Реклама

А я дом начинаю строить...не мала баба клопоту
Опубликовано 30 Март 2016 - 00:07
1342, 29 мар 2016 - 17:32, написал: от шлифмашинки зависит - трактор жалко. вибра фигня, карусель работает, но смысл, если болгаркой проще. Трактор - це те що в мене вище на картинці? Ну я думав відрізати алмазним диском болгаркою з запасом в пару мм, а потім пройтись машинкою до потрібної чистоти й розміру..
1. Так.
2. Можна. але трактор жалко, його гусинеці кільцеві наждачки дорогі)))
Майсти пиляють болгаркою (акуратніше виходить на низьких обертах) потім притирають до наздачки на плоскій поверхні. За пів дня плиточник підготовлює плитку на зовнішній кут на всю стіну, тобто 5 м ретельно підігнаної кромки.
Якщо прирізка йде не в зовнішній кут, то ретельно її не виготовляють, а ховають у внутрішньому куті.
А вот специально для бетона http://www.stonecraf.../dir.php?id=285
Для плитки це однозначно не годиться.
Ріжуть плитку таким
А ще краще саме цим - це найкращий круг для кераміки, після БОШа, реклама))))
Доречі, хоч і знаю, що проігнорите, але респіратор стоїть не більше десятки, про окуляри взагалі мовчу)))
Изменено: 1342, 30 Март 2016 - 00:08
Опубликовано 30 Март 2016 - 07:27
1. Так.
2. Можна. але трактор жалко, йогогусинецікільцеві наждачки дорогі)))
Майсти пиляють болгаркою (акуратніше виходить на низьких обертах) потім притирають до наздачки на плоскій поверхні. За пів дня плиточник підготовлює плитку на зовнішній кут на всю стіну, тобто 5 м ретельно підігнаної кромки.
Якщо прирізка йде не в зовнішній кут, то ретельно її не виготовляють, а ховають у внутрішньому куті.
Та в мене задача така цікава. Я коли першу стінку клав, то вертикаль завалив.Точніше то навіть не стінка, а виступ, в якому йдуть стояки і в який я заховав всі кишки аля лічильників та фільтра. Не треба питати як воно так вийшло, але явище має місце. Тепер треба трохи підпиляти край (конструкція дозволяє), абі він був більш менш вертикальний. Ось тут зліва в куточку видно кромку, яку мені й треба підрізати вже на місці.
Ріжуть плитку таким
.
Я таким й ріжу, тільки якимось більш дешевим з меншою робочою кромкою.
До речі, хоч і знаю, що проігнорите, але респіратор стоїть не більше десятки, про окуляри взагалі мовчу)))
Не уявляю як можна в обмеженому просторі без захисту органів дихання працювати.
Я пробував парочку з супермаркету десь до 100 грн - фігня. Або не прилягають, або пропускають пил. Юзаю протигаз. Дешево (дісталась парочка списаних) й сердито (фільтрує добре, заодно й очі захищені).
Люля, та лехко
коль заговорили о стройке/плитке, то вот те 2 гламурніх кошечки)))
и еще)))
ну а это разгадай сама)))
Вічно від цих картинок очі раком стають.
Вася, у нас черепашки в каждом строительном магазине продаются)) Если надо, то обращайся) Реально делает заводской край, убирает сколы эмали... Классная штука...
В мене через дорогу будівельний супермаркет. Навіть там немає. Недоліки провінції. Дякую за пропозицію, але його простіше в інет-магазині купити. Не той випадок, аби напрягати. Та й так званий трактор є де взяти. Думаю обійдусь ним на своїх об'ємах.
Опубликовано 30 Март 2016 - 23:16
Тепер треба трохи підпиляти край (конструкція дозволяє), абі він був більш менш вертикальний. Ось тут зліва в куточку видно кромку, яку мені й треба підрізати вже на місці.
Я б с пиляв болгаркою на низьких обертах з припуском 2-3 мм, решту вилизував би трактором (при наявності). або в рукопашну.
Опубликовано 30 Март 2016 - 23:39
Я б с пиляв болгаркою на низьких обертах з припуском 2-3 мм, решту вилизував би трактором (при наявності). або в рукопашну.
неужели болгаркой невозможно отрезать точно по начерченной линии?? думал, это я ламер, впервые взявший в руки болгарку...
ЗЫ армянка реально прикольнее ложилась в руку...
Опубликовано 31 Март 2016 - 07:30
Саме так і планував. Болгарка є, трактора вже взяв у товариша. Дякую за поради.
неужели болгаркой невозможно отрезать точно по начерченной линии?? думал, это я ламер, впервые взявший в руки болгарку...
Відпиляти-то рівно можна. Але на глазурі край виходить трохи щербатий, десь як тут. На лівій плитці зверху над розеткою видно добре край ніби рівний, а глазур щербата. ОТ аби вона була як тут і потрібен цей секс з шліфовкою.
Опубликовано 31 Март 2016 - 09:28
ОТ аби вона була як тут і потрібен цей секс з шліфовкою.
на фото трохи неправильно спилено кути....шов має йти по бісектрисі кута, а не паралельно до площини стіни
Изменено: Maister, 31 Март 2016 - 09:29
"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський
Помни, ватная скотина, “Крим – це вільна Україна”
Опубликовано 31 Март 2016 - 10:40
я то й підозрював, але на всяк випадок ляпнув, шоби ум-вред-нішим показатися ...
Изменено: Maister, 31 Март 2016 - 10:44
"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський
Опубликовано 31 Март 2016 - 12:11
затірка ляже однобоко, до глянцю мінімум адгезії,....
і буде видно, шо шов лежить несиметрично, і в площині правої стіни, а не в куті.....некрасіво....
у мене був майстер, - так він наждачкою спилював усі кути під 45 градусів на плитці що кладеться у зовн.кутках, власне так як на отому фото....
даруйте за тавтологію
а в цьому випадку ИМХО оскільки кут тупий, то було достатньо ліву плитку не заганяти так далеко в куток,...і було би файно,....можна було би навіть жодну не пиляти у такому разі
Изменено: Maister, 31 Март 2016 - 12:16
Опубликовано 31 Март 2016 - 14:42
ЗЫ.До этого мебель не собирал и к этому бизнесу отношения не имею.
Опубликовано 31 Март 2016 - 15:32
Я таким й ріжу, тільки якимось більш дешевим з меншою робочою кромкою.
Не уявляю як можна в обмеженому просторі без захисту органів дихання працювати.
болгаркой работал на открытом балконе, в таких очках, а также подсвечивал фонариком
Опубликовано 31 Март 2016 - 16:23
sshurika, я сам собирал стенку в зал и прихожую. Заказывал Gerbor-одно удовольствие, под пиффко с тестем. Сначала выглядит страшно и запутанно,а потом даже понравилось-глаза бояццо, руки делают.Даже куча лишних шурупчиков и гвоздиков осталось...
ЗЫ.До этого мебель не собирал и к этому бизнесу отношения не имею.
+1
от кухни до мебели в спальнях. блэк-рэд-вайт и юск собираются нормально.
но и не без случаев, когда что-то путалось местами или сторонами и приходилось разбирать...
можна було би навіть жодну не пиляти у такому разі
тоже такая мысль была...
Опубликовано 02 Апрель 2016 - 19:45
затірка ляже однобоко, до глянцю мінімум адгезії,....
і буде видно, шо шов лежить несиметрично, і в площині правої стіни, а не в куті.....некрасіво....
А зачем затирку в угол? Вообще то нужен герметик шовный))
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 08:02
А зачем затирку в угол? Вообще то нужен герметик шовный))
Як виявилось, не під кожен колір затирки є відповідний герметик. Я це питання прогавив. Тепер треба якось викручуватись. Бо зі швами ще пів біди. Й затирка піде, а от на скритий люк - онли герметик.
Колір - бірюза.
Герметика такого кольору - нема
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 08:41
Як виявилось, не під кожен колір затирки є відповідний герметик. Я це питання прогавив. Тепер треба якось викручуватись. Бо зі швами ще пів біди. Й затирка піде, а от на скритий люк - онли герметик.
Колір - бірюза.
Герметика такого кольору - нема
По Церезиту - беда... Выбора нет вообще... Я брал в Эпицентре Mira, там плитра довольно широкая. По крайней мере к церезитовской затиркн подошел "один в один"
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 08:45
По Церезиту - беда... Выбора нет вообще... Я брал в Эпицентре Mira, там плитра довольно широкая. По крайней мере к церезитовской затиркн подошел "один в один"
Дякую за пораду.
Ще думаю над варіантом шви заліпити білим акрилом а потім пофарбувати його наколотивши відповідного кольору фарби.
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 08:55
Хоть и пиляют болгаркой сравнительно ровно и красиво , но есть плиткорезные станочки . Там водичка подается , пилит без пыли , ровно и красиво . Любой угол можно выставить . Любую структуру от плитки до мрамора .
Но такие станки есть далеко не у каждого плиточника , в основном на фирмах .
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 09:46
Хоть и пиляют болгаркой сравнительно ровно и красиво , но есть плиткорезные станочки . Там водичка подается , пилит без пыли , ровно и красиво . Любой угол можно выставить . Любую структуру от плитки до мрамора .
Но такие станки есть далеко не у каждого плиточника , в основном на фирмах .
Мои плиточники резали таким станком. Но все равно потом полировали место реза, ибо сколы были по эмали... Но вещь прикольная, согласен. Углы идеальные получаются, тем более у меня было требование, никаких штапиков на внешних углах...
Опубликовано 04 Апрель 2016 - 20:35
Мои плиточники резали таким станком. Но все равно потом полировали место реза, ибо сколы были по эмали... Но вещь прикольная, согласен. Углы идеальные получаются, тем более у меня было требование, никаких штапиков на внешних углах...
ну разок там у тебя косякнули таки слегка на фотке стены...
по вертикали слегка не пляшет шов, если прям сильно придираться...
2 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых