Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Флуд про вибір автотехнічні аспекти

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
5354 ответов в теме

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 25 Апрель 2017 - 22:36

Тема виділена з "Продажного флуду", переважно містить обговорення технічних подробиць.

Обговорення особливостей професії і корисні повідомлення, які були актуальними переважно на момент їх написання, залишаються у "Продажному флуді".

Також сюди виносяться аналогічні повідомлення і обговорення з тем "Продам быстро... недорого. Дрин-тин (с)" та інших великих тем розділу.

Сенс виділення - щоб технічна інформація, яка може мати якусь цінність як корисна або хоча б цікава, не губилася у комерційних темах на сотню сторінок, де основне наповнення стає застарілим вже через декілька місяців.

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6538
  •  

Опубликовано 29 Январь 2023 - 21:35

А як змінюється витрата палива на зарядженій і розрядженій батарейці?
Тут закони фізики вступають в силу. Підзаряд батарейки кроми рекупеляції і відторможування треба взяти з з двигуна. Сьогодні возив доньку в аеропорт в 150 км в одну сторону. Розхід палива 5.4 літра. Крейсерська швидкість 100-120. Дизель без батарейки в такому скоростному режимі візьме 4 літра.
  • 0

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12323
  •  

Опубликовано 29 Январь 2023 - 22:06

А можна на ходу не заряджати батарейку, щоб паливо зекономити?
А зарядити вже вдома від мережі.
  • 0

rogii

rogii

Авторитет

• Сообщений 1091
  •  

Опубликовано 29 Январь 2023 - 22:44

А можна на ходу не заряджати батарейку, щоб паливо зекономити?

Та воно там особливо і не заряджає, а більше підтримує заряд, щоб не впав нижче певного порогу і не пошкодив високовольтну батарею…
  • 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 15:34

У фордівських двигунів 3.5 і 3.7 л (можливо, не у всіх, але у тих, які ставилися на Еджі точно) водяна помпа має внутрішнє розташування, теоретично вона має ходити вічно (інакше вона не була б так розташована), але на практиці щось пішло не так і вона ходила зовсім не вічно. Скільки коштує робота по її заміні - в Штатах трохи космос, у нас не знаю. До 2011 р.в. проблема вважалася суттєвою. З 2012 вони там щось змінили і при правильному обслуговуванні все стало краще, але не сказати, що проблема зникла зовсім. Знову таки - внутрішнє розташування помпи нікуди не ділося, якщо машину обслуговували так собі, можна влетіти. TSB був, наскільки я знаю, по машинах до 2016 р.в. включно.
Ось перший же матеріал про це у видачі гугла за запитом ford edge 3.5 water pump problems: https://www.fordedge...ure-prevention/
Їх повно по цих двигунах на різних машинах, включно з різними відео, нерідко детальними.

А що скажете за Бронко .

Півтора року назад це був хіт продажів у Штатах, на них стояла черга в рази більша, ніж заплановані під них виробничі потужності, але інша черга стояла у гарантійний ремонт - машина станом на тоді вважалася надзвичайно ненадійною. Потім мені про неї інформацію не видавало, а особистого інтересу до неї ніколи не було, я не шукав. Ніколи не дивився які у неї агрегати, нічого про саму машину не знаю.

Да и экобусты ходят тоже норм.

Але тільки 3.7, на Ф-150 і типу Експедішенах.

гідратрансформатор 6f35 (доволі надійний)

Трохи менше гівно, ніж його ДжМівські брати 6ф30 та інші з цього ж сімейства. Під крутний момент атмосферного 2.5 - може і нічого, якщо регулярно обслуговувати.

P.S.: Павершифти? Ні, не страшні. Один раз живемо. Краще спробувати і пожалкувати аніж не спробувати...і також пожалкувати :smile44:

А це інша справа, підхід має право на існування. Тоді можна спробувати.

До речі, про Пауершифти і Ескейпи - півтора року назад Куга 1.5Д з ним продавалася нова у салоні за 21 куо, з гарантією 2 чи 3 роки без обмеження пробігу. 2.0Д - по-моєму, 24. Черги взагалі не стояли, з-за Пауершифту. Можливо, дарма, враховуючи ціну.

Універсальна порада стосовно американських і англійських відео про технічні аспекти машин - якщо питання вам справді цікаве, читайте коменти. Дізнаєтеся не менше, ніж на американських же і англійських форумах.
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18604
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 16:10

За Бронко , Мазі , Форд завжди у всіх американських рейтингах по надійності був на останніх місцях .
А Бронко є в двох кузовах , великі сараї та Бронко спорт розміром з ниву , і двигуном від 1,5 , от вони кажуть класні . Ну як кажуть , пишуть .
  • 0
Реклама в подписи запрещена

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 17:16

За Бронко , Мазі , Форд завжди у всіх американських рейтингах по надійності був на останніх місцях.

Взагалі-то, Крайслер. Навіть у Європі Джип був на останніх місцях, поруч з Фіатом. Ну, зараз це одне й те ж саме.

Навіщо ПСА з цим гнидником зв'язалося - загадка. Насправді, звичайно, не загадка, але може вилізти боком. Їм би самим якість підвищувати, а не з гівноробами спільні проекти будувати на паритетних засадах.

• 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 19:09

Muzzy, блін, коротше нема чого й вибрати  :sm13_:

Все більше схиляюсь до думки знову пригнати собі Бьюіка, але вже в комплектації GS. Напевне за свої гроші то буде ідеальний варіант ціна/якість... В білому кольорі він просто бомбезний  :sm302:

1.jpg?auto=webp&width=1200

3.jpg?auto=webp&width=1200

Изменено: scenium, 31 Январь 2023 - 19:10

• 0

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12323
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 19:47

Мені на тиждень і колеса разом з порогами під заміну)
Але виглядає прикольно.
  • 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:15

Мені на тиждень і колеса разом з порогами під заміну)

З приводу гуми згоден, але думаю що можна заміть 35-го профілю поставити 45-й, наче запас в арках є. А от пороги там не так і низько. У звичайної версії буйка, якщо не помиляюсь, дорожній просвіт 160 мм, тут напевне трохи менше, але не думаю що менше ніж 145 мм.

Изменено: scenium, 31 Январь 2023 - 20:16

• 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18604
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:17

Шикардос , а як будеш гнати , це ж знову перспектива на пів року ?
  • 0
Реклама в подписи запрещена

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:23

Шусман,та як і всі зараз, через країни балтії. Сподіваюсь не пів року, але напевне місяці 4 точно. 

• 0

kaktys

kaktys

Авторитет

• Сообщений 13542
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:28

scenium, https://auto.ria.com...a_33732196.html

• 0
+380672581100

Люди вернутся в сентябре (с)

avtoznatok_2016.png

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12323
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:32

З приводу гуми згоден, але думаю що можна заміть 35-го профілю поставити 45-й, наче запас в арках є. А от пороги там не так і низько. У звичайної версії буйка, якщо не помиляюсь, дорожній просвіт 160 мм, тут напевне трохи менше, але не думаю що менше ніж 145 мм.

За переднім колесом явно пачка сигарет.
Але й машина також не для бездоріжжя.
Було авто з подібним кліренсом, на швидкості перед нерівностями коліна інтуїтивно стискалися)
  • 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 20:59

Бачив її, і навіть додав в обране. Але скритий він викликає сумніви. І чомусь мені здається що то не Опель а Бьюік з бамперами та подушкою руля від Опеля. А то часом не Олег Нейро продає?

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27620
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 21:47

А то часом не Олег Нейро продає?

телефон в об'яві його...

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 31 Январь 2023 - 23:31

3.6 л мабуть таки Б'юїк.

Можливо, дізнався, що таке двигун 3.6 літра у GM. "Бєгі, Лола, бєгі". Один з найненадійніших двигунів за всю історію GM. Northstar, Shortstar i 4100 відпочивають з великим відставанням.
А, нє, у нього три машини у продажу, просто бізнес.
  • 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 04:38

scenium, а чем финик не устраивает?

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 08:24

а чем финик не устраивает?

Та в першу чергу не унівірсальністю, як для сімейного авто. 

Поперше, відсутністю запаски і ніші під неї. Цей мінус дуже відчув, коли на початку війни вивозив родину на західну Україну. Їхати за 600 км без запасного колеса під час війни таке собі. Кидав у багажнік хочаб літню покришку, на всяк випадок, яка займала третю частину багажника.

Подруге, задні сидіння не складаються ніяк. Буває потреба перевезти щось довше ніж 1,5 метра, так потрібно засовувати в авто через відкрите заднє скло, що в тому ж Буйку можна булоб спокійно покласти в салон просто склавши заднє сидіння.

Та й мабуть трохи розчарувала комплектація яка гордо японцями назвалась "Преміум", але нема багато плюшек які були у Буйку (дистанційного запуску, сліпих зон, андроід авто/карплей, підігріва руля з сидіннями, слідкування за полосами і т.д.). І це при тому, що авто обішлось на 6 тис. дорожче ніж Буйок такого ж року і з практично таким же пробігом.

Можливо, дізнався, що таке двигун 3.6 літра у GM.

А що не так з двигуном 3,6? Наче вважається достатньо надійним. На скільки пам'ятаю, в Каділак клубі не було ні в кого проблем з ним.

• 0

kaktys

kaktys

Авторитет

• Сообщений 13542
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 08:49

Бачив її, і навіть додав в обране. Але скритий він викликає сумніви. І чомусь мені здається що то не Опель а Бьюік з бамперами та подушкою руля від Опеля. А то часом не Олег Нейро продає?

Его
Набери пообщайся
С ценой упираться не будет
Со всего автопарка выжило 3 машины
  • 0
+380672581100

avtoznatok_2016.png

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 09:19

Набери пообщайся

Та якщо дзвонити, то вже предметно розмовляти.

Наразі друге авто зовсім не в пріоритеті. Тобто треба продати фініка, або обмін на щось інше. Яб махнувся зі своєю доплатою (якщо там не тотал був), але на скільки знаю, він обміни не розглядає. Якщо продам Фініка, то цей варіант буде одним з перших із мого обраного на подивитись.

Изменено: scenium, 01 Февраль 2023 - 09:19

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 09:57

А що не так з двигуном 3,6? Наче вважається достатньо надійним. На скільки пам'ятаю, в Каділак клубі не було ні в кого проблем з ним.

Ніколи не вважався надійним, завжди був дізастер. При хороших технічних характеристиках, ясна річ. Дуже популярний був двигун, куди його тільки не ставили. Він погубив репутацію загалом цікавих Шеві Траверс, ДжМСі Акадія і їхніх близнюків, від яких всі шарахаються на вторічці як від чуми (крім блондинок). Мабуть, і зараз випускається.
Каділак-клуб мається на увазі російськомовний? А який у них в Україні (чи СНГ) досвід володіння у роках/пробігові? Два роки? 30 ткм чи цілих 70? Яка у них вибірка? Декілька сотень машин? Я вже не кажу про те, наскільки у колишньому СССР популярно, вляпавшись у те, куди не варто було, кричати "Я нє обосрался" - на форумах власників чого завгодно це особливо розвинено (за що у свій час я почав поважати УОК, ще до реєстрації, коли заходив сюди з приводу конкретної технічної інформації, тут було стосовно Опелів не так, це рідкість). Я б ігнорував такі джерела інформації як явище. Хіба що на предмет де шукати механіка, і то, знаючи деяких мультибрендових механіків, які не проти засунути руки і у Лексус, і у Ренглер, я б тричі подумав.
  • 0

Тур

Тур

Авторитет

• Сообщений 1601
  • Гос. номер:**6067**
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 10:06

Це не той, що Пентастар на черокі та гранд черокі?

Изменено: Тур, 01 Февраль 2023 - 10:07

• 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 10:39

А який у них в Україні (чи СНГ) досвід володіння у роках/пробігові? Два роки? 30 ткм чи цілих 70?

Можливо десь так, хоча вони купуються вже з пробігами 50 - 150 тис. км.  

вляпавшись у те, куди не варто було, кричати "Я нє обосрался" - на форумах власників чого завгодно це особливо розвинено

Та не форуми, а групи у Вайбері/Телеграмі. Хз, як щось вилазить, то питають/діляться. Наприклад про проблеми 2.0 ЛТЖ ніхто не соромится говорити, вже відомо мабуть під 10 випадків розвалу поршня в 4-му циліндрі. Хз, але 3.6, принаймні в учасників цих груп, вважається на багато надійнішим ніж 2.0. А це 2 основних мотори які ставляться на всі Джиемовскі авто (крім геть маленьких варіантів або великих джипів типу Ескалейд). Ще є овощний 2.5, але то таке.

На тих же Каді АТС, ЦТС, ХТС, ХТ4, ХТ5 або 2.0 ЛТЖ або 3,6.

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 11:06

Якщо ти англійською слухаєш (чи читаєш субтитри), то там це не екзотична інформація.

Є американський народний рецепт, який пропагують деякі тамтешні механіки, що справляють враження не дурних: незалежно від марки, турбо плюс прямий вприск в одному двигуні з великим ресурсом цього двигуна не сумісні як явище. Переважно тому, що тиск від того і від того - це трохи занадто. Дизелі вони, ясна річ, не обговорюють.
Не дарма у Тойоти останнім часом навіть на атмосферних двигунах з прямим вприском насправді систем вприску дві - там крім прямого, є розподілений, який миє форсунки (чи що він там миє) і таким чином запобігає утворенню нагару, який і є однією з причин, чому двигуни з прямим вприском мають обмежений ресурс.
Впорскування, очевидно, а не вприск. Але суть від того не змінюється.

У ДжМ останнім справді хорошим турбодвигуном була турбоверсія легендарного б'юїківського 3800, який до середини нульових ставився на багато марок концерну. І то саме турбоверсія вважалася помірно надійною, хоча атмосферний входить у перелік найнадійніших двигунів на американському ринку в останні десятиріччя, разом з Форд 4.6 8 кл. на Краун Віках, Гранд Маркізах і Таун Карах і всякими Тойотами.
  • 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 11:08

Якщо ти англійською слухаєш (чи читаєш субтитри), то там це не екзотична інформація.

Та смисл? Я й 2.0 ЛТЖ не боюсь, хоча знаю багато випадків про розвал поршня в цетвертому циліндрі. Я вибираю авто, щоб подобалось зовні і було комфортним та задовільняло мої потреби. Думаю, що інформації про проблеми з 2.0 ЛТЖ не менше ніж з 3.6. Зи, на аукціонах є авто з пробігами понад 300 т. миль як з 2.0 так і 3.6 і продаються не тому що Damage engine, а після ДТП. 

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13079
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 11:15

Це не той, що Пентастар на черокі та гранд черокі?

Ні. У Пентастарів свої проблеми і їх, коли спізнали їх з пробігом, також особливо надійними не вважають, але нічого спільного з ДжМівськими 3.6, крім об'єму, вони не мають.

Та смисл? Я й 2.0 ЛТЖ не боюсь, хоча знаю багато випадків про розвал поршня в цетвертому циліндрі. Я вибираю авто, щоб подобалось зовні і було комфортним та задовільняло мої потреби. Думаю, що інформації про проблеми з 2.0 ЛТЖ не менше ніж з 3.6. Зи, на аукціонах є авто з пробігами понад 300 т. миль як з 2.0 так і 3.6 і продаються не тому що Damage engine, а після ДТП.

Ну так. Якщо ти береш машину не на п'ять років і не збираєшся на неї покласти свої хоча б 150 ткм, то у тебе значно розширюються можливості для вибору.
Стосовно великих пробігів, ти ж розумієш, що дуже багато залежить від умов експлуатації. Машина може багато їздити на дальняк, не бачити пробок, холодний запуск тільки двічі на день, заміна масла раз на 5 тисяч миль, і все це одночасно - пробіг буде зрозуміло який, а стан цілком норм. Я вже не кажу про те, що на аукціонах бувають машини з не першим своїм двигуном, хоча і не на кожному кроці.
  • 0

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 11:17

незалежно від марки, турбо плюс прямий вприск в одному двигуні з великим ресурсом цього двигуна не сумісні як явище

Тут питання, що для них великий ресурс. Я не вибираю авто з пробігом понад 100 т.км. і думаю, що до тих же 200 тис. ресурсу хватить при належному обслуговування. А більше на одному авто я їздити не маю наміру...

• 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50384
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 13:37

Якщо орієнтуватися на якість машин,  з роликів на Ютубі, то хороших автомобілів взагалі не буває.

Тільки погані та дуже погані.

Особливо розчулюють "експерти" по моторах що не бачили

у житті цих моторів нижче декорплити.

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

kaktys

kaktys

Авторитет

• Сообщений 13542
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 22:35

Rek, помню ролик Дениса Рэма, это немецко-российский эксперт по авто, когда он спросил у оператора «это бачек чего, омывателя или расширительный»….
После этого его ролики не смотрю
  • 0
+380672581100

avtoznatok_2016.png

alexmk82

alexmk82

Пастырь

• Сообщений 369
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 22:51

турбо плюс прямий вприск в одному двигуні з великим ресурсом цього двигуна не сумісні як явище.

Ага ага, саме так і є. Цікаво якщо взяти таке авто з пробігом 120к і катати 15к в рік на скільки років його ще вистачить. Років на 10? 

Прикрепленный файл  пробег.JPG   135,17К   44 раз скачано

Изменено: alexmk82, 01 Февраль 2023 - 22:53

• 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50384
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2023 - 23:02

После этого его ролики не смотрю
Я их вообще уже не смотрю. Пурга в массе своей. :ad_new:

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

kaktys

kaktys

Авторитет

• Сообщений 13542
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2023 - 17:12

Rek, 99%прав

Ага ага, саме так і є. Цікаво якщо взяти таке авто з пробігом 120к і катати 15к в рік на скільки років його ще вистачить. Років на 10? 

attachicon.gifпробег.JPG

хз

те машины везли тоже для себя :sm13_:  :sm13_:  :sm13_:  :sm13_:  :smile3:

• 0
+380672581100

avtoznatok_2016.png

трой

трой

Авторитет

• Сообщений 14864
    Range Rover Sport, 2014г,
    5л - 510л.с.
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2023 - 19:04

народ, а кто знает, чего мазды сх7 такие дешёвые?

интересно, для общего развития

• 0

У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...

scenium

scenium

Авторитет

• Сообщений 6137
    Peugeot 308 HDi
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2023 - 19:06

народ, а кто знает, чего мазды сх7 такие дешёвые?  интересно, для общего развития

Там двигун 2.3 наче дуже невдалий. 

• 0

трой

трой

Авторитет

• Сообщений 14864
    Range Rover Sport, 2014г,
    5л - 510л.с.
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2023 - 19:08

Там двигун 2.3 наче дуже невдалий. 

та почитаешь форум, так и со вдалыми не густо

• 0

У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых