Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Вибір та обслуговування акумуляторів

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
218 ответов в теме

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13065
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 11:18

Через добу після повного заряджання - 12,97 В.
Через два тижні після повного заряджання (стояв у квартирі при температурі 28 градусів) - 12,81 В.
Знятий з машини після маршруту 21 км з трьома запусками - 12,88 В.
Сьогодні (коли не зміг прокрутити, стояв у машині на вулиці два тижні) - 12,84 В.
Акумулятор Шнайдер 62Аг 620А. 6,5 років з дати випуску, 5,5 в експлуатації.

Ланос, на якому його мали везти на діагностику навантажувальною вилкою, ще хворіє, тому поки що нікуди не їздив, але зробили самі під будинком діагностику вольтметром, як на відео з останніх сторінок.
На момент установки в машину, заряджений за три дні до того, винесений з теплого приміщення - 12,8В (четверту цифру власник приладу не подивився).
Спроба завестися - 4,0В, нічого не покрутилося, звичайно. У відео було сказано, що має бути не нижче 10,5 - ну, загалом зрозуміло вже.
Секунд за 20 відновилося до 12,2 (чекати не стали, оскільки ні на що вже і не сподівалися після попереднього результату).
Після включення свічок розжарювання (нагадую, це дизель) - 8,0 (першого разу людина з вольтметром не відслідковувала цей момент).
Спроба запуску - 1,9В.
Я так розумію, картина маслом, далі мучити зайчика не стали. Як я три тижні назад на ньому їздив за маршрутом 35 км із п'ятьма стартами, з яких тільки два останні викликали у мене підозру, що дещо слабко крутить - загадка. Очевидно, він падав якось дуже швидко.
Очухається Ланос для транспортування, буду запитувати шановного Зевса про ціну на новий акумулятор.

Поменял тоже ровно с теми же симптомами - с похолоданием при прокрутке стартером БК показывал уже 6,5 В.

І при 6,5В він крутив стартер? Хм, а як же 10,5?..

Правда я и присматривал за ним, стараясь всегда держать в форме.

У тебе є зарядка з малими струмами чи ти просто його підзаряджав нерідко?

Ти бач, що вони удумали... Тему у нас утягнути хочуть! :sm64:

А ти, як абориген, проти?
Бо рішення прийняте не остаточно і якщо місцеві заперечуватимуть, то тему можна і залишити, хоча за логікою вона наче не зовсім тут має бути.
  • 0

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 15953
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 12:09

І при 6,5В він крутив стартер? Хм, а як же 10,5?..

Отаке БК  видавав
.Крутив  вже зовсім втомлено. Може на самому АКБ\стартері трохи більше було, х.з. Там вже мав би імобілайзер відпадати за такої напруги, то ж вирішив не гратись далі. Сам АКБ ще з рік-півтора використовував як  джерело 12В в гаражі, щось перевірити, щось на недовго заживити.

У тебе є зарядка з малими струмами чи ти просто його підзаряджав нерідко?

В мене ще старий радянський трансформаторний зарядний пристрій, зі ступенчатою регуліровкою,  самотужки допрацьований для десульфатаційного режиму. Струм можу вибрати який  потрібен. Ну і в мене гараж у дворі, тож у будь-який час накинути зарядку на декількау годин, поміряти щільність, долити води - не проблема.

Мабуть саме  своєчасний догляд дав можливість подовжити життя АКБ . Цей, що зараз - йому вже теж шостий рік пішов і, начебто,  почувається норм, з огляду на  щільність електроліту та бодрість прокруту. А от як машина паркувалась у кооперативному гаражі на відшибі, то там  перший АКБ(рідний орігінал) без обслуговування здох за 1,5-2 роки, другий(по гарантій замінений) з дуже поганим доглядом - десь роки 3 протягнув. А як вже гараж біля будинку добудував, то з'явилась можливість займатись цим своєчасно.

А ти, як абориген, проти?

Може Арахіс і правий - тему створили саме аборигени у регіональній гілці, то це їх надбання, ім розпоряджатись.

Можна у Ремонті/електриці та в Техноманії створити тему з перепосиланням на цю. Інформативність збільшиться і всі залишуться при своєму.

Изменено: Andre_71, 22 Январь 2025 - 12:31

• 0

paa

paa

Авторитет

• Сообщений 12069
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 12:35

Я так розумію, картина маслом, далі мучити зайчика не стали. Як я три тижні назад на ньому їздив за маршрутом 35 км із п'ятьма стартами, з яких тільки два останні викликали у мене підозру, що дещо слабко крутить - загадка. Очевидно, він падав якось дуже швидко.

В мене на опелі так само сдох, на ранок навіть приборка не світилась, а передень їздив і все чудово працювало  

Може Арахіс і правий - тему створили саме аборигени у регіональній гілці, то це їх надбання, ім розпоряджатись.

Таки да, правда тема створювалась не як технічна

Можна у Ремонті/електриці та в Техноманії створити тему з перепосиланням на цю. Інформативність збільшиться і всі залишуться при своєму.

Тема дуже перемішана, по розуму треба відділити мух від котлет, але хто буде лопатити майже 40 сторінок :smile44:

• 0

Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.

NYMPH

NYMPH

НЕавторитет

• Сообщений 5734
    w211 e220 avangarde
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 12:50

интересная тема) не пожскажите гуру где и как узнать дату на акб оригинал мерседес?

• 0

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 15953
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 13:04

как узнать дату на акб оригинал мерседес?

На клемме минусовой какие-нибудь цифры есть?

• 0

baton45

baton45

Авторитет

• Сообщений 1731
  •  

Опубликовано 22 Январь 2025 - 13:56

интересная тема) не пожскажите гуру где и как узнать дату на акб оригинал мерседес?

В Гугле как минимум...

О, еще один пример про веру в вечные аккумуляторы Мерса.

Кстати у моего знакомого Е220 Мерс был 2001 года бензиновый очкарик, тоже только один раз зарядил, когда прижало.

А потом вскоре на дорогах  Львовщины по трасе нес от магазина пару километров новый АКБ поставить в  ставшую машину.  

Наверное ножками все возможные подзарядки вернулись в карму. :ad_new:

Изменено: baton45, 22 Январь 2025 - 14:07

• 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50338
  •  

Опубликовано 24 Январь 2025 - 14:04

Минусова клемма

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

NYMPH

NYMPH

НЕавторитет

• Сообщений 5734
    w211 e220 avangarde
  •  

Опубликовано 25 Январь 2025 - 15:20

Минусова клемма

там неделя и год выпуска?

• 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50338
  •  

Опубликовано 25 Январь 2025 - 17:12

там неделя и год выпуска?

так

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

2 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых