bazl, я вже писав про це раніше, але повторю ще один раз. ІМХО, в зіткненні двох автівок винні обидва водії, загибель людей настала внаслідок цього зіткнення.
Зайцева перевищила швидкість і проїхала на червоне. Туарег виїхав на перехрестя на жовтий. Результат - ДТП (зіткнення автівок). Покарання за ці адміністративні правопрушення чітко визначені КОАП (статті 122 і 130).
Далі некероване авто Зайцевої повбивало шістьох людей. За кермом сиділа Зайцева, але уникнути зіткнення з людьми вона вже не могла. Тож у смерті людей винна інерція, кінетична енергія, закони фізики - або ж обоє водіїв. Вибирай сам. Я вибрав останній варіант.
Хоча емоційно дуже хочеться звалити всю вину на малолітню "мажорку"...
grayplus,Почнем з тебе...
Ти водій Туарега-свою провину визнаєш???
Якщо не визнаєш чому?
Якщо визнаєш то в чому
І посадим ми тебе за грати-реально по твоїй відповіді.Щоб моск включився...
Юстас, знов у тебе якісь фантазії почалися.
Ну що ж, припустимо, я - водій Туарега.
"Свою вину визнаю.
Виїхав на перехрестя на жовтий.
Штраф виплатити згоден.
Хочете посадити - доведіть мою провину у суді."
Ось така моя лінія поведінки як водія Туарега. Він собі, мабуть, обрав іншу - "я хворий і весь постраждалий від свавілля мажорів!"
І, Юстасе, будь обережнішим на поворотах.
там вот сзади туарега улевой бровки стоит якась била автивка.. йий можна було "стартувать на жовтый"(с)?
ПДР України
8.1. Регулювання дорожнього руху здійснюється за допомогою дорожніх знаків, дорожньої розмітки, дорожнього обладнання, світлофорів, а також регулювальниками.
8.7.3. Сигнали світлофора мають такі значення:
ґ) жовтий забороняє рух і попереджає про наступну зміну сигналів;
д) жовтий миготливий сигнал або два жовтих миготливих сигнали дозволяють рух і інформують про наявність небезпечного нерегульованого перехрестя або пішохідного переходу;
є) поєднання червоного і жовтого сигналів забороняє рух і інформує про наступне вмикання зеленого сигналу;
8.10. У разі подання світлофором (крім реверсивного) або регулювальником сигналу, що забороняє рух, водії повинні зупинитися перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінія), дорожнім знаком , якщо їх немає — не ближче 10 м до найближчої рейки перед залізничним переїздом, перед світлофором, пішохідним переходом, а якщо і вони відсутні та в усіх інших випадках — перед перехрещуваною проїзною частиною, не створюючи перешкод для руху пішоходів.
Тож повертаємося сторінок на 15 назад і починаємо врегульовувати розбіжність щодо того, де починається перехрестя.
Якщо спиратися на мою думку, то висновок - можна, але ненадовго. Метрів на 5. А потім вона повинна зупинитися і чекати на зелений. Або "підповзати" цих 5 метрів усі 3 секунди горіння жовтого. І це - якщо немає пішоходів, що полізуть через дорогу.
Водія Туарега ці міркування не стосуються, бо він був до перехрестя метрів на 4,5 ближчий, ніж біла автівка і не міг чітко бачити початок закруглення (межу перехрестя при найкращому для нього варіанті) через бусика, тому тих 0,5 метри до уваги можна не брати. Він же не чекав ані миті - тільки-но загорілося жовте, він рвонув з усіх сил, тож заїхав на перехрестя він аж ніяк не на зелений. І якщо ти збираєшся мене в іншому переконати - не витрачай марно зусиль.
Якщо у тебе є інші міркування, то будь ласка, наведи. Наприклад, з'їзди у Харків, рулеточкою поміряй, на відео зафіксуй...
Якщо ж прийняти думку, що перехрестя визначається правим світлофором або його межа не перпендикулярна, а коса - то Туарег з самого почату вже був на перехресті.
Після того, як нанесли стоп-лінію, межу перехрестя видно чітко, але до цього ДТП то відношення не має.
Maks2002, бачив і читав. У нього своя думка, у мене - своя, у тебе - теж своя. В чомусь я з ним погоджуюсь, в чомусь - ні.
ІМХО, як в математиці - для ДТП є умови необхідні і є достатні.
Достатня умова ДТП - це якщо усі інші все зробили в межах правил, але ДТП сталося; за її відсутності ДТП може статися, а може й не статися.
Необхідна умова для ДТП - це якщо за її відсутності ДТП не станеться, а за наявності - може статися, а може й ні.
1. Перевищила швидкість - умова необхідна, але не достатня.
2. Проїхала на червоне - умова необхідна, але не достатня.
1+2. Поїхала на червоне зі значним перевищенням швидкості - умова необхідна, але не достатня. При достатній швидкості вона встигає проскочити перехрестя поки всі інші стартонуть і доїдуть до її полоси руху.
3. Поїхати на жовте - умова необхідна, але не достатня.
1+2+3. Умова достатня.
Хтось скаже "він не мав технічної можливості зупинитися"... По-перше, він взагалі не мав права на той момент там знаходитися! По-друге, якщо він вважав, що "на червоне не поїдуть і я проїду спокійно", то і Зайцева могла вважати "на жовте не поїдуть, тож я проїду собі швиденько". А інакше виходить, що за його логікою всі навкруги мають бути д'Артаньянами, а він - отой самий...
Хто винні? - обидва. Хто сильніше? - дівчина. Чому? - бо батьки не навчили вести себе правильно. Що робити? - її саджати за ненавмисне вбивство, його штрафувати за ДТП.