Реклама

Робоча температура двигуна A14Xer Corsa 1.4 2012Яка повинна бути робоча температура двигуна
Опубликовано 15 Апрель 2025 - 18:54
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 09:30
Гбо немає.Не, не норм.
ГБО е?
На всякий случай меняли всё подряд. Я так думаю.
Радіатор- витікав весь антифриз, термостат- пічка не працювала, помпу- бо температура піднімалась до 125. Принаймні на сто так казали. Али проблема і наразі актуальна, тому прошу допомоги що треба перевіряти.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 11:11
По озвученным симптомам начинать с нею нужно было
Оригинал от Инзигнии встаёт, как родной
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 12:59
Дякую, сьогодні замовлю.
Зря....
Фізику не обдуриш.....
Якби проблема була в кришці,то вентилятору на 108 не було б чого охолоджувати
Рідина б закипіла і її тупо б вибило з системи охолодження......
Що хвилює в тому що вмикається вентилятор кожні 15 хв?
Якщо на ХХ коли авто рухається в міських пробках-то в системі охолодження двигуна підтримується нормальний температурний режим....
Якщо це відбувається при їзді з крейсерською швидкістю по трасі без надмірного навантаження-можна пробувати шукати наприклад в неповністю відкритому термостаті.....
при неисправной крышке вряд ли удалось бы поднять температуру до 125*С.
Так само як при 103-105 чи 108*С
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 14:52
крышка похоже держит высокое давление.Ну при этом она может и даёт температуре подняться до 125(не сбрасывая давление), но она не причина повышения этой температуры до срабатывания вентилятора. И если уж мотор греется, то пусть лучше уже крышка держит то давление, бо сброс давления при перегреве - это вскипание сразу во всём объёме, со всеми вытекающими (каламбур

Опубликовано 16 Апрель 2025 - 14:56
Перший пішов радіатор, бо антифріз витікав весь. Потім міняли термостат, бо пічка зовсім перестала працювати, ну і далі розсипалась помпа. До заміни всього цього проблем з температурою таких не було
Радіатор- витікав весь антифриз, термостат- пічка не працювала, помпу- бо температура піднімалась до 125. Принаймні на сто так казали. Али проблема і наразі актуальна, тому прошу допомоги що треба перевіряти.
1. Радіатор розбився? Стукнули?
2. Помпа там з пластиковим нутром. Розвалився пластик?
3. Пічка (так розумію салону) зараз гріє?
Таке враження що двигун спонтанно починає грітися, а вентилятор його переохолоджує. Нема балансу.
Схему хтось на A14XER двигуна надибати може?
Питання до власника.
Ніякого руйнування в моторному відсіку не було?
Вентилятор повинен вроді поетапно набирати швидкість. Можливо щось все таки з проводкою швидкостей вентиляторя?
Не може ж термростат так нелінійно тупити...
По суті механічні елементи (великий радіатор, термостат, помпа) замінені на нові.
Циркуляція на малому колі і великому нормальна? Патрубки всюди гріються у свій час?
Изменено: baton45, 16 Апрель 2025 - 15:04
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 17:12
Ну десь до 105 може й було б, бо таки ОР має за атмосферного тиску температуру кипіння вище, аніж вода.LenaZSqqqq, а радіатор поставили який? Оригінал\ якісний неоригінал\ відвертий ноу-нейм?
Радіатор Оpel Corsa d NRF поставили.
1. Радіатор розбився? Стукнули?
2. Помпа там з пластиковим нутром. Розвалився пластик?
3. Пічка (так розумію салону) зараз гріє?
Таке враження що двигун спонтанно починає грітися, а вентилятор його переохолоджує. Нема балансу.
Схему хтось на A14XER двигуна надибати може?
Питання до власника.
Ніякого руйнування в моторному відсіку не було?
Вентилятор повинен вроді поетапно набирати швидкість. Можливо щось все таки з проводкою швидкостей вентиляторя?
Не може ж термростат так нелінійно тупити...
По суті механічні елементи (великий радіатор, термостат, помпа) замінені на нові.
Циркуляція на малому колі і великому нормальна? Патрубки всюди гріються у свій час?
Радіатор по ходу був " подмарафечений", бо як я потім дізналася машина не їздила місяці 2 перед продажем.
В помпі розвалився пластик
Пічка зараз гріє і добре гріє.
Якщо їдеш по трасі, температура 105 і вентилятор не вмикається, вмикається якщо зупиняєшся ( пробка, світлофор).
Якщо їдеш на невеликі ділянки- вмикаєттся через 10-15 хв. Мотор дуже швидко набирає температуру.
Радіатор по ходу був " подмарафечений", бо як я потім дізналася машина не їздила місяці 2 перед продажем.
В помпі розвалився пластик
Пічка зараз гріє і добре гріє.
Якщо їдеш по трасі, температура 105 і вентилятор не вмикається, вмикається якщо зупиняєшся ( пробка, світлофор).
Якщо їдеш на невеликі ділянки- вмикаєттся через 10-15 хв. Мотор дуже швидко набирає температуру.
На сто , де міняли помпу і термостат кажуть це робоча така температура цього двигуна А14xer, але я так не думаю, тому шукаю що не так.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 17:14
тогда о чём мы тут говорим если всё штатно работает?
Якщо їдеш по трасі, температура 105 і вентилятор не вмикається, вмикається якщо зупиняєшся ( пробка, світлофор). Якщо їдеш на невеликі ділянки- вмикаєттся через 10-15 хв. Мотор дуже швидко набирає температуру.это нужно писать в первом посте.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 17:30
Якщо їдеш по трасі, температура 105 і вентилятор не вмикається, ............... На сто , де міняли помпу і термостат кажуть це робоча така температура цього двигуна А14xer, але я так не думаю, тому шукаю що не так.
Для мотора 105*С температура робоча, саме так налаштований термостат.
вентилятор вмикається якщо зупиняєшся ( пробка, світлофор). Якщо їдеш на невеликі ділянки- вмикаєттся через 10-15 хв.
Якщо радіатор не підробка, то норм. Але поведінка вентилятора натякає на недостанью ефективність радіатора. Як на мене увімкнення за 10-15 хв по цій порі року - то занадто. З потеплінням буде вмикатися кожних 3-4 хвилини.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 17:44
Тобто температура двигуна 105-108 для відстані в 15-20 хв часу це норма? Норма, що двигун за 5 хв набирає температуру 105?Нет
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 18:11
Норма, що двигун за 5 хв набирає температуру 105?
Від якого стану? З холодного пуску?
В якому режимі? на х.х. чи одразу після пуску активний драйв?
Тобто температура двигуна 105-108 для відстані в 15-20 хв часу це норма?
Навіть важчій на 15кг Z16XEP гріється у помірному русі до робочих 105 за 10-15 хвилин.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 19:06
кондиционер есть?
Так, є, клімат
Заводиш машину, починаєш рухатись і температура через 5 ха вже 100- 105, потім і 108Від якого стану? З холодного пуску?
В якому режимі? на х.х. чи одразу після пуску активний драйв?
Навіть важчій на 15кг Z16XEP гріється у помірному русі до робочих 105 за 10-15 хвилин.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 19:27
Не хотілося би ображати власницю.
Чисто гіпотетично....
Не заради поржать, але всяке буває у житті, і ТС вже орієнтується у температурах.
Зараз мене прокляне ще одна людина без збоченого відчуття гумору...
А руЧнік перед початком руху зазвичай знімається з робочого положення?
Я в сенсі гальма не труть десь типу того...
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 19:36
Авжеж знімається, таке собі питанняНе хотілося би ображати власницю.
Чисто гіпотетично....
Не заради поржать, але всяке буває у житті, і ТС вже орієнтується у температурах.
Зараз мене прокляне ще одна людина без збоченого відчуття гумору...
А руЧнік перед початком руху зазвичай знімається з робочого положення?
Я в сенсі гальма не труть десь типу того...
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 19:40
Тобто температура двигуна 105-108 для відстані в 15-20 хв часу це норма?
В мороз авто при русі прогрівається за 10хвилин до робочої температури
Взагалі цей двигун(як і взагалі серія "А"), відноситься до температурно навантаженних.
Саме тому(на цьому двигуні) термостат обладнаний додатковим підігрівачем для швидшого повного відкриття
Якщо їдеш по трасі, температура 105 і вентилятор не вмикається, вмикається якщо зупиняєшся ( пробка, світлофор). Якщо їдеш на невеликі ділянки- вмикаєттся через 10-15 хв. Мотор дуже швидко набирає температуру.
Як на мене все працює в штатному режимі
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 19:42
Яка саме? Не бита, не фарбована, я другий власник, пробіг 150000, але можливо і є ще якась історія, але попередній власник щось напевно недоговорив.А історія у Корси е?
В перші три тижні експлутації такого не було, але було не активне використання машини, потім пішли і поїхали " сюрпризи".
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 20:00
Люди вони таки, різні ))Авжеж знімається, таке собі питання
Температура по БК? Датчик температуры не менялся?Яка саме? Не бита, не фарбована, я другий власник, пробіг 150000, але можливо і є ще якась історія, але попередній власник щось напевно недоговорив.
В перші три тижні експлутації такого не було, але було не активне використання машини, потім пішли і поїхали " сюрпризи".
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 20:50
я б добавил еще охлаждайку-какая залита и какая ее реальная темп замерзания?
Может залили банально концентрат?
вмикається якщо зупиняєшся
Яка швидкість вмикається?
+1
швидкостя всі працюють?
На цей мотор не тулять термоси більш "ранні/холодні"?
Заводиш машину, починаєш рухатись і температура через 5 ха вже 100- 105, потім і 108
де ви бачите саме ці цифри?На БК?Стрілці на щитку приладів?Сканері?
Але поведінка вентилятора натякає на недостанью ефективність радіатора.
Якщо вент дуне в правильному напрямку та є циркуляція ОР скрізь радіатор
Радіатор- витікав весь антифриз, термостат- пічка не працювала, помпу- бо температура піднімалась до 125.
Якщо таки був перегрів-гарного для мотору мало....можуть бути наслідки в майбутньому
Перший пішов радіатор, бо антифріз витікав весь. Потім міняли термостат, бо пічка зовсім перестала працювати
цікаво чи не навалили попереднікі стоптечі (у вигляді порошку)в систему ОР на продаж...
Може й так
Опубликовано 16 Апрель 2025 - 21:02
я б добавил еще охлаждайку-какая залита и какая ее реальная темп замерзания?
Может залили банально концентрат?
Яка швидкість вмикається?
Темп движка на панельці, я її виставляю кожного разу, щоб бачити.
Щодо швидкості- не можу відповісти, але коли вмикається вентилятор, то такий звукан, що машинка зараз полетить.
+1
швидкостя всі працюють?
На цей мотор не тулять термоси більш "ранні/холодні"?
де ви бачите саме ці цифри?На БК?Стрілці на щитку приладів?Сканері?
Якщо вент дуне в правильному напрямку та є циркуляція ОР скрізь радіатор
Якщо таки був перегрів-гарного для мотору мало....можуть бути наслідки в майбутньому
цікаво чи не навалили попереднікі стоптечі (у вигляді порошку)в систему ОР на продаж...
Може й так
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых