дякую за відповідь +- те саме
Реклама

Выбор масла и фильтров
Опубликовано 11 Декабрь 2020 - 15:50
x20xev
Заміна стабільно в травні, а це у мене 7,5-8 тис. км пробігу - влітку тисяч по 5 наїжджаю, за весь інший рік - до 3 тис. км. Режим влітку - в основному траса, інший час - 90% місто.
Для мене як для пересічного і ні разу не технічно-обдарованого є штири важливі показники стану мотору - як тягне, скільки жере палива й оливи та який колір під клапанною кришкою.
Попередній власник лив GM Dexos2 5w30, і я перших пару років лив його ж. В якому режимі міняв оливу попередній власник - не знаю.
Тож на оригіналі на ХХ витрати не спускалися нижче від 1,1, тяга - та яка там тяга у чумотека ;), колір під кришкою - темно-жовтий, блискучій.
Потім один раз залив Xado AtomicOil 5w40 SM/CF - до речі, сподобалося, в усякому разі витрати палива точно стали меншими - спускалося і до 0,9 на ХХ, експлуатаційний десь 9,5 л газу /100 км на весь рік. Колір під кришкою не пам'ятаю, але такого щоб одразу кинулося в очі посвітління чи потемніння - не було. На ХАДО, правда, проїхав не 7-8, а всі 10 тис.км, з яких майже 4 - по Європі.
Але то був далекий 2014-ий і склад ХАДО напевне був інший, ніж зараз...
Після пару разів залив LM TT4200 5w30, бо по акції взяв - таке собі. Почала сопливити прокладка картера. Начитався жахіть, що після ХАДО дерев'яніють прокладки і гумки в двигуні і взагалі страшне. Почав готуватися до перебору "голови", але про всяк випадок вирішив підтягнути болтики піддона картера - і як бабка пошептала, піддон сухий, мотор масла не бере ні грама . Тому вважаю цей міф розвінчаним.
Витрати палива, тяга і колір - без змін порівняно з ХАДО, ціна вища на 25-30%, якщо без акцій.
3 роки лив ZIC x9 5w40 - не можу сказати нічого поганого, хіба що темніє пізно, починає аж після 6000. Може тому що на ГМО і сажі від газу менше, х.й.з. Знову ж - не бере масла ні грама, як заллєш під "МАХ", так і стоїть, хіба може грам 50 десь втече, бо трішечки почав пітніти задній сальник колінчастого валу. В позаминулому і минулому роках вливав присадку Ceratec від ЛМ, поганого не відчув, а з доброго - поступово витрата на ХХ впала до 0,8 л/год якщо двигун добряче прогрітий. Експлуатаційні витрати газу по місту - десь 12,5, по трасі - 8-9. Колір під клапанною кришкою наче трохи посвітлішав, але все одно не солом'яно-жовтий, якого чомусь хочеться.
Крайній раз пішов на експеримент - злив після майже 9000 і залив отеє-во зелене диво від ЛМ, яке Моліген+. Спостерігаю... Але режим експлуатації помінявся, пробігів в холодну пору року стало врази в 3 більше, тож прямого порівняння робити не буду і думаю вже в березні поміняю оливу знов.
Фільтра: паливний - за весь час один раз міняв, взяв оригінал; повітряний - майже весь час MANN, одного разу Champion був - різниці не помітив; салонний - вугільні Bosch або Purflux; для оливи - MANN, Mahle, цього разу на Екзисті випадково натрапив на оригінал гривень за 85-90 - вирішив спробувати його.
Висновок, який зробив для себе - GM dexos2 не хочу, LM теж, буду лити ZIC X9 5w40 й інколи можливо буду додавати якісні присадки.
Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.
Опубликовано 11 Январь 2021 - 22:11
Всем привет!Вопрос скорее всего тупой но все же спрошу знающих людей))
Так сложилось, что я на всех своих авто использовал фильтра фирмы Манн. Все устраивало.
Тут как-то скупаясь на екзисте, заметил масляные фильтра фирмы Чемпион по 90 грн, ну и взял на пробу. На последней замене масла посмотрел на него и немного опечалился, выглядит как кусок г...на и весь в ворсинках. С тем же Манн никакое сравнение не идёт.
Вопрос- какая перспектива использования масляного фильтра с лезущими ворсинками, как маслоканалы и сеточки ел.магн. клапанов с таким живут?
Я их от жадности купил 3 штуки.....
Опубликовано 12 Январь 2021 - 07:35
Так сложилось, что я на всех своих авто использовал фильтра фирмы Манн. Все устраивало.
Теж все влаштовує...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 30 Январь 2021 - 19:39
кнех махле - _ останім часом щось важко на ринку стало найти - фільтр OX173 / D - ставлю такий _ з металічною мембранкою
OX173 / 2D - без мембранки
Юстас, В чому різниця ? яка функція мембранки ?
А вы знаете, что приближаясь к посту ДПС нужно снижать скорость? Потому, что они как дети маленькие, могут выбежать на дорогу..
Опубликовано 31 Январь 2021 - 23:11
TPAKTOPICT,Семена той що в штанах
доречі сьогодні пробіг по Сатурну_(ринок автозапчастин ) і ніфіга не найшов потрібного фільтра - такого як на першій картинці з клапаном ___ продавани кажуть що мол вже роблять без клапана _ я блін не повірив _ послав ____ глянув мановського там шарик пластмасовий віконує запор - несподобався він шось мені - металічна мембранка як намене понадежней ___ попробую через офіціала заказати саме цей OX173 / D
да і коробки кнехтовські стали зовсім інші - схожі на підробку ніфіга не чёткі
https://www.drive2.r...48248486642293/
А вы знаете, что приближаясь к посту ДПС нужно снижать скорость? Потому, что они как дети маленькие, могут выбежать на дорогу..
Опубликовано 05 Март 2021 - 20:37
То все ж таки хто скаже чому зняли з виробництва фільтр з клапаном і у продаванів зараз модель тільки зі сквозною диркою - як тепер дальше жити
я просто нічого не розумію _ це ж виходить що якщо нема клапана то буде сосати неочищене масло через цей отвір , бо там плотно фільтр до кришки не пристає __ шо за прикол , навіщо тоді взагалі там отвір робити це ж не москвич де всеридині болт проходить для кріплення корпусу і то там на болті споїть пружинка і резинова шайба яка прижимає отвір щоб через нього не сосало ___ чи може фільтр унівесальний і ще на якісь авто іде з болтом .
Короче сьогодні знов бігав по ринку - з клапаном немає і все ___ вже промайнуда думка заліпити ту дирку чимось наподобії 5 копійок на віктор рейц - бо більш виходу не бачу
Опубликовано 05 Март 2021 - 22:22
https://a.allegroimg...ej-do-oryginalu
https://a.allegroimg...1-4-CORSA-B-1-0
даже мейли клапан зробив
Опубликовано 05 Март 2021 - 23:03
Опубликовано 05 Март 2021 - 23:38
а так має бути
https://i.imged.pl/f...-173-d-opel.jpg
paa,та всі старі викидав при заміні
зараз в авто ще стоїть такий __ буду дивитися що можна зробити - вже підходить заміна маслеца _ от чухаюсь
Опубликовано 06 Март 2021 - 11:05
ШВАРЦ,
незрозуміле відео як кончить двигун на морозі.
У тих місцях де взимку температури тримаються тривалий час -30 нарід для підігріву встановлює на двигун автономку,або кіпятильник.
Як відбувається безпроблемно запуск двигуна в -50
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 06 Март 2021 - 23:02
Юстас, скажи хоть шось _ шо думаєш по поводу цього клятого фильтра
Багато власників такого мотора я думаю цього прикола навіть не замітили __ бо їм продавани просто дають цей фільтр без клапана який на мою думку вже навіть і в австрії не випускається (ціна тільки австрійська осталась _ бо купити його можна від 120 до 180 грн) - ставлять і думають що в них все оk , а насправді якась частина масла йде поза фільтр тобто не фільтрована - в ітоге получаем повішений ізнос
Опубликовано 07 Март 2021 - 08:45
шо думаєш по поводу цього клятого фильтра
на інших моторах фільтри опель (крім ОС90)мають сквозний отвір.Все нормально працює.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 07 Март 2021 - 09:09
ШВАРЦ,Відео мотора розробки 1960-х абсолютно не приклад для сучасних моторів. Тому і на сєвєрах популярні бензинові кукурудзєри , а не тазопром у всіх видах. Мій батько ще при совку попрацював там, то вже і тоді всякі там екскаватори і дозери були катапілєри. Дизеля совкоавтопрома там довго не працювали.
Опубликовано 09 Март 2021 - 11:12
нормально працює.я понімаю шо працює , алеж перепускає

конструкція ж корпуса фільтра(а саме кришки ) не змінилася вона там непристає плотно до катріджа .
10 років моєї єксплуатаціїї я ставив кнехт з клапаном , а тепер виробники фільтрів рішили нафіг він там нужен
Опубликовано 09 Март 2021 - 21:23
Взял хотя бы штук десять или опять один?)Так хотів і зробити викупити всі які б були у наявності , але у них в Ровно на складі був тільки один на залишку - із старих запасів __ от такі пироги .
Звязався з племяніком в германії - він там пробив - без проблем є OX173 D , а наші продавани кричать в один голос що його замінили на OX173 / 2D який цуко навіть несхожий на оригинал __ короче подделку зараз впарюють
ось прислав підтвердження і все як положено з клапаном _ правда ціна як для німців
Опубликовано 09 Март 2021 - 21:44
paa, я 2 дня шерстив нет пока найшов хоть один
на сайтах висить OX173 D а коли просиш менеджера уточнити що на складі - виявляється що продають OX173 / 2D
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых