Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Ура! Карась пошел!Сезон рыбалки открыт!

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
3601 ответов в теме

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 17:00

Супер-улов! Поздравляю!
  • 0

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 17:06

Мы с друзьями, в четверг , тоже хорошо порыбачили.
И щука, и подлещь, и плотва, и окунь (один на уху) :), и краснопёрка. В общем прошлись по разной рыбе. И спиннинг, и фидер. Море позитива, улов был, что даже выпустили в конце ))

d41eba15bd74319fae39853d8eac740a.jpg 825e015ce367dffc6ffd826bdd1df3f8.jpg5080b94994ed6a967ebafa498daa7ff7.jpgdf8faaf2c3ca3a8d06bdd0f8ac39f50a.jpg5d0fa91695c245c47fd0756ebf1b6da0.jpg

С телефона!
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 18:38

ShpaK,

Дякую)

и  (один на уху)

"Паштєт по Одеські"-це яскраво! :sm302:  :sm13_:

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Olaf

Olaf

q:-)

• Сообщений 7194
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 21:40

Граждане рыболовы, ощутил тут некую потребность к получению релакса посредством рыбалки, но т.к. в этом почти полный ноль (рыбалка в детстве на веточку с леской крючком и червячком не в счет) то покуривши инет понял, что для рыбалки с лодки на окуня, щуку, судака мне надо +- универсальный спининг рассчитанный на джиг и твич.

Дорогие снасти брать смысла нет, равно как и самые дешевые. Конкретно остановился на Favorite X1 2.13 м, тест 5-21, ExFast, катушка Ryobi Ecusima 3000. Шнур как понимаю надо от 0.6, но на щуку можно и 1 и 1.5.  по джиговым приманкам более менее понятно, силикона сейчас море. 

Сойдет ли такая длина удилища и как по тесту? А то слышал советы брать 2.4 м и под более тяжелые приманки. И имеет ли важность цвет шнура?  А ещё материал поводка под окуня или щуку.

• 0

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 22:16

ShpaK,

Дякую)

"Паштєт по Одеські"-це яскраво! :sm302:  :sm13_:

Та как-то провтыкали посуду )) 

Ели кто с чего )) Кто с чашки, кто с с консервных банок  :sm13_: .

Граждане рыболовы, ощутил тут некую потребность к получению релакса посредством рыбалки, но т.к. в этом почти полный ноль (рыбалка в детстве на веточку с леской крючком и червячком не в счет) то покуривши инет понял, что для рыбалки с лодки на окуня, щуку, судака мне надо +- универсальный спининг рассчитанный на джиг и твич.

Дорогие снасти брать смысла нет, равно как и самые дешевые. Конкретно остановился на Favorite X1 2.13 м, тест 5-21, ExFast, катушка Ryobi Ecusima 3000. Шнур как понимаю надо от 0.6, но на щуку можно и 1 и 1.5.  по джиговым приманкам более менее понятно, силикона сейчас море. 

Сойдет ли такая длина удилища и как по тесту? А то слышал советы брать 2.4 м и под более тяжелые приманки. И имеет ли важность цвет шнура?  А ещё материал поводка под окуня или щуку.

Ох, это реально сложный вопрос. )) 

Снасти надо подбирать под водоем. От водоема, условий ловли (чисто с лодки, по берегу и с кустов по веткам пробираться, течение, стоячая вода). Так же, кому, что нравится (строй, рукоятка, длинна)? Тут можно понять только личными ощущениями, поработав и воблерами и джигом.  

Пример прост.

Брали с кумом по спину для твича. У меня строй более быстрый чем у него. Работать можно и тем и другим. Но мне не сильно понравился его, для меня мягковат. Длинна 198 см. Пробовал джиг своим на большом течении, ну что-то я не понял ) Вроде и ощущения есть, и резины разной, но с джигом у меня пока не сложилось ) Я больше по воблерам  :smile44: . Но иногда тренируюсь)

Хотя есть еще пару палок в размере ультра-лайт 0,5-5 (2,13), и средненькая что-то от 3 до 7 (1,8 ) вроде, и мой любимый от 7-30 (1,98).

Лучше возьми у кого-то и попробуй как оно?

Толщину шнура, так же выбирать надо. Пользуюсь 0,16  :sm13_: , и поводками по толще ) Что бы в случае зацепа и вотку сломать, и коряжку поднять. Бывало, что и крючки разгибал)) 

Некоторые пишут, что цвет шнура имеет значение, другие нет. Пользуюсь тем, что был в наличии - зеленый. Но если бы был красный или другой яркий - взял бы его. Лучше видно, а щуке вроде пофиг. А то, что не пофиг, то не наш экземпляр. Стараюсь искать активную рыбу, а не стоять на одном месте долго уговаривая неактивную, или не существующую.

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6535
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 06:22

уговаривая неактивную, или не существующую
Коли ніц не бере то я завжди згадую цк і стає веселіше. :sm13_:

• 0

Olaf

Olaf

• Сообщений 7194
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 07:22

!Pivas!,Спасибо. 

Насчет попробовать наверно смогу со знакомым напроситься на рыбалку, но боюсь без опыта не смогу прочувствовать нюансы. Пока более важна общая комплектация что бы не взять явно неподходящие компоненты.

• 0

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 08:04

!Pivas!,Спасибо. 

Насчет попробовать наверно смогу со знакомым напроситься на рыбалку, но боюсь без опыта не смогу прочувствовать нюансы. Пока более важна общая комплектация что бы не взять явно неподходящие компоненты.

Про слово "универсал" - забудь  :sm13_:

Можно покрыть какой-то диапазон, вот и все. И то, где-то будет провис, если настраиваться на джиг и твич. Так как я с джигом не очень дружу, по этому не могу подсказать что-то "универсальное". 

Сам пользуюсь катушкой Риоби Эксия 3000, доволен. Катушки норм, и размер больше не надо, ну и меньше тоже (под такой тест). Длинный спинн будет лучше отрабатывать под джиг, но твичить им будет хуже, я думаю.  

Себе брали именно 198 см. Как  для лодки, так и для берега (для малых рек). Хотя и для больших тоже норм, обычно рыба стоит ближе к берегу, вдоль свала, камыша, 

• 0

Olaf

Olaf

• Сообщений 7194
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 08:40

Да я у же понял что с танками на воробьев не охотятся как и с рогатки слонов не стреляют ))  Цель именно покрыть более менее распространенный средний диапазон.

В прошлом году ходил с брательником на рыбалку, как теперь понимаю на фидер, но у него совсем дубовое удилище, падение кормушки на дно почти не чувствовалось,  а может это и норма.

• 0

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 08:46

Да я у же понял что с танками на воробьев не охотятся как и с рогатки слонов не стреляют ))  Цель именно покрыть более менее распространенный средний диапазон.

В прошлом году ходил с брательником на рыбалку, как теперь понимаю на фидер, но у него совсем дубовое удилище, падение кормушки на дно почти не чувствовалось,  а может это и норма.

Смотря где ловишь. Если сильное течение то можешь и не почувствовать. А если будет мягкое удилище, то оно может быть согнуто в дугу, и тоже это не в кайф. 

На Десне ловил вообще лодочным фидером с 210, и тест до 120 (но в  реале тест больше). Самое удобное получилось. Далеко бросать не надо. Были и длинные, и с тестами выше. Но там они не надо. 

Так же чувствительность можно регулировать вершинками. Обычно их идет 3 штуки. 

• 0

Olaf

Olaf

• Сообщений 7194
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 08:57

У нас на водохранилище течение слабое. 1-2 км/ч. Вроде замечал, что в некоторых местах вода наоборот закручивает вверх по течению.

Тогда стояли почти на форватере в широком месте.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 10:40

кому, что нравится (строй, рукоятка, длинна)? Тут можно понять только личными ощущениями, поработав и воблерами и джигом.

Приєднаюсь...

Стараюсь искать активную рыбу, а не стоять на одном месте долго уговаривая неактивную, или не существующую.

Теж саме...

Дорогие снасти брать смысла нет, равно как и самые дешевые. Конкретно остановился на Favorite X1 2.13 м, тест 5-21, ExFast, катушка Ryobi Ecusima 3000.

теж саме тільки прут Басс Хантер 5-24 довжина 2.10....(цікавив прут для тролінга щоб відчувати гру невеликих воблерів на відстані включаючи 50м. і більше від човна)

Про слово "универсал" - забудь 

Як по тролінгу використовую з невеликим тестом.Це дає відчуття гри приманки і чи є вона чистою від сміття.

Якщо є певний хист,то прут стає універсальним у прилові.Витягував і сома на 5.5 кг і щуку на 5 кг.Але це швидше залежить від хисту та удачі ніж від тесту вудилища.В моїх краях основний контингент це екземпляри до 2кг. з якими легко справляюсь.На серйозні екземпляри возиться спецпрут з нержавки з поводком довжиною 1м.От ним і шукається сталькатролом більш вагомі екземпляри...Але в моїх місцях активно працює рибспілка тому впіймати вагомий екземпляр це велика праця-не один кілометр і не одну годину потрібно провести на водоймі.При цьому вгадати з погодою,часом,приманкою.

Одним словом-все на ентузіазмі! :sm13_:

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 08 Июль 2018 - 12:35

Мої привітання всім рибакам,рибАчкам,бажаючим,співчуваючим та просто зирячим в темі...

З святом рибалки-ура!

6-7липня...

Виїхали з молодшим науковим співробітником на улюблений берег...

Красота!Сонечко не спекотливе,комарі невеликі,гедзі атакують поодиноко,а не ескадрильями)

Розклали провіант,манатки.Пообідали.Озброїли човна і айда-по морям по волнам.Встигали все і покупатись на пляжі і риби назбирати по глибинах і не дуже

Цього разу я соліровав,а Сашко працював підсакою.Кукан забили судаком,окунем,щуками за пару годин.По тому просто купались і загоряли неспішно потролюючи між нерукотворною природною красою...

Ось так ми закінчили цей день)

awpm5kjdec5qlw09av98a9vjv.jpg

Наступний день був повним на події.Також було вдосталь всіляких цікавих випадків...

В центрі дня був обіцяний приїзд на мою базу гостей з УОК)

Але на розклад дня не впливає.Піднявся о 4 ранку-через півгодини вже шукав на старику активного хижака...

До 7:30 нашукав півдесятка окуня,одного судачка та хайку на 3кг.приблизно.Почепив це добро на кукан і думаю-пройдусь ще до Зміїнного острова по звалу і назад.Так захотілося ухи просто більше ніж боліло...

Іду собі-відчуваю,покльовка.Боротьба з хижачкою закінчується для останньої подорожем в підсаку для мене перемогою.

Достаю воблер з пащі у хайки... піднімаю кукан,а там....

Половина кукана тільки з однією садкою без риби...Вся інша риба пішля з садками гуляти по глибині...,як результат того що перегнив трос!!!

Настрій у мене малость зіпсувався...Але що зробиш-добре що залишилась хоча б одна садка...

Чіпляю хайку на огризок кукана і направляюсь на базу....Там спить на свіжому повітрі молодший науковий співробітник і бачить солодкі сни...Треба нагодувати його сніданком

Поки йшов на базу-причеплось трохи рибки прийшлося чіпляти через поводок до кукана окуня,судака і ще одну хайку)Знову зажевріла надія що зварим вогняну юшку)

epgagbmn2qfiwlduio8framcr.jpg

Прийшов на берег домовився з сусідом щоб зварити юшку)

У нас зазвичай все відбувається за рахунок кооперативних дій...Я рибу ловив,чистив,патрошив-а дід,варив юшку.Готує він класно і багато чого в кулінарії я навчився саме у нього...

Поки сюди/туди-поснідали.Перечистили рибу-зварили юшку,дали настоятись.

Одразу ж виймаю пійману і підготовлену звечора до коптіння рибу.Починаєм робити Щучі балики та окуня цілком...

пообіді підходить до моєї вимостки арендований у Ржищеві Уоківськими рибацугами човен Прогресс.З нього вигружаються три обличчя і...

Починаєм неспішну чоловічу розмову.За столом гарний настрій...По "пару капель" "під щучі голови" "хрєновухи" що привезли з собою гості...

Шум,гамір,життєві історії з рибацького життя...Інколи за столом такий регіт,що далеко розносить по мальвничим берегам Борисфена)

Одним словом-душевно посиділи)

6b7h2jetz6wu7u39t1t4mwvje.jpg

Гості бажали "продовження банкета",але все таки бажання порибалити було набагато сильнішим,тому по завершенню трапези всі розсілись по човнах і відправились щоб зустріти вечірню зіроньку)

Скажу коротко-"у нас з собою було...І було!!!Але колектив професійних спортсменів риболюбів знав толк в міцних напоях...Ми не зловживали"

Пацани відчалили-хотіли вечором відловитись і на ніч добратись автівкою в Київ...

Ми з Сашком миттєво навели в таборі блєск і...о 17:00 молодий боєць схапужив невеличкого щупака...

Щупака обережно відчепили і відпустили в рідну стихію підростати...

d8kupb350q2iy6p45ghcn14sf.jpg

Знову були пляжі-загоряння та купання...Вечором прийшли на базу-гарненько натопили баню...побанились і попадали спати-день був рясним на події...

Зранку піднялись і почалапали на Київ...,треба до наступних вихів кукан змайструвати)

Olaf,

З Днем Народження!) :drinks:  

Изменено: Юстас, 08 Июль 2018 - 12:32

• 0

Ремонт,Консультації,

futbolfans

futbolfans

Авторитет

• Сообщений 6544
  •  

Опубликовано 08 Июль 2018 - 17:28

Olaf, :drinks:  

• 0

Olaf

Olaf

• Сообщений 7194
  •  

Опубликовано 08 Июль 2018 - 21:59

Юстас,futbolfans,  Спасибо! :flag_opel:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 15 Июль 2018 - 16:49

Гусинцівський Вісник)

Битва за урожай у лепеховочелімних полях 13-15липня...

Все складалось напрочуд казково...На тижні зробив собі нового куканюру на всі види хижаків-поїхав його випробувати та помочити у воді на своїх грядках...

Ранок Тяпниці не передбачав нічого гарного...Сонечко просиналось пурпурночервоним і розфарбовувало гарячими фарбами хмари...

l69gm3cve35gwfu6aog37scx2.jpg

"Не буде кльово!"-подумав я...

І...Як в воду дивився...Вилазив по всім точкам з 4 до 9ранку...Отримав несміливу клєваку підтягнув до човна,але кілушня хайка несхотіла лізти в підсаку.Невимушено кивнула головою і подалась у своїх справах до глибин Борисфена...

Пора було повертатись на базу...

Поснідав молодшого наукового співробітника...,озброїли йому "Оптиміста" і...,поїхали на пляж Лисого острова купатись та загоряти...

Малий чимчикує під вітрилом-відпрацьовує повороти йдучи в лавіровку проти  вітру.Я знечев'я потролінговую навіть в безнадійних місцях...

У мене навіть думки не було,але Джексонівський карась творить чудеса навіть пообіді...Таки на одній з улюблених точок чіпляється за каасика двушна хая.

Спочатку опиняється у підсаці,а потому отримує честь бути першою пристібнутою на кукан...

Заходим на пляж...,нікого нема...Часок покувпались,позагорали.

Пішли на базу обідати...Тільки знялися-з хмарки трохи покапало і роздуло непаганий вітерець.Сашко пошурував на фордевінді до бази,а я за ним поназирці.

Причепив мілководний воблєр і шурую серед латаття понад лепехою...

Раз!Клєвака!!!

Кілушна хайка звичайно пробувала заплутати снасть у лататті,але все таки я зумів її підтягнути,загнати в підсаку і посадив на кукан...

Малий шурує далеко попереду з повним вітрилом вітру-на мене навіть уваги не зверта...

Закидаю знову-чимчикую далі...

На одному з підйомів дна хтось припинив рух мого воблера.

Так-так!Не вдарило,не смикнуло,а саме перестав грати воблер.Але ж по потяжці я одразу зрозумів-що нас їдять!!!

Моторчик деренчить,човен рухається,кінчик прута натягнутий,воблер не грає і...все це плине з однією швидкістю ,але без руху)

Аж ось-хайка зрозуміла,що хапнула зовсім не рибку,а шматок пластика з гаками і різко почала намагатись вирвати у мене прута з рук...

Після тривалої і запеклої боротьби,таки хижачці не вдалося заплутати мої снасті в лататті...Вона як і попередниці зайняли оновила своєю присутністю місце на кукані.

Отак ми з'їздили покупатись на пляж...Сашко рохнув від здивування,коли побачив не одну,а три хайки на кукані)

ikt95phrqayxcm8z8st7xc12b.jpg

Вихи пройшли на воді.Сашко тренувався на своєму Оптимісті(благо вітру було вдосталь)купався та загоряв на пляжі,а я пробував половлювати мешканців водних глибин.Особливим нічим не відзначився.Все було не берибельного розміру і після фотосесії відпускалось.

af6vq4xkfpn9hizsnbyt501g5.jpg

Вихідні пройшли в колі друзів та однодумців...

Було багато спогадів,розмов за смачною юшкою густо заправленою свіжим повітрям)

Звичайно ж що...,у нас з собою було але ми не зловживали)

• 0

Ремонт,Консультації,

genacom

genacom

Частый гость

• Сообщений 10
  •  

Опубликовано 18 Июль 2018 - 11:24

Гусинцівський Вісник)

Битва за урожай у лепеховочелімних полях 13-15липня...

Шикарно! Теж плануємо вилазку, чекаю вихідних як чуда.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 22 Июль 2018 - 10:20

Гусинцівський вісник.20-21 липня.

З кльовом цього разу було не дуже,але не хібом єдиним...

Біля о.Зміїний бачив "Штурман" на якому зазвичай проходять лінтню практику студенти Київської Державної Академії Водного Транспорту ім. Петра Коношевича-Сагайдачного.

bkgi0urhnf8t9ry164xkha6qc.jpg

Зранку на кукан трохи назбиралось рибки)

6q5d67sze3mz43ibwpsiqxr3h.jpg

Було створено артель ...Моя задача була впіймати рубу,а досвідчений командор відповідав за приготування смачної ухи)

1hwqca91gmsht4swd9payi6iz.jpg

Пообіді знову вийшов на воду.

І хоча погода була несприятливою,вдалося перехилити шальки терезів на свій бік.Пару хайок відчепив сусідам-одна поїхала зі мною..

6dt02pgwq1en07hkzfi8y8ie2.jpg

Вечором завітали на гостину сім'я УОКівців-смажили шашлики...

Звичайно що у нас було,але ми не зловживали.)

Традиційно п'янке повітря,смачна уха,здоровий сон)

Изменено: Юстас, 22 Июль 2018 - 10:31

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 29 Июль 2018 - 21:58

Вісті з берегів Борисфена...

26-29липня...

Був на своїх грядках з синашем Сашком.

ВихОдили на воду...Ловили рибку...

nq1lrdapyds0lb74hs4ugp2v2.jpg

Рибка чіплялась неохоче але чіплялась...

А в тяпницю вечором прискочив до нас на гостину один УОКівський рибацуга.Прискакав не один,а сімейно...

Відпочинок перетворився з активного,в надактивний...

За день суботу з 5 ранку до 11вечора встигли:

-наловити риби(окунь,судаки,щуки)

-наварити ухи

-сходити в ліс за грибами(на чотирьох за півтори години більше відра грибів!!!Переважно білі та лисички-але попадаються підберезовики,маслюки та підосиновики)

-насмажити картоплі з грибами

-зробити шашлик...

І все це з шутками-прибаутками,гарним настроєм.Не завадила відпочинку ні злива,ні грім,ні блискавка...Насилу роз'їхалися недільного ранку по домівках)

Дякую за позитивну,теплу та гарну компанію...До наступних зустрічей...

ЗІ Особливо хотілося відмітити калганівку власного виробництва що гості привезли з собою...Справжній яд!!! :sm13_:  :sm302:  

Звичайно що і в нас з собою було,але ми не зловживали... :drinks:

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 30 Июль 2018 - 08:22

Андрею респект и уважуха за встречу, рыбалку, грибы и теплую компанию. Особое спасибо от женской половины за любимый шипучий напиток из погреба.
Пятница вечер... Гроза, ливень, темень по дороге на место, лужи по самое нехочу, но верный конь, хоть и немолодой уже-астре 11 лет, не сдрейфил, вынес к заветному дубу, где уже ждала теплая компания с копченой рыбкой и горячими напитками...
Лунное затмение не помешало наловить хищника утром. Грибные места порадовали. Выходные удались на славу. Хочу еще!!!!! ;)
  • 0

СаняРосс

СаняРосс

Админ по Шинам

• Сообщений 5201
  • Гос. номер:4547
  •  

Опубликовано 30 Июль 2018 - 08:26

Маленький карасик
  • 0

093-717-77-57 ===>>> Viber WhatsApp
Бу шины и диски из ГЕРМАНИИ

Отзывы о моей работе можно оставить ЗДЕСЬ -----> http://www.opel-club...2107-sanyaross/

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 30 Июль 2018 - 16:11

СаняРосс,

Гарний розмір :sm302:  

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 05 Август 2018 - 19:00

3-4 серпня 2018 року..

3 серпня

П'ята година ранку...

Десь далеко на сході прокидалося сонечко,несучи всьому живому на землі радість майбутнього дня...

pm43hxygrvytr6oaom29674sf.jpg

Я в цей час вже колихався на хвилях мріючи вихватити з дніпровських глибин сома чи щонайменше судака!!!

Але не так сталося як гадалося.Вже після 8 години ранку сонце пекло як на пательні,а надії на покльовку будь чого танули як масло...

Приклавши багато зусиль,змінивши безліч разів тактику,стратегію та приманки в результаті вперто приближався до нуля на кукані...

Але!!!(Ох уж це але! :sm13_: )

Йду я по улюбленому свалу заросшому лататтям та лепехою-вже ні на що не надіячись...Коли такий удар прийшовся мені в лапу,що ледь прута не випустив...

Суперник запропонува змагання з вигідним йому вітром-човен пхало хвилями в лепеху і хайка надіялась заплутати у водорослях воблер та снасточку...

Ніякі мої прийоми наблизити суперника до підсаки не мали успіху...

Ця хайка була розумною)Вона не плигала по поверхні води влаштовуючи шоу з мотилянням головою...Вона тупо ходила під човном не виходячи на поверхню-не даючи мені схапужити її підсакою.

Працюю катушкою-хайка раз по раз чигає на глибину в надії обірвати снасть...Але таки стомилася і дала себе взяти на борт мого судна)

Гак в зябрах.Відчіпляю рибину,саджаю на кукан і в воду.Майже одразу перевертається догори черева...

У уьому Дніпровському крокодилі виявилося 2.8 кг...

ty4ue3e2pepxoxe29kurgh0ab.jpg

Пообідавши-весь день присвятив пошуку хижака,але пообіді дістав з глибини 6м.півкілушного окуня-і це було єдиною післяобідньою покльовкою цього дня...

Добре!(подумав собі я)риба не може бути голодна,вона може відтермінувати прийом їжі,але те що їй хочеться жерти-факт..

З цією думкою,попарившись в бані,повечерявши ліг відпочивати.Будильник поставив на 5ранку...

4серпня...День який був багатим на враження...

Що я вам скажу друзі...Якщо ви хочете прокинутись вдосвіта і ставите будильник-то це марна справа.Тому що будильник у день відкриття полювання на пернату не потрібен взагалі!)

О 4:20 почалася канонада яку можна порівняти з залпами салюту перемоги на червоній площі)

Який вже тут сон?)

Зібрався-почалапав на воду)

До 8 години без покльовки,а потім на кукані опинилась двушна хайка...

На душі полегшало-"роботу зроблено")

Відсьорбнув добряче з запашного термоса і почалапав далі-стараючись не попадати на лінію вогню)

-через півгодини рєзва кілушка теж сіла на кукан;

-ще через пігодини тримав удар,але не засіклося-чалапаєм далі)

-ще через трохи-щось вчепилось і борзо смикало,але звалило так і не сказавши прізвища)

-а отут буде казка)

вже було більше дев'ятої години і я інспектував одне перспективне  місце на приверху Лисого острова.

Є там одне місце облюбоване водномоторниками і вітрильниками-прямо від берега йде різкий звал.Водиться риба будь яка...Очерети викошені аж до берега.Мені зазвичай видно чи стоять(наприклад) прути на ляща і тоді я виматую снасть і обхожу місцину.

Підхожу значить я до цього місця-улюблений Джексон грає в глибині.Вирішую,що отут я розвернусь і поїду додому.

Скидаю оберти у човна на ХХ розвертаючи човна носом в берег,бачу молодиця миє посуд на бережку...

Ну я значить як годиться-"доброго ранку пані")Вона у відповідь теж вітається)

У цей момент воблер був не рухомий і я привітавшись трохи посмикнув воблера і...з глибини вискочила хайка і атакувавши сіла на приманку!!!

-Що ж це ви робите???(звертаюсь до панянки) стоїте в такому гарному,мальовничому місці,а рибу не виловили-не харашо!!!Сам же під час розмови затягую хайку в підсаку)

Мені у відповідь молодиця бідкається,що вчора ловили цілий день,але більш ніж на долоню нічого не спіймали!!!І таким вона це згорьованим голосом переповідає...,а коли бачить що рибеня опинилось(це була кілушна хайка)у мене в підсаці,ще жалослівішим голосом почала в мене просити продати їй піймане рибеня...

Щось у мене таки клацнуло у душі...Відчепив воблер від хайки,сказав молодиці щоб трохи відійшла і викинув їй рибеня на берег...Радощів панянки не було меж,навіть почав підходити народ з її табору,а я розвернувши човна почимчикував додому...

Вийшло якось так...само собою...Ну і на краще...

Прирулив додому-одна хайка пішла готуватись коптитися інша чарівним образом пішла смажитись на пательні)

q9iy0t6dcz9fvmjrel8i2zt1c.jpg

Син сусіди(мисливець)-розпочинився кряквою...

Насмажили,накоптили дичини та риби,пообідали і я знову  пробував у глибинах розшукати вусатого,але дарма-мабуть рано...

Отримав мальовничий захід сонця,зібрався і почимчикував до батька на дачу...

У нас з собою було,але ми не зловживали...

euboaeivtnulrn6t2cburp4xt.jpg

• 0

Ремонт,Консультації,

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6535
  •  

Опубликовано 05 Август 2018 - 19:57

Юстас,Ну ти даєш,і всю достойну рибу виловлюєш,і молодиць приворожуєш. :sm13_:  :sm302:  

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 05 Август 2018 - 21:35

TPAKTOPICT,

Та там риби ще багато...) 

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 05 Август 2018 - 22:59

Фото завораживащие просто....
  • 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6535
  •  

Опубликовано 05 Август 2018 - 23:04

Андрію треба всі свої оповідання зберігати на окремому диску,сервер грохнеться і все пропаде.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 06 Август 2018 - 08:58

Горизонт трохи завалений-теліпає трохи в човні)

Андрію треба всі свої оповідання зберігати на окремому диску,сервер грохнеться і все пропаде.

Мммм...

У мене якось такої думки не виникало...У мене є надія що сервак УОК вічний і мої скромні оповідання попадуть до нащадків та в історію)

Спеціально викладав для спільноти щоб поділитись,а може когось і заохотити...Ну і собі на згадку,щоб можна було холодними зимовими вечорами згадати як пройшов сезон...

Яким чином зберегти такий об'єм словоблудія?)А якщо врахувати теми з човниками та крилами???

ЗІ ще ж тема з будиночком...

Изменено: Юстас, 06 Август 2018 - 09:00

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 12 Август 2018 - 13:30

Був 10-11серпня...

Кльов вялий...За дві доби на воді-6 покльовок.

Пара неберибельних окунів+ пара щук...Ще було пара покльовок,але "щось" гарно посмикавши прута звалило в річні глибини...

n9s2blqmw6iakzfvm0dgcn8lk.jpg

У нас з собою було,але ми не зловживали)

• 0

Ремонт,Консультації,

СаняРосс

СаняРосс

Админ по Шинам

• Сообщений 5201
  • Гос. номер:4547
  •  

Опубликовано 12 Август 2018 - 14:12

Только вернулся с рыбалки! 

Ездили на карпа. Поклёвок ноль

Уехали на сутки раньше чем планировали((((

ГЛУХО 

минус 4000грн  :sm13_:

.
  • 0

093-717-77-57 ===>>> Viber WhatsApp
Бу шины и диски из ГЕРМАНИИ

Отзывы о моей работе можно оставить ЗДЕСЬ -----> http://www.opel-club...2107-sanyaross/

!Pivas!

!Pivas!

Авторитет

• Сообщений 5818
  •  

Опубликовано 13 Август 2018 - 08:33

В субботу сутра тоже был на озере. Рыбу видел, черепах, ласку но не трогал ).

Не сильно активная была. Окунь на ультралайт клевал хорошо (но не у меня)  :sm13_: .  Я не готовился на окуня ))

• 0

Деныч

Деныч

Авторитет

• Сообщений 2041
  •  

Опубликовано 17 Август 2018 - 20:37

Вітаю всіх. Боже, як же давно я тут не був..
Тільки на форум і одразу ж в улюблену темк..
Андрій Михайлович, Ви як завжди на висоті.
  • 0
CheBurashka

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 19 Август 2018 - 16:58

Як ми яблучний спас зустрічали...

17-19серпня 2018р.

Поїхав на свої грядки в тяпницю і пообіді вже вийшов на воду...

На гостину повинні були завітати УОК рибацуги-Олег Петрович та Петро Володимирович...

Поки суть да діло до вечора мені вдалося назбирати трохи риби...Попався судак 1.5кг(чого я непам'ятаю за останні 3 роки),щука і пара окунів...

До приїзду гостей щука смажилась на сковорідці,а

судак разом з окунями чекав в холодильнику наступного дня щоб присмачити уху...

53xrar3lu2y89ajw90yqjhr52.jpg

Гості прискочили потемночі,але оперативно розклавшись і повечерявши всі повкладалися відпочивати в передчутті суботнього ранку

У мене день видався напрочуд чудернацьким і повним несподіванок та пригод...

О 5 ранку потемночі,ще немає і натяку на сонячний промінь...Гості вже були на ногах,а Олег Петрович смажив поживну яєшню на пательні розміром з колесо від воза)

Гукнули адмірала-"попіісят" і на воду...

Світило що випиналося за озером Авраами починало своїми променями пестити небесну синь...

1arvwnquhtb9i5wdtzi4og56b.jpg

Ще декілька хвилин і сонечко дивилось на мене через гілля дерев проводжаючи у мандри повз латаття та до стіни очеретів.

jd57rnwr6hdiyxphznpuasez2.jpg

Ранок був теплим штилястим і чесно кажучи у мене не було особливої надії на якийсь улов-бажалося назбирати трохи чогось на юшку та копчуху.

Іду собі по звалу біля Зміїнного острова нічого особливого не витворяю,яле в якийсь момент відчув удар і "тряпка" всією вагою повисла на шнурі...

Потихеньку підматую прут...Потім було пару рєзвих заходів під човна,але через декілька хвилин підсака з судаком(знову 1.5кг.!!!)була в човні...

добре подумав я-вже перед гостями не соромно)

Були трохи менші екземпляри,але після фотосесії відпуськались до річкових глибин.

9knhx1pzjpig8om0qrp8o1ife.jpg

До 11години ранку підловилось трійка окунів і я вже чимчикував додому по звалу причепивши улюбленця долі...

На одній з перспективних точок отримав удар супротивника і почав змагання під назвою хто/кого і хто/куди...

Виявилось,що це берибельна хайка але вона несамовито впиралась.

Коли ж я її підвів майже до човна,ця чортяка(я не встиг під неї навіть підсаки завести) вскочила в лодку!!!Такий вчинок вперше на моїй пам'яті!

Коли це навіжене плигало в човная я зряче бачив !!!що!!!у пащі тільки один трійник воблера.Хвостовий трійник воба був назовні,а хайки плигнула мені під ноги і почала плигати,скакати і крутитись.Вмить мої ноги/руки були вище голови-я знав чим може закінчитись,якщо вільний трійник хайка зажене мені вногу...

Коли трохи притихла,я злапав хайку в лодці вивільнив їївід воба та посадив на кукан,виявив що поки вона плигала по лодці,то перегризла нитку біля поводка.Прийшлось перев'язувати поводок.Але якби там не було,а рибацькі "трійка,сімка та туз" приїхали зі мною на берег)

ewvz4gjv5xtig5kmtb5q0dg51.jpg

Трохи пініше до берега підійшли гості і ми дружно почали підготовку до етапів "уха" та "копчена риба"...

jzv49m792js4vflagovb8tzcs.jpg

Олег Петрович взяв на себе почесний обов'язок приготування ухи і копчіння риби...Петро Володимирович асистували...

Все було дружно,весело під сміхуєчки хаханьки)Через годину вже сиділи за столом гукнувши на допомогу адмірала...

Під щучі голови)

Олег Петрович пригощав "хрєнавухай"  власного виробництва,адмірал наливав зубровку...Уха була неперевершено смачною...

Після ухи до столу подавали копчену рибу приготовану особисто Олегом Петровиче у його особистій коптильні за його власною рецептурою.Зрозуміло,що без прохолодних напоїв у виляді пива,тут не обійшлось...

За столом була невимушена атмосфера обміну рибацьким досвідом.Обговорювались кулінарні тонкощі приготування страв  із судака,та обробки риби перед приготуванням.Гусинцівський форум"Рибальство та Мисливство 2018"проходив на відкритому повітрі за сприятливої погоди,дув легкий південний бриз...

Пообідавши зібрались і пішли на вечірній кльов...Володимир Петрович безпосередньо біля Гусинцівської церкви обілетився 1.5кг. хайкою...

Я на звалі Лисого острова ловив удачу...

Покльвка чогось гарного не реалізувалась-звалилось під човном тільки чорторий у воді намалювався.

Потім пошов "крупняк"...

rft17wye52b5w4trbnafyldxy.jpg

Далі почалося ще цікавіше...На 6м. глибині причепилося(чітко в рот!) на 5см.хорнета,оця майбутня глибинна корова)

4vdftix2mr9f1yxeftfx29feo.jpg

Як я не старався перехилити шальки терезів на свій бік,але у мене були покльовки не берибельного судака.Відпуськав назад у рідну стихію...

Навечір йшов додому повз Гусинцівську церкву,в ній напередодні свята правилось.

qds2j1m6fsh3k6wd8tapnjo9b.jpg

Вийшов на берег.Трохи пізніше повернулись гості...

Вечірній кворум під назвою "перспективи розвитку рибного господарства та відновлення ареалу мешканців Дніпровських глибин" продовжився за вечірнім столом...Дійшовши до основних принципів та засад збереження місцевої іхтіофауни,розійшлися спать по палатках,щоб на ранок більш глибоко охопити та вивчити це непросте питання)

Наранок пацани пішли рибалити(і там таки відбувся результат)я відпочив,зібрався іпоїхав  до Києва по справах...

• 0

Ремонт,Консультації,

futbolfans

futbolfans

Авторитет

• Сообщений 6544
  •  

Опубликовано 20 Август 2018 - 21:48

:sm302:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27618
  •  

Опубликовано 26 Август 2018 - 18:19

Обережно-двері зачиняються!Наступна станція День Незалежності!

Давно мене бентежить повна відсутність у продажу(припинено виробництво) воблера Салмо Хорнет 5см. у плаваючому виконанні(та і в тучому теж "вженема") ...Відсутній не тільки популярний колір "зелений тигр",а й взагалі будь-які кольори...

У мене є в запасі пара трійка воблерів цього типу і я вирішив їх перефарбувати у потрібний колір...

Задумано-зроблено.

Зайшов на тижні у гамазин "Простор" прискіпливо добрав лак для нігтів і поїхав на улюблений берег...))

23серпня велась серйозна підготовка до свята.

Вже з самого ранку прискакав на берег,розклався,озброїв човна і почав творити воблер)
От начебто два однакових воблера.Але один ловить-інший ні.Причина в забарвленні...

DSC05749_240.jpg

Хоча в мене майстерність у  художньому мистецтві як у О.Бендера,але через 10 хвилин один з воблерів виглядав (майже)як і інший.

DSC05750_240.jpg

Виходим на воду...Закидаєм воблер у річкові глибини і через 200метрів маєм першу покльовку на "мальованого"

DSC05752_240.jpg

Воблер почав ловити,але був дуже швидко обірваний у глибинах.Прийдеться підшуковувати йому заміну...

Кльов був слабенький...Те що ловилось радувало,але не вирізнялося видатними розмірами...Був такий судак))

DSC05753_240.jpg

Походивши до вечора таки назбирав трохи риби.З хайки робив малосол до свята...

DSC05754_240.jpg

Святковий ранок видався напрочуд дивним і розмальованим природними фарбами...Повітря настільки свіже і насичене,що можна різати ножем...

DSC05755_240.jpg

Місяць був у повні,а кльов відверто слабенький...
В основному хапала дрібнота.

DSC05758_240.jpg

Якщо сильно упиратись,то іноді прокльовувала хайка...

DSC05756_240.jpg

Були гості з УОК...Зустріч пройшла в теплій дружній атмосфері.

• 0

Ремонт,Консультації,

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых