23/25 серпня.2013р.
Я хочу вас спитати-хто з Вас пам'ятає свій перший постріл?
Перший постріл(на відміну від першого слова,або кроку) свого сина я буду пам'ятати завжди!
Все починалося,на відкритті полювання цього року.
Сергій Дмитрович Брага,та Юрій Анатолійович(мої сусіди по берегу ліворуч та праворуч)-сидячи за столом торкнулися теми,хто ж,коли та як почав полювати.
І от Сергій Дмитрович промовив,-"Та мій син,а тоді і внук зробили свій перший постріл з мисливської рушниці у 6 років!!!"...Як питаю я?
-Та як???!Я допомагав тримати рушницю,а він стріляв!
-І як,-вийшло???!
А чом же й ні?!!!Тільки віддача сильна!
А біля столу в цей час крутився мій Сашко.Почувши цю розмову він каже
-дід Серьожа,-мені вже майже шість років,можна й мені стрельнути???
Дід Серьожа-пообіцяв,що дасть один раз вистрілити...
Але щось у мене на відкриття не склалось,-ми з Сашком(за це у попередньому звіті) ввалили сома і стрельнути не вдалося.Бо поїхали швидко на дачу з вечора,а відкриття полювання було зранку...
Я вже й думати забув за те "дасте стрельнути?",-але вчора Сашко цілий ранок просив дозволу спитати Сергія Дмитровича,чи правда шо можна?І якщо можна дак коли?!!!
Походили ми,повивчали зранку нові судачі грядки,хапнули одненького до кіла і прийшли на обід до берега.Там добавивши пійману нами вечірню хаюню,а Сергій Дмитрович добавив карасика і наварив чудової юшки,з трьох видів рибки...
Все!!!Вогняна юшка на столі,соус до риби зроблено,хліб порізаний,чарки виставлені,пиво розлито,прибори розставлено...
Всі в передчутті святкового обіду і тут!!!
"Дід Серьожа-Ви мені обіцяли дати стрельнути!!!"
...дід Серьожа з півкроку не дійшовши до столу(прокинулась мисливська душа),-"ну раз обіцяв!!!Пішли в катер за рушницею!"
Дід йде попереду,а Сашко в'ється навколо ньго...
У мене тихо холонуть п'яти...(але дід Серьожа є прибічником філософії "не сци!"Тому я заспокоююсь.)
Дід Серьожа виносить рушницю і...
короткий інструктаж
В ході інструктажу виявляється,що,-якщо впирати рушницю в плече,то пальцем неможливо дотягнутись до спускового гачка!!!
(Дружина Сергія Дмитровича йде геть,щоб не бачити це неподобство!)
Терміново потрібна ще одна людина для здійснення пострілу!!!!Вона буде впиратись у приклад,щоб віддачею не відкинуло рушницю(та й стрілка!куди ж правду діти?))))))
Ціє людиною стає гість Сергія Дмитровича-Володимир...
У два голоси консультуючи мого непосидька потихеньку беремо приціл і робимо правильну стійку
І от!!!!
Саня натиснув курок і!!!.Як жахне!!!
На превеликий подив усіх оточуючих-у мішень влучив!!!
Засунув пальця у вухо і смикає-трохи оглух...Та швидко пройшло..Радість на мордасі більш ніж виразна...
Ну що ж,сідаємо за стіл-піднімаємо за(забувши,але згодом згадавши за Нєзалєжность!) ...
Може тільки що мисливець народився???!
Ну а рибалка як завжди радувала...
Цього разу кум компаньїли хапнув непаганого жерешка з 8 метрів на Танцюриста...
(сорі за якість світлини!)
Ну і звичайно-"у нас з собою було!..."
Изменено: Юстас, 25 Август 2013 - 20:07