Готуюсь до сезону.
Нічого так. Теж дивився на таку. Але вирішив, що достатньо буде той, що є.
Електричний вісоторіз з живленням від мережі. Дровішки порізати саме то, не треба нагібатися. ))
Изменено: Avtomobilist, 15 Декабрь 2023 - 16:06
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 16:03
Готуюсь до сезону. Купив пилочку, але тільки "тушку", тобто без акумулятора і зарядки. Аби не розводити "зоопарк" із акумуляторів і зарядок, за допомогою бормашинки підігнав слайдер під наявні в хазяйстві макітовські батареї 18 вольт
На распакуй ТВ с АКБ и зарядкой,дешевше
Як 18в тягне 20в пилку?
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 19:44
На распакуй ТВ с АКБ и зарядкой,дешевшеА я не вибирав дешевше, вибирав оптимальний варіант. Безколекторний моторчик, ємність з маслом, автоматична подача змазки цепу, захист руки широкою гардою в разі обриву цього самого цепу, шестидюймова шина. Кращий варіант - тільки оригінальна Макіта, але вона втричі дорожча
Як 18в тягне 20в пилку?По суті це однакові по напрузі батареї, просто дехто в маркетингових цілях вказує на батареї не номінальну напругу(округлено), а максимальну(округлено) Особо борзі маркетологи взагалі пишуть 21 Вольт, що також в принципі є правдою
Йолкі на малюнку(налижішині) якось так сиротливо жмуться одна до одної...![]()
Дякую!, ти відкрив мені очі а то я й не помітив
П.С. Йолкі на шашлик не годяться
з живленням від мережіГаля балувана
В мене, окрім пари шурупокрутів, вже тример для трави, обприскувач, насос для човна, болгарка, фарборозпилювач, домашній пилосос також акумуляторні. З Китаю з "11,11" десь їдуть акумуляторні шліфмашинка і кромочний фрезер.
Заразна це штука - автономність.
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 20:03
По суті це однакові по напрузі батареї, просто дехто в маркетингових цілях вказує на батареї не номінальну напругу(округлено), а максимальну(округлено) Особо борзі маркетологи взагалі пишуть 21 Вольт, що також в принципі є правдою
Ясно, не думав шо хтось в це грається
А я не вибирав дешевше, вибирав оптимальний варіант. Безколекторний моторчик, ємність з маслом, автоматична подача змазки цепу, захист руки широкою гардою в разі обриву цього самого цепу, шестидюймова шина. Кращий варіант - тільки оригінальна Макіта, але вона втричі дорожча
Та то я приколювався,на той ноунейм навіть не вказують параметри, змащення нема і шо за двигун невідомо, просто не дуже розумію функціонал цього девайсу, шоча як дивлюсь рекламу, то відразу хочу купити
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 20:43
Заразна це штука - автономність
Але вона всеж обмежена. А пилосос на акумуляторі - іграшка, а не пилосос. Маю акумуляторний Електролюкс і мережевий Томас. Це земля і небо.
А ця пилка досить енергоємна. ІМХО, акумулятор буде сідади досить швидко. В моєму випадку це не варіант.
Изменено: Avtomobilist, 15 Декабрь 2023 - 20:45
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 21:56
Херня полная. Испробовано Макиту.
Так отож
А пилосос на акумуляторі - іграшка, а не пилосос. Маю акумуляторний Електролюкс і мережевий Томас. Це земля і небо.
Так акб пилосос не заміна, а доповнення, по швидкому взяти і прибрати
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 23:41
А ця пилка досить енергоємна. ІМХО, акумулятор буде сідади досить швидко.
А в мене дві батареї і супер-пупер швидка макітовська зарядка, яка при роботі продуває батарею повітрям, охолоджуючи її.
Це не для заговки дров на зиму. Є в мене на шнуркові повнорозмірна Forte, але для всякої роботи потрібен свій інструмент.
Так акб пилосос не заміна, а доповнення, по швидкому взяти і прибрати
Плюсую.
Не розмотувати шнур, не діставати шланг, прикручувати його і т.д., аби щось швиденько прибрати. Висить в кладовці на стіні на зарядній станції акумуляторний Самсунг, взяв у руку, натиснув кнопку і усьо, він в роботі. І тягне своїми 100 000 об/хв так, шо не кожен провідний посперечається.
Але це ще не все... Їдуть вже з Голандії Eve LF105 Prismatic 105 Ач - 105 А LiFePO4 - 3,2 В - A-grade.
Тепер в мене і моя Колібра(надувний човен, хто не в темі) буде на батарейках
Изменено: Щукарь, 15 Декабрь 2023 - 23:47
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 05 Март 2024 - 20:05
Розпочав сезон садовий і пасічний.
Обкопав всі дерева і кущі, обробив бордоською рідиною 3%.
Бордоську готував сам з окремих компонентів.
Хороший насичено синій міндий купорос і комкове не гашене вапно.
На мій садок вже пішло 50 літрів, все таки 100+ дерев плодових маю.
Перша обробка одна з самих важливих, вбиває переважну кількість хвороб.
Потім протягом сезону їх буде набагато меньше.
В боротьбі з курчавістью на персиках це самий перевірений метод.
Зараз ще потрібно скласти схему обробок на рік і закупити припарати.
Основна проблема поки на рік, по минулому році, це моніліоз на абрикосах і почервоніння з дирками на листі персиків.
Також бджоли почали свій обліт, 3 вулика вже передивився, ще 6 залишилось, піджав сімї і поклав підкормки рідкої.
Може добре розростутся поки сади зацітуть)
Є в планах і посадка нових саджанців. Поки думаю купувати мо місцю, щоб бачити якість саджанця.
Але сад в мене вже великий і популярні сорти вже є. Тому те що потрібно знайти важкувато.
Може хто підкаже перевірені розплідники по плодовим деревам?
В планах ще посадка виноградника столового, поки тільки знаю що треба 35 метрів виноградника)
Яку шпалеру робити і сорти садити, поки х.з.
Опубликовано 06 Март 2024 - 11:42
Походу здох аккумулятор в оприскувачі.
Вчора сів за 10 літрів, після 12 годин зарядки 11.2В на клемах.
Думаю обновити на такий:
https://rozetka.com....-12/p385585971/
Може хто підкаже кращий варіант?
Опубликовано 06 Март 2024 - 12:16
Походу здох аккумулятор в оприскувачі.
Мабуть простояв всю зиму в сараї
Думаю обновити на такий:
Богатая жизнь, она другая
Може хто підкаже кращий варіант?
Я б взяв два дешевих(450-500грн) по 7А
Опубликовано 06 Март 2024 - 16:05
после смерти Мамы остался дачный участок. Ездил туда по ее просьбе 3-4 раза в год, не интересно было вообще, некогда и т.д.
не стало ее.....приехал походил.....везде душа вложена, везде память о ней....закатал рукава и нифига в этом не понимая (насмотревшись роликов и начитавшись статей) обрезал плодовые деревья. вскопал пару грядок, навожу порядки выбрасывая все лишнее, на мой взгляд, и уже не нужное.......
поработал пару дней, физически чуть не сдох . но морально -
сел на лавку як отот старый дед и улыбаюсь довольный...не буду продавать. хз на сколько меня хватит, но 6 соток приватизированной земли......
только машину надо наверное купить подходящую для дачи.... кароч работы не початый край
Опубликовано 06 Март 2024 - 16:05
Бо струхла банка.
Оприскувач на акумі? Ще й вулики, ще й виноград.. От куркуляка!
Нє шоби засрати все в хаті та навколо і сидіти на лавочці та жалітися на владу та життя.
По питанню аккумулятора на 12 Вольт.
Зараз росповсюдилися АКБ літійферумфосфатні (LiFePO4). Зробив собі збірку із чотрирьох банок 33140, бмс-ка на 100А, холдери, зарядне універсальне вже було. Збірка емністю 15А*год, напруга йде до 14,4В.
Підключаю до безперебійника компа, можу принести до машини дозярядить через універсальне зарядне IMAX B6, підключаю до старого акумуляторного шуруповерта на 14,4В, може бути дороблений повербанком для зарядок.
Заряд до повного за дві години, а не 10-16 годин свинцевого, ресурс декілька тисяч циклів, а не сотень як у свинцевого. Навіть якщо брати бу. Це років на 10-15 точно.
Збірку можна розібрати, перепакувати, перепаяти, подарувати по частинкам, примінити в інших справах.
Не рекламую. Просто звертаю увагу на кроки сучасності. Забувайте про той сраний свинець. Ще й дешевий берете. Гроші в дупу.
Вибачте. Не втримався із ссилкою. Мої банки трохи дешевші та БМС-ка та ж.
http://www.youtube.c...channel=VELAUTO
Изменено: baton45, 06 Март 2024 - 16:27
Опубликовано 06 Март 2024 - 16:46
после смерти Мамы остался дачный участок. ...
.......
только машину надо наверное купить подходящую для дачи.... кароч работы не початый край
А мы последние годы, где-то с 20-го, тоже после смерти мамы, начали заезжать двумя семьями со всеми детьми с июня по август. Батя еще живой, вот и под присмотром. Шо в том городе делать летом, жарко, мусорки дышат, пыль. Ездить на работу на машине на полтинник в день км больше, но приезжаешь, газоны, цветы, огородик полили, поковырялись, свеженькую зелень с грядок, огурцы, помидорчики чуток. Хорошо, прохладно. Вода рядом есть, залив и Днепр.
Я даже в жару летом пару недель в палатке спал возле дома. Жена так и не захотела приходить, я ТАК рассчитывал.
Высыпаешься на улице нормально. Один минус, с часов 4-5 начинает всякая живность лазить вокруг, птички просыпаются и свистят, вороны коцают по крыше жестяной, ежики сопят и шкрябают заборы, и мои коты ходят рядом, и рыгают.
Прямо джунгли, блина. Но встаешь выспанным, а в доме духота и полная тишина, а ко мне коты в палатку просятся.
Изменено: baton45, 06 Март 2024 - 16:48
Опубликовано 06 Март 2024 - 18:23
Опубликовано 06 Март 2024 - 20:14
сел на лавку як отот старый дед и улыбаюсь довольный...не буду продавать. хз на сколько меня хватит, но 6 соток приватизированной земли......
)))
Дачка это вещь. )
Особенно на старость лет - движенье это жизнь. Чем перед телевизором лежать и за компом сидеть. ))
Ну еще рыбалку туда же. Как же без нее. ))
Изменено: Avtomobilist, 06 Март 2024 - 20:15
Опубликовано 06 Март 2024 - 21:56
Руслан , якщо зовсім ліньки , в епіцентрі халабуди продають дерев'яні готові , десь квадратів на 16-20 . Можуть й зібрати на місці. Може ще фірмочки пропонують щось подібне , поцікався .
Поставив і ніякого геморою з будівництвом , а переночувати вистачить .
думав про це....але після війни. дуже я близько до фронту
)))
Дачка это вещь. )
Особенно на старость лет - движенье это жизнь. Чем перед телевизором лежать и за компом сидеть. ))
Ну еще рыбалку туда же. Как же без нее. ))
+++
обкопав дерева
це навіщо? щоб потім добре їх напоїти водою? не бийте ногами взагалі нічого не знаю, поки що...
Опубликовано 06 Март 2024 - 22:57
це навіщо? щоб потім добре їх напоїти водою?
Щоб повітря краще до коріння проникало, через зпушену землю.
А також добриво проходило краще до коріння і не зжер його бур'ян.
Думаю на старті сезону підкормити універсальним комплексним добривом і ще трохи Амонієм(селітрою з кальцієм).
Добриво замовив таке:
Селітра кальцієва досталась мені по блату з лохинових плантацій, вже розведена з водою.
Доречі, хто використовув борну кислоту як добриво по листу чи під корінь?
Як і коли її використовувати по плодових деревах?
Опубликовано 07 Март 2024 - 00:01
Дачка это вещь. ) Особенно на старость лет - движенье это жизнь. Чем перед телевизором лежать и за компом сидеть. )) Ну еще рыбалку туда же. Как же без нее. ))
Я тебе розумію
Зараз росповсюдилися АКБ літійферумфосфатні (LiFePO4). Зробив собі збірку із чотрирьох банок 33140, бмс-ка на 100А, холдери, зарядне універсальне вже було. Збірка емністю 15А*год, напруга йде до 14,4В.Я не став мілочитись
Изменено: Щукарь, 06 Март 2024 - 23:55
Опубликовано 07 Март 2024 - 10:58
Я не став мілочитись
)))
Для ранцевого опрыскивателя Вовану предлагаешь такой? ))
це навіщо?
Всегда считал, что это и осенью перед заморозками нужно делать. Что бы всякая нечисть, что на зиму в грунт прячется повымерзала.
Изменено: Avtomobilist, 07 Март 2024 - 10:59
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых