Абсорбційний холодильник не працює на газу
Абсорбционный холодильник не зажигается от пъезы и не работает на газу.
Їздив я 23грудня 2018 року на свої грядки.І так сталося,що холодильник геть відмовився запалюватись і взагалі працювати на газу...
Розпочалася ця історія ще років два назад.
Спочатку холодильник відмовився запалюватись від вмонтованої в нього п'єзозапальнички...
Ну-у-у...Я подумав може іскра з п'єзи б'є не в те місце і тому газ не загоряється.Приловчився розпалювати без п'єзи звичайною запальничкою (у мене є доступ ззовні до газфорсунки).Впринципі це не важко,тому забив на п'єзу...
Аж ось допоки полум'я в холодильнику не потухло і не міг розпалити взагалі ні чим...
Грішити на відсутність газу(чи несправність редуктору) не міг.Холодильник та газплита під'єднані від одного балона(шланга) і плита працювала ідеально...
На наступний ранок їхати на Київ...і якби взяти з собою холодильник в авто,щоб відремонтувати в Києві не важко.Але на дворі було тільки 20:00 і я вирішив все рівно розібрати меблі щоб вийняти холодильник і зробити попередню діагностику в польових умовах(хоча як і що робити уяви не мав!!!Будь яка техдокументація по експлуатації та обсуговуванню девайсу-відсутня.Ну не надає її завод виробник!)
Отак виглядає філейна частина абсорбційного холодильника.
Праворуч на світлині видно два кабелі.
-Один кабель з звичайним штепселем-це можливість працювати від 220В.
-Ще один кабель (з оголеними дротами) можливість працювати в авто від 12В при працюючому двигуні та прямому підключенні до АКБ.
Ліворуч на світлині видно колбу з нержавки в ній трубка що підігрівається та трубка відведення згорівших продуктів газу.В нижній частині колби підведено газ,п'єза,та трубка контролю що видає покази на табло,коли відбувається процес горіння газу.
Зрозуміло,що для того щоб витягти холодильник з меблевого пеналу-потрібно було від'єднати газ,систему відводу продуктів горіння та трохи меблів.
Ось холодильник опинився на волі і я напряму під'єднав до нього газову магістраль від балона і спробував запустити...
А зась!
Але в одну з спроб,таки полум'я загорілось-але в якомусь дивному ареалі!
Наскільки я зрозумів(дилячись на полум'я через півметрову трубку відводу продуктів горіння) стіни трубки всередині були нерівні і щось заважало полум'ю горіти в районі форсунки....
Не довго думаючи,я пішов з теплого будиночка в морозну ніч-вирізав потрібну по діаметру лозиняку і...
Повернувшись до будиночка почав лозиною прочищати вихлоп...Звідти сипалось щось на кшталт окалини...І насипалось таки добряче...Звідки їй там взятись-не зрозуміло???,хіба що від утворення конденсату між періодами коли я користувався холодильником.
Ось цей отвір вихлопу(вибачаюсь за якість світлини-акуми в камері майже мертві були)
Почистив я цей отвір і спробував запалити форсунку п'єзою.Форсунка спалахнула з першого клацання п'єзи.
Загасив.Ще раз спробував.Спрацьовує ідеально...
Ще 5 раз спробував все гаразд.
Ще раз вичистив вихлоп і знову запалив форсунку.Все працює ідеально!!!
А я чесно кажучи всю голову собі зламав-чому ж у мене від п'єзи не розпалюється газ форсунка???
Я вже і на газ грішив...,і на редуктор,і на сам холодильник...
А воно ось як!!!
Тепер я з працюючим холодильником,в якому форсунка спрацьовує від першого натискання п'єзи!І хоча до цього холодильник теж працював,я радий що розібрався з незрозумілою ситуацією,навіть на Київ перти не прийшлось.І на часах було всього 23:45)))