Був на своєму улюбленому березі 12/14серпня.
13 серпня День відкриття полювання на пернату.Всім мисливцям мої поздоровлення!
Цього серпневого ранку я прокинувся о 4 годині-не від сигналу будильника
.Я кожен рік рибалю в цей день,але здається такої канонади ще не було!!!
Малость підохудєвший від пострілів з усього,в що можна набити набої та ревища човнових силових установок різноманітних потужностей.
Йду в альтанку,роблю бутерброд з ковбасою,беру паруючу домашню чашку запашної кави(ложка кави,дві цукру,ще пара ложок незбираного молока,ще одну коньяка
)
Інколи зривається на дощ,вдягаю на одежу ОЗК,зверху рятівний жилет...Сідаю в човна,завожу двигун,-кидаю погляд на будиночок,де спить аж посапує синаш Сашко-відхожу від берега...
Поки йду на перспективні місця снідаю під звуки канонади-тут полюють на пернату...Ну що ж,сьогодні я по дружньому поділюся з мисливцями плавнями і постараюсь не бути в зоні пострілів.Таких місць у мене є. 
Попередній день(п'ятниця) був проведений весь на воді-одна дріботлива окунева покльовка і миттєвий звал.Воно й не дивно,майже по всій Україні штормове попередження,вітер,дощ,що майже не вщухав весь день-але це мене не спинило і я достеменно знав,що хижак голодний!
Все відпрацьовано.Вихожу на точку,прикручую датчик ехолота і...Закидаю таємну зброю "джексоновського карася" за корму метрів на 40...Йду тролінгом на звалі під очеретом.Стараюсь триматись глибини 4метри...Зазвичай тролінгую на пару прутів-якщо білі буруни не зриває з хвиль.
На небі сунуть важкі свинцеві хмари,але це не завадило хижачці зігнути один з прутів дугою і намагатись виматати з катушки нитку.Покльовка!!!
Ура!Радісно в грудях тенькнуло серце!Давно я без борзонарванорізкої покльовки.
"Пустий" прут виматується миттєво-починаю виважувати супротивника із звичної йому стихії.Пара фірмових свічок і хижачка опиняється в підсаці.
Берибельний екземпляр-гарно золотавого кольору.Саджаю на кукан і за борт.Час 6:30ранку...
Все ще попереду...
Вирішую йти до судового ходу,а там повернути на Грєб єня
.Село так називається.Гарні місця,поки що мною не вивчені.Вийшовши на курс-один прут зматую і відкладаю.Штормить.Керувати човном і не заплутати два прути проблематично.Як би там,Канівське море не хвилювалося,а рибка їсть!На плаваючого "пятова харнета" в кольорі зелений тигр-сідає не паганий окунь і...,переселяється на кукан.
Вдосталь поплигавши по хвилям-вирішую повернутись до старих перевірених точок-і не дарма!
Одразу ж отримую клюваку,але поки виматую "пустий" прут-хижачка ефектно вискочила з води,помотиляла пащею,плюнула в мене воблером і...звалила в рідну стихію.
Ну що ж...Це один з тих нечастих випадків коли вдача посміхається супротивнику.Нехай підростає-я її через пару років впіймаю! 
Близько восьмої ранку,вітер впав і хвиля(як і постріли мисливців) зменшилась)).Закидаю другий прут і чимчикую знову по 4метровому звалу під барабаніння дощу по ОЗК...
Не пройшло і півгодини як знову зігнувся та засіпався прут-хтось вирішив поцупити на кінці нитки спокійнограйливого "джексонівського карася"!Але це не так просто-"карасик" вдосконалено гарними гамакатсогаками та веде його сталевий поводок!Після нетривалої боротьби-приблизно півторакг. хаюня почала прикрашати за бортом мій кукан....
Далі було все як в Пушкіській казці^
-закинув старий невод в Nраз...
Вже майже на підході додому,знову отримую борзу клюваку з розряду "віддай спінінг"!Вступаю в боротьбу,хвиля розвертаю човна,але трофей у вигляді 400грм щупака вдало заводжу в підсаку.Оглянувши одне одного,і вирішивши що нам не по дорозі....,відчеплюю щупака від приманки і топлю в Борисфені-нехай росте!!! 
Зматую прути і чалапаю по чіліму
додому...
А по дорозі додому,бачу перед собою таку картину маслом.

Стоїть на вимостці священнослужитель Спасо Преображенської церкви при повному параді і...!!!Ловить на удочку рибу!
Прям з причалу! От їй богу-сфоткав як є,на фоні дзвінниці!!!(вибачаюсь за якість-клацав на ходу)

Ну і як завжди дома чекав суровий народний контроль)
-"Тату,а ти щось спіймав???!"
-Цього разу синок я трохи нашукав...Ставай,я зроблю світлину)
...Саня радо оглянув улов і позує на фото разом з уловом!Улов до речі теж позував!... 

У нас з собою було,але ми не зловживали!!!

Рибку жарили,коптили.Зібралися тісним колом з сусідами(колишніми мисливцями)-під пиво(та мисливські спогади,трофеї,розмови) всю рибку схарчили.Чому я безмежно радий!))
Виходили на воду з синашем після обіду,але в цей день скільки не ходили, наші приманки та техніка лову так і не змусили хижака проявити активність.
Цей день приніс,ще одну радість.Після похмурого(інколи зривалось на дощ)дня-вечір подарував мальовничий захід сонця.
Так його зафіксувала моя камера)

Бажаю всім гарного відпочинку (кльову або полювання).Тому хто працює-звершень та наснаги.
Далі буде...