Для тих хто полюбляє пиво...Розкажу рецепт швидкого приготування риби гарячого коптіння...Завтра!

Зазвичай я займаюсь гарячим коптінням або до пива,або коли ловиться окунь(щоб не чистити луску) або і перше й друге разом... 
Що потрібно для смачного приготування рибки
-сама рибка
-вільхова стружка(одна пригоршня)
-сіль
-наявність будь якого джерела вогню.Байдуже багаття чи кухонна плита.
-коптилка
Рецепт дуже простий
Наловлену рибку(окунь,судак,щука,шереспер,лящ,карась,головень-навіть сома можна) патраємо(ни чистячи луски).Робимо подовжній надріз по верхній частині спини до ребрової кістки...
Тепер саме головне-солимо.Солимо-з боків втираючи сіль під луску,а також всередині в черевці та спині...Солимо не багато,але й не мало.Чим менша рибка-менше солі,якщо ж екземпляр 2кг. та більше солимо не жалкуючи-потрібно щоб рибка просолилася вся.
Після соління завертаємо рибку у вафельний рушник та кладемо у прохолодне темне місце на 1.5-2години.Загортати у рушник потрібно,щоб він відібрав вологу яка виділиться в результаті посолу...
Після того як рибка посолилася викладаємо рибу на сітку та ставимо в коптилку.Перед цім на дно коптилки викладаємо вільхову стружку
DSC04254.JPG 143,19К
68 раз скачано
Коптилку на вогонь і після того як піде з неї дим та пара(це неможливо не помітити)-засікаємо час коптіння.
DSC04255.JPG 166,54К
90 раз скачано
Якщо рибка невелика,то коптимо 20 хвилин,якщо велика(наприклад щука 4 кг порізана на 3 частини) то потрібно більше часу приблизно 35-40 хвилин.
По закінченню терміну коптіння знімаємо коптилку з вогню,та витягаємо сітку з рибкою.Кладемо на щось вогнетривке,щоб рибка охолола та гарно відділилася від сітки...
DSC04256.JPG 113,57К
79 раз скачано
Все-рибка готова до вживання як з пивом так і ...без нього. 
Смачного!
Изменено: Юстас, 11 Август 2014 - 09:17