У фордівських двигунів 3.5 і 3.7 л (можливо, не у всіх, але у тих, які ставилися на Еджі точно) водяна помпа має внутрішнє розташування, теоретично вона має ходити вічно (інакше вона не була б так розташована), але на практиці щось пішло не так і вона ходила зовсім не вічно. Скільки коштує робота по її заміні - в Штатах трохи космос, у нас не знаю. До 2011 р.в. проблема вважалася суттєвою. З 2012 вони там щось змінили і при правильному обслуговуванні все стало краще, але не сказати, що проблема зникла зовсім. Знову таки - внутрішнє розташування помпи нікуди не ділося, якщо машину обслуговували так собі, можна влетіти. TSB був, наскільки я знаю, по машинах до 2016 р.в. включно.
Ось перший же матеріал про це у видачі гугла за запитом ford edge 3.5 water pump problems:
https://www.fordedge...ure-prevention/
Їх повно по цих двигунах на різних машинах, включно з різними відео, нерідко детальними.
А що скажете за Бронко .
Півтора року назад це був хіт продажів у Штатах, на них стояла черга в рази більша, ніж заплановані під них виробничі потужності, але інша черга стояла у гарантійний ремонт - машина станом на тоді вважалася надзвичайно ненадійною. Потім мені про неї інформацію не видавало, а особистого інтересу до неї ніколи не було, я не шукав. Ніколи не дивився які у неї агрегати, нічого про саму машину не знаю.
Да и экобусты ходят тоже норм.
Але тільки 3.7, на Ф-150 і типу Експедішенах.
гідратрансформатор 6f35 (доволі надійний)
Трохи менше гівно, ніж його ДжМівські брати 6ф30 та інші з цього ж сімейства. Під крутний момент атмосферного 2.5 - може і нічого, якщо регулярно обслуговувати.
P.S.: Павершифти? Ні, не страшні. Один раз живемо. Краще спробувати і пожалкувати аніж не спробувати...і також пожалкувати 
А це інша справа, підхід має право на існування. Тоді можна спробувати.
До речі, про Пауершифти і Ескейпи - півтора року назад Куга 1.5Д з ним продавалася нова у салоні за 21 куо, з гарантією 2 чи 3 роки без обмеження пробігу. 2.0Д - по-моєму, 24. Черги взагалі не стояли, з-за Пауершифту. Можливо, дарма, враховуючи ціну.
Універсальна порада стосовно американських і англійських відео про технічні аспекти машин - якщо питання вам справді цікаве, читайте коменти. Дізнаєтеся не менше, ніж на американських же і англійських форумах.