Перейти к содержимому

Реклама

Фото
- - - - -

Беженцы.Пути эвакуации.

• Закрыто Тема закрыта
1961 ответов в теме

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 19:53

Олаф , хто не хоче , той знайде причини . Багатьох тут і мінімалка влаштовує , справа хозяйська .
  • 0
Реклама в подписи запрещена

Olaf

Olaf

q:-)

• Сообщений 7203
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 20:18

Шусман, Звучит как упрек в адрес тех, кто не хочет ).

Да и измерять уровень счастья и удовлетворенности деньгами  -  рецепт не для каждого.

Понятно, что жить в нужде и борьбе ради покрытия базовых потребностей - очень не комфортно. Но если есть более менее приемлемый уровень, то внезапно проснуться в собственном двухэтажном доме, с парой-тройкой хороших авто в гараже меня лично если и сделает счастливее то на очень короткий промежуток времени.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 20:33

Я так понимаю, щас будет список профессий, счастливым обладателям которых разрешено радоваться?

Навіщо список?

Є базова життєва необхідність-житло,їжа,навчання дітей,побут

Є розкіш-автомобілі,яхти,коштовності...

Счаслива професія чоловіка повинна повністю забезпечувати базові потреби сім'ї в якій є дружина,діти...

Тому чи варто?

жить у негра в дупе и работать нелегально - чуток не соответствует воспеваемой некоторыми "розовой американской мечте", чтобы напрягаться из-за этого..

жить в нужде и борьбе ради покрытия базовых потребностей - очень не комфортно.

Я прихильник космополітизму , Земля наш загальний дім , і кожна людина має право вирішувати в якій точці на мапі їй жити . Хоче в Гватемалі , хоче в Україні або де інде . Прихильники того що кожен повинен прожити і вмерти там де народився , ( а ще не дай бог виїхав - то зрадник ) такому нас в совкі вчили

Жаль,що "вас" в совку не вчили-скільки вартує коштів навчити спеціаліста у вузі...

Зате добре можна взнати скільки тоді та й зараз вартує навчання за рік наприклад в Гарварді чи Оксфорді...

Оттоді то і прийде розуміння про "американську мрію" і скільки потрібно перемити посуду,щоб в країні рівних можливостей вивести дитину в люди...

Всі інші розмови про "космополізм"...просто розмови...

Изменено: Юстас, 05 Сентябрь 2022 - 20:33

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 20:40

Да и измерять уровень счастья и удовлетворенности деньгами - рецепт не для каждого.

Очень здравая мысль.
Тут больше о психологии, кто от чего или для чего едет. Ибо много людей не за мечтой едут, а бегут от чего то. У каждого свое.
Но мы же сейчас не о иммиграции, а о теме беженцев( А тут вариантов не так и много, если потерял все, то выбор не велик.
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 20:52

Шусман, Звучит как упрек в адрес тех, кто не хочет ).

Згоден з тобою , я не так висловився .
У молоді зараз є свобода вибору , в вони її реалізують . Наші люди є кругом . Не тільки наші , куди не поїдь , люди з різних країн вільно живуть і спілкуються між собою .

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 21:19

Но мы же сейчас не о иммиграции, а о теме беженцев( А тут вариантов не так и много, если потерял все, то выбор не велик.

сейчас - разве что программа United for Ukraine.

нужен спонсор в Штатах, который гарантирует жилье и оплату всех расходов. максимум на 2 года без права остаться, т.е. поехал, потратил кучу денег, как дурень, и вернулся..

батя с супругой так выехал. сестра зарегилась спонсором. работать типа можно, но разрешение стоит 400 долларов и рассматривать его могут до 6 месяцев, не говоря о том, что нужно еще найти работу. ну и без знания языка там особо делать нечего.

насколько я понял - жалеют, что уехали. сестра потратила денег дофига и больше.

хотя, до этого тут нагнали страху, что Одессу переедут так же как Мариуполь и многие повелись.

Изменено: Manager, 05 Сентябрь 2022 - 21:20

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2022 - 21:54

Ну я не только ж за Америку. Вообщем за все страны мира) А так да, насчёт нагнетания страха согласен, эта самая движущая сила) ну а результат то уже дело второстепенное, кому то повезло(ну или усилий приложил, хотя не факт что поможет), кому то не очень).
Он кума выехала в Германию, едет назад каждую неделю в течении 3 последних месяцев, до каждой новой новости и тревоги)
  • 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 00:13

Оттоді то і прийде розуміння про "американську мрію" і скільки потрібно перемити посуду,щоб в країні рівних можливостей вивести дитину в люди...

ну, тут в принципе уехать по туристической визе, которая не дает права на работу и потом внаглую остаться больше 90 дней и работать нелегально в надежде, что не возьмут за зад и не вышвырнут из страны, т.е. начинать новую жизнь с нарушения закона - "схема" на любителя..

насчет стоимости высшего образования - оно у нас тоже для 90% не бесплатное.. и с Гарвардом не сравнится.. я больше тоже сторонник права выбрать страну проживания, если прямо дома не сидится. но, таки за законные схемы.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 05:34

Згоден з тобою , я не так висловився . У молоді зараз є свобода вибору , в вони її реалізують . Наші люди є кругом . Не тільки наші , куди не поїдь , люди з різних країн вільно живуть і спілкуються між собою .

Дик хто б сперечався...

Але на власному прикладі...У мене малий не схотів залишатись в Ірландії,хоча він є типовим продуктом сучасності...

Школа-вона зовсім інша.Вимоги в нашій школі,викладання вчителями на порядок вище.Диференційований підхід до викладання і т.д.

Інша філософії життя,соціум,ритм життя,прагнення,цілі.

Я ні в якому разі не кажу,що Ірландська школа погана.Просто це як порівнювати персик та морозиво.Обидва продукти смачні,але вони не схожі...Є в Ірландській школі переваги у вигляді матеріального забезпечення ...

"Кружок",тобто "секція"...Наші Українські тренери-всі без виключення професіонали які налаштовані на результат.Максимум віддачі.Максимальне використання можливостей для тренувань,участі в змаганнях і т.д.

Не можу сказати,що в Ірландії погано з тренерами.Матеріальна база відмінна-але це залежить швидше від рівня життя та економічного розвитку країни...

Але в Ірландії цей спорт є більше для розваги,та проведення на воді вільного часу...

Це не моє рішення.Закінчився ЧЄ в Сьоненборг...Не буду розповідати про обставини,як малий чотири доби добирався до Варшави,а з Варшави самостійно до Києва...

Але це його рішення.Він наразі щаслива дитина,що повернулась у війну,але займається з своїми однокласниками в школі і сьогодні на 16:00 побіжить на секцію,а в суботу прийме участь в змаганнях на Дніпрі....

Якби залишився в Ірландії-я б важко,але прийняв це рішення.Бо він є самостійною бойовою одиницею,особистістю і має право на вільний розвиток свого майбутнього за власними уподобаннями.

насчет стоимости высшего образования - оно у нас тоже для 90% не бесплатное.. и с Гарвардом не сравнится.. я больше тоже сторонник права выбрать страну проживания, если прямо дома не сидится. но, таки за законные схемы.

Для 90% що сплачують у нас за освіту,це доступно...Рівень освіти достатній,для побудови нормального життя на батьківщині...

Фахівців Одеської мореходки залюбки беруть на роботу в країнах Європ...Рівень підготовки доволі високий навіть порівняно з Гданськом та Корком...

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 05:57

ну, тут в принципе уехать по туристической визе, которая не дает права на работу и потом внаглую остаться больше 90 дней и работать нелегально в надежде, что не возьмут за зад и не вышвырнут из страны, т.е. начинать новую жизнь с нарушения закона - "схема" на любителя..

Ну до недавна, це була майже єдина схема попасти в деякі країни... була студентська віза на рік, все ок, потім таку не змогли, потім був піший перехід через один з європейськіх кордонів прямо в руки поліції, депортація, потім "прибалтійській паспорт" і все таки попадання в потрібну країну, роки нелегального життя під чужим прізвищем і тільки потім легалізація через місцеву юр.кантору... Звучить може як сценарій чергового американського кіно але це було і зараз все ок, так би мовити "американська мрія" в дії  :ad_new:

А на рахунок освіти - школи ладно, забивають голови різним непотрібом але з часом це міняється. Але ВУЗи - більше половини нах би розігнав. Не можете влаштувати людей після закінчення по спеціальності мін на 10 років - нащо ви потрібні? І ситуація не міняється - так було в 2000 коли закінчував я з дружиною, так є тепер коли закінчив мій старший. Нас всіх вчили на державному - державі нема чим зайнятись і куди бабки подіти? Платна форма, "модні" спеціальності - просто заробляння бабла на тому що в головах батьків ще "совок" і людина без вищої освіти типу якась не така...

Изменено: sapphir, 06 Сентябрь 2022 - 06:30

• 0
Реклама в подписи запрещена!

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 06:52

в головах батьків ще "совок" і людина без вищої освіти типу якась не така...

У вищої освіти є чудові переваги...По перше це можливість підняти свій рівень опанувавши професію на порядок складніше ніж закінчивши бурсу...,а по друге разом з фаховими предметами опановуються загальноосвітні що розширюють світогляд і дають розвиток інтелекту...

Скільки потрібно здати заліків,екзаменів за предметами 5 курсів вишу?Сто чи сто двадцять???

А на рахунок освіти - школи ладно, забивають голови різним непотрібом але з часом це міняється.

Навпаки-шкільна програма звужується...І скоро все прийде до тваринного вигляду коли "настоящій хамяк повинен пажрать,пасрать і здохнуть"!

• 0

Ремонт,Консультації,

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:11

У вищої освіти є чудові переваги...По перше це можливість підняти свій рівень опанувавши професію на порядок складніше ніж закінчивши бурсу...,а по друге разом з фаховими предметами опановуються загальноосвітні що розширюють світогляд і дають розвиток інтелекту...

Скільки потрібно здати заліків,екзаменів за предметами 5 курсів вишу?Сто чи сто двадцять???

Коли мені "рекламними буклетами" починають розказувати про переваги ВУЗів я бачу що "схема" працює  :ad_new: З платним все зрозуміло, державне - спосіб розпилу державного бабла і сотням тисяч людей займатися незрозуміло чим але отримувати за це кошти. Ми всі закінчували абсолютно різне, жоден з нас не працює навіть близько по спеціальності і не використовує і 1% тих знань з сотен заліків ( насправді їх було не більше 60  :ad_new: ) .

• 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:14

Ну до недавна, це була майже єдина схема попасти в деякі країни... була студентська віза на рік, все ок, потім таку не змогли, потім був піший перехід через один з європейськіх кордонів прямо в руки поліції, депортація, потім "прибалтійській паспорт" і все таки попадання в потрібну країну, роки нелегального життя під чужим прізвищем і тільки потім легалізація через місцеву юр.кантору....

Мабуть можна і так .
А ще тисячі людей проходять через Нью-Йорк спокійно .
Про яку нелегальщину може іти мова , коли діти ходять в школу , у кожного медична страховка , кредитна історія . Кредитна історія в штатах те саме що у нас трудова книжка , без неї важко .
Проблема на перших порах , це знайти житло , тому що людям без кредитної історії здавати житло ніхто не хоче , тут йдуть в хід друзі , знайомі , знайомі знайомих , або ж таки наполегливо шукають . На перших порах можна і посуд пару місяців помити або тісто помісити.
Балабол звичайно ж причепився до посуду , а не до того що у людини зараз свій дім в кредиті у Флориді , та бізнес .
І донька випускниця консерваторії , заробляє в місяць стільки ж тисяч як і тут , тільки в доларах працюючи по своїй спеціальності з дітьми .
І внучка розбила телевізор , то навіть не є проблемою , викинули та й купили новий.
Але повторюю , особисте життя це особиста справа , хто де хоче там живе та займається на що має хист.
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:16

Навпаки-шкільна програма звужується...І скоро все прийде до тваринного вигляду коли "настоящій хамяк повинен пажрать,пасрать і здохнуть"!

Так я і кажу - школа має дати мінімум для подальшого виживання, все. Нафіга мені 5 років фізики, хімії, географії, біології? Є закордоном "саєнс" ( наука ) - все потроху і ні про що конкретно, типу нашого "я досліджую світ" для першачків. Нафіга більше - мені в житті "молі" треба чи другий закон Ньютона?

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:31

Ми всі закінчували абсолютно різне, жоден з нас не працює навіть близько по спеціальності і не використовує і 1% тих знань з сотен заліків ( насправді їх було не більше 60 :ad_new: ) .

Те,що відсутнє держзамовлення,не означає що інститут вищої освіти не потрібен...

Коли мені "рекламними буклетами" починають розказувати про переваги ВУЗів я бачу що "схема" працює :ad_new:

У мене одногрупник(наразі мій корєш і друзяка) мешканець села Берлоги.Це неподалік Калуша,ІваноФранківськ...

Щоб здобути освіту(заплатити за навчання) і корів пас,і меблі складав і вантажником працював...

Наразі реалізовує себе як адвокат у місті Калуш...Частенько в Києві,наприклад у Вищому господарському суді виграє справи у місцевих "елітних" адвокатів...

Він марив цією професією і був кращим на потоці з 120студентів...

А міг би і надалі пасти корів,складати меблі чи поїхати за "американською мрією" мити посуд...Але-ні!Закінчив виш,має сім'ю,двоє діточок і нікуди переїздити за "повітряними замками" не збирається...Так і живе в селі Берлоги,маючи цілодобову адвокатську практику+сталу,достойну оплату праці...

Так я і кажу - школа має дати мінімум для подальшого виживання, все. Нафіга мені 5 років фізики, хімії, географії, біології? Є закордоном "саєнс" ( наука ) - все потроху і ні про що конкретно, типу нашого "я досліджую світ" для першачків. Нафіга більше - мені в житті "молі" треба чи другий закон Ньютона?

О!Саме цим мені малий своє повернення і пояснив.Не схотів бути овочем...Каже у нас навчають краще...

Мабуть можна і так .
А ще тисячі людей проходять через Нью-Йорк спокійно .
Про яку нелегальщину може іти мова , коли діти ходять в школу , у кожного медична страховка , кредитна історія . Кредитна історія в штатах те саме що у нас трудова книжка , без неї важко .
Проблема на перших порах , це знайти житло , тому що людям без кредитної історії здавати житло ніхто не хоче , тут йдуть в хід друзі , знайомі , знайомі знайомих , або ж таки наполегливо шукають . На перших порах можна і посуд пару місяців помити або тісто помісити.
Балабол звичайно ж причепився до посуду , а не до того що у людини зараз свій дім в кредиті у Флориді , та бізнес .
І донька випускниця консерваторії , заробляє в місяць стільки ж тисяч як і тут , тільки в доларах працюючи по своїй спеціальності з дітьми .
І внучка розбила телевізор , то навіть не є проблемою , викинули та й купили новий.

Тільки одне запитання-чому ти на разі не в Нью-Йорці спокійно миєш посуд?

Така агресивна реклама...

• 0

Ремонт,Консультації,

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:40

Те,що відсутнє держзамовлення,не означає що інститут вищої освіти не потрібен...

Має щезнути умовне "держзамовлення" і відповідно халявне навчання непотрібної кількості спеціалістів. ВУЗи стали автоматичним продовженням школи а не чимось до чого люди прагнуть ( як твій товариш-юрист ) і йдуть... 

Ну взяти по мені - вчили 50 ледарів 5 років, навіть близько по спеціальності окрім 3-х магістрів не чув щоб хтось працював. Ну так відсійте тих 40 людей, вчіть десяток. Затрати менші, ефективність більша і в результаті отримали б не 3 а 5 або навіть 10 спеців. Це ж капець яка економія в порівнянні що з 50-ти відсіювали 3 за 5 років!!!

Изменено: sapphir, 06 Сентябрь 2022 - 07:45

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 07:43

Має щезнути умовне "держзамовлення" і відповідно халявне навчання непотрібної кількості спеціалістів. ВУЗи стали автоматичним продовженням школи а не чимось до чого люди прагнуть ( як твій товариш-юрист ) і йдуть... 

Згоден...Маю надію,що після війни щось зміниться..

• 0

Ремонт,Консультації,

rvgu

rvgu

Авторитет

• Сообщений 4774
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 08:12

в ідеальному світі да, а як до діла- то потім такі персонажі дуже тупі по життю- в мене знімають житло деякі люди, так от, батькові 47, мати десь так, і дочка з зятем по 26 років. Кажу- включіть кондиціонер на тепло- перевірте. Каже - не робе. І так пару разів з весни. Ну думаю - пора і самому перевірити. Приїхав, вмикнув потрібний режим....почекав, працює.  Так от... не хватило розуму у 4х людей загуглити ща потрібно почекати перед тим як задує теплим?  Та яка іконка на пульті за що відповідає...

• 0

Реклама!!!

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 08:22

Тут кажуть що наша школа краща всіх , не знаю , в інших не вчився .
І чомусь ті самі люди кажуть що наші дипломи ніде в світі не ціняться . У нашій школі вчителі звикли довбати ледарів , та заставляти . На Заході мабуть інший підхід - хоче дитина вчитись , її направлять , допоможуть , навчать . Не хоче , вчитель не буде кричати та валідол пити .
Ну і результат навчання мабуть різниться .
  • 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 09:37

Ми всі закінчували абсолютно різне, жоден з нас не працює навіть близько по спеціальності і не використовує і 1% тих знань з сотен заліків ( насправді їх було не більше 60  :ad_new: ) .

хз, мне пригодилось и наше юридическое образование и иностранное управленческое. в плане поиска работы - тут иногда и удача и знакомства и настойчивость с фантазией помогают..

за океаном у меня было штук 10 студенческих работ, хотя некоторые студенты за 4 года не могут получить ни одной. "дослужился" до вице-президента союза студентов универа с собственным кабинетом, на другой работе - в подчинении было больше 20 канадок.. активное участие в жизни универа, единственный иностранец, которому в том году дали одную из высших наград универа - золотую букву (первая буква названия универа, вешается на лацкан пиджака).

после универа - пригласил на обед в ресторанчике миллионера, хозяина дилера GM в Галифаксе, сделал красивую презентацию насчет вариантов экспорта авто в Украину/рашу.. чувак подофигел от такой наглости (какой-то импортный пацан приглашает на обед), но на работу взял и настоял на оплате обеда)).. он правда был отцом студентки, избранной президентом союза студентов, под этим предлогом и позвонил, типа "мы тут с вашей дочкой рулили союзом студентов вместе", но до этого знакомы с ним не были.. а мог бы тупо сидеть на .опе и плакать, что работы нифига нет.. 

в Украине - местами не без знакомств, но их тоже нужно уметь использовать.. да и дураков на нормальных местах не держат.

Изменено: Manager, 06 Сентябрь 2022 - 09:44

ШВАРЦ

ШВАРЦ

Авторитет

• Сообщений 37512
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 09:40

да и дураков на нормальных местах не держат.
Как и в УОК  :flag_opel:  :sarcasm:  :smile44:
  • 0

dcbac9fda97ft.jpg

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 16029
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 11:24

Але ВУЗи - більше половини нах би розігнав. Не можете влаштувати людей після закінчення по спеціальності мін на 10 років - нащо ви потрібні?

Де ще в світі  ВНЗ займаються працевлаштуванням своїх випускників? :smile8:

За часів  срср працевлаштування за розподілом було виконанням  держ.замовлення як результатом планування, ВНЗ тут ні до чого...

Має щезнути умовне "держзамовлення" і відповідно халявне навчання непотрібної кількості спеціалістів. ВУЗи стали автоматичним продовженням школи

Та немає ніякого держ.замовлення наразі бо нема жодного планування, все "ринок регулює." Залишилась лише структура від совка у державних ВНЗ, якої самі ВНЗ тримаються як воші кожуха. Та й держава не поспіша це реформувати, чи-то не хоче залишитись без населення з  вищою освітою, чи то просто пиляти бюджети зручно.

он правда был отцом студентки, избранной президентом союза студентов, под этим предлогом и позвонил, типа "мы тут с вашей дочкой рулили союзом студентов вместе"

Так ты уже тогда был начинающим коррупционером? Ишь чё удумал - решил подорвать основы канадской демократичности... :sm13_:

Изменено: Andre_71, 06 Сентябрь 2022 - 12:07

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 11:27

Та немає ніякого держ.замовлення наразі бо нема жодного планування, все "ринок регулює." Залишилась лише структура від совка у держаних ВНЗ, якої самі ВНЗ тримаються як воші кожуха. Та й держава не поспіша це реформувати, чи-то не хоче залишитись без населення з  вищою освітою, чи то просто пиляти бюджети зручно.

та смысл есть. как минимум - стимул быть в топе для того, чтобы учиться бесплатно/"на бюджете".

старшая поступила в магистратуру психфака ОНУ, хотя бюджетных мест всего 9.. степуху платят только четверым лучшим (в прошлом семестре получала, в этом - нет.. конкуренция жесткая и приключения с учебой в Испании (тоже по конкурсу бесплатно) - не способствовали правильной сдаче сессии в ОНУ.. одной попой на два стула - оно так обычно и выходит).

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:19

Де ще в світі ВНЗ займаються працевлаштуванням своїх випускників? :smile8: За часів срср працевлаштування за розподілом було виконанням держ.замовлення як результатом планування, ВНЗ тут ні до чого...

Незнаю чи проканає,але...

Гданьська мореходка після першого курсу заохочує втілювати теоретичні знання на практиці.

Тобто офіційне працевлаштування на флот,по спеціальності з непоганим заробітком на літо...

Само собою,що "купці" після другого курсу вже крутяться та "сватають" собі майбутніх працівників,перевіряючи навички на літніх практиках...

Та і взагалі польські діти ,після 14 років не мають такого поняття як "канікули"...Це нормально працювати,працевлаштовуватись,брати на роботу школярів/студіозів на роботу під час канікул.

"Алекс Дизель" Вінниця,Хмельницбке шосе2...(Бош сервіс)

Керівництво пішло у місцеву бурсу,відібрало десяток толкових,нелінивих пацанів.Пройшли практику після закінчення бурси в Германії....Не соромно заїхати на станцію,та приємно мати справу...

На період 2010року було вигідніше,дешевше,швидше з'їздити відвезти ПНВТ на ремонт у Вінницю,ніж на центрову Українську майстерню Аверс центр на Вербицького!...

Изменено: Юстас, 06 Сентябрь 2022 - 12:24

• 0

Ремонт,Консультації,

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:24

Гданьська мореходка після першого курсу не забороняє втілювати теоретичні знання в практиці.

Тобто офіційне працевлаштування на флот,по спеціальності з непоганим заробітком на літо...

Само собою,що "купці" після другого курсу вже крутяться та "сватають" собі майбутніх працівників,перевіряючи навички на літніх практиках...

за одесскими кадетами судовладельцы тоже охотятся, начиная с первого-второго курсов. еще и платят морским ВУЗам нормально за сотрудничество.

как-то даже вместе со знакомым капитаном делали презентацию от имени одного из крупнеших греческих судовадельцев..

Изменено: Manager, 06 Сентябрь 2022 - 12:26

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:40

за одесскими кадетами судовладельцы тоже охотятся, начиная с первого-второго курсов. еще и платят морским ВУЗам нормально за сотрудничество.

В курсі,але ж запитання було "де ще в світі"?)

• 0

Ремонт,Консультації,

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:45

В курсі,але ж запитання було "де ще в світі"?)

в плане моряков - мы реально на уровне.. по офицерскому составу на судах под иностранным флагом - круче той же раши.

№ 2 в мире (после Филлипин, как ни странно для многих, кто не в теме насчет "филипков").

Изменено: Manager, 06 Сентябрь 2022 - 12:46

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27785
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:50

в плане моряков - мы реально на уровне.. по офицерскому составу на судах под иностранным флагом - круче той же раши.

№ 2 в мире (после Филлипин, как ни странно для многих, кто не в теме насчет "филипков").

За все це в курсі...

Наших морєманов з задоволенням беруть на міжнародні суда/лінії/роботу...

• 0

Ремонт,Консультації,

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 16029
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 12:56

Мабуть ні, бо навчальний заклад готує спеціалістів за якими потім вже полюють роботодавці.

Взагалі питання було риторичне, працевлаштування за дефолтом не є метою та завданням навчального закладу... :smile44:

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 13:45

Мабуть ні, бо навчальний заклад готує спеціалістів за якими потім вже полюють роботодавці.

Взагалі питання було риторичне, працевлаштування за дефолтом не є метою та завданням навчального закладу... :smile44:

Можливо я неправильно висловився, але нафіга кожного року 50 ( так це тільки пів потоку - за другу не маю інфи хто по спеціальності працює ) електронщиків нахаляву вчити якщо вони нах нікому не треба? Да, мій однокласник з 3 курсу шляхобудівельного факультету вже працював в тій сфері. Але там і батьки будівельники і зараз він там само. Скільки в нас державних "мертвонароджених" спеціальностей - нащо це все? Як "ринок" може на це вплинути якщо лізуть на бюджет "аби була корочка"? А ви ще про збільшення можливостей з вищою освітою  :faceoff:  Простіше в переході купити і не витрачати час на лабуду всяку...

Изменено: sapphir, 06 Сентябрь 2022 - 13:48

• 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 13:49

Те держзамовлення , яке нібито гарантує держава на працевлаштування , держава рідко коли гарантує насправді . А коли і гарантує , то студенти біжать потім від того замовлення як чорт від ладану . Наприклад медики із дальніх сіл .

Сапфір , електронщики не сама погана професія в світі . У моїх кумів син електронщик закінчив КПІ , зараз непогано працює в Естонії .
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 14:07

Сапфір , електронщики не сама погана професія в світі . У моїх кумів син електронщик закінчив КПІ , зараз непогано працює в Естонії .

Не питання, людині цікаво і т.і. Але якщо лекції починались з того на скільки десятиліть ми відстали, нічого в нас не лишилос ані з виробництва ані з досліджень - нафіга їх штампувати? Бо є кафедра і там 20-30 пердунів хочуть мати зарплату? Чи навчити хоч когось щоб він за кордоном "непогано працював"? В чому сенс? Дружина філолог-фолькльрист ( "Шурік" з кіно - казки, легенди, тости ;) ) - аналогічна ситуація, їх просто менше на потоці було. Син - соціологія - аналогічна фігня ...

• 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 14:21

Та так , зараз наша освіта здебільшого не майбутнє держави , а надання послуг як ресторанний бізнес . Інститут відкрили студентів набрали , гроші зібрали і гуляй поле
  • 0

paa

paa

Авторитет

• Сообщений 12577
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 14:26

Та так , зараз наша освіта здебільшого не майбутнє держави , а надання послуг як ресторанний бізнес . Інститут відкрили студентів набрали , гроші зібрали і гуляй поле

+1, чистий бізнес, може ще медиків хоч чомусь вчать, бо основи не змінні

• 0

Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 16029
  •  

Опубликовано 06 Сентябрь 2022 - 14:57

але нафіга кожного року 50 ( так це тільки пів потоку - за другу не маю інфи хто по спеціальності працює ) електронщиків нахаляву вчити якщо вони нах нікому не треба?

Реформи в освіті(переформатування профілів) - справа не проста. То біда держави, що нема попиту  на (умовно)електронщиків в тих обсягах, в яких їх випускають. Раніше ж потрібні були, якщо є квоти по ВНЗ. Як нема попиту, то зрозуміло, що й якість освіти буде відповідна, бо нема фідбека між галуззю та освітою. Ну і

там 20-30 пердунів хочуть мати зарплату
ніхто не відміняв, освітяни - дуже консервативна, інертна та заскорузла ділянка суспільства, на жаль.

А ви ще про збільшення можливостей з вищою освітою :faceoff: Простіше в переході купити і не витрачати час на лабуду всяку...
Отут не зовсім згоден. Якщо суто задля просунення вгору заради заробітку, то може й так - лабуда не потрібна і диплом з переходу не гірше за справжній. А от якщо розглядати те, що  дає вища освіта в плані розвитку особистості та розуміння світоустрою(навіть якщо не застосовувати набуті знання беспосередньо), то таки в ній є неабиякий сенс.  І це вже  особисте питання, чи витрачати на це час, чи воно тобі треба і т.д. Мабуть залежить від формування особистості в раньому віці та усвідомлення свого місця в цьому світі.
  • 0

0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых