Реклама

Дела дачныеСоветы, помощь и т. д.
Опубликовано 11 Март 2023 - 13:44
При моніліозі, крім самих препаратів, ще важливий час обробки. Моніла проникає в рослину під час цвітіння через суцвіття. Тому і обробляти треба обов'язково перед самим цвітінням, а іноді і під час самого цвітіння.
Опубликовано 11 Март 2023 - 17:43
В цьому всьому головне,щоб препарати були не підроблені, тому іноді комбіную хорус з мобілем (те саме, тільки український виробник).
vovan8706, Під час самого цвітіння треба обробляти, якщо "проспав" профілактичні обробки до цього. В цьому випадку препарат вже не так важливий. Можна і сігнум, можна і той самий хорус.
В мене в саду найбільша проблема це вишнева муха. От з нею боротися дуже важко...
Опубликовано 11 Март 2023 - 17:50
rogii, спасибо за развернутый ответ.
Болячки на абрикосе и сливе задолбали уже.
У меня правда сад очень загущен, деревья не маленькие. Контактными препаратами обработать всю крону не реально.
В общем, обрезаю деревья я неслабо, но без фанатизма. И пока не поборол проблему.
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:09
Кому як. Можна і на таксі їздити, щоб машину не обслуговувати через гемор.Блин читаю и охреневаю, столько гемора для пары ведер абрикос, лучше на деньги для химии пойду куплю турецких
А по садку, виділити пів години на обробку один раз на пару тижнів, причому лише навесні, зовсім не геморно.
Ціна на хімію буде як за два-три кілограми турецьких абрикос. А абрикоси дійсно доводиться збирати відрами, сушка рятує, курага виходить ну дуже добра. А от скільки в тих турецьких абрикосах хімії, мабуть, не знає навіть турок).
Абрикоси можна з фанатизмом, їм від цього гірше не буде. Загущеність крони і неможливість обробити верхні гілки якраз і причина моніліозу.обрезаю деревья я неслабо, но без фанатизма
Я собі купив 6-метрову штангу для оприскувача, то дістаю скрізь).
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:17
Кому як. Можна і на таксі їздити, щоб машину не обслуговувати через гемор.
А по садку, виділити пів години на обробку один раз на пару тижнів, причому лише навесні, зовсім не геморно
Ну дехто так і робить, якщо тільки по місту виїзжати пару раз на тиждень.
І по саду теж гарно вийти з дому і обробити його, а якщо для цього треба їхати на дачу, шо тільки по бензину виходить 250грн то якось не дуже
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:30
Хтось економить, а хтось ні. Навіть в тебе ж є респіратор ффп3, вже не дефіцит. Та й часи ддт уже минули, найотруйніше, що залишилось для побутової обробки це актелік (фос).молчу о том, что народ тупо травит себя этой химией во время обработки.. даже со всеми средствами защиты, на которых некоторые экономят..
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:39
paa, Все правильно. Кому як зручніше, то тей так і робить. В мене приватний будинок, плюс 4 сотки. То треба тільки дупу підняти і вийти надвір).
Та да, я це зрозумів, коли в 90-х взвяли город під картоплю, їздили копали, сажали, підгортали, кропили, а як прийшов час викопувати, то тут сусіди підсобили, по ітогу з 6 соток два мішка поросячої картоплі, якою погребували доброзичливі сусіди
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:44
Та да, я це зрозумів, коли в 90-х взвяли город під картоплю, їздили копали, сажали, підгортали, кропили, а як прийшов час викопувати, то тут сусіди підсобили, по ітогу з 6 соток два мішка поросячої картоплі, якою погребували доброзичливі сусіди
тоже был опыт детского-юношеского рабского труда без реального выхлопа в плане урожая.
обошлось даже без помощи соседей.
то ли дождей не было, то ли родительский агрономный гений не проканал..
Изменено: Manager, 11 Март 2023 - 18:45
Опубликовано 11 Март 2023 - 18:51
Також треба буде придбати собі штангу якіснішу.Абрикоси можна з фанатизмом, їм від цього гірше не буде. Загущеність крони і неможливість обробити верхні гілки якраз і причина моніліозу.
Я собі купив 6-метрову штангу для оприскувача, то дістаю скрізь).
Сьогодні порубав і викорчував сливу Президент, або те що мені під цією назвою продали. За років 7 один раз плодоносила. Позаминулого року 10 сливок, розміром з 10 коп.
В кого росте Шарафуга?
Хто що садити буде цього року?
Изменено: vovan8706, 11 Март 2023 - 19:26
Опубликовано 11 Март 2023 - 19:05
Хтось економить, а хтось ні. Навіть в тебе ж є респіратор ффп3, вже не дефіцит. Та й часи ддт уже минули, найотруйніше, що залишилось для побутової обробки це актелік (фос).
ты ж не в герметичном костюме биозащиты обрабатываешь. попадание на кожу - тоже фигово. у бати на руках какие-то вавки появились - он считает, что это после воздействия химии то ли после обработки винограда то ли деревьев..
так что эта идея "выращу всё полезное" - она не без вопросов.
Опубликовано 28 Март 2023 - 18:37
Це які саме?
Ось, наприклад
https://sad-ogorod.b...y/skor_1_6_ml_/
https://sad-ogorod.b...dy/khorus_3_gr/
Опубликовано 28 Март 2023 - 20:06
Я думав ти про аналоги з інших компаній. Ось типу аналог хоруса від укр тм
https://epicentrk.ua...RhoCea8QAvD_BwE
Опубликовано 06 Апрель 2023 - 14:47
понимаю, что это возможно не прямо по теме
не понимаю, нафига вы стоите раком и дышите химией перед теми травками, кустами и ветками..
это пост не для вас - вы уже попавшие..
для тех кто задумывается о частном доме..
умные люди за границей - засевают участок красивой травкой.. и нанимают людей с химией для убить каждый сарняк.. наши - плюют себе набор ядов на голову..
Опубликовано 06 Апрель 2023 - 17:27
vovan8706, Вов, я не критикую. выбор и право каждого.
тянет вас к земле и хочется - наслаждайтесь.
глянь фильм Тихие Стволы..
там где баба на него наезжает "что ж ты за хренов итальянец, который не умеет галимый помидор вырастить?"..
да и в принципе комедия стоящая..
Опубликовано 06 Апрель 2023 - 18:40
не понимаю, нафига вы стоите раком и дышите химией перед теми травками, кустами и ветками..
Якось так.вас ведь никто не трогает. как и ваше ГАЛИМОЕ МНЕНИЕ - никого не парит.
люди объединились так, как захотели. это их право. и мнение прохожих педерастов им не указ.
Опубликовано 06 Апрель 2023 - 18:54
vovan8706, Вов, я с мирыком помирился. ну типа..
мы не атакуем друг друга.
ты готов ответить тем же?
ЗЫ я ведь честно сказал, что в огородах не шарю.. хоть и жил в частном доме и копал огороды много лет. нравится вам - да без проблем.
мне вот только привезли отборные помидорки по 2 доллара. у тебя уже выросли?
https://tavriav.ua/product/317/
и кто из нас лучше садовник?..
Опубликовано 13 Июнь 2023 - 06:13
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 15 Декабрь 2023 - 15:13
Готуюсь до сезону. Купив пилочку, але тільки "тушку", тобто без акумулятора і зарядки. Аби не розводити "зоопарк" із акумуляторів і зарядок, за допомогою бормашинки підігнав слайдер під наявні в хазяйстві макітовські батареї 18 вольт Контактну групу купив на Алі. Вийшло непогано.
Готуюсь до сезону.Малось на увазі сезон шашликів

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
3 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых