Да, EP6 самый ненадёжный мотор
На згаданому Ксара Пікассо його не було. Був TU5 і ще багато чого хорошого. Правда, АКПШ - АЛ4.
Племяш отъездил на Джипе Патриоте американском довольно долго , впечатления , что довольно средняя во всем .
Но дело не в том , главное - нет уверенности в надежности , вроде двиг нормальный мициковский , но постоянные мелкие геморои . То диск тормозной бьет , то шланг какой лопнет , то что то глюканет . и вроде все по мелочи , но деталь ждать месяца полтора приходилось из штатов .
Под занавес мотор стуканул на 260 тыс .
Двигун - родич тих Хьонде, на яких КПовер наживається. Тільки фінальна реалізація менш крива, але основа та ж. Чого ти очікував від бензинового двигуна розробки Хьонде? 
Доречі, клубні, а що скажете за більш менш свіжу Сузукі Вітара? СХ4 не подобається критично, а от Гранд вітара і Вітара візуально нормальний дівчинкомобіль. Як у них з надійністю?
З двигуном 1,6 - хороша машина, але SX4 з 16 року з ним же - краща. З надійністю ОК.
З 1,0Т і 1,4Т - не знаю, але особливої довіри до них немає.
Вітара це 1.6 або 2.0 або 2.4,або 2.7,або опелівський 3.2 двигун...
Як на мене 3дверна версія симпатичніша...Має двигуни 1.6 або 2.0 або 2.4
П'ятидверка на АКПШ з 2.0-повний овоч(імхо),що їсть пару відер палива на сотню..Такий ведровер має http://www.opel-club.../4471-pentagon/
З огляду на всюдихідність і напрямок цієї марки на позашляховики.Техніка надійна.Мені як користувачу-подобаться.
Ти плутаєш (відносно) нову Вітару зі старою Гранд Вітарою. У Вітари нічого немає більшого за 1,6.
Вітара року так 2014-2015 на АКПП і з 2,4 додається до списку бажань :)
По-перше, таких Вітар не було, тільки Гранд. І тоя не впевнений, що настільки свіжого року, але це не має значення.
По-друге, і це головне, сузуцький 2,4 - не жилєц (крім того, що він жере і не їде, як мінімум на цій Гранд Вітарі).
Як колишній власник не зміг не вставити свої п'ять коп))
Вітара важка. Автомати архаїчні проте +/- надійністю 4 ступи (окрім 2,7 та 3,2). Жере відрами. Динаміки немає від слова зовсім ( окрім v6). Салон торохтить жахливо, особливо задній ряд сидінь, багажника немає.
З ГБО дружать, але періодично треба регулювати клапана.
Переваги: надійність, ремонтопридатність, прохідність, симпатична))
П.с. у той час я і ще троє моїх друзів одночасно такими володіли. Рано чи пізно вітари продались, більш ніхто не купив їх собі знову)))
Людина цікавиться останньою Вітарою, яка ще в салоні продається. Спільного у них з тією, що ти описуєш - емблема Сузукі.
А Рав4 еще харизматичней, и в любые времена стоит купу грошей.
Почему то тут только тигуаны и мицыки обсуждают , при существовании в то же время еще и равчиков
До речі, так. З 2011 року - хороша машина. Якщо мова про американські комплектації. Європейські - може і інших років.
Не проверял где оно короче - 10 см это много - знакомые в базе взяли из салона. Как для "С" класса с повышеным клиренсом - места более чем достаточно и в салоне и в багажнике. А СХ4 тоже не эталон ни по эргономике, ни по дизайну с материалами. Единственное что нравилось в СХ - это то что там был автомат до 14 года ( если не ошибаюсь) и остекленение большое что помогало обзору в отличии от Витары.
SX4 другого покоління справді більший у салоні за Вітару, хоча вони на одній платформі. І кращий за матеріалами салону, хоча також проста машина. Між ними, я б вибрав його.
З 2016 р. у SX4 - АКПШ Айсін, до рестайлінгу був варіатор, причому паскудний - Джатко 015.
У SX4 першого покоління була АКПШ. І він на вигляд менший за Вітару, в салоні я його не пам'ятаю.