Dosa, скільки людей і чи є якісь контакти ?
+1
Опубликовано 11 Август 2017 - 10:36
+1
Опубликовано 11 Август 2017 - 12:24
2+1, бронював на букінгу
Де ви такі ціни на апартаменти знаходите? чи за рік бронювали з передплатою?А їли що,в прайсі їжі немає?
Бронював в червні, за місяць перед відпусткою. Звичайна ціна була 45 євро за номер, а там була гаряча пропозиція тільки до кінця дня за 30 євро. І я встиг останній номер зарезервувати.
І так про пиво,саме найдешевше що бачив місцеве по 1,09 лева=17,44грн,по 0,75 лева на бачив таких цін.Скуплявся спочатку в "Меркурії" потім в "Жаннет"
Меркурій і Жанет це розвод туристів на гроші. Ціни там завищені. Дещо я і там купував, але в основному їздив в Lidl - це мережа бюджетних німецьких супермаркетів. По дорозі в Україну проїжджали через болгарські і румунські міста, то також заїжджали в Lidl - всі товари та ціни ідентичні, розкладка товарів також.
Ціни на продукти можна подивися тут: https://www.lidl.bg/bg/Leaflet.htm
курс 1 лев = 15,6 грн.
Опубликовано 11 Август 2017 - 15:58
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 14 Август 2017 - 15:02
Єдине, що не подобається в Свети Власу, це те, що мало хороших пляжів. Там, де більші і красивіші - вже платні
, а там, де безкоштовні то вузенькі і мало місця
.
+1 Є таке діло,хоча навіть на тих вузеньких людей в рази меньше ніж в Затоці і завжди є вільне місце коло води.
Опубликовано 18 Январь 2018 - 19:08
Сані готуй літом, ну а ласти- зимою
В 2017 відпочивали в Кароліно-Бугазі. В цьому році хочеться в Болгарію. Цікавить тихе місце для сімейного відпочинку. Поковирявся в Букінгу: Обзор, Бяла малий вибір апараментів. Поморье, тут вже більше апартаментів за адекватні гроші. Хто, що підскаже.
Опубликовано 18 Январь 2018 - 23:46
Я раджу Обзор. Був там два рази. І море хороше і пляж і є що робити ввечорі.Сані готуй літом, ну а ласти- зимою
В 2017 відпочивали в Кароліно-Бугазі. В цьому році хочеться в Болгарію. Цікавить тихе місце для сімейного відпочинку. Поковирявся в Букінгу: Обзор, Бяла малий вибір апараментів. Поморье, тут вже більше апартаментів за адекватні гроші. Хто, що підскаже.
Опубликовано 19 Январь 2018 - 11:14
Дякую. Пляжі в Обзорі платні? І цікавить ще таке як стоянка авто громадська, на вулиці біля апартаментів- це безпечно?
ні пляжі всі безкоштовні, абсолютно, але є зони де стоять лежаки з парасольками за які треба платити (здається 6-8лев на добу), але таких зон не багато і вони не надто великі, тобто пляжа є багато і він не вузький а доволі широкий.
автостоянка є майже на всіх вуличках, ставити абсолютно безпечно, обидва рази що я там був то авто стояло на вулиці. але є платні місця і є зарезервовані місця (тобто викуплені мешканцями) тому там ставити не можна (тільки з дозволу власника) загалом в серпні зі стоянкою можуть бути проблеми бо машин багато, і це треба уточняти у власника помешкання, я ставив на викупленому місці бо мені власник готелю вказав де саме я маю ставити авто.
Хоча я вже і писав раніше, загалом Обзор мені подрбається тим що там нема спеки (29-30-32грд) без комарів (от взагалі нема), пісочний пляж подібний до такого в затоці. немаленьке містечко яке може розважити тебе вечорами. купа каше на різний смак і гаманець (хоча ціни більше менш однакові, нема супер дешевих кафе, ну або я їх не знайшов), є кілька магазинів різної величини. є парк де можна погуляти, є набережна де можна зробити пробіжку, є бащарчик де можна різні шмотки купити чи якусб біжутерію чи косметику різну. житло на різну кішеню.
можна вибратись в Варну чи Несебр (який в два рази дорожчий за Обзор). в несебрі є аквапарк, в варні є макдональдс ))) і цікавий пляж з гарною алеєю перед ним, є дельфінарій (стрьомний і дорогий (( ).
є інші села, але вони глухіші і розваг там менше. до обзора ~1000км (зі Львова) мені це приблизно так само як в затоку (через київ).
Загалом закордонні подорожі я б починав саме з обзора, по дорозі назад можна зупинитись на пару днів в Брашові, чдові враження гарантовані.
Zerocool, болгарія таки бюджетніш, ну хіба албанія. з італією, хорватією чи грецією я б не порівнював, при однакових умовах там буде дорожче. ну і для недосвіченого мандрівника то болгарія більш комфортніша бо з російською нема проблем.
Опубликовано 19 Январь 2018 - 11:29
болгарія таки бюджетніш, ну хіба албанія. з італією, хорватією чи грецією я б не порівнював, при однакових умовах там буде дорожче. ну і для недосвіченого мандрівника то болгарія більш комфортніша бо з російською нема проблем.Так что в Албании, и других странах - там же другое Море!
Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:29
Бюджет відпочинку- ось весь прикол.Думаете, в Албании дороже будет?
Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:58
Бюджет відпочинку- ось весь прикол.
Якщо перший раз то їдь в Болгарію. А взагалі все правильно пишуть Чорне море воно і в Болгарії Чорне. Розглянь Чорногорію природа очей не відведеш. це не Карпати))) . В Албанії (район Ксаміла ) Іонічне море. Ціни там дешеві. но по дорозі трохи далекувато.
Опубликовано 19 Январь 2018 - 13:10
Якщо вартість апартаментів і продуктів в Албанії і Болгарії +/- однакова, то до Албанії їхати на 700 км. довше. + треба робити транзитну ночівлю десь в готелі. Теоретично аналогічний відпочинок в Албанії буде вартувати на 150-200 євро дорожче за Болгарію.
Опубликовано 19 Январь 2018 - 13:58
Якщо перший раз то їдь в Болгарію. А взагалі все правильно пишуть Чорне море воно і в Болгарії Чорне. Розглянь Чорногорію природа очей не відведеш. це не Карпати))) . В Албанії (район Ксаміла ) Іонічне море. Ціни там дешеві. но по дорозі трохи далекувато.
Для першого разу і Болгарії вистачить. По відстані на 200км. більше ніж в Затоку а все інше в порівнянні.
Опубликовано 19 Январь 2018 - 14:40
Dosa, продукти в Албанії дешевші. і пальне. Особливо газ. Я там заправлявся дешевше чим в Україні(типу як внас подзаборка) ,
Для першого разу і Болгарії вистачить. По відстані на 200км. більше ніж в Затоку а все інше в порівнянні.
Навіть нема про що говорити. Однозначно не порівняти Затоку,
Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:04
Так что в Албании, и других странах - там же другое Море!чесно, я ніколи не розумів таких постулатів "там море інше .... " ну так інше, в одесі в затоці по обом бокам від проливу також інше ..... і що ? для мене море це лише вода. мене більше приваблює природа навколо і клімат. так наприкад на ЮБК також море чорне але всі туда тягнулись і співали деферамби, але море також чорне ;) якщо розглядати наприклад болгарське чи румунське узбережжя чорного моря то чистота води відрізняється від того що ми маємо в одесі чи затоці, так наприклад море біля Несебра брудніше. біля сонячного берега чистіше. в обзорі також чисте море ... чисте море я маю на увазі що не в штормову погоду заходиш наприклад на півтора метра глибини і бачиш як по дні бігає краб чи рак-отшельнік. коли великі хвилі то звичайно що не видно бо пісок піднімається з дна. але навали водоростів після шторму чи ще чогось немає . можливо кілька травинок і плаває (вже не пригадаю) але такого що ідеш і руками розгортаєш як в затоці точно нема. з недоліків в обзорі на стику червня і липня з'являються якісь кусючки в воді )) певно якісь рачки вилуплюються і якщо в воді просто стояти і не рухатись то зараз не дуже приємно. якщо плавати і активно проводити час то проблем нема. наслідків від укусів також нема - жодних, ні в мене ні в дітей. в серпні такого немає.
що до продуктів і харчування ... не можу порівнювати з албанією бо не бував там ... але харчуватись в болгарії не дуже дорого, останнього разу ми харчувались в різних кафе і барах ... ціни я приводив вище. цілком нормально. в тій самій румунії (в брашові) дорожче, ціни на рівні львівських (я про кафе) ну і ніхто не забороняє готувати самим.
Доречі про албанію .... знайомий який їздив минулого року каже що там брудно і сервіс не дотягує до такого в болгарії. каже що було непогано але другий раз не поїде. так що кожному своє
і ще кілька слів про "море", як я писав вище не дуже розумію постулата "туда не варто їхати бо там чорне море" ... був в хорватії (макарська рів'єра, тучепі) так море чисте, але мене більше вразила природа, поєднання гір і моря і інфраструктура .... так хочу туда повернутись, але не тому що там море супер а тому що там є що робити, є куда поїхати, є що подивитись. там можна активно проводити час пізнаючі нові місця а не просто лежати і дивтись на море. От як раз з цим в болгарї напряг, там окрім несебра тупо нема куда поїхати і що подитись. Варна ... можливо але це таке собі портове місто типу одеси але без шарма. проте бюджет рішає .... тучепі номер на чотирьох з двома спальнями не дуже далеко від моря коштував в серпні минулого року 145Є за ніч в болгарї практично в рівних умовах я жив за 65Є.
Цього року поїду в грецію ... буд мати враження про егейське море )).
Пост не мав на меті когось образити чи поставити під сумнів чиюсь думку. а лише для висвітлення питання "моря" трохи під іншим кутом і що є багато різних позицій і пріоритетів у різних людей. Всім гарних подорожей і приємних вражень
продукти в Албанії дешевші. і пальне. Особливо газ. Я там заправлявся дешевше чим в Україні(типу як внас подзаборка) ,
чесно кажучі витрати на дорогу одні з найменших. я коли їздив в хорватію то мав неприємність з ГБО, поламався клапан в одній форсунці в результаті чого машина на ХХ не прцювала і глохла, я поліз в налаштування і не зовсім справним кабелем ГБО намагався перепрошити мозги (СТАГ) і завісив їх взагалі, якби просто підняв нижню межу обертів до 1000-1200 (тобто аби працювала на бензині на низах) то мав би чистий спокій і зєкономлені 150Є. але як то кажуть "знав би де впав..." все вияснилось вже по приїзду додому, загалом та поїздка виявилась насиченою )) тому що поламався ще вижимний в самому центрі будапешта ))). а так прокатав повний балон хорватського газу по Італії і привіз його назад в Україну. )) так от я тоді рахував що я за всю дорогу переплатив 150Є в порівнянні з тим якщо б їхав на газу.
Є різні сайти де можна подивитись вартість пального по європі. є буквально кілька країн які мають вартість пального яка дуже суттєво вища. це Франція, Італія, тавіть в німеччині ціна на пальне не така вже і висока. так вища ніж у нас але якщо порівняти з загальним бюджетом відпочинку то вартість дороги на авто наприклад для 4х чоловік складе заледве 20%. ну і у нас поїхати зі львова в одесу також не коштує дуже дешево ))
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых