цікаво будують у Кишиневі
Реклама

А я дом начинаю строить...не мала баба клопоту
Опубликовано 26 Февраль 2019 - 12:16
Опубликовано 26 Апрель 2019 - 17:55
Так от пару питань, який сегмент краще продається, по моїм прикидкам найбільш ходове житло 40-50 кує за чорновий дім в 120 кВ з ділянкою в 7-10 соток, я правий чи ні?
Які типи будинків актуальні, півторачки, чи одноповерхові? Чи можливо якийсь хай тек дизайн?
З якого матеріалу краще продаються- газоблок чи цегла?
Покищо хотілося б розібратись з цим.
Опубликовано 26 Апрель 2019 - 20:12
Які типи будинків актуальні, півторачки, чи одноповерхові?Розгянь одноповерхові американського типу
З/Ч Vectra C http://www.opel-club...r-korobka-i-td/
0975105661

Опубликовано 26 Апрель 2019 - 20:38
та зараз якраз у нас двоповерхові не в моді, на одну сім’ю забагато, а по дві вже ніхто жити нехоче.Думаю что про дом в 120 кв и участок 6-7 соток ты прав) а вот я бы предпочёл дом с кирпича, а не из газоблока, хотя дача у меня построена из пеноблока , и я не парюсь) ну и полторачка как по мне это хрень)лучше уж двушка норм) все имхо)
Маю можливість купити ділянку з таким простеньким проектом, думаю чи будувати по такому проекту, чи щось перемальовувати, підскажіть камради, якщо гарно оформити, чорна дах сірий фасад, деревом двері та вікна, чи буде комусь таке потрібне з жилою площею 140квадратів з гаражем 7х4 ділянкою в 13 сот і ціною 70 кує з готовим до ремонту будинком, чи доцільніше ділити ділянку по 6.5 сотих і робити будинки по 110 квадратів без гаражів з ціно на виході по 40 кує?
Будинок
Изменено: Мірик, 26 Апрель 2019 - 20:38
Опубликовано 26 Апрель 2019 - 22:54
Изменено: Мірик, 27 Апрель 2019 - 07:49
Опубликовано 27 Апрель 2019 - 08:00
чи доцільніше ділити ділянку по 6.5 сотих і робити будинки по 110 квадратів без гаражів з ціно на виході по 40 кує?
Мабуть це самий вигідний варіант.
Два будинки по проекту Z10.
http://z500.com.ua/ua/projekt/z10.html
Думаю з газоблоку товщиною 400 мм і плотністью 300-400 буде найкраще.
Будинок має бути енергоефективним по сучасним міркам.
паритись особо не збираюсь
Який ти хитрий, паритись не збираєшся, а 40 куе давай
Опубликовано 30 Апрель 2019 - 14:58
Думаю что про дом в 120 кв и участок 6-7 соток ты прав) а вот я бы предпочёл дом с кирпича, а не из газоблока, хотя дача у меня построена из пеноблока , и я не парюсь) ну и полторачка как по мне это хрень)лучше уж двушка норм) все имхо)
если применять нормальный облицовочный кирпич Керамея, внутри пеноблок толщиной минимум 350 мм, между ними зазор в 100 мм для нормального утеплителя (например пеностекло), и нормальный проект полторачки, т.е. мансардный этаж (а чтобы проект был красивым надо террасаа на всю ширину скатов и мансардный балкон), и по людски облагороженная деревом конструкция террасы, даже с обычными МП окнами, и соответствующей толщиной фундамента, потянет минимум на 40 вложений...
тут только из пеноблока хатынку или 1-но этажную, или 1,5 лепить - НО!, без всяких красот.
тогда, конечно, в 20-цаточку можно как то притянуть за уши...
а ведь покупатель еще может спросить - а ГАЗ на участок, ЗИН, включено в цену?
Опубликовано 01 Май 2019 - 00:51
Маленькая Омега, на газ у нас всі вже забили.. на будинок в 100-120м2 саме поширене електрика три фази 17кв, електрокотел опалювальний тариф+ твердопаливний котел.
твердопаливний котел добре коли дрова на шару десь там коло смерек та волинських грабів на селах, горах та долах...
і то якщо коло нього ТИ АБО Я, або якийсь дід меткий, майже постійно поруч - бо чистити його рекомендується раз в місяць
скажи таке якомусь замовнику за 40 бакінських якому ти хочеш голий піноблок ззовні мазанкою замазаний спихнуть
при таких розкладах десь у провінції, таке чудо, 70...90 м2, ніспіша, хто хоч, керуючи з палатки, влітку, за десятку, зварганить
ну хай не за 10ть -> то в 15ть точно впише. Ще й на баби і папіроси стачить.
Опубликовано 12 Май 2019 - 07:00
Мирослав , щойно побачив твій пост . Будувати на продаж , це дуже тонка тема . У нас в Рованцях , і Боратині , цілі вулиці продаються по 35 - 40 тис. 120 кв. Я все задавався питанням , як ? Мій будинок в 123 кв. собівартість вже перейшла за 40 , і це без вартості ділянки . І при тому , що багато робіт я виконав сам .
Мій сусід займається будматеріалами , і трохи в темі . От він мені і пояснює , що ці горе-забудовники , що будують на продаж , будують з гавна . Купують самі дешеві матеріали , не рідко навіть протерміновані суміші , щоб здешевити кошторис . На виході мають дешеву собівартість , і обвалюють ринок . Ті забудовники , що будують якісно , не можуть з ними конкурувати в ціні , і теж починають будувати гавно . А людина яка купить ту халабуду , бока побачить через кілька років .
Заїдь якось до мене , я тобі покажу , що я набудував за 43 штуки. на сьогоднішній день.
«Тільки тим історія належить,
хто за неї бореться й живе»!
Опубликовано 12 Май 2019 - 11:38
Мій сусід займається будматеріалами , і трохи в темі . От він мені і пояснює , що ці горе-забудовники , що будують на продаж , будують з гавна . Купують самі дешеві матеріали , не рідко навіть протерміновані суміші , щоб здешевити кошторис . На виході мають дешеву собівартість , і обвалюють ринок . Ті забудовники , що будують якісно , не можуть з ними конкурувати в ціні , і теж починають будувати гавно . А людина яка купить ту халабуду , бока побачить через кілька років .
Бідкався мені мешканець з багатоповерхівки комплексу "Яскравий"...Теж каже зліплено з палок та гівна.Є проблеми з шумоізоляцією теплоефективністю,власною котельнею і прочая і прочая і прочая.Зате реклама у 2015 році на циклі 4поверхи розпродувала те "житло" по 500уй/кв.м.
Хочеш зробити гарно-роби сам.
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 15 Май 2019 - 12:16
на порядок дешевле, чем было 5-6 лет назад (если в баксах считать, а не гривне).
На порядок это в 10 раз... Не думаю что настолько подешевело. То что вижу у себя я... Материалы почти все все равно привязаны к валюте, за редким исключением и то, не сильно оно просело в баксах. Работа в долларе сразу после скачка бакса была действительно дешевле в долларе раза в 2-3... Сейчас почти все работники подтянулись по ценам и если и есть просадка цены работ в баксе, то максимум 20-30%. Так что, в общем, удешевление стоимости стройки в валюте, на сейчас от силы на 20% наблюдаю... и то это очень оптимистично, т.к. не криворукие мастера выехали, и есть жутчайший дефицит на нормальных мастеров... а он тоже влияет на ценообразование.
Зы Строить сейчас это просто мрак с ценами... особенно в гривне
Опубликовано 15 Май 2019 - 12:34
Возможно. Я только второй год потихоньку ваяю.
Удачи тебе в этом нелегком деле
Я уже скоро 2 года как переехал в свой дом, сейчас планирую начинать строить баню и бассейн во дворе.
На порядок это в 10 раз...
А почему не в 100?
Тот же газоблок, цемент и много других стройматериалов в долларах сегодня на 30-40% дешевле, чем было в 2013 году.
Я об этом и говорю, а они дома за 40. Извините, но за 40 что-то нормальное не получишь.
Там речь идет о коробке с окнами и крышей, а не доме под ключ.
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых