Проконсультуйте, будь ласка, 1) скільки запропонувати за смартфон і 2) чи варто взагалі зв'язуватися.
HTC One Dual (M7), зовнішній стан як новий, перша і єдина власниця, яку я знаю, коробка і все як положено. З проблем - батарея тримала до години, пауер-банк не рятував, думали нести на заміну батареї, але потім почистили від софтового мотлоху (очевидно, скинули до заводських), після чого він тримав два дні (як я можу здогадуватися, переважно у режимі телефону для дзвінків, бо з часто включеним екраном він і новий два дні навряд чи ходив). Заміна батареї у різних сервісних центрах оцінюється від 550 (якісна копія, як вони це називають) до 900 грн (кажуть, що оригінал, хотя на 4пда стверджують, що оригінал на нього знайти неможливо, бо його давно немає). У цьому переліку я не бачу якісного аналогу під власним іменем виробника батареї (будь воно хоть тричі китайське), бо копія - це ноунейм, а у оригіналі я також сумніваюся (тим більше при наявності численних копій).
Пропонують на тиждень на тест-драйв, але я хочу зрозуміти яку ціну можна пропонувати, бо інакше цей тест-драйв буде коханням мізків з мого боку, а не хотілося б. Ну і ціна питання по заміні і де це краще робити. Те, що я бачив у Ютубі про заміну цієї батареї, наводить на думку, що накосячити там при розбиранні/збиранні як два пальці, не кажучи вже про те, що замість всих цих численних відклеєних ізолєнточок ніхто потім назад нічого не клеїть.
Дякую.
Питання вдогонку: може батарея справді бути до сих пір у справді хорошому стані і залишатися такою ще років два? На старих телефонах у мене батареї і шість років ходили без суттєвої втрати ємності, а потім так і продавалися, або ховалися в тумбочку, тобто начебто це для літій-іонного акумулятора не повинно бути чимось фантастичним. З тих пір щось змінилося у якості акумуляторів?