Изменено: Мірик, 12 Август 2022 - 09:59
Реклама

Беженцы.Пути эвакуации.
Опубликовано 12 Август 2022 - 09:58
Опубликовано 12 Август 2022 - 10:32
за те не носіїв англійського набагато легше зрозуміти, всі неносіі розмовляють на приблизно одному « діалекті» з чіткими закінченнями слів, які можна розділити.это для нас понятно. для носителей это звучит как пенопластом по стеклу
включая и наше произношение.
Опубликовано 12 Август 2022 - 10:39
за те не носіїв англійського набагато легше зрозуміти, всі неносіі розмовляють на приблизно одному « діалекті» з чіткими закінченнями слів, які можна розділити.
кстати да. неносители делают одни и те же ошибки, которые понятны друг другу, но иногда вводят в ступор носителей..
что-то типа "моя твоя не понимай" - нам тоже режет слух от иностранцев.
это известно и мне еще более пофиг, у мну свои задачи, а я не носитель...
та у меня тоже акцент нормальный.. хотя, пофигу - сначала составлять договор на английском и потом дублировать на украинском/русском или наоборот..
Опубликовано 12 Август 2022 - 10:42
всі неносіі розмовляють на приблизно одному « діалекті» з чіткими закінченнями слів, які можна розділити.
аби ж то...
жабоїди (6 років щоденної практики спілкування) англійською розмовляють власне наче одночасно жаб жують...
індійці та португальці ненабагато краще
китайці (досвіду небагато, але пара місяців) так само чітко і зрозуміло як німці, але в них з наголосами "проблема"....
це все імхо з власного досвіду
сначала составлять договор на английском и потом дублировать на украинском/русском
вот именно поэтому так всегда проще (мне). - решаешь все вопросы, оформляешь отчет,
а потом уж переводишь на украинский (потому как требование регулятора)
Опубликовано 12 Август 2022 - 10:43
аби ж то...
жабоїди (6 років щоденної практики спілкування) англійською розмовляють власне наче одночасно жаб жують...
індійці та португальці ненабагато краще
китайці (досвіду небагато, але пара місяців) так само чітко і зрозуміло як німці, але в них з наголосами "проблема"....
це все імхо з власного досвіду
угу
старый баян:
Опубликовано 12 Август 2022 - 11:22
Нормальний язик, як на мене простіше за англійський
мож они имели в виду, что нэ такый спивучый як ридна мова ))
Якщо його в школі вчив і є якась база,тоді простіше. А з нуля дуже важко його вчити.
+1
все эти разные окончания для родов, падежей, склонений, чего нет в английском.
в английском свои приколы - местами не имеющее логики правописание и петрушка с временами.. не говоря о том, что одно слово может иметь десятки разных значений..
ну и он совсем не такой, как нас учат. у нас типа не допускается двойное отрицание. в реале - на раз и посеместно.. а если еще взять сленг..
I ain't no genius - за такое у нас двояк влепили бы, а они так говорят в реале.
Изменено: Manager, 12 Август 2022 - 11:26
Опубликовано 12 Август 2022 - 11:23
Якщо його в школі вчив і є якась база,тоді простіше. А з нуля дуже важко його вчити.
Може і так, я вчив на рівні "вас ис дас" і "хенде хох" але все одно мені здається шо він легше як мінімум в тому що як пишеться, так і читається, а в англійському і французькому мізки можно зламати
Изменено: paa, 12 Август 2022 - 11:23
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 12 Август 2022 - 11:51
Можна по генделях дивитися на біженців , можна в соціальній столовкі , по заводах та підприємствах можна походити , по фірмах , сто пудово зустрінеш . Можна до фермерів заїхати спитати українців Або в Гамбургских червоних фонарях . Хочете, можете в польский який завгодно університет зайти українських студентів порахувати , а можна по смітниках пошарити . На любий смак
Це як відомо - яке дибало , такого і надибало .
Моя мала ніяк курсів не діждеться , третій раз переносять , на цей раз уже заняття починаються у вівторок . А поки що додому приїхала на п'ять днів , мені на радість .
І манікюр у неї красивий , я їй апарат подарував на день народження з лаками , тепер і собі робить і подружкам
Изменено: Шусман, 12 Август 2022 - 11:52
Опубликовано 12 Август 2022 - 12:09
додому приїхала на п'ять днів , мені на радість .
Вітання...
я вчив на рівні "вас ис дас" і "хенде хох"
А хіба не вчили?
"Унд гроссе фамілієн-ніхт клювен клац-клац!"
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 12 Август 2022 - 14:54
Продукти у них гімно, кухня гімно , магазини гімно , обслуговування гімно , бюрократія більше ніж у нас .
Цифролізвція гімно , телефонами можна розраховуватись лише в крупних центрах , картки в маленьких магазинчиках не приймають . Про Діюніхто не чув що то таке .
Дикий народ
Але люди хороші
Изменено: Шусман, 12 Август 2022 - 14:54
Опубликовано 12 Август 2022 - 15:10
старшая (22 года) вернулась из Бильбао, Испания пару недель назад. негатива не слышал.
но, как говорил раньше, была там не как беженка, а выиграла возможность поучиться в Испании на английском языке со всеми оплаченными расходами, включая дорогу туда-обратно.
т.е. для студентки это больше приключение на берегу океана, где было несколько студенток-подружек из Украины. Хотя, похоже зубрежки там хватало, т.к. одновременно еще и училась онлайн в магистратуре в ОНУ..
жизнь ни разу не дешевая, за комнату универ башлял хозяйке что-то типа 450ойро в месяц.
Опубликовано 12 Август 2022 - 21:11
насправді 50/50 є хто в захваті від Європи і навіть чути нехоче про повернення, а є такі що ці всі цивілізовані « гаразди» на радують і виють за рідною землею та вертаються в Україну.
Ну а що тут робити? Для "аграрної країни" і того забагато, 10% вистарчить. Виробництва - ну не знаю, може в інших регіонах щось і працює, в нас закордонні інвестори повідкривали Фуджикури, деревообробки, салони шиють для Ауді - реально це все "ПТУ" для тих хто хоче швиденько отримати професію і звалити на аналогічне далі в Польщу, Німеччину, Францію. Це типу "перспектива і кар"єргий ріст"? На тих підприємствах постійний плин кадрів, вони постійно запрошували на роботу до 24 лютого - підприємство може і іноземне але зарплата українська Я заробляв 1000 грн в день при курсі 8, потім при 20 і навіть зараз при 40 - і я розумію що це опа на сьогодні ( не конкретно сьогодні, це ще до карантину почалося ), і перспектив немає. Як немає її і в більшості молодих
Опубликовано 12 Август 2022 - 21:55
Прикол но правда. Думаю що зрозумієш.
угу, стебный баян ))
из жизни беженцев в Техасе.. из рассказа бати - пару дней назад после огорода решил сполоснуть ноги под краном на улице.. помыл одну, заметил что подползает тарантул.. испугался, но сумел задавить его до того как тот укусил
типа вчера - попалась на глаза гремучая змея (эти - культурные, гремят прежде чем напасть). муж сестры позвонил брату, тот позвал жену, та пришла и из ружья отстрелила змее голову.. муж сестры убалтывал - давай приготовим и съедим змею, такое добро пропадает.. батя отказался..
я еще прикольнулся, что нужно было соглашаться, если съешь змею - потеряешь страх перед ними..
юмор почему-то не зашел..
пару недель назад были на рыбалке - встретили скорпиона.. муж сестры сазал - фигня, он еще мелкий
почему они ходят в ковбойских сапогах даже летом - сапоги из кожи, которую не способна разная дрянь прокусить..
Это Техас, детка
Изменено: Manager, 12 Август 2022 - 22:15
Опубликовано 12 Август 2022 - 23:03
та пришла и из ружья отстрелила змее голову.
Ну да, ну да...
Это Техас, детка
Молодшого сина переводять в Техас, в Остін. Був варіант Сан-Хосе в Каліфорнії, але він дурень відмовився, каже, шо життя там дороге. Ну то щож, нехай тепер смажиться під техаським палючим сонцем
Скинув йому попереднє повідомлення про
Это Техас, детка
Він в шоці і роздумах
Ну і по сабжу: деякий час назад в цій темі я пропонував біженцям двокімнатну квартиру в Кривому Розі. Бажаючих форумчан не знайшлося, тому приютив сім"ю з трьох осіб з Херсону.
Изменено: Щукарь, 13 Август 2022 - 00:06
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 13 Август 2022 - 05:35
Ну да, ну да...
у них там в порядке вещей.
это реалии сельской местности, если что.
в Каліфорнії, але він дурень відмовився, каже, шо життя там дороге. Ну то
он прав. тоже слышал, что там жить раза в полтора дороже. у сестры есть знакомые, которые пробовали. в итоге вернулись в Техас.
Ну і по сабжу: деякий час назад в цій темі я пропонував біженцям двокімнатну квартиру в Кривому Розі. Бажаючих форумчан не знайшлося, тому приютив сім"ю з трьох осіб з Херсону.
Изменено: Manager, 13 Август 2022 - 06:26
Опубликовано 13 Август 2022 - 06:13
приютив сім"ю з трьох осіб з Херсону.
Як настрій у них ?
Молодшого сина переводять в Техас, в Остін. Був варіант Сан-Хосе в Каліфорнії, але він дурень відмовився, каже, шо життя там дороге. Ну то щож, нехай тепер смажиться під техаським палючим сонцем
Сонце в Херсоні не менш запальне та гадів там набагато більше.
Так що в Техасі краще. До речі що він там робить ?
Изменено: ШВАРЦ, 13 Август 2022 - 06:14
Опубликовано 13 Август 2022 - 07:13
До речі що він там робить ?Як каже Manager
айтишит... получил гринку,
если хочешь - могу скинуть контакты в личку. мож парням будет о чем пообщаться.Спасибі, але не варто, бо він в мене інтроверт

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 13 Август 2022 - 07:41
дурень відмовився, каже, шо життя там дороге. Ну то щож, нехай тепер смажиться під техаським палючим сонцемІнтроверт – самодостатня людина, що не залежить від оточення, не потребує постійної компанії і відмінно переживає самотність.
переводять в Техас, в Остін. Був варіант Сан-Хосе в Каліфорнії, але він дурень відмовивсяВсе мы подвержены внешним факторам и нам только кажется, что мы не зависимы.
2 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых
-
Google (1)