов....

Щоб була більше зрозуміла трагічність ситуації...Сашку підсаку не даю!Сам я можу тільки двума руками тримаючи спінінг викачати сома й підняти на поверхню.Тільки беру підсаку в одну руку й намагаюся взяти велетня-несамовито тріщить катушка-сом іде гуляти під воду...

Може на десятий підйом,стоячи на одному коліні як Спартанець у лодці-таки вдало підсовую по курсу сома на глибину підсаку...І він таки ввалився в підсаку як слон у пОсудну лавку!!!

Передаю прут Сашкові-він скидає фрікціон на відмотку,я хватаюся двома руками за підсаку...

Перша думка коли я намагаюся перетягнути підсаку з рибою в лодку-ні хуху собі!!!Берусь двома руками саме за сітку підсаки і...перевалюю рибу в човен,в руці лопається Обід підсаки,але Обід мене не поранив!!!

Все,занавіс!

Сашко кричить -Ура!

В мене від перенапруги тремтить усе тіло!(пишу на другий день,крєпатура в ногах і руках така що боляче ходити,або щось робити)

Я багато написав,але від моменту коли сом опинився в підсаці,до того моменту як він опинився у човні пройшла рівно одна мить!!!!!!!

Сил у мене залишилося саме на цю мить!!!Більше-ніц!Озираюся-ми за 50метрів від кушириків-наша взяла!!!!!!

Ось ця мить(дякую тобі сину,що ти в мене такий відчайдуха(хоча й боїшся гедзів) й помічник!)

DSC03971.JPG

Дивлюсь на годинник 19:38!Ну і накуя тобі питається була та чарка???

Як тепер рибу зберегти?Треба якось її везти до діда на дачу...Добре це буде потім...

Так і залишивши сома лежати на тому місці,ставлю назад своє крісло і на повному ходу йду до свого табору.

По дорозі заїхали до Сергія Дмитровича,позичили сомовий кукан на час зборів.

Ну і звичайно влаштували фотосесію...

Це я і моя гордість-мій син і помічник Сашко.Отак ми вдвох тримали сома

DSC03973.JPG

Приблизно так я його тримав сам.У мене зріст 174см.

DSC03976.JPG

Отак сома зважував мій тато.Наважив 67російськіх фунтів.Що дорівнює-27кг400грм.

DSC03979.JPG

Там трохи хвоста при зважуванні лежало на землі,але в мене вже руки не тримали це одоробло!

Я поки витяг його з води та впхав у мішок(білий такий з під цукру) щоб везти на дачу-думав пупа порву.Але і в машину вкинув і з машини вийняв.

До дачі він доїхав пізно вночі,швидко,з комфортом.Тато заздалегідь набрали у ванну воду і жабеня там прожило до ранку...

Отак от у мене не вийшло порибалити17 серпня зранку.

Мої плани згидив сом вагою 27кг.400грам!!!(чого і Вам бажаю)

Изменено: Юстас, 18 Август 2013 - 10:43

• 0

Ремонт,Консультації,

Lutsk

Lutsk

rock n roll can never die

• Сообщений 15553
  •  

Опубликовано 17 Август 2013 - 16:58

не вийшло порибалити17 вересня

придумав машину часу?  :blink:

п.с. у мене все скромніше, був тричі за цей тиждень на річці стир - в улові лящі до 2 кг та засани до 3 кг.

• 0

ангела смерті не цікавить чи приготований мертвому саван

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 17 Август 2013 - 17:39

придумав машину часу?  :blink:

п.с. у мене все скромніше, був тричі за цей тиждень на річці стир - в улові лящі до 2 кг та засани до 3 кг.

Та ні,то просто маля в школу цього року перший раз,так я вже тим вереснем живу...

• 0

Ремонт,Консультації,

Pentagon

Pentagon

Покоритель Гондураса

• Сообщений 5492
  •  

Опубликовано 18 Август 2013 - 06:16

Как приятно было читать оповідання Андрея про "страсти по сому" !

Поздравляю с успехом в 27,4кг!
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 18 Август 2013 - 07:03

Как приятно было читать оповідання Андрея про "страсти по сому" !

Поздравляю с успехом в 27,4кг!

Дякую за поздоровлення та відгук!

Изменено: Юстас, 18 Август 2013 - 07:03

• 0

Ремонт,Консультації,

Щукарь

Щукарь

Дід... вже тричі

• Сообщений 19755
  •  

Опубликовано 18 Август 2013 - 09:56

Юстас, Андрій Михайлович, мої найщиріші вітання з перемогою над цим монстром!!! :bubu: :bubu: :bubu:

Розумію твої відчуття, тим паче, що снасть явно залегка для такого трофею.

Незважаючи на високо підняту планку, бажаю тобі якнайскоріше побити свій власний рекорд! :sm13_:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 08:12

Юстас, Андрій Михайлович, мої найщиріші вітання з перемогою над цим монстром!!! :bubu: :bubu: :bubu:

Розумію твої відчуття, тим паче, що снасть явно залегка для такого трофею.

Незважаючи на високо підняту планку, бажаю тобі якнайскоріше побити свій власний рекорд! :sm13_:

Я постараюсь виправдати Ваші очікування...

• 0

Ремонт,Консультації,

skripchik

skripchik

Авторитет

• Сообщений 2059
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 08:34

Юстас,

спасибо за отчеты, ну уж очень классно пишите!!! :drinks:

Поздравляю с 27,4 :sm302: !!!!

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 12:01

Юстас,

спасибо за отчеты, ну уж очень классно пишите!!! :drinks:

Поздравляю с 27,4 :sm302: !!!!

Дякую,буду й надалі освітлювати перед широком колом громадскості свої успіхи й невдачі...

• 0

Ремонт,Консультації,

Деныч

Деныч

Авторитет

• Сообщений 2041
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 12:36

Андрій Михайлович, від чистого сердця вітаю Вас з уловом. Ви довго чекали, і от, нарешті, сталося!

Супер! :sm302: :sm17_2:

п.с. Сашко теж красава, приємно що росте правильний хлопчина, котрий виховується првильним батьком!

• 0
CheBurashka

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 14:21

Андрій Михайлович, від чистого сердця вітаю Вас з уловом. Ви довго чекали, і от, нарешті, сталося!

Дякую!

Так,я за цим екземпляром-3 роки катався.А то все кіло або п'ять...

• 0

Ремонт,Консультації,

Pentagon

Pentagon

Покоритель Гондураса

• Сообщений 5492
  •  

Опубликовано 19 Август 2013 - 19:57

я за цим екземпляром-3 роки катався.А то все кіло або п'ять...

Андрей, не нужно оправдываться!
Сочувствующая общественность "рыбаков на диване" ждёт продолжения твоих рыбацких приключений - пора поймать и показать нам сомика и по-более, чем 27,4 кг  :ad_new:

P.S. мой младший "рыбак" уже спрашивает - есть ли там ещё такие сомики - видно не очень хочет ждать-работать 3 года, а сразу поднять сома со дна за жабры :sm13_:   

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27641
  •  

Опубликовано 20 Август 2013 - 07:49

Сочувствующая общественность "рыбаков на диване" ждёт продолжения твоих рыбацких приключений - пора поймать и показать нам сомика и по-более, чем 27,4 кг  :ad_new:

Сом-дійсно сильно риба,достойний супротивник...Але ж не сомом єдиним!

Зараз більш цікаво впертись у судака.Скажімо так,я-як представник старої школи(це регресивна гілка розвику,бо зараз є дуже багато передових ідей)-дорожити,воблерити-хочу знайти місце,та підібрати приманку на шереспера...Зрозуміло,що їдеш не стільки рибалити,як відпочити.Але вже якщо рибалити-то хочеться результату.Будь якого,але позитивного.Не так важливо яка вага у риби,важливо саме те що є покльовка.

Мій сусіда по берегу-Сергій Дмитрович обіцяв показати ямку старика біля Балико Щучинки.,Може буду пробувати вивчати інше дно...

Судака я поки що більш ніж 2.3кг-не ловив...А хочеться.

Буду вчитись....Поки живі такі мастодонти рибацької справи як Сергій Дмитрович-потрібно переймати досвід.Тим паче що людина охоче і відверто ділиться своїм досвідом.

Що саме цікаве,Сергій Дмитрович на тому ж місці(5 років тому) взяв сома на 26 кг.Мабуть ми з сусідою знайшли одне одного...

• 0

Ремонт,Консультації,

0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых