Шо тогда купить по критерию "новое, с салона"/онли/ до 20? Мельком глянул- то, на что можно хоть смотреть без ужаса- от 27+-
Коробка не принципиальна, но только с точки зрения ликвидности на вторичке через 3-5 лет предпочтительнее 2 педальки.
Незалежно від типу кузова? Короллу. До 20 куо навіть з двома педальками. Правда, варіатор. Ліквідність - я думаю, ОК.
Кросовер, надійний, ззовні безпонтовий, всередині дуже зручний, гіпотетично ліквідний - Suzuki SX4 1.6 АТ.
Вітара 1.6 - технічно ідентичний, трохи дешевший, трохи простіший всередині, трохи менший, я б вибрав SX4.
C3 Aircross на механіці з дизелем. Всередині своєрідно, але модно. З ліквідністю, я думаю, суттєво складніше.
C3 хетчбек. Дуже приємна машина в статиці, навіть не очікував. В динаміці не знаю.
Opel Crossland X як аналог С3 Ейкросс у іншому дизайні з більш традиційним салоном і іншими цінами та комплектаціями. Якщо для дєвочки - то дизайн зовсім ОК. Бензинові двигуни ПСА 1.2 л зараз - ну, не TU5, звичайно, але вже і далеко не EP6, хоча перших років випуску були не без питань.
Сід/ай30 мають бути ліквідними і у цих часових межах надійними, салон як салон.
Я під вимогу "дуже живі і свіжі дві педалі, і не втратити суттєво при продажі" дивився б на вторічці SX4, Вітару (сучасну, не Гранд), дизельний С4 Кактюс і останній C3 з пробігами до 20-40 ткм. Хоча обидва Сітріки і на роботі, але з такими пробігами я не бачу проблеми. За Кактюс 2016-19 рр. просять від 13,3 до 14,5, за С3 2019 - близько 11. Часто є залишок гарантії.
Трохи старші і на пару тисяч дешевші є Пежо 208 і 2008 - пробіги зустрічаються несуттєві, з дизелем на механіці взагалі безпроблемні, з 1.2 після приблизно 2015 р. також начебто нічого страшного. Салони в обох - точно "без ужаса".
У Білій Церкві вже досить давно завис у продажу сірий Опель Мокка з пробігом 32 ткм за 15,7. ІМХО, дорогувато, але модель також можна моніторити, правда, вони рідко пропонуються.
Або Королла з 2008 року на механіці чи з 2010 р. на АКПШ і потім продати майже за стільки, за скільки купив.
Бо японці ліквідні, а французи втратили в ціні у першого власника.