Реклама

Беженцы.Пути эвакуации.
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:11
когда получал канадские права - сдавал теорию и практику и зрение проверили (была типа логика - убедиться, что знаю их правила и могу водить по их понятиям).. здесь же - чисто бюрократический развод от бжевжиков: сдай бумажки и бабло и получи новую бумажку..
І як тобі було в Канаді?
На днях зацікавився програмою біженців від Канади. Думав як сам не зможу переселитися, то хоч дружину з малим відправлю. В цілому, поспілкувавшись з людиною по скай, яка там вже 4 роки, зрозумів, що не варіант. Навіть в трьох не факт що поїхав би. При тому що рожевих окулярів не мав ніби і думка про переїзд гуділа в голові останні 3 роки.
Цікаво в цьому році грін для України буде.
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:17
Хтозна , програли чи виграли , але їхні внуки зараз коренеі канадці.
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:28
Колись , сто з гаком років тому наші люди , українці теж вирішували це саме питання : продавати тут все та їхати в Канаду , чи тут продовжувати копирсатись .
Хтозна , програли чи виграли , але їхні внуки зараз коренеі канадці.
Воно то так, але є купа але. Хоча справді якби переїхав, то думаю син більш менш зміг би влитися. Вкинув дуже багато в купівлю квартири в Києві, яка тепер не особливо потрібна, метро не достроїться та й в ціні просідає. Треба було на Канаду залишати Зі слів співрозмовниці на таку сімю як моя 30-40к - це кошти на рік і той бажаний мінімум з яким бажано їхати, щоб місце нижче спини не пригорало відразу і можна було зняти квартиру в невеликому місті, купити авто і страховку. Ну й інгліш підтягнути
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:32
І як тобі було в Канаді?
На днях зацікавився програмою біженців від Канади. Думав як сам не зможу переселитися, то хоч дружину з малим відправлю. В цілому, поспілкувавшись з людиною по скай, яка там вже 4 роки, зрозумів, що не варіант. Навіть в трьох не факт що поїхав би. При тому що рожевих окулярів не мав ніби і думка про переїзд гуділа в голові останні 3 роки.
Цікаво в цьому році грін для України буде.
та я просто учился в универе 4 года и с полгода машинами торговал у дилера GM (после универа иностранцам разрешено до года поработать без особых проблем с получением разрешения).
в плане уровня жизни - понятно, что прикольно.
но, не моё это. даже зная язык - чужая культура, свои проблемы, конкурировать с местными на рынке труда непросто.. зимой дубняк конкретный и это я еще в относительно теплых местах был ))
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:41
то думаю син більш менш зміг би влитися.
А його думку ти спитав? Де він бажає жити,вчитись?
Чи думка з приводу бєгства у батьків єдиноправильна і повинна розповсюджуватись на все що шевелиться поруч???
Після ЧЄ в Данії малий самостійно обрав повертатись не в Ірландію,а в Київ...
Це його право вирішувати ким бути,де жити і як будувати майбутнє...
Наразі тренування в ЯК "Оболонь" щодня +чемпіонат в Тернополі+виїзд в кінці вересня на змагання в Чехію.
Завтра в школі отримує підручники.
1-2-5класи навчаються очно.
Київ.
але їхні внуки зараз коренеі канадці.
Це є великим досягненням?Чи приналежність до світу обраних згідно національності?
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 29 Август 2022 - 12:50
Всі ми кажемо що живемо ради дітей , але не завжди так виходить .
Якщо в першу чергу думаєш за сина , то треба їхати хоча б їм . Сам же якось не пропадеш , а потім розрулиш
Співрозмовниця попаляся бувший професор кафедри обліку фінансів і аудиту. Розклала по поличкам всі витрати, закони про дитину до 12 років і т.д. А тоді можливі прибутки, враховуючи вільне володіння англійським дружиною та дохід 20-25 канадських на годину. Їхати самою з малою дитиною в результаті можна, але геть навіть не в нуль витрати. Якби були з небезпечного регіону то не думали б, а так дружина навіть коли наземні бої йши за 17 км без мене не захотіла. Не потягне вона сама. Я сина з першого дня на себе взяв і догляд і виховання. Тепер це проблема.
А мене відповідно ніхто не випустить найближчі років 3-5
А його думку ти спитав? Де він бажає жити,вчитись?
Відписав вище. Йому не зовсім байдуже де, але в першу чергу аби зі мною. У 8 років мислять іншими поняттями
Опубликовано 29 Август 2022 - 13:51
А якщо не потягне,то можна іншу дружину знайти...
Та й дитину...,іноді легше нову зробить,ніж цих відмить...
Изменено: Юстас, 29 Август 2022 - 16:22
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 29 Август 2022 - 18:13
Так що спеціалістом в чомусь іншому ще треба було б ставати.
В цілому ніхто нікуди не їде.
Або разом або ніяк.
І батьків залишати перед старістю залишати не хочу. А виноградник, пасіка і все інше?
Хіба що буде якийсь повний п..ц. Поки не бачу чим там живуть краще люди без професії, від спеціалістів тут.
Опубликовано 29 Август 2022 - 18:25
Вчитель англійської мови ;)
там это вообще не специальность. любое семилетнее дитё знает язык лучше, чем учитель.
преподавать английский в качестве иностранного можно разве что в Квебеке.. если в совершенстве знаешь французский.
учителем английского в обычной школе ее никто не возьмет. это всё равно что взять у нас учителем украинского - китайца, который преподавал украинский в Шанхае..
Изменено: Manager, 29 Август 2022 - 18:30
Опубликовано 29 Август 2022 - 18:44
Я з телефона не бачив з якого ти міста . звичайно , пасіка то справа всього життя . А син вивче англійську і перед ним весь світ відкритий .
а щодо змагатись,так це однаково треба і тут і там . Кажуть також що Канада для емігрантів краща ніж штати .
Изменено: Шусман, 29 Август 2022 - 18:46
Опубликовано 29 Август 2022 - 19:47
Так я про те ж і написав. Що по факту там прийдеться змагатися за місце під сонцем на рівні людини, яка вміє говорити, але не має ні освіти ні спеціальності.
та просто, не сильно понял, откуда ты взял 20-25 долларов в час..
здесь канадские доллары (курс 77 центов за 1 канадский) - минималка порядка 10-12 долларов США в час, в зависимости от региона.
https://www.retailco...ge-by-province/
и потом еще вычтут нормально налогов.
Опубликовано 30 Август 2022 - 00:20
Податки з мінімалки???та просто, не сильно понял, откуда ты взял 20-25 долларов в час..
здесь канадские доллары (курс 77 центов за 1 канадский) - минималка порядка 10-12 долларов США в час, в зависимости от региона.
https://www.retailco...ge-by-province/
и потом еще вычтут нормально налогов.
Опубликовано 30 Август 2022 - 00:46
Податки з мінімалки???
а что удивительного? типа у нас с 6500грн минималки не снимают налоги почти по полной..
есть какая-то необлагаемая сумма типа 10 куе в год, всё что выше - облагается.. не сложно посчитать, что при 1800 дол/мес минималки (180 часов по 10 баксов) - 1000уе облагается по полной программе..
если зарабатывать меньше 800уе - может и есть вариант не платить. только ты фиг проживешь на них.
What is the minimum salary to pay income tax in Canada?For 2020, it's set at $13,229. When this amount is multiplied by the lowest federal income tax rate of 15%, it means that you won't pay income tax on the first $13,229 of income you earn.
Опубликовано 30 Август 2022 - 05:25
А син вивче англійську і перед ним весь світ відкритий .
Угу...Реально посунуться діти Канадців,Китайців,Французів щоб дати дорогу пацану Стана...Тільки англійську треба знати.
Звичайно якщо Стан має дохід 7-10кєвро в місяць з виноградника та пасіки-можна відправлять...Навіть без Англійської...
Так я про те ж і написав. Що по факту там прийдеться змагатися за місце під сонцем на рівні людини, яка вміє говорити, але не має ні освіти ні спеціальності.
Красівчик-5балов!
Човен-8кєвро.
Снаряга-2кєвро
паркінг в яхт-клубі-400євро
тренування-40євро на годину(в день мінімум дві години)Ірландські діти тренуються двічі,по дві години на тиждень-для них частіше-дорого!!!
Це для дитини 6-16років
Зняти 1кімнатну на узбіччі Дубліна-від 1800євро
Придбати 2кімнатну на узбіччі Ірландії 250кєвро...
Навчання в інституті 25-150кєвро в рік....
Думаю якраз з пасіки під Яготином можна легко все утримати....,а з виноградника ще й на розваги залишиться...
Хоча можна прикинутись жебраком/біженцем і жити в хостелах на "пособіє"...Це підніме самооцінку і дозволить не сплачувати податки,якщо (чк правильно зазначив Манагер)прибуток менше 800євро в місяць...
Можна до Англійської вивчити Французьку-це розширить горизонти....
Изменено: Юстас, 30 Август 2022 - 05:27
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 03 Сентябрь 2022 - 17:59
...Вот и лето прошло - словно и небывало... (с)
Далі знов сам. Мої приїхали, хтось більше хтось менше побули і поїхали мінімум до наступного липня... Приїздити, по можливості, на тиждень-другий будуть але з тою дорогою ( кругом-бігом через Краків годин 20 мінімум в одну сторону ) особливо непоїздиш...
Опубликовано 03 Сентябрь 2022 - 18:13
...Вот и лето прошло - словно и небывало... (с)
Далі знов сам. Мої приїхали, хтось більше хтось менше побули і поїхали мінімум до наступного липня... Приїздити, по можливості, на тиждень-другий будуть але з тою дорогою ( кругом-бігом через Краків годин 20 мінімум в одну сторону ) особливо непоїздиш...
жесть.. и Львов вроде ж не прям на передовой.
даже Одесская область формально считается чуть ли не с боевыми действиями, в отличие от практически мирных центра, севера и запада.
во всяком случае, по этой причине мак здесь открывать не планируют и али-экспресс сюда не доставляет.
Опубликовано 03 Сентябрь 2022 - 18:51
жесть.. и Львов вроде ж не прям на передовой.
даже Одесская область формально считается чуть ли не с боевыми действиями, в отличие от практически мирных центра, севера и запада.
во всяком случае, по этой причине мак здесь открывать не планируют и али-экспресс сюда не доставляет.
Про передову думаєш коли ти безпосередньо близько до неї. І звісно, Львів це не Харків, Запоріжжя чи навіть Одеса. Але коли немає потреби виживати з"являються інші потреби - як би не було, нормальної школи навіть у Львові немає. А пішов вже третій навчальний рік тої "дистанційки" Роботи в дружини можна сказати немає, в мене - епізодами. Реально ані зараз, ані в найближчі роки суттєво нічого на краще не зміниться навіть якщо нас "втоплять" в бабках а цього не буде це точно. Плюс " зима близько" і той самий Садовий, щоб зняти з себе відповідальність в майбутньому, напрягає голів ОСББ купляти буржуйки і запасатись дровами, ціни на які моментально взлетіли "за хмари". Менша вже пішла в Англії в школу - 31 числа, вних вже повноцінне навчання, ніяких лінійок, знайомств з класом чи уроків миру ( чи що там зараз проводять і взагалі чи проводять ). Жінка була в нас тиждень - окрім сезонних фруктів-овочів, все решта не дешевше а іноді дорожче ніж там.
Опубликовано 03 Сентябрь 2022 - 18:59
sapphir, та понятно, приоритеты бывают разными и это дело каждого.
просто, всё равно бардак на выходе, а не полноценная семья.. одни проблемы решились, другие появились.. важнее для детей школа или отец рядом - большой вопрос.. но, опять же, это не моё дело.
Опубликовано 03 Сентябрь 2022 - 21:36
Через брак місць для розміщення та фінансових ресурсів дедалі більше міст, громад і навіть федеральних земель у Німеччині змушені припинити прийом біженців з України, повідомляють видання групи RND.
https://www.dw.com/u...kr-all-3816-xml
Німеччина обіцяє надати Україні додаткові 200 мільйонів євро для фінансування програм допомоги внутрішнім переселенцям.
Про це повідомила міністерка економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце, пише Reuters. https://hromadske.ua...cyam-v-ukrayini
Изменено: ШВАРЦ, 04 Сентябрь 2022 - 04:12
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 03:01
Я так понимаю что если в стране война то должны границы на выезд быть закрыты и все ресурсы для фронта. Все должно работать на победу.
И еще не пойму чего выезжать с мирного запада или центра? Во Львов пять калибров за все время прилетело? Или просто возможность появилась свалить из страны? Простите заранее за резкость...
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 04:34
Жизнь в Киеве налаживается как я вижу. Люди опять устали от войны и пытаются запустить экономику.
https://sud.ua/uk/ne...-dlya-nuzhd-vsu
Когда война закончится, то в бабках утопят Харьков, Николаев, Мариуполь и тп.
если давать будут . Зависит от того, как закончится.
ЗЫ Близько опівночі в Київському районі Харкова пролунали два вибухи. Попередньо, ворог завдав по місту ракетного удару. Внаслідок влучання сталася масштабна пожежа в будівлі ресторану.
Близько 02:30 Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу, пепередньо С-300. Суттєво пошкоджено три лікувальних заклади, два навчальних заклади, готель та музей. Також пошкоджено житлові будинки. Попередньо без жертв та постраждалих..
Изменено: ШВАРЦ, 04 Сентябрь 2022 - 10:09
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 06:29
У мене є добрі знайомі працюючі на оборонному підприємстві , працюють коли два дні на тиждень , коли менше . Кінці з кінцями зводять лише дякуючи саду городу .
Ти прочитав крик душі Сапфіра , але не зрозумів про що він каже . Він би радий був щоб вся сім'я працювала вдома , та піднімала економіку , але роботи нема , а якщо є , то пропонують таку зарплату , що на неї не проживеш .
Коли тут буде робота , то повертатимуться . А поки що за кордон їдуть сміливі енергійні жінки , які не бояться змінити життя ради дітей .
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 07:59
Мрази, лучше бы Киев сдали вместо Херсона.
Радует одно, что после победы назад поедут те кто хотят жить в Украине, а вся вата голосовавшая за яныка останется в Германии и тп. В Украине реально будет выше процент населения которое любит свою страну. У ваты мужского пола телки обоснуются за бугром и когда начнут мужиков пускать за границу то остатки ваты свалят.
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 08:34
Когда война закончится, то в бабках утопят Харьков, Николаев, Мариуполь и тп. Львов чего баблом заливать или Тернополь например? Жизнь в Киеве налаживается как я вижу. Люди опять устали от войны и пытаются запустить экономику. Может и правильно, если фронт замер. Подумаешь, кацапы поднакопят силенок и таки возьмут Николаев или Харьков.
Я так понимаю что если в стране война то должны границы на выезд быть закрыты и все ресурсы для фронта. Все должно работать на победу.
И еще не пойму чего выезжать с мирного запада или центра? Во Львов пять калибров за все время прилетело? Или просто возможность появилась свалить из страны? Простите заранее за резкость...
Не можна одним дати а іншим ні. Якщо мережа Харківських "булочних" переїхала і будує виробництво на Львівщині то як ти думаєш, якщо почнуть "вливати" на сході і півдні воно не розтікатиметься по Україні в різному вигляді? Почнуть зарплати на захід/центр/північ відправляти, купляти на тих підприємствах що переїхали і т.д. Питання в іншому - наскільки цей "краник" захочуть сильно відкрити? Отримав післявчора від клієнта 200-ки - номера один за другим, типографією ще чути. Друкують ті фантики як в нас так і в них - ми це все в магазинах, базарах і в платіжках бачимо.
Чим дружина з мінімалкою, зайнята в виготовленні і реалізації сувенірної продукції для туристів може допомогти тут? Вона робить свою роботу дистанційно ( точніше той шматок роботи що лишився - в нормальні роки вона робила до 10 раз більше ), я виділяю день і роблю її фізично - зарплату їй платять, податки державі йдуть. А вона платить ще і в Англії податки і отримує 420 грн/годину. Де та мобілізація на патронні чи снарядні заводи де діти працювали 24/7 протягом 5 років "для перемоги"? Сидіти тут рівно і втикати в зомбоящик?
З дітьми аналогічна ситуація - навчання нормального немає, гуртки - через пень-колоду а хочуть оплату капець як. Менша хоче на дизайн одягу - 2 години онлайн в тиждень, 2300 грн в місяць. Не дох...лі для викладачів в Україні де йде війна?
Изменено: sapphir, 04 Сентябрь 2022 - 08:42
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 09:04
sapphir, здесь реально каждому своё.
я к примеру не понимаю смысла в профессии моряка. по 4-6-8 месяцев не бывать дома - так накой тогда семья, если ты ее не видишь и просто батрачишь в железной тюрьме, пусть и зарабатываешь 2-5-10куе в месяц? в итоге, часто она заводит себе любовников, он "снимает магнетизм" с шалавами в портах.. если всё ради денег - то может и да для некоторых.
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 09:04
Суд по МН 17 скільки років , і підозрювані типу водія тягача .
Изменено: Шусман, 04 Сентябрь 2022 - 09:06
Опубликовано 04 Сентябрь 2022 - 09:24
Сапфир, ты не обижайся, но поедь в Николаев на экскурсию на пару ночей для лучшего понимания происходящего
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых