Меньше слухай диванних експертів які в бмв не сиділи.Можу сказати що х5 е70 самий надійний авто із всіх що в мене були.І міняти буду тільки на икса але в новішому кузові.
авто в якого повний привід з кучою шестерень, приводів шрусів, муфт, сайлентів ричагів і тд апріорі неможе бути самим надійним, там є чому ламатись, я не кажу що х5 ломучі, але точно не самі надійні авто.
Суть не в тому - суть у тому, що безпроблемні гідромеханічні АКПШ існують, на цілком серійних і, серед інших, недорогих машинах, ними можна користуватися і горя не знати, принцип їх роботи це дозволяє.
Якраз навпаки, гідротермодинамічні навантаження в гідротрансформаторних АКПП недають змоги експлоатувати їх протягом сотень тисяч км..
Стосовно КПШ з двома зчепленнями, хоч Борг Уорнер, хоч Гетраг, то при всіх їх незаперечних перевагах з точки зору першого власника машини, а саме швидкості перемикання і економності стосовно витрат палива, їх ресурсна стійкість до тривалої експлуатації у пробках є відносною проблемою навіть для мокрих ДСГ, а для сухих - великою проблемою. З природніх причин, обумовлених конструкцією. Так, як було слушно зауважено, тому, що у таких умовах і МКПШ зі своїм зчепленням також зношується підвищеними темпами. Можливо, мокрі ДСГ у цьому не безнадійні.
у роботів чисто механічний знос, як і у мкпп, мокрі дсг доказали що ходять вони як і звичайна механіка..
Наприклад, після 17-00 машина проїжджає (по Окружній вздовж Теремків, якщо потрібен зовсім конкретний приклад) 800 м за 53 хв. (як варіант - 900 м за 48 хв.). Середня швидкість руху зрозуміла. На практиці між рушаннями і гальмуваннями машина проїжджає 2-15 м, причому частііше 2-7 м. Тепер уявимо собі, що машина з 300 ткм 20% їздить у таких пробках і ще 40% у звичайних. Виживе там ДСГ? А суха ДСГ? У тому і питання. А гідромеханічна на якомусь безпонтовому Сузукі Свіфт (чи напівпонтовому Прадо) виживе.
Ти пишеш про гідротрансформатори так як будь-хто у них нема чому витиратись, але забув про зазвичай «паперові» пакети фрікціонів, які прекрасно зношуються у таких умовах як і будь-які поверхні що труться, точно не гірше зчеплення, як звичайних мкпп так і у роботах..
Якби тобі власноручно довелось розбирати гідромеханічну акпп середньої складності то Тиб побачив скільки там деталей, сальників каналів і тд і зрозумів шо там є чому ламатись, що благополучно і відбувається, фрікціони після 200 тисяч при розборці прям в руках кришаться і тримають їх тільки прижимні диски коли все в зборі.. а маленький шматочок відлетів щого фрікціона взмозі забити якийсь канал який може повністю паралізувати роботу акпп..
Изменено: Мірик, 06 Январь 2021 - 00:11