Тур, дуже дякую за таку розгорнуту відповідь
. Не сидівши ще в тих авто,вже приблизно маю уявлення про них. Чомусь так і думав що Дастер більш бюджетне авто,але просять за них побільше,ніж за спортейдж другого покоління,можливо за свіжіші роки і меншу витрату палива? Собі хочу лише бензин і без газу.
А як зі стійкістю до корозії в них?
В Києві можу дати посидіти в спортеджі. Сподобається - домовимось про ціну))
Бензинові двигуни у кіа після десятих років переважно GDI об'ємом 2,4л, що означає пряме впорскування пального. Гбо туди твереза людина би не ставила). Може є і звичайні, хз, я не сильно заглиблювався у це питання. такий двигун їде +/- не погано, але економним його не назвеш.
У дастероїда старі добрі бензинові двигуни К4М об'ємом 1,6 літрів та на дастер 2 вже нові але також добрі К9М того ж об'єму. Прості як двері, ГБО-4 пок стає аж бігом. Один мінус - динаміка жигульме)) А якщо ще з повним приводом (саме так, є і такі
) то самі розумієте шо то за авто))
Дизеля однаково хороші що там що там. У рено тільки К9К об'ємом 1,5 л. потужністю 90 або 110 кс, залежить від навісного, прошивок, форс і т.п. У Кіа з дизелями цікавіше. Є і 1,7 і 2,0. За умов хорошої обслуги двигуни ходять прекрасно. У мну на спортіку 1,7 та дастері 1,5 витрата пального однакова, в межах 5,8-6,4 л/100 км. Кіа їде набагато цікавіше)
По рено одне застереження це запоребрикове гуано з проблемними бензиновими двигунами 2,0 і варіаторами. Ото жместь. Власне як і все рашинське, не думаю, що тут потрібно щось пояснювати 
По антикорозійній обробці я би назвав ці авто однаково хорошими. Моя кіа як виїхала з салону у 2013 році так досі не фарбована, натяків на корозію немає. Хіба що один із кронштейнів переднього сидіння із салону 
Ренуха чисто візуально вся чимось задута. Ми знімали і карти дверей і оббивку багажного відділення - авто реально чимось залите. Ми хоч і другі власники дастера, та є розуміння того, що перший власник окрім регламентних ТО нічого автомобілю не робив)
Изменено: Тур, 11 Июнь 2021 - 06:56