Покритикуйте плз (собираемся с женой и малым в конце июля на машине):
Реклама

Болгария - отдых и цены, сравниваем с КрымомБолгария на машине! Даже с новым курсом цены реально радуют!
Опубликовано 11 Май 2015 - 20:38
по Румунії Трансфагараш - це те що раз в житті слід побачити, мої були настільки захоплені, що і назад ми повертались через Транфагараш
з Шумена на Варну автобан і далі по узбережжю - краща дорога, відповідно швидше доберешся
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:00
по Румунії Трансфагараш - це те що раз в житті слід побачити, мої були настільки захоплені, що і назад ми повертались через Транфагараш
з Шумена на Варну автобан і далі по узбережжю - краща дорога, відповідно швидше доберешся
Саме для того, щоб побачити Трансфагараш в першу чергу я і планує такий маршрут.
Намалюй будь-ласка на гугл-картах так як ти бачишь цей маршрут. Буду дуже вдячний!
Думай-те
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:15
Вибачай, неуважно подивився Твій маршрут, по Трансфагарашу - все добре, єдине, - по відгуках замок Дракули - не є такий показовий - з Трансфагарашу я йшов на Пітешті , а далі відкривається прекрасний автобан до Бухаресту - без поліції ( в рідких випадках поліція може стояти на заправках - які видно за два км), я там кілометрів 150 йшов 200-220 км/год, в парі з якимось чувачком з румунського опель-клубу, поки він не "спух"
ще - ні в якому разі не обїзджай Бухарест по так званій обїздній - 3 години втрачено часу - дорога шириною 4 метри по якій йдуть фури, розвернутися нереально і всі радіальні дороги головні - їдь тільки через місто- година - максимум півтора
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:20
Вибачай, неуважно подивився Твій маршрут, по Трансфагарашу - все добре, єдине, - по відгуках замок Дракули - не є такий показовий - з Трансфагарашу я йшов на Пітешті , а далі відкривається прекрасний автобан до Бухаресту - без поліції ( в рідких випадках поліція може стояти на заправках - які видно за два км), я там кілометрів 150 йшов 200-220 км/год, в парі з якимось чувачком з румунського опель-клубу, поки він не "спух"
ще - ні в якому разі не обїзджай Бухарест по так званій обїздній - 3 години втрачено часу - дорога шириною 4 метри по якій йдуть фури, розвернутися нереально і всі радіальні дороги головні - їдь тільки через місто- година - максимум півтора
Якось так я розумію: https://goo.gl/maps/Mo9GL
?
Или едь ночью.Масса преимуществ:1.Нет лошадей и кибиток.2.Нет избытка авто3.Нет копов4.Нет тягучек5.Нет жары
Не всегда возможно...во-первых, таки есть участки, ради которым мы и едем таким маршрутом, во-вторых, маленький ребенок накладывает определенные ограничения!
Думай-те
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:29
так, тільки з Шумена - до Варни, а далі по узбережжю до Бургаса
Ти в сам Бургас їдеш?
едем сюда:
Думай-те
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:35
едем сюда:
класне містечко - правда туристів багато - але інфраструктура на висоті
читав що трансфагара відкритий з липня, а я планую вертатись 29червня, цікаво чи варто заїжати ,можлив він ще закритий буде... можливо в когось є силка на якийсь сайт де можна уточнити.
я заїжджав 15 червня - під колесами сніжок, але то пару сотень метрів на вершині - ніхто мене не повертав назад, більше того на вершині перед тунелем працює місцевий базар - бублики, копченості, бринза
Приготуйте теплі речі - якщо в Сібіу температура була +25, то на вершині +1, в шортах і футболці дуже некомфортно
Изменено: юpa, 11 Май 2015 - 21:36
Опубликовано 11 Май 2015 - 21:51
?
Не всегда возможно...во-первых, таки есть участки, ради которым мы и едем таким маршрутом, во-вторых, маленький ребенок накладывает определенные ограничения!
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:01
И так начинаем критиковать. Я бы посоветовал немного изменить маршрут, а именно от Георгени двинуться в сторону Совата (дистанция 58км. дорога хорошая, проедеш через горы вроде как по дну горного каньёна примерно 2км с речкой всё как положено красивое место). Потом Совата , горное озеро летом тепло можно искупаться, но очень осторожно старая легенда гласит, что женщина каторая там искупается обязательно родит ребёночка даже если у неё до этого нечего не получалось. Потом обязательно на Сигишоара красивый туристический тихий городок австро-венгерский стиль, обязательно посмотреть крепость место интерестное и красивое. После прямо на Брашов (если есть время и желание можно прогуляться по старому городу или поднятся в Пояна-Брашов это где то 17км от центра города,курортное местечко для летне-зимнего отдыха). А потом Синая, обязательно посетить королевский дворец называется Пелеш, вам понравится. Ну а дальше всё по плану.
Замок Дракулы-отстой, смотреть не на что (раздутая легенда поверь),ТрансФагараш - сомневаюсь что жене понравится. Уф, так много буковок долго не писал.
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:03
В общем предупредил ;)
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:05
Повторюсь, ехать ночью по румынским селам это опасно. Как это нет повозок?! Я за две поездки ночных по селам Румынии чуть 4-5 повозок не "купил".. В мелких селах лошади с брычкой местами ночуют прямо на дороге... А теперь представьте, едете вы 50км час, встречка слепит, на вашей стороне преграда с животным без катафотов!...
В общем предупредил ;)
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:21
И так начинаем критиковать. Я бы посоветовал немного изменить маршрут, а именно от Георгени двинуться в сторону Совата (дистанция 58км. дорога хорошая, проедеш через горы вроде как по дну горного каньёна примерно 2км с речкой всё как положено красивое место). Потом Совата , горное озеро летом тепло можно искупаться, но очень осторожно старая легенда гласит, что женщина каторая там искупается обязательно родит ребёночка даже если у неё до этого нечего не получалось. Потом обязательно на Сигишоара красивый туристический тихий городок австро-венгерский стиль, обязательно посмотреть крепость место интерестное и красивое. После прямо на Брашов (если есть время и желание можно прогуляться по старому городу или поднятся в Пояна-Брашов это где то 17км от центра города,курортное местечко для летне-зимнего отдыха). А потом Синая, обязательно посетить королевский дворец называется Пелеш, вам понравится. Ну а дальше всё по плану.
Замок Дракулы-отстой, смотреть не на что (раздутая легенда поверь),ТрансФагараш - сомневаюсь что жене понравится. Уф, так много буковок долго не писал.
оо, спасибо, попробую вписать это все в маршрут, но ТрансФагараш - обязателен, именно жена туда в первую очередь и хочет...мы очень любим горы!
Думай-те
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:31
Повторюсь, ехать ночью по румынским селам это опасно. Как это нет повозок?! Я за две поездки ночных по селам Румынии чуть 4-5 повозок не "купил".. В мелких селах лошади с брычкой местами ночуют прямо на дороге... А теперь представьте, едете вы 50км час, встречка слепит, на вашей стороне преграда с животным без катафотов!...
В общем предупредил ;)
я вижу ситуация с 2001 года не поменялась)) по дороге в Обзор мы пару раз чуть не влетели в кибитку без отражателей, которая брела по дороге( как я понял, хозяин стегнул лошадь и завалился спать), после пришлось ехать 80-90, дорога узкая..
Опубликовано 11 Май 2015 - 22:41
оо, спасибо, попробую вписать это все в маршрут, но ТрансФагараш - обязателен, именно жена туда в первую очередь и хочет...мы очень любим горы!
Раз так, плюнь Трансфагараш и вези её на Трансальпину вот это ей точно понравится.
Если что интересует, завтра могу ответить ( до футбола) просто я живу в этой стране и койчиво видел.
Опубликовано 12 Май 2015 - 00:37
Мне показалось что румын лучше дороги имеет чем болгар,и по чистоте тоже...румын имеет пищеры,соляные,термальные,грязевые источники по круче чем болгар,пожрать по солиднее у него...но у болгара море....румын больше аферист чем болгар,считайте лавэ,особенно когда придеться менять на заправках...четко надо ориентироваться на авто бане у румына,пропустил поворот,можно и сотку дать крюка...обезательно надо походить по супер маркетам,кто будет в Варне,Бургасе,у них молочка классная,колбасы,пивас...сербские кухни ниче так-советую,турецкие не очень,эти желудки,вымья-как они их едят?)болгары тоже ниче кормят...кто-то выше писал что у них курятина гавно...хм,мне показалось лучше чем у нас)....
блин,роздраконил сам себя,очень нравиться отдыхать за бугром,надо собирать 2-3 чела,дизелек,и польный гас...на Грецию,говорят средиземка по зерьезнее черного будет...
Опубликовано 12 Май 2015 - 08:18
Опубликовано 12 Май 2015 - 08:52
Нормальна в Румунії дорога. Якщо їхати від Сірета до Бухареста, то вузька дорога тільки до Романа (140 км. від митниці), Е85 зустрічається з Е583 і починається типу 4 полоска : https://www.google.c...4.4267674?hl=uk
Опубликовано 12 Май 2015 - 10:08
Так пдр майже ніхто не дотримується, хіба-що вдень по селу в Румунії. Відрізок дороги про який я писав(140км. від Сірета до Романа) якраз самий напряжний бо там багато сіл, і якщо їхати вдень бувають поліцаї, і потрібно їхати по селу 55-60км/год. Вночі цей відрізок проходить легше і швидше, можеш їхати 70-80 по селу. Зазвичай якщо машина з антеною топить по селу 100+ значить поліцая нема.
Пристроївся якось за фурою і вдень по селу їдем 80-90, поворот, поліцаї на авто по середині дороги тормозять фуру, мені махають щоб проїхав, після цього вирішив їхати 60км/год вдень по селу. Нехай на годину довше, але без проблем.
Изменено: name97, 13 Май 2015 - 09:31
Опубликовано 12 Май 2015 - 11:33
Болгария малехо улучшила дороги, которые, впрочем,мне нравились больше, чем румынские.У румын они узкие, на насыпи зачастую, трудно найти место для парковки.У болгар дороги широкие, и в плане места притулиться-все продумано. В прошлом году я был неприятно удивлен ухудшившимися дорогами Румынии, а их автобан от Бухареста до Констанцы-это издевательство-бетонка с очень ощутимыми стыками)))
Тімоті, знову мимо, кажу тобі ще раз тролити треба вміти!
Минулого року їхав (вночі) ось таким маршрутом. автобан в Румунії чудовий ... 130 дозволений км/год їдеш як по маслу. єдтне від Слободзі і до кордону з Болгарією газових заправок нема взагалі ... в самій же Болгарії газових заправок на кожному кроці. Ба більше про автобан .... при вїзді від слободзі на автобан не там звернув і поїхав в другому напрямку (на Бухарест) ))) до розвороту їхав 40км. тобто ось той відрізок в 150км (приблизно) автобана чудовий, бетонкою ніде не пахне.
Що до дороги від Сірета до Романа то вона таки трохи кручена і дійсно вузька ... і практично без узбіччя, тобто є лінія розмітки (з правого боку) і ще 20см і зразу рів!!! тому треба бути обережним і дотримуватись смуг руху.
В самій же Болгарії дороги гірші, тобто ям нема але якість латання гірша. нових відремонтованих доріг в Румунії більше. хоча зустрічаються і старі полатані дороги і навіть місця були (в пару кілометрів) де власне робили зрізали асфальт а новий ще не встигли покласти, проте власне було видно що все в процесі бо були і знаки і техніка.
загалом по селам, не рахуючи прибережних сіл, здалось що Болгарія країна трохи бідніша за Румунію, і обидві трішки багатші за Україну але не в рази. просто видно що сучасні технології їм доступніші, от і все. можливо я і помиляюсь але таке враження склалось.
Опубликовано 12 Май 2015 - 20:19
. Однако дорога изматывает.
Изматывает дорога Измаил-Одесса...хотя в принципе я понял что ты имеешь ввиду,изматывает тишина?)..согласен,меня тоже по первой с не привычки нервировало,трах-бах-тарарах-это по нашому!))
Maks2002, беднее наша Ненька,и в разы....у нас и в пороха нет такой сельхоз техники как там стоит просто на обочинах,как там убираются дороги зимой,мусора как ведут себя,которых в принципе никогда и не видал,хоть всегда и синие и меньше двух сот не ездяем,о каких вы говорите 70-80??это я не знаю какое надо иметь терпение?)вообще круто ездить отдыхать за бугор,мне нравиться само отношение их к нам...или это как к отдыхающим,бизнес требует,или они таки не мы!?)вот это цепляет больше всего...
НО!!таких женщин как у нас красивых,нет там нигде...по крайней мере румынки,болгарки,и турчанки-страхолюдие!)
Опубликовано 12 Май 2015 - 21:02
Maks2002, та частина автобану, що ти намалював, як раз нормальна. А бетонка з гострими стиками - це приблизно ось тут https://www.google.c...1e3!4m2!4m1!3e0 Причому в обидва боки. В усякому разі так було минулого літа.
Також не сподобалися дороги від Оанчі до Галаца. Такої якості можна і в Україні надивитися - вузькі, кручені, без узбіччя, в ямах і ямках. В Болгарії таких не бачив. Можливо, все помінялося - цілих 9 місяців минуло. Але безпроблемність переходу і ставлення погранців на тому переході компенсували всі негаразди із дорогами.
Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.
Опубликовано 12 Май 2015 - 21:10
сюда уже под галаци,есть немного...ну а что вы хотели,Родина уже рядом,чтоб легше было перестроиться))
вам везет что вы с мимо Рени берете на Болград,кирнички,и поехали,там немного до Татарбунар пострясет и все...а вы поедьте через Рени на Измаил)...вспомните потом румынскую бетонку))
Опубликовано 12 Май 2015 - 22:27
mysei, про бідність і технології я і писав ... вважаю що їм просто доступніша сучасна техніка, чи це тому що кредити дешевші чи державні дотації, чи щось інше, але просто доступніше і все. І таки ми бідніші з цим не посперечаєшся (((
по швидкості .... сподобалось в Румунії що при в'їзді може підвищуватись дозволена швидкість і знак намальований на дорозі. не завжди але часто. Особисто для мене нема проблем в дотримані швидкісного режиму ... хоча більше підходить звісно режим 80-110 (село-траса).
Відношення таки адекватне, не хочуть на тобі наваритись ... по цінам я відписувався ще минулого року ... приємно вразило що ціни на фрукти і харчування в кафе не є задраними (Обзор) і на тебе не дивляться як на гаманець а просто як на людину.
І про жінок також погоджуюсь.
grayplus, по автобану - зрозумів, на жаль там їздити не доводилось, а тих 150км по яким доводилось були чудовими. дороги були різні і латані і ідеальні і просто відремонтовані як в Румунії так і в Болгарії. загалом в Болгарії дороги видались трішки гіршими. в цілому. в Румунії таки так дороги більш вузькі і часто узбіччя просто нема. і зупинитись на узбіччі треба вибирати де, особливо вночі.
що до переходу ... Румунія-Болгарія (дорога на Добріч) перехід вбитий в гафно, їдеш як після бомбардування, спочатку думав чи взагалі я туди попав ))) але потім в одній будівлі сидять двоє прикордонників (румун і болгар) а в третьому віконці продають він'єтки )). пройшов кордон за 20хв, назад за 30хв бо був попереду наш автобус.
назад їхав по Болгарії понад берегом Варна-Албена-Каварна-Мангалія-Константа .... скажу зразу відпочивати вище Варни особисто я б не поїхав, крутий схил до моря. Нижче Варни вже набагато цікавіше. )))
якось так.
Цього року буду підтримувати вітчизняного виробника ))) хочеться трохи зекономити і одночасно побачити те чого раніше не бачив ))) ну і візи (польський шенген) так само просто не встигаю їх нормально відкрити.
Опубликовано 12 Май 2015 - 23:10
Тімоті, знову мимо, кажу тобі ще раз тролити треба вміти!
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых