Опубликовано 07 Январь 2025 - 11:22
До речі, про Молокію. Її тут декілька років назад у нас на форумі порекомендували, ми спробували, все наче непогано, але масло після холодильника все ще мажеться, а не колеться як лід - фу, мабуть рослинний жир, перестали брати. Потім почали таки брати їхній густий кефір, бо дехто у сім'ї його любить, інколи йогурти і молоко, але не масло і сметану. А потім з'ясувалося, що масло 82% не обов'язково у холодильнику має бути непридатним для намазування, бо жир менше мерзне, ніж сироватка (якої більше у маслі 73%). А Молокія виграє всякі дегустації. Знову почали брати. Загалом, до якості питань немає.
Також моя жінка зрозуміла, чому їй найбільше подобається масло Фаворит 73%, навіть більше, ніж той же Фаворит 82% - бо у менш жирному маслі більше відчувається запах молока, так і має бути по технології. Це не значить, що воно краще жирнішого, звичайно, просто питання особистого смаку.
Стосовно ковбасних виробів - крім того, що вживати їх взагалі не надзвичайно корисно, зрозуміло, що першого гатунку брати не тільки ще менш корисно, а в просто немає навіть фінансового сенсу - у сосисок, наприклад, різниця у ціні між вищими і першим сортом менша, ніж різниця у відсотку м'ясної сировини на етикетці (залишимо відкритим питання про фактичний склад і наскільки етикетці можна довіряти).