Реклама

Розмови про реальні ціни на продукти харчуванняАкції, рекомендації, якість і так далі
#14737
Опубликовано 18 Май 2025 - 21:44
Бутилочка ряжанки 70-80 грн.
Зараз у Форі по акції Ряжанка Світловодське 3,2% - 49,90грн без акції 62,9 на смак не погана, густа
Пакетик сиру кисломолочного 350 грам - 100 грн.
Давно не беру, він весь якийсь резиновий
Ну і акції, в Сільпо найкраще українське масло за версією ютуб-каналу Сир Назавжди, пачечка - 80 грн.
Куди ж ми без Петі, спасітель
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14738
Опубликовано 19 Май 2025 - 07:35
Мыши плакали, кололись, но продолжали грызть кактус Яблоки как и любой сезонный товар, по конец цена всегда космос
Минулого року в даний період погризти кактус коштувало:
Яблука — майже в 2 рази
В два рази дешевше, за даними держстату.
Послабшення класичних джерел ендорфінів та дофамінів за певних склавшихся умов(зменшення сексуальної складової та зниження когнитивних здібностей внаслідок вікових змін) мозок намагається компенсувати єдиним легко-доступним каналом - їжею. Звідси ростуть ноги пристрасті попоїсти в людей старшого віку та тих, хто тим чи іншим чином втратив соціалізацію. В поєднанні з уповільненням метаболізму ефект швидко набуває загрозливих здоров'ю масштабів.
Намагатися компенсувати стрес отримай на касі продуктового магазину озвученої суми - їжою, це ще більше розкручувати маховик генерації кортизолу в організмі.
Чим більше компенсовувати їжою - тим більше стрес на касі.
Отриманим ендорфіном та дофаміном цю дозу кортизолу не перекрити... тому такі варіанти ведуть до повного краху.
Єдиний правильний варіант, це зменьшення впливу негативних факторів що впливають на виробництво кортизолу і явно пошук джерел ендорфінів та дофамінів не пов'язаних з їжою.
#14739
Опубликовано 19 Май 2025 - 10:09
Минулого року в даний період погризти кактус коштувало:
В два рази дешевше, за даними держстату.
Ну якщо ти не в курсі, то сезонний товар залежить не тільки від сезону, а і від врожаю, та кількості посіву
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14744
Опубликовано 19 Май 2025 - 16:40
Тому за яблуками дружину відправив?
Сам догадался или GPT помог?
З.Ы. Тут даже юмарить нельзя, после того как за цену скумбрии предупреждение влупили...Хотя, вспоминая старый клуб, лупили не всем.
Психи приватизировали психушку, выгнали врачей и санитаров и наконец-то почувствовали себя здоровыми людьми.
#14745
Опубликовано 19 Май 2025 - 16:58
Сам догадался или GPT помог?
Та там ситуація не однозначна, хто зна шо ти мав на увазі, тцк чи обстріли, хоча скоріше 90/10 і при другому варіанті доцільніше було б відправити тещу
Тут даже юмарить нельзя, после того как за цену скумбрии предупреждение влупили...
Ну не зовсім за ціну, скоріш за яскраві враження від неї
В АТБ молода капуста 49,90
Изменено: paa, 19 Май 2025 - 16:58
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14746
Опубликовано 19 Май 2025 - 17:16
Ну не зовсім за ціну, скоріш за яскраві враження від неї
Вираз емоцій від ціни були досить помірний, але ж комусь...
Как грится: жезл в руки, аби не в ду....ОЙ.
З.Ы. в АТБ горілка Немирівська 0.7 - 129,68 за їх карткою :)
Имхо Гетьман лучше.
Психи приватизировали психушку, выгнали врачей и санитаров и наконец-то почувствовали себя здоровыми людьми.
#14748
Опубликовано 19 Май 2025 - 19:02
польська - крол, у Варусі по акції за 95.
Так то ж за 0,5л,
польску водку і сири не купую, підтримую відчізняного виробника
З.Ы. в АТБ горілка Немирівська 0.7 - 129,68 за їх карткою :)
Имхо Гетьман лучше.
Ніколи не розбирався в смаках горілки, головне шоб на ранок голова не боліла, якось в форі брав по акції Президент сільвер 0,7 за 125грн, так і стоїть про запас
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14749
Опубликовано 19 Май 2025 - 22:02
В АТБ молода капустаВ наших АТБ аж занадто молода, головки розміром з мій кулак

На ринку по 40 грн - величенька, чистенька, гарненька
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#14750
Опубликовано 20 Май 2025 - 11:48
хлопці українці а хто яку олію для смаження використовує? надивився інфи що вселякі олейни, стожари то взагалі їсти не можна. оливкова була недорога закінчилась. знайома каже краще домашню не рафіновану, чем олейну....але я ще з дитинства наче пам*ятаю, що її теж не бажано на пательню....
купив сала, наробив шкварок та натопив жир, але не завжди таке підходить
Изменено: molodec, 20 Май 2025 - 11:49
#14752
Опубликовано 20 Май 2025 - 16:32
а) ніяку, для цього є смалець;хлопці українці а хто яку олію для смаження використовує? надивився інфи що вселякі олейни, стожари то взагалі їсти не можна. оливкова була недорога закінчилась. знайома каже краще домашню не рафіновану, чем олейну....але я ще з дитинства наче пам*ятаю, що її теж не бажано на пательню....
б) якщо таки треба саме олію, то оливкову, при тому можна так звану помасе (це якийсь нижній сорт оливкової рафінованої, так і написано на ціннику і на пляшці), екстра вьорджин для цього не треба.
У кукурудзяну ми колись гралися, потім з'ясувалося, що чутки про її суттєво меншу канцерогеність порівняно з соняшниковою не підтвердилися, ми закрили цю тему і на 90% перейшли на смалець. Про різні напівекзотичні, типу льняної чи пальмової, нічого не знаю у контексті смаження.
По-перше, висловлюючись дозволеною на форумі лексикою, ти трошки кажеш неправду, бо не за ціну, а за те що ти з неї робив. По-друге, оскільки ти при реєстрації поставив галочку, що ти ознайомився з правилами форуму, але, судячи з усього, їх ніколи не читав, то ти не знаєш як штрафують за обговорення дій модератора. На твоєму місці я б на цьому зупинився у тому, щоб продовжувати їх обговорювати (а також надалі під час перебування на форумі не матюкався б), а то і взагалі почитав правила (краще пізно, ніж ніколи) - вони місцями досить смішні, я читав.Тут даже юмарить нельзя, после того как за цену скумбрии предупреждение влупили...
#14753
Опубликовано 20 Май 2025 - 18:06
а) ніяку, для цього є смалець;
Він так і зробив
б) якщо таки треба саме олію, то оливкову, при тому можна так звану помасе (це якийсь нижній сорт оливкової рафінованої,
Помасе олія з вижимок після Екстра Віржин, з незначним додаванням самого Екстра Віржин, брав її поки була недорога, в чистому вигляді не дуже, робив суміш з соняниковою 1 до 2, тоді не так вигорає, так само робив і з кукурудзяною
чи пальмової, нічого не знаю у контексті смаження.
Смажив, впринципі непогано, але ж ціна космос і користуватись не дуже зручно, з холодильника треба колупати, а воно консістенції вершкового з морозилки, до того ж дружині не дуже сподобалось на смак
надивився інфи що вселякі олейни, стожари то взагалі їсти не можна.
Тому беру саму дешеву
Изменено: paa, 20 Май 2025 - 18:06
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14754
Опубликовано 20 Май 2025 - 19:22
пальмової
Смажив, впринципі непогано, але ж ціна космос і користуватись не дуже зручно, з холодильника треба колупатиНе плутайте пальмову олію з кокосовою, то різні речі. Кокосову олію більшість нутриціологів і хіпстерів))) взагалі відносять до суперфуду.
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#14755
Опубликовано 20 Май 2025 - 20:12
Не плутайте пальмову олію з кокосовою, то різні речі. Кокосову олію більшість нутриціологів і хіпстерів))) взагалі відносять до суперфуду.
О, точно, якось не замислюючись написав, просто пальмову в продажу николи не бачив
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14757
Опубликовано 20 Май 2025 - 20:27
так а домашня, ота пахуча вона теж яд якщо смажити?
Де і який берете смалець? Готовий купуєте чи самі готуєте?
я готую сам. це дуже просто
оця у мене закінчилася. випадково потрапив, ЩА КУПЛЮ, НЕ ДОРОГО Ж
https://prom.ua/p236...iIaAnbfEALw_wcB
#14758
Опубликовано 20 Май 2025 - 20:54
так а домашня, ота пахуча вона теж яд якщо смажити?
я готую сам. це дуже просто
оця у мене закінчилася. випадково потрапив, ЩА КУПЛЮ, НЕ ДОРОГО Ж
https://prom.ua/p236...iIaAnbfEALw_wcB
Тезка, дуууууже сильний маю сумнів, що в банці є щось італійське… В Італії ціна на оливкову олію, як мінімум, вдвічі вища. Це якщо не дуже брендова, а от MONINI минулого тижня купував по 8€/л (це вже з суттєвою знижкою).
#14759
Опубликовано 20 Май 2025 - 22:14
Главное - верить. Что там Италия. Написано же))так а домашня, ота пахуча вона теж яд якщо смажити?
оця у мене закінчилася. випадково потрапив, ЩА КУПЛЮ, НЕ ДОРОГО Ж
https://prom.ua/p236...iIaAnbfEALw_wcB
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
#14760
Опубликовано 20 Май 2025 - 23:10
просто пальмову в продажу николи не бачивВ чистому вигляді її бачать тільки робітники фабрик Рошен

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
#14761
Опубликовано 20 Май 2025 - 23:29
оця у мене закінчилася. випадково потрапив, ЩА КУПЛЮ, НЕ ДОРОГО Ж
Навіть якщо припустити шо там те що написано, то все одно для жарки вона не підходить, як і ота пахуча, домашня
В чистому вигляді її бачать тільки робітники фабрик Рошен
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14762
Опубликовано 21 Май 2025 - 05:29
У нас є сусіди, батьки яких у селі вирощують свиней на м'ясо (і ковбасу), у них смалець анлімітед, вони з нами діляться ним. Запаху не має, чудовий.Де і який берете смалець? Готовий купуєте чи самі готуєте?
Раніше ми заради цікавості як альтернативу салу для смаження брали на базарі здір - ніякої різниці на сковорідці, запах ідентичний, тільки ціна була 9-13 грн/кг, велика різниця з салом. Зараз, по-моєму, гривень 17, але оскільки ми не беремо вже, то я і не цікавився. Єдине що, не пам'ятаю які з нього вишкварки, можливо цим він і гірший.
Ота пахуча прекрасна для салатів, де її і треба використовувати, а при смаженні вона дає дим чи щось таке і нічого хорошого в цьому немає, вона для смаження набагато гірша за рафіновану.так а домашня, ота пахуча вона теж яд якщо смажити?
Серед магазинних нерафінованих для салату довелося зупинитися на Королівській (попри моє вкрай негативне ставлення до сімейства власників), яка тепер 99-102 грн., бо всі інші приємного домашнього запаху, на жаль не мають. Доступні у київських мережевих магазинах, я маю на увазі.
#14763
Опубликовано 21 Май 2025 - 08:32
Раніше ми заради цікавості як альтернативу салу для смаження брали на базарі здір - ніякої різниці на сковорідці,
Так з нього і роблять той смалець
бо всі інші приємного домашнього запаху, на жаль не мають. Доступні у київських мережевих магазинах, я маю на увазі.
А шо у вас на лотках ніде не продають домашню? Брав останній раз 0,5л за 60грн
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14766
Опубликовано 21 Май 2025 - 11:07
Тезка, дуууууже сильний маю сумнів,
ТЕЗКА ПОНЯВ, ПРИЙНЯВ!
купив оцю......все як Muzzy, писав, а я йому теж довіряю, бо ця людина мене замість Трускавця у Східницю відправила свого часу.....і це була ДУЖЕ корисна порада. Клята війна заважає, але намагаюся бувати там щорічно
Оливкова олія рулит. Якщо вона оливкова.
присилають мені з Англії, алее для салатів і т.д. смажити на ній дуже дорого
є такий показник для всіх жирів - точка димності
цікаво! дяка! почитаю обовязково
А шо у вас на лотках ніде не продають домашню?
я не був на ринку років 15, а тут зайшов скупився - сир, масло, овочі, зелень, сухофрукти різні, якийсь рис контрабандний довгий, молоко, сметана...так цеж зовсім інші смаки, як у дитинстві....знаходжу тепер час на те щоб поштовхатись там с дідами та бабцями-господинями
Прикрепленные файлы:
Изменено: molodec, 21 Май 2025 - 11:04
#14767
Опубликовано 21 Май 2025 - 11:31
купив оцю......
Аднака , колись купував Олія оливкова Mueloliva Pomace, 1л - 259.00 грн, тільки тоді була по акції 60-70грн
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
#14768
Опубликовано 21 Май 2025 - 11:58
У нас є сусіди, батьки яких у селі вирощують свиней на м'ясо (і ковбасу), у них смалець анлімітед, вони з нами діляться ним. Запаху не має, чудовий. Раніше ми заради цікавості як альтернативу салу для смаження брали на базарі здір - ніякої різниці на сковорідці, запах ідентичний, тільки ціна була 9-13 грн/кг, велика різниця з салом. Зараз, по-моєму, гривень 17, але оскільки ми не беремо вже, то я і не цікавився.
В батьків колись свині були, то здир та сало не кондиція йшли на смалець в банки, на ньому і смажили. Ще для смаження купували в брикетах типу як масло, колись продавалось, зараз не бачив.
Потрібно якось дружину навчити на смальці смажити, а то городські тільки до олії звичні, а смалець не розуміють зовсім.
Купую олію соняшникову в 10л чи 5л бутлях, рафіновану, не дорогу для самаження тай все.
#14769
Опубликовано 21 Май 2025 - 12:01
Из Италии дешевле.
присилають мені з Англії, алее для салатів і т.д. смажити на ній дуже дорого
Желудок лечить ещё дороже.
Не пускали?
я не був на ринку років 15
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
2 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых