Ну так не в Конча-Заспі. У нас під Львовом також не дешево. А вже через 60-80 км цілком доступно.Та то у ваших краях, а під Києвом буде зовсім не дешево
Реклама

А я дом начинаю строить...не мала баба клопоту
Опубликовано 19 Октябрь 2022 - 23:02
Крутить все время генератор не вариант, а так излишки его энергии идут на акб, потом гена отдыхает, акб отдает.
Логично иметь достаточно мощный генератор для максимально быстрого заряда АКБ. Что существенно удорожит систему. К тому же АКБ для фаст-чарджа нужны тоже нифига не свинцово-кислотные, что только усугубляет ту же проблему...
Опубликовано 19 Октябрь 2022 - 23:25
Логично иметь достаточно мощный генератор для максимально быстрого заряда АКБ.
От 3кВт вполне себе достаточно
К тому же АКБ для фаст-чарджа нужны тоже нифига не свинцово-кислотные, что только усугубляет ту же проблему...
Та они в любом случае нужны не свинцово-кислотные, та и вся эта бодяга априори не может быть дешевой
Изменено: paa, 19 Октябрь 2022 - 23:26
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 03:53
шо вас так тот холодильник парит.
если холодно, то балкон и есть холодильник.
а то что 1кг пельменей размерзнется - то такое.
ЗЫ как то не было света 3 дня. реально креветками питался "шоб нэ пропалло"
генератор - это желательно и запас палива иметь хотя бы 100-200л. иначе - нет особо смысла.
у всех есть 10 канистр по 20л?
у меня есть одна на 10л и в ней плещется 95й с лукойла (была самая ближняя заправка от офиса), которому больше 10 лет))
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 08:04
Та отож. Бо може вийти, що дешевше просто від генератора живитись, ніж ганяти його задля заряду АКБ з втратами відсотків 10, а потім ще втратити 20% при інвертуванні у 220.
Генератор шумно + витрати на пальне не малі. Вже краще панелі кинути на кришу, у звязці з аккумами - повинно хватати навіть взимку, а літом можна ще надлишки продавати, якщо заморочитись. Нормальний генератор десь 50-70% від вартості панелей на 5 кВт, але він буде жрати від 1 літра пального на годину, а це каністра на добу.
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 08:39
scenium, есть легкая, бесшумная и экономичная Хонда.
да, стоит конских денег.
https://honda-shop.c...or-honda-eu-10i
https://honda-shop.c...or-honda-eu-22i
насколько помню из инструкции - их даже две штуки в спарке можно подключать.
Изменено: Manager, 20 Октябрь 2022 - 08:59
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 09:01
Manager, 0,9 кВт - це мало, а вартість другої на 1,8 кВт як вартість 10 панелей по 450 вт (4,5 кВт). Взимку ті 10 панелей також будуть видавати +- 1,5 кВт*год, але безкоштовно, а от генератор буде жрать мінімум літру бензу на годину. Крім того, в характеристиках написано що генератор безперервно може працювати лише 3,5 години.
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 09:07
scenium, я ж не спорю.
пару лет реально офис выручало, когда свет отключали на 2-3 часа.
дама с красивыми ногтями выносила и запускала.
пара компов и телефонная станция с принтером работали.
если что, был и моцный гена весом в 30-40кг. но, там реально нужно 2 мужика для вынести, орет на весь квартал и успевай паливо заливать.
ЗЫ я тогда был директором офиса на Дерибасовской. всё чихпыхало без моего напряга (раз в 1-2 недели канистру бензина привозил). искусство одессита нифига не делать - это таки искусство ))
Изменено: Manager, 20 Октябрь 2022 - 09:22
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 10:06
Manager, та бігати щоразу з геною теж таке собі... Якщо вже робити, то автоматичну систему, щоб поставити і забути.
Принцип роботи гібридного інвертору такий, що як є соне, то він заряджає аккуми і видає електрику в дім від сонця. Вночі, коли сонця немає, бере електрику із мережі, а якщо в мережі також нема електрики, тоді відбирає її з аккумів. Тобто поставив і забув, інвертор сам все робить. Ось приклад на малюнку.
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 11:44
, а от генератор буде жрать мінімум літру бензу на годину. Крім того, в характеристиках написано що генератор безперервно може працювати лише 3,5 години.
Ну х.з. у меня Геко, 2,4кВт с Хондовским движком, расход на максимуме 0,6л\ч, без ограничения по времени работы...
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 12:08
Ну х.з. у меня Геко, 2,4кВт с Хондовским движком, расход на максимуме 0,6л\ч, без ограничения по времени работы...
Заради цікавості зайшов на генератор.уа, там великий вибір генераторів Геко. 2,4 не знайшов, найменше 3,0 кВт/макс - 2,5/номінальна. Про витрати пального від 1,1 літр/год до 1,63 л/год (в залежності від моделі). А от щодо безперервної роботи, то мабуть у Хонди малось на увазі про автономність, принаймні у Геко написано що автономно може працювати 3 години (мабуть мається на увазі на одному баці).
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 12:46
Заради цікавості зайшов на генератор.уа, там великий вибір генераторів Геко. 2,4 не знайшов, найменше 3,0 кВт/макс - 2,5/номінальна. Про витрати пального від 1,1 літр/год до 1,63 л/год (в залежності від моделі). А от щодо безперервної роботи, то мабуть у Хонди малось на увазі про автономність, принаймні у Геко написано що автономно може працювати 3 години (мабуть мається на увазі на одному баці).
Я брал его где-то в 2002-2003гг., похож на этот по компоновке, только движок хонда и бак меньше, на 6 л.. Гонял его на работе на освещение 2 кВт. Бака хватало с 7 вечера до 5 утра, до выработки бенза, т.е. в пределах заявленного. Работал болгаркой 1,9 кВт и инверторным сварочником, электродом 3мм. А вот запуск кондея 12-ки(не инвертор) не держит, автоматика выбивает.
https://vinur.com.ua...geko-2801eamhba
Изменено: Andre_71, 20 Октябрь 2022 - 12:46
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 12:58
на автомате круто
нужно ли
понимаю там если брать жестко привоенные зоны.
Одесса или Киев - напуркуа, Ватсон?.
хотя Киев у них там таки похоже одна из мишеней.
Так гніди люплять по підстанціях і ТЕЦках у всіх областях. В Києві та області уже почались віялові відключення
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 13:00
Так гніди люплять по підстанціях і ТЕЦках у всіх областях. В Києві та області уже почались віялові відключення
жесть. что я могу сказать.
аддисабеба пока нормуль.
фигня вся в том, что на 6м этаже нет варианта ни выхлоп гены выставить, ни солнечные панели зафигачить.
Изменено: Manager, 20 Октябрь 2022 - 13:02
Опубликовано 20 Октябрь 2022 - 18:14
жесть. что я могу сказать.
аддисабеба пока нормуль.
фигня вся в том, что на 6м этаже нет варианта ни выхлоп гены выставить, ни солнечные панели зафигачить.
гену на кришу- ключ в карман, або камеру ще кинуть за 1000грн по вайфай...без інету таке як буде показувати в внутрішній сітці
Реклама!!!
Опубликовано 22 Октябрь 2022 - 20:06
Автономних інверторів в продажу в Україні немає. Розгребли все. Під замовлення в деяких на середину, в деяких на кінець листопада. Ще в понеділок мають відписати, але сказали, що скоріше за все нічого на 5кВт не знайдуть. Сьогодні вдень світла не було 6 годин...
Опубликовано 23 Октябрь 2022 - 06:51
Сьогодні обзвонював продавців "сонячної енергії".
Автономних інверторів в продажу в Україні немає. Розгребли все. Під замовлення в деяких на середину, в деяких на кінець листопада. Ще в понеділок мають відписати, але сказали, що скоріше за все нічого на 5кВт не знайдуть. Сьогодні вдень світла не було 6 годин...
6 годин то ще норм, в нас вчора виключали з 10.00 до 14.00, а потім з 18.00 до 22.30. Ітого, 8,5 годин без світла
Опубликовано 23 Октябрь 2022 - 07:14
До Одесской области тоже добрались. в Южный пишут прилетело. ни воды ни света ни сирен тревоги.
Впервые вижу раздачу воды с пожарной машины.
Второй или третий порт в Украине (там они с Черноморском типа почти на равных; часть Большой Одессы, которые втроем отгрузили порядка 8млн тонн зерна за время "зерновых угод").
В Южному через ворожі обстріли відсутнє водопостачання
Зараз електрики ведуть роботу з відновлення електропостачання.
Про це повідомляє місцева журналістка Ольга Годовенко.
За її словами, рятувальники забезпечують підвіз технічної води у двори міста.
Через відсутність електроенергії у місті також не працює сигнал повітряної тривоги, спостерігаються значні проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом.
За попередніми даними, світло в квартирах може з’явитися в ніч з 22 на 23 жовтня.
Опубликовано 23 Октябрь 2022 - 18:22
я вже думав- купити автономку дизельну- 12вольтову. Вони нові по 6000. Дивився колись на тест в умовах встановлення в спринтер- там матрас спати, всі в трусах- за ніч таке як 3літри. Як світло дали= підзаряджаеш акб. Зрзуміло що витрата буде більша- гріти кімнату складніще чим просто бусик
Реклама!!!
Опубликовано 23 Октябрь 2022 - 18:32
рашисты если увидят такое то охренеют)))
Бачив у Рашистів Термофоровську Попелюшку-випуск промисловістю....Від тепла грубки виробляється електроенергія...
Не можу сказати наскільки це практично,потрібно,чи прогресивно,але і нагрітись можна і телефон в цей час підзарядити
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 24 Октябрь 2022 - 20:14
вот вам еще тест
25 Ватт это ни о чем. Котел берет 130...150 Ватт.
60-ки часа на 3 должно хватить, в зависимости еще какое минимальное напряжение допускается на входе этого бесперебойника.
И вопрос в практической пользе такого устройства. За три часа дом не остынет. А если отключат свет надолго, он не спасет. Или нужно запас аккумуляторов иметь.
Изменено: Avtomobilist, 24 Октябрь 2022 - 20:20
4 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 4 гостей, 0 скрытых