Нарешті вчора закінчилась епопея, яка тягнулась цілий рік.
Це якесь новорічне чудо.
Нарешті в мене в будинку горить газ.
Почалось це все з минулої осені. Здав будинок в експлуатацію, 1500 грн і десь місяць часу.
В грудні підготував всі документи і відвіз в регіональне газове.
І вже стало весело.
Газ проводили в 90-х і стояк газовий в мене вже був.
Сказали давайте купу документів на газовий стояк з місцевого газового, є документи буде 2 кгрн, немає буде 15 кгрн.
Документів ніяких ні на що не виявилось.
Оплатив стандартне підключення 15+ кгрн.
Далі оплатив два проекти, щось біля 4 кгрн.
В лютому 2020 проекти були вже готові і пораховані роботи по газифікації = 8 кгрн.
В лютому оплатив повністю все, матеріали і роботу.
По документам роботу по газифікації виконують за 180 днів робочих після 100% передоплати
І так час йшов і ніхто не шевелився.
Почали назвонювати, спочатку місцевим газовщикам, потім регіональним, час йде одні відмазки.
В регіональних пробили номер телефону особистий нач. обл.газу, йому також позвонили.
І ось перший етап. Нарешті наші місцеві і регіональні дочекались черги на єдиний на облгаз екскаватор і пригнали його на фурі.

Копання на 30 хв. з вигрузкою і погрузкою назад отого пердунця, потім окремо місцеві приїздили і винесли стояк за межі мого участка.
Декілька місяців чекали пердунця 
Да ви не могли сказати, що в них нема кому викопати ямку в пів куба землі? Чи, що треба викопати? Я розумію, що можливо я за то копання гроші заплатив, але для мене як не курця, там на 20 хв роботи. Зекономив би кілька місяців.
Діло було 13 серпня.
І знову все заглохло, опалювальний сезон почався, час йде, періодично телефоную в газові регіональну і місцеву.
В них то машина поломалась, то зварювальника немає, то труби немає і один з другим не можуть кінці звести хто кому трубу має дати....
Вже в кінці листопада, телефонуємо начальнику обласному, вже не перший раз, пізнав нас. Каже, та що ви так переживаєте зробимо вам газ. Що, що переживаєте, гроші оплачені повністю рік назад, срок виконання 3 місяці, газу немає в хаті холодно. Сказав, що добре з понеділка зроблять. Ну понеділками не раз кормили, так що особого ентузіазму вже не було. Але таки вже в грудні приїхали 2 зварювальників і за 4 години всі труби зварили і провели, крани поставили.
Сказали пофарбувати, забетонувати стійки і підключити котел і плиту.
На вихідних за декілька годин, я все зробив. З понеділка телефонуємо в регіональне газове, типу все готово, їдьте ставте лічильник, пускайте газ. На, що вони сказали що в них поки немає лічильника, будуть шукати, знайдуть - відразу зроблять.
І ось 31 грудня вранці телефонують є лічильник, можемо приїхати і поставити. В 11 годин приїхали, поставили лічильник, подивились як я підключив прилади, зафоткали і перевірили. Пустили газ. Часу витратили ну може годину.
Так, що в новий рік я вже з газом.
Газовий котел запустив - гріє чудово)))
Моя комбінована система опалення має вже працювати, як і задумувалось. Газом підтримувати температуру, дровами підтоплювати і прогрівати.
Ітого мені обійшлося в 28 кгрн і рік часу.
А так я вже третю зиму почав топити одними дровами.

Изменено: vovan8706, 01 Январь 2021 - 14:30