Перейти к содержимому

Реклама

Фото

"БОЛГАРИЯ - отдых, маршруты поездок, визовый режим"подводные камни

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
1130 ответов в теме

Cr-z

Cr-z

Авторитет

• Сообщений 40817
    Opel Insignia 1,6T
    Opel Vectra C
    Honda CR-Z
  •  

Опубликовано 11 Август 2017 - 10:36

Dosa,  скільки людей і чи є якісь контакти ?

+1

• 0
Sex есть как Опель - запроектированный, чтобы радовать...

З/Ч Vectra C http://www.opel-club...r-korobka-i-td/
0975105661
Размещенное изображение

санек30

санек30

Авторитет

• Сообщений 2017
    DAF XF 105.
  •  

Опубликовано 11 Август 2017 - 10:43

І так про пиво,саме найдешевше що бачив місцеве по 1,09 лева=17,44грн,по 0,75 лева на бачив таких цін.Скуплявся спочатку в "Меркурії" потім в "Жаннет"

• 0

Dosa

Dosa

Fanat

• Сообщений 5148
  •  

Опубликовано 11 Август 2017 - 12:24

Dosa,  скільки людей і чи є якісь контакти ?

2+1, бронював на букінгу

Де ви такі ціни на апартаменти знаходите? чи за рік бронювали з передплатою?А їли що,в прайсі їжі немає?

Бронював в червні, за місяць перед відпусткою. Звичайна ціна була 45 євро за номер, а там була гаряча пропозиція тільки до кінця дня за 30 євро. І я встиг останній номер зарезервувати. 

І так про пиво,саме найдешевше що бачив місцеве по 1,09 лева=17,44грн,по 0,75 лева на бачив таких цін.Скуплявся спочатку в "Меркурії" потім в "Жаннет"

Меркурій і Жанет це розвод туристів на гроші. Ціни там завищені. Дещо я і там купував, але в основному їздив в Lidl - це мережа бюджетних німецьких супермаркетів. По дорозі в Україну проїжджали через болгарські і румунські міста, то також заїжджали в Lidl - всі товари та ціни ідентичні, розкладка товарів також.

Ціни на продукти можна подивися тут: https://www.lidl.bg/bg/Leaflet.htm

курс 1 лев = 15,6 грн.

• 0

Manchester-United-icon.png 

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  • Авто:Renault Grand Scenic '12 110FAP (EDC); Renault Scenic '13 110FAP (EDC);
  •  

Опубликовано 11 Август 2017 - 15:32

2+1, бронював на букінгу

а скинь ссилку пліз :ukr:

• 0

ledokol

ledokol

Авторитет

• Сообщений 13009
  •  

Опубликовано 11 Август 2017 - 15:58

а скинь ссилку пліз :ukr:

https://www.booking....1

по 30 евро есть нормальный квартир

• 0

#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)

Dosa

Dosa

Fanat

• Сообщений 5148
  •  

Опубликовано 14 Август 2017 - 14:59

Єдине, що не подобається в Свети Власу, це те, що мало хороших пляжів. Там, де більші і красивіші - вже платні :sm13_: , а там, де безкоштовні то вузенькі і мало місця :ac: .

• 0

санек30

санек30

Авторитет

• Сообщений 2017
    DAF XF 105.
  •  

Опубликовано 14 Август 2017 - 15:02

Єдине, що не подобається в Свети Власу, це те, що мало хороших пляжів. Там, де більші і красивіші - вже платні :sm13_: , а там, де безкоштовні то вузенькі і мало місця :ac: .

+1 Є таке діло,хоча навіть на тих вузеньких людей в рази меньше ніж в Затоці і завжди є вільне місце коло води.

• 0

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 14 Август 2017 - 15:07

по ширині пляжу Затоки взагалі важко щось порівняти  :smile423:

• 0

Dosa

Dosa

Fanat

• Сообщений 5148
  •  

Опубликовано 14 Август 2017 - 15:35

Точно, в мене після пляжів Затоки - клаустрофобія :sm13_:

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 15 Август 2017 - 09:30

по ширині пляжу Затоки взагалі важко щось порівняти

Якщо мова йде про Болгарію то Обзор може посперечатись з Затокою в ширині пляжа.  Звісно усередненно .... бо в тій самій затоці є і смуги пляжа шириною 10м а є і 70м. в Обзорі стабільних метрів 20-40.

• 0

ТЕРІ

ТЕРІ

Дока

• Сообщений 538
  •  

Опубликовано 18 Январь 2018 - 19:08

Сані готуй літом, ну а ласти- зимою :ukr:

В 2017 відпочивали в Кароліно-Бугазі. В цьому році хочеться в Болгарію. Цікавить тихе місце для сімейного відпочинку. Поковирявся в Букінгу: Обзор, Бяла малий вибір апараментів. Поморье, тут вже більше апартаментів за адекватні гроші. Хто, що підскаже. :sm17_2:

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 18 Январь 2018 - 23:46

Сані готуй літом, ну а ласти- зимою :ukr:
В 2017 відпочивали в Кароліно-Бугазі. В цьому році хочеться в Болгарію. Цікавить тихе місце для сімейного відпочинку. Поковирявся в Букінгу: Обзор, Бяла малий вибір апараментів. Поморье, тут вже більше апартаментів за адекватні гроші. Хто, що підскаже. :sm17_2:

Я раджу Обзор. Був там два рази. І море хороше і пляж і є що робити ввечорі.
  • 0

ТЕРІ

ТЕРІ

Дока

• Сообщений 538
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 08:36

Я раджу Обзор. Був там два рази. І море хороше і пляж і є що робити ввечорі.

Дякую. Пляжі в Обзорі платні? І цікавить ще таке як стоянка авто громадська, на вулиці біля апартаментів- це безпечно?

Изменено: ТЕРІ, 19 Январь 2018 - 08:36

• 0

Zerocool

Zerocool

Авторитет

• Сообщений 6488
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 10:33

А чем сейчас прикол Болгарии?
Я могу понять, когда там дешевле было, а с таким дорогим евро, хм, не знаю....
Тогда уже лучше смотреть на такие страны как Албания, Греция, Италия

Dosa

Dosa

Fanat

• Сообщений 5148
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 10:37

с таким дорогим евро

Ціни на відпочинок в євро так і залишилися. Просто тепер більше гривень потрібно збирати :sm12_:

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 11:14

Дякую. Пляжі в Обзорі платні? І цікавить ще таке як стоянка авто громадська, на вулиці біля апартаментів- це безпечно?

ні пляжі всі безкоштовні, абсолютно, але є зони де стоять лежаки з парасольками за які треба платити (здається 6-8лев на добу), але таких зон не багато і вони не надто великі, тобто пляжа є багато і він не вузький а доволі широкий.

автостоянка є майже на всіх вуличках, ставити абсолютно безпечно, обидва рази що я там був то авто стояло на вулиці. але є платні місця і є зарезервовані місця (тобто викуплені мешканцями) тому там ставити не можна (тільки з дозволу власника) загалом в серпні зі стоянкою можуть бути проблеми бо машин багато, і це треба уточняти у власника помешкання, я ставив на викупленому місці бо мені власник готелю вказав де саме я маю ставити авто. 

Хоча я вже і писав раніше, загалом Обзор мені подрбається тим що там нема спеки (29-30-32грд) без комарів (от взагалі нема), пісочний пляж подібний до такого в затоці. немаленьке містечко яке може розважити тебе вечорами. купа каше на різний смак і гаманець (хоча ціни більше менш однакові, нема супер дешевих кафе, ну або я їх не знайшов), є кілька магазинів різної величини. є парк де можна погуляти, є набережна де можна зробити пробіжку, є бащарчик де можна різні шмотки купити чи якусб біжутерію чи косметику різну. житло на різну кішеню.

можна вибратись в Варну чи Несебр (який в два рази дорожчий за Обзор). в несебрі є аквапарк, в варні є макдональдс ))) і цікавий пляж з гарною алеєю перед ним, є дельфінарій (стрьомний і дорогий (( ).

є інші села, але вони глухіші і розваг там менше. до обзора ~1000км (зі Львова) мені це приблизно так само як в затоку (через київ).

Загалом закордонні подорожі я б починав саме з обзора, по дорозі назад можна зупинитись на пару днів в Брашові, чдові враження гарантовані.

Zerocool,  болгарія таки бюджетніш, ну хіба албанія. з італією, хорватією чи грецією я б не порівнював, при однакових умовах там буде дорожче. ну і для недосвіченого мандрівника то болгарія більш комфортніша бо з російською нема проблем.

• 0

Zerocool

Zerocool

Авторитет

• Сообщений 6488
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 11:29

болгарія таки бюджетніш, ну хіба албанія. з італією, хорватією чи грецією я б не порівнював, при однакових умовах там буде дорожче. ну і для недосвіченого мандрівника то болгарія більш комфортніша бо з російською нема проблем.
Так что в Албании, и других странах - там же другое Море! 
В Булгаристане оно как бы тоже ничего, но Черное есть Черное... Когда то один мой знакомый, когда начал ездить отдыхать за рубеж, на мой вопрос ты куда едешь отдыхать, в Болгарию? Ответил - неее, на Черное море я больше не хочу! Я его понял, когда сам посетил Средиземное и Эгейское )))
Еще минус к Болгарии - это погода, идеальным считается июль и то не всегда. Хотя, бывало что я и в конце октября загорал. 
А на счет языка не стоит заморачиваться, на смешанном украино-русско-английском вас везде поймут в пределах - сколько стоит, где море и т.д. )))

З.ы.
В последние пару лет, в болгарии к туристам очень изменилось отношение местных. Кто не верит, почитайте тур форумы. Мои знакомые болгары рассказывают, что на курортах работать некому! Сейчас туда активно берут украинцев, потому что болгары все валят в эуропу работать. Отакэ...

ТЕРІ

ТЕРІ

Дока

• Сообщений 538
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:24

Бюджет відпочинку- ось весь прикол. 

• 0

Zerocool

Zerocool

Авторитет

• Сообщений 6488
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:29

Думаете, в Албании дороже будет? 
Не знаю, может и на две копейки дороже выйдет, зато там другое море - 200%. Да и глазам приятно будет отдыхать (Греция, Италия).
А так - можно и в Адесу поехать, хотя не факт что дешевле выйдет  :sm13_:

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:52

Вартість дороги.))) 

• 0

Zerocool

Zerocool

Авторитет

• Сообщений 6488
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:54

Вартість дороги.))) 
Я ж и говорю, что так можно и до Бердянска договориться...

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 12:58

Якщо перший раз то їдь в Болгарію. А взагалі все правильно пишуть Чорне море воно і в Болгарії Чорне. Розглянь Чорногорію природа очей не відведеш. це не Карпати))) . В Албанії (район Ксаміла ) Іонічне море. Ціни там дешеві. но по дорозі трохи далекувато. 

• 0

Zerocool

Zerocool

Авторитет

• Сообщений 6488
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 13:02

igorokkk:drinks:  

Dosa

Dosa

Fanat

• Сообщений 5148
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 13:10

Якщо вартість апартаментів і продуктів в Албанії і Болгарії +/- однакова, то до Албанії їхати на 700 км. довше. + треба робити транзитну ночівлю десь в готелі. Теоретично аналогічний відпочинок в Албанії буде вартувати на 150-200 євро дорожче за Болгарію.

• 0

ТЕРІ

ТЕРІ

Дока

• Сообщений 538
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 13:58

Якщо перший раз то їдь в Болгарію. А взагалі все правильно пишуть Чорне море воно і в Болгарії Чорне. Розглянь Чорногорію природа очей не відведеш. це не Карпати))) . В Албанії (район Ксаміла ) Іонічне море. Ціни там дешеві. но по дорозі трохи далекувато. 

Для першого разу і Болгарії вистачить. По відстані на 200км. більше ніж в Затоку а все інше в порівнянні.

• 0

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 19 Январь 2018 - 14:40

Dosa, продукти в Албанії дешевші. і пальне. Особливо газ. Я там заправлявся дешевше чим в Україні(типу як внас подзаборка) ,

Для першого разу і Болгарії вистачить. По відстані на 200км. більше ніж в Затоку а все інше в порівнянні.

Навіть нема про що говорити. Однозначно не порівняти Затоку,

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:04

Так что в Албании, и других странах - там же другое Море!
чесно, я ніколи не розумів таких постулатів "там море інше .... " ну так інше,  в одесі в затоці по обом бокам від проливу також інше ..... і що ? для мене море це лише вода. мене більше приваблює природа навколо і клімат. так наприкад на ЮБК також море чорне але всі туда тягнулись і співали деферамби, але море також чорне ;) якщо розглядати наприклад болгарське чи румунське узбережжя чорного моря то чистота води відрізняється від того що ми маємо в одесі чи затоці, так наприклад море біля Несебра брудніше. біля сонячного берега чистіше. в обзорі також чисте море ... чисте море я маю на увазі що не в штормову погоду заходиш наприклад на півтора метра глибини і бачиш як по дні бігає краб чи рак-отшельнік. коли великі хвилі то звичайно що не видно бо пісок піднімається з дна. але навали водоростів після шторму чи ще чогось немає . можливо кілька травинок і плаває (вже не пригадаю) але такого що ідеш і руками розгортаєш як в затоці точно нема. з недоліків в обзорі на стику червня і липня з'являються якісь кусючки в воді )) певно якісь рачки вилуплюються і якщо в воді просто стояти і не рухатись то зараз не дуже приємно. якщо плавати і активно проводити час то проблем нема. наслідків від укусів також нема - жодних, ні в мене ні в дітей. в серпні такого немає.

що до продуктів і харчування ... не можу порівнювати з албанією бо не бував там ... але харчуватись в болгарії не дуже дорого, останнього разу ми харчувались в різних кафе і барах ... ціни я приводив вище. цілком нормально. в тій самій румунії (в брашові) дорожче, ціни на рівні львівських (я про кафе) ну і ніхто не забороняє готувати самим.

Доречі про албанію .... знайомий який їздив минулого року каже що там брудно і сервіс не дотягує до такого в болгарії. каже що було непогано але другий раз не поїде. так що кожному своє

і ще кілька слів про "море", як я писав вище не дуже розумію постулата "туда не варто їхати бо там чорне море" ... був в хорватії (макарська рів'єра, тучепі) так море чисте, але мене більше вразила природа, поєднання гір і моря і інфраструктура .... так хочу туда повернутись, але не тому що там море супер а тому що там є що робити, є куда поїхати, є що подивитись. там можна активно проводити час пізнаючі нові місця а не просто лежати і дивтись на море. От як раз з цим в болгарї напряг, там окрім несебра тупо нема куда поїхати і що подитись. Варна ... можливо але це таке собі портове місто типу одеси але без шарма. проте бюджет рішає .... тучепі номер на чотирьох з двома спальнями не дуже далеко від моря коштував в серпні минулого року 145Є за ніч в болгарї практично в рівних умовах я жив за 65Є.

Цього року поїду в грецію ... буд мати враження про егейське море )).

Пост не мав на меті когось образити чи поставити під сумнів чиюсь думку. а лише для висвітлення питання "моря" трохи під іншим кутом і що є багато різних позицій і пріоритетів у різних людей. Всім гарних подорожей і приємних вражень :drinks:

продукти в Албанії дешевші. і пальне. Особливо газ. Я там заправлявся дешевше чим в Україні(типу як внас подзаборка) ,

чесно кажучі витрати на дорогу одні з найменших. я коли їздив в хорватію то мав неприємність з ГБО, поламався клапан в одній форсунці в результаті чого машина на ХХ не прцювала і глохла, я поліз в налаштування і не зовсім справним кабелем ГБО намагався перепрошити мозги (СТАГ) і завісив їх взагалі, якби просто підняв нижню межу обертів до 1000-1200 (тобто аби працювала на бензині на низах) то мав би чистий спокій і зєкономлені 150Є. але як то кажуть "знав би де впав..." все вияснилось вже по приїзду додому, загалом та поїздка виявилась насиченою )) тому що поламався ще вижимний в самому центрі будапешта ))).  а так прокатав повний балон хорватського газу по Італії і привіз його назад в Україну. )) так от я тоді рахував що я за всю дорогу переплатив 150Є в порівнянні з тим якщо б їхав на газу.

Є різні сайти де можна подивитись вартість пального по європі. є буквально кілька країн які мають вартість пального яка дуже суттєво вища. це Франція, Італія, тавіть в німеччині ціна на пальне не така вже і висока. так вища ніж у нас але якщо порівняти з загальним бюджетом відпочинку то вартість дороги на авто наприклад для 4х чоловік складе заледве 20%. ну і у нас поїхати зі львова в одесу також не коштує дуже дешево ))

• 0

Pogranec

Pogranec

Pogranec

• Сообщений 3048
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:17

Цього року поїду в грецію ... буд мати враження про егейське море )).

на авто?

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:18

на авто?

звісно :ukr:

• 0

Pogranec

Pogranec

Pogranec

• Сообщений 3048
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:45

Maks2002, круто! можливо і я повторю такий тріп після Єгипту. В кінці травня планую по ближче поїхати покататись. Польща, Німеччина, хотів би до Франції звичайно доїхати. Зараз готую Омегу і збираю зелені :ukr:

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 10:51

круто! можливо і я повторю такий тріп після Єгипту.

після греції ще прага має бути :blush:  ...

• 0

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 26 Январь 2018 - 11:22

Maks2002, попробуй на Лефкаду. тоді ти зрозумієш що таке море як в рекламних брощурах. Це не Адріатика чи Єгеське. Моя сім"я була в захваті. від пляжів . 

• 0

Loranchik

Loranchik

Завсегдатай

• Сообщений 71
  •  

Опубликовано 10 Февраль 2018 - 13:05

А кто какой дорогой едет от Одессы через Болград до Рени, Галац, Варна?

• 0

ТЕРІ

ТЕРІ

Дока

• Сообщений 538
  •  

Опубликовано 15 Февраль 2018 - 17:24

Медичну страховку всі оформляли для відпочинку в Болгарії?

• 0

igorokkk

igorokkk

Авторитет

• Сообщений 1863
    4wd
  •  

Опубликовано 15 Февраль 2018 - 17:30

Медичну страховку всі оформляли для відпочинку в Болгарії?

при чому тут Болгарія? її потрібно в любу країну. Якщо від агенства то там вона повинна бути включена у вартість туру. Перша страхова на проспекті нормальні ціни на страховку

• 0

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых