Язь320...
Є у мене дредноут малого радіусу дії,на якому я обшльопав ісі заводі від Українки до Переяслав-Хмельницького і побив всі рекорди вилову занесені в книгу Гінеса України!)Називається цей плавзасіб-Язь-320.Один з самих розповсюджених човників,що використовувались в прогулянковому прокаті на теренах країни Рад,та пострадянського простору.Вантажопідйомність 320кг,довжина 320 см,пасажиромісткість 3чол.(включаючи капітана)
В тому сезоні чимчикуючі тролінгом повз улюблені береги відчув,що при подачі газу-румпель піднімається догори.
Оглянув чи надійно закріплено двигун на транці?-все гаразд.
Довго вишукував причину,аж нарешті дотумкав...
Колись,хтось(ще до мого придбання) прорубав дірку в задній банці на стику з транцевою пластиною.Жорсткість елементів погіршилась і двигун почав виламувати задню стінку в човні.Ось ця халепа:

І ось на вихах забравши човна на Київ з "улюблених грядок" приступив до відновлення жорсткості корпуса.
Справа не важка.Інструменту-хоч за граками кидай.Знайшовся люмінявий кутник потрібної товщини та розміру.
Трохи висвердлив клепок,розшив стик задньої стінки.Встановив(попередньо зачистивши та знежиривши розчинником місце встановлення) люмінявий кутник на кузовний герметик APP і приклепав його глухими витяжними клепками з'єднавши задню стінку та задню банку.

В процесі робіт знімалась передня транцева дошка.Так як задня транцева дошка майже дожила свого віку....Прийнято рішення замінити задню транцеву дошку...Нічого собі-все людям!)

Зроблено на совість-проблему усунуто повністю...
Але захотілось більш естетичного оформлення)
Спочатку перечистив корпус та зашкурив в середині човна.Після цього затягнув човна на мийку і гарненько вимив з шампунем всередині...Ось як це відбувалось.

По тому перевернув човен і так само перешкурив та заматував корпус назовні.

Знову ж таки відтягнув човен на мийку.Вимив з шампунем.
Після висихання зовнішня частина була знежирена розчинником та пофарбована автомобільною фарбою за допомогою кісточки.

Вітаю всіх водномоторників з настанням весни.
Бажаю вдалого сезону та незабутніх позитивних вражень від відпочинку. 
Далі буде)
Изменено: Юстас, 28 Февраль 2019 - 22:01