Спасибо! Сняли колесо, разобрали клапан, кусок резины попал под уплотнительную резинку. Сейчас полный порядок!
Опубликовано 16 Март 2021 - 20:02
Pashaa, привіт. Хотів запитати чи купляв адаптер для зчитування кодів помилок з машини? Десь читав на форумі що купляли адаптер, читали помилки, а потім машина не переключалася на газ. Дякую.
Проблеми виникають з OP-COM але не при зчитуванні кодів помилок. З ELM347 таких проблем немає і бути не може
Опубликовано 20 Март 2021 - 01:22
Ооо... Точно такая проблема и P0304 (пропуски зажигания в 4 цилиндре). До этого были "подтраивания" на ХХ и коррекция топлива на газу в минус 11-15%.
Поменял я 4-ю форсунку на бош и все отлично стало работать. Пропали подтраивания и хлопки у выхлопную.
Кто подскажет по топливной коррекции при ХХ на газу? У меня показывает кратковременную корекцию -14%. Так должно быть?
Я не маю на увазі що саме при зчитуванні виникають проблеми. Обмін даними йде в обидва напрямки. Ви самі використовували ELM347 у метанових версіях opel combo? Дякую.
Я OP-COMом пришивал ключи к иммобелайзеру - никаких проблем не возникло. Ошибки elm347 читает и з сбрасывает без проблем
Опубликовано 07 Апрель 2021 - 07:28
Доброго ранку всім. Є смисл міняти лямбда зонд чи ставити обманку?
Ти б одразу голосовалку прикрутив,а потому у процентному співвідношенні приймав рішення.)
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 07 Апрель 2021 - 09:16
Доброго ранку всім. Є смисл міняти лямбда зонд чи ставити обманку? Вибиває ошибку другого зонда.
привіт , обманка ставлять якщо кат вибитий,
ИМХО лямбда зонти в роботі автомобіля важливі,мінять полюбому.
Рост опыта прямо пропорционален количеству выведенного из строя оборудования. (закон Мэрфи)
Опубликовано 14 Май 2021 - 00:15
Доброї ночі всім. Така проблема: при наборі швидкості (2-3 передача) до 2000 об смикається постійно. І на холостих часом, але не завжди. І тільки на газі. Помилок не було спочатку (крім 0141 яка вже давно: зломав другого лямда-зонда торік). Десь через 2 тижні вилізла 0301. Я її скинув і більше не вискакує. Але машинка смикається й далі
Опубликовано 14 Май 2021 - 19:42
Доброї ночі всім. Така проблема: при наборі швидкості (2-3 передача) до 2000 об смикається постійно. І на холостих часом, але не завжди. І тільки на газі. Помилок не було спочатку (крім 0141 яка вже давно: зломав другого лямда-зонда торік). Десь через 2 тижні вилізла 0301. Я її скинув і більше не вискакує. Але машинка смикається й далі
![]()
Доброго дня
ну по порядку
якщо ви зкинули помилку це не значить що вирішили проблему, р0301 це пропуск в першому циліндрі, він виникає якщо
- "на підході" свічка , спочатку вона перестає працювать на газу, а потім на бензе, діагностується заміною або поміняти місцями і зчитати помилки;
- "на підході" модуль запалюваня ( це класична проблема , він горить якщо "забить" з вчасною заміною свічок);
- ну і понятно форсунка заліпає потроху.
Якщо не працює друга лямбда то особої прийомистості від машини очікавати не треба, вона буде тупить.
ПиСИ Чек на приборке зявиться після 10 ...чи скільки там запрограмовано повторювань візначеної помилки.
Рост опыта прямо пропорционален количеству выведенного из строя оборудования. (закон Мэрфи)
Опубликовано 15 Май 2021 - 00:23
Дякую, Pashaa. Був на сервісі, ставали якимось осцилографом на свічки - сказали що є втрати 25% палива по першому циліндру. Потім засунули ендоскоп (камера така) і виявили нагар на сідлі клапана того ж таки першого циліндра. Свічки дивились, претензій не мали. Напевно все-таки форсунка...Через неї й нагар з'явився я думаю. А сепаратор не може бути забитий? Я ще не лазив до нього.
P.S. А другу лямбду я хотів поміняти, але вичитав десь, що вона відповідає за чистоту вихлопа (евро 2) і забив. Але машинка тягнула нормально десь біля року. А оце піддьоргування почалось десь місяць тому.
Опубликовано 19 Май 2021 - 18:02
Доброго дня. Порадьте новачку. Вибиває помилку другого лямбда зонда Р0141 потрібно його міняти чи це може означати проблеми з каталізатором чи ще з чимось??? Якщо міняти зонд, то як його правильно вибрати??
І ще задуває лише 16 - 17 кубів, це забитий заправочний клапан чи в чомусь іншому поломка??
Дуже вдячний за відповіді!
Опубликовано 20 Май 2021 - 09:53
Доброго дня.
VBars
Проблема з нагрівом лямда зондом. У мене така сама проблема. Якось не доходять гроші до покупки лямда зонда, 1000 грн якось не мало. Можливо і проблема з каталізатором, хоча я думаю скоріше з лямбда зондом. Правильно вибрать по каталогу або по номеру. Є різні зонди. У нас на 4 провода, 2 на підігрів, 2 сигнальні.
Якщо мало задуває газу то 1. - проблема з клапаном балона. 2- потрібно почисти систему заправки і клапана балонів. У мене таке було, клапана були робочі. Після розбору всіх клапанів і механізмів доставки газу в\з балонів знову почав задувати 25 куб.
Опубликовано 19 Июль 2021 - 22:21
Добрый вечер! Может кто-то знает толковых метанщиков в Харькове. Один баллон не отдает газ, при такой жаре сработал клапан аварийного сброса давления. Ездила на Кулиничи, вроде сделали, но вот заправилась(21 куб, ранее только 15 входило), но по-прежнему вижу, что ситуация не изменилась. Газовщик говорит, что электромагнитный клапан на балонне рабочий..., посоветуй-те, пожалуйста, в чем еще может быть причина, что газ из баллона не выходит. Буду благодарна за помощь!
Опубликовано 20 Июль 2021 - 12:46
Яка була, таку поставив. Терміново треба було їхати. Automega здається. Взагалі це залежить, як часто свічки міняти
.
Може то й не катушка у вас. Спочатку скажіть скільки часу пройшло від заміни свічок. І помилки якісь є? Чек горить?
20 тис. км.
Добрый вечер! Может кто-то знает толковых метанщиков в Харькове. Один баллон не отдает газ, при такой жаре сработал клапан аварийного сброса давления. Ездила на Кулиничи, вроде сделали, но вот заправилась(21 куб, ранее только 15 входило), но по-прежнему вижу, что ситуация не изменилась. Газовщик говорит, что электромагнитный клапан на балонне рабочий..., посоветуй-те, пожалуйста, в чем еще может быть причина, что газ из баллона не выходит. Буду благодарна за помощь!
Була така сама проблема. Розібрали клапан, провірили опір, підкинули на акамулятор, спрацьовує. Заказав новий клапан, прийшов, провірили опір, підкинули на акамулятор, працює як і старий Злили жижу з балонів, почистили редуктора, поставили новий клапан, зібрали, балон віддає газ, працює в нормальному режимі. Можливо в клапанах є вироботка і вони підклинюють чи втягує не так як потрібно але замінивши клапан проблема зникла. ІМХО.
Pasha також рекомендує заміну клапана.
П.С. В жару також війшло 21 куб.
Опубликовано 21 Июль 2021 - 08:10
З клапанами це повна проблема. В Україні клапан я не знайшов. Тільки в Германії . Заказував на сайті Германії. номер клапана GM 9255003.
Мені також рекомендували на Кулінічі їхати але як я розумію вони працюють з ссср обладнанням. У нас обладняння landi renzo . Тобто немаючи запасних частин як можна ремонтувати обладнання? Розкрутити , перекрутити я і сам можу.
Опубликовано 21 Июль 2021 - 15:43
Pasha також рекомендує заміну клапана.
Якщо це про мене то клапан я не рекомендував мінять а катушку соленоїда так, вона має свій термін придатності і перед тим як згоріти може так глючить.
Таки катушка (модуль запалювання) здохла. Спочатку поміняв свічки - допомогло на 20км, далі те саме. А через 500 км почалось те ж піддьоргування і на бензині і тяга пропала.
с завода катушка стоїть Делфі, ставив також Beru обидві отлічні , ставив китайскую дешеву ....
.....розчарування короче....краще переплатить за якість
Модуль горить за несвоєчасну заміну свічок запалювання.
так 21куб .для літа , це отлічний показник, всі балони працюють !
P.S.В деталировке по ссылке есть деталировка CNG в том числе ремкомплекты
https://www.elcats.r...tle=Подгруппа 1
Изменено: Pashaa, 21 Июль 2021 - 20:18
Опубликовано 21 Июль 2021 - 23:03
andrew_vv, 15 июл 2021 - 23:26, написал: Яка була, таку поставив. Терміново треба було їхати. Automega здається. Взагалі це залежить, як часто свічки міняти . Може то й не катушка у вас. Спочатку скажіть скільки часу пройшло від заміни свічок. І помилки якісь є? Чек горить? 20 тис. км.
Дядько Опель каже 2 роки чи 30 тис. Думаю, пора замінити, якщо катушка жива. Якщо ні, то її теж під заміну...
Опубликовано 22 Июль 2021 - 13:11
Всім привіт. Тоді друге запитання, які свічки хто використовує. Чи є спеціальні метановські свічки? Ще є 3 -4 -х пелюствові.
Якщо це про мене то клапан я не рекомендував мінять а катушку соленоїда так, вона має свій термін придатності і перед тим як згоріти може так глючить.
Так.
Катушки окремо я не знайшов. Тому і написав за весь клапан. Тим більше я дивлюся що клапан і катушка не сильно відрізняються по ціні)
За посилання дякую.
Опубликовано 22 Июль 2021 - 13:46
Опубликовано 20 Сентябрь 2021 - 12:21
Ну наприклад поставити компресор . Звичайно це актуально для приватного сектору)))
Ну чего делать? Как мы можем повлиять на цену метана? Если устроим революцию, то цена только подниметься, точнее гривна рухнет. А просто поболтать языком можно и в более технических вопросах.
у вас гбо стоїть?
Загорівся значок подушки безпеки, а потім пропав звук. Виною був шлейф. Минулий власник також уже ремонтував шлейф, на фото кусочок, + була намотана ще синя ізолєнта. Правда в мене не так красиво вийшло як з синьою ізолентою))
20210918_163025.jpg 51,05К
12 раз скачано
20210918_164015.jpg 107,19К
14 раз скачано
20210918_164026.jpg 89,49К
13 раз скачано
Изменено: Dimamima, 20 Сентябрь 2021 - 12:21
Опубликовано 10 Октябрь 2021 - 19:35
Викинуть балониі поставить б/в бензобак.Може хтось таке робив?
поставити балон на пропан + газовий редуктор...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 10 Октябрь 2021 - 20:08
Я сам вирішив зняти балони щоб не таскати лишні кг і все. Бак на 14 літрів + з собою беру каністри по 10 літрів. Я думаю це кращий варіант за всі інші і менш затратний. Звичайно, якщо ви не їздите сотні кілометрів кожен день.
З приводу пропан-бутана. Тільки балон і редуктор? форсунки не треба міняти?
Але яка економія з цього буде? на пару гривень? А мотор не зрозуміло як поведе себе на пропан-бутані.
Ти б одразу голосовалку прикрутив,а потому у процентному співвідношенні приймав рішення.)
Ваші поради як завжди на висоті.
Изменено: Dimamima, 10 Октябрь 2021 - 20:11
0 пользователей, 5 гостей, 0 скрытых