Ланос, на якому його мали везти на діагностику навантажувальною вилкою, ще хворіє, тому поки що нікуди не їздив, але зробили самі під будинком діагностику вольтметром, як на відео з останніх сторінок.Через добу після повного заряджання - 12,97 В.
Через два тижні після повного заряджання (стояв у квартирі при температурі 28 градусів) - 12,81 В.
Знятий з машини після маршруту 21 км з трьома запусками - 12,88 В.
Сьогодні (коли не зміг прокрутити, стояв у машині на вулиці два тижні) - 12,84 В.
Акумулятор Шнайдер 62Аг 620А. 6,5 років з дати випуску, 5,5 в експлуатації.
На момент установки в машину, заряджений за три дні до того, винесений з теплого приміщення - 12,8В (четверту цифру власник приладу не подивився).
Спроба завестися - 4,0В, нічого не покрутилося, звичайно. У відео було сказано, що має бути не нижче 10,5 - ну, загалом зрозуміло вже.
Секунд за 20 відновилося до 12,2 (чекати не стали, оскільки ні на що вже і не сподівалися після попереднього результату).
Після включення свічок розжарювання (нагадую, це дизель) - 8,0 (першого разу людина з вольтметром не відслідковувала цей момент).
Спроба запуску - 1,9В.
Я так розумію, картина маслом, далі мучити зайчика не стали. Як я три тижні назад на ньому їздив за маршрутом 35 км із п'ятьма стартами, з яких тільки два останні викликали у мене підозру, що дещо слабко крутить - загадка. Очевидно, він падав якось дуже швидко.
Очухається Ланос для транспортування, буду запитувати шановного Зевса про ціну на новий акумулятор.
І при 6,5В він крутив стартер? Хм, а як же 10,5?..Поменял тоже ровно с теми же симптомами - с похолоданием при прокрутке стартером БК показывал уже 6,5 В.
Правда я и присматривал за ним, стараясь всегда держать в форме.
У тебе є зарядка з малими струмами чи ти просто його підзаряджав нерідко?
А ти, як абориген, проти?Ти бач, що вони удумали... Тему у нас утягнути хочуть!
Бо рішення прийняте не остаточно і якщо місцеві заперечуватимуть, то тему можна і залишити, хоча за логікою вона наче не зовсім тут має бути.