Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Будинок для активного відпочинку...Проект "Курінь рибака"

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
1023 ответов в теме

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 26 Декабрь 2018 - 16:51

Абсорбційний холодильник не працює на газу

Абсорбционный холодильник не зажигается от пъезы и не работает на газу.

Їздив я 23грудня 2018 року на свої грядки.І так сталося,що холодильник геть відмовився запалюватись і взагалі працювати на газу...

Розпочалася ця історія ще років два назад.

Спочатку холодильник відмовився запалюватись від вмонтованої в нього п'єзозапальнички...

Ну-у-у...Я подумав може іскра з п'єзи б'є не в те місце і тому газ не загоряється.Приловчився розпалювати без п'єзи звичайною запальничкою (у мене є доступ ззовні до газфорсунки).Впринципі це не важко,тому забив на п'єзу...

Аж ось допоки полум'я в холодильнику не потухло і не міг розпалити взагалі ні чим...

Грішити на відсутність газу(чи несправність редуктору) не міг.Холодильник та газплита під'єднані від одного балона(шланга) і плита працювала ідеально...

На наступний ранок їхати на Київ...і якби взяти з собою холодильник в авто,щоб відремонтувати в Києві не важко.Але на дворі було тільки 20:00 і я вирішив все рівно розібрати меблі щоб вийняти холодильник і зробити попередню діагностику в польових умовах(хоча як і що робити уяви не мав!!!Будь яка техдокументація по експлуатації та обсуговуванню девайсу-відсутня.Ну не надає її завод виробник!)

Отак виглядає філейна частина абсорбційного холодильника.

423fa160826aa99ce8b2e551da1567a9.jpgПраворуч на світлині видно два кабелі.

-Один кабель з звичайним штепселем-це можливість працювати від 220В.

-Ще один кабель (з оголеними дротами) можливість працювати в авто від 12В при працюючому двигуні та прямому підключенні до АКБ.

Ліворуч на світлині видно колбу з нержавки в ній трубка що підігрівається та трубка відведення згорівших продуктів газу.В нижній частині колби підведено газ,п'єза,та трубка контролю що видає покази на табло,коли відбувається процес горіння газу.

Зрозуміло,що для того щоб витягти холодильник з меблевого пеналу-потрібно було від'єднати газ,систему відводу продуктів горіння та трохи меблів.

Ось холодильник опинився на волі і я напряму під'єднав до нього газову магістраль від балона і спробував запустити...

А зась!

Але в одну з спроб,таки полум'я загорілось-але в якомусь дивному ареалі!

Наскільки я зрозумів(дилячись на полум'я через півметрову трубку відводу продуктів горіння) стіни трубки всередині були нерівні і щось заважало полум'ю горіти в районі форсунки....

Не довго думаючи,я пішов з теплого будиночка в морозну ніч-вирізав потрібну по діаметру лозиняку і...

Повернувшись до будиночка почав лозиною прочищати вихлоп...Звідти сипалось щось на кшталт окалини...І насипалось таки добряче...Звідки їй там взятись-не зрозуміло???,хіба що від утворення конденсату між періодами коли я користувався холодильником.

Ось цей отвір вихлопу(вибачаюсь за якість світлини-акуми в камері майже мертві були)

bc627095bea30269e452377a30f3180e.jpg

Почистив я цей отвір і спробував запалити форсунку п'єзою.Форсунка спалахнула з першого клацання п'єзи.

Загасив.Ще раз спробував.Спрацьовує ідеально...

Ще 5 раз спробував все гаразд.

Ще раз вичистив вихлоп і знову запалив форсунку.Все працює ідеально!!!

А я чесно кажучи всю голову собі зламав-чому ж у мене від п'єзи не розпалюється газ форсунка???

Я вже і на газ грішив...,і на редуктор,і на сам холодильник...

А воно ось як!!!

Тепер я з працюючим холодильником,в якому форсунка спрацьовує від першого натискання п'єзи!І хоча до цього холодильник теж працював,я радий що розібрався з незрозумілою ситуацією,навіть на Київ перти не прийшлось.І на часах було всього 23:45)))

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6550
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 09:15

Абсорбційний холодильник
Аж в гуглі заліз аби взнати шо то за звірь.Це літом на вихідних він постійно в тебе горить?Як в нього з безпекою?Співробітник купив собі землю в горах коло озерця.Електрики там не передбачується.Купив дорожезний мобільний будинок,там є все всередині але розраховано що ті будинки ставлять в таких місцях де є доступ до електрики.То він на вихідні генератором крутить,а на ніч глушить,відповідно і холодильник собі тече.Газ там є для центрального опалення і плитки.Якщо це абсолютно безпечно то я би порадив йому,хлопець хороший.
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 09:58

Аж в гуглі заліз аби взнати шо то за звірь.Це літом на вихідних він постійно в тебе горить?Як в нього з безпекою?Співробітник купив собі землю в горах коло озерця.Електрики там не передбачується.Купив дорожезний мобільний будинок,там є все всередині але розраховано що ті будинки ставлять в таких місцях де є доступ до електрики.То він на вихідні генератором крутить,а на ніч глушить,відповідно і холодильник собі тече.Газ там є для центрального опалення і плитки.Якщо це абсолютно безпечно то я би порадив йому,хлопець хороший.

Собі обрав цю модель

http://waeco.net.ua/...2-220-vgaz.html

Чому саме цю...Його повністю вистачає,щоб задовольнити потреби сім'ї на відпочинку.Охолоджені напої,приготовані м'ясні страви,сметана до борщу/сирників то що.)Є невеличка морозильна камера,але її теж вистачає(ну там якщо потрібно зберегти морозиво/пельмені).

Працює він у мене по 2/3 доби не вимикаючись.Холодить гарно.Але як і у всіх Абсорбційних холодильників має більшу інертність ніж компресорний(довше розганяється).Але теж не проблема.Коли везу з дому продукти,то беру з собою літрову пляшку з замороженою водою.Загружаєш в холодильник продукти-кидаєш пляшку з льодом і холодильник одразу холодильник.Пляшка розморожується на треттю добу.

Холодильник повністю безпечний(потрібно вивести вихлоп з приміщення-це не складно).Має газконтроль.У мене буває,що задуває полум'я на газфорсунці через вихлоп сильним вітром.Одразу ж спрацьовує газконтроль і подача газу припиняється.

Споживання газу мізерне.265грм./доба.Якось Андре71 мені рахував-казав що це приблизно 0.5літра газу.Тобто якщо газ 16грн/літр. на разі,то холодильник споживає 8грн./доба.Як для відкритого поля при +30 вийняти з холодильника пляшку льодяного пива,то ціна цілком прийнятна.

Ціна холодильника...Вона реально скотська!))Але зважаючи на те,що я зустрічав абсорбційні холодильники Радянського виробництва,які ще й досі працюють...То мене цілком влаштовує.Мене задовольнить,якщо холодильник пропрацює 40років).

Ремонтопригодність та обслуговування:Мені здається що воно повністю відсутнє...Де наразі є майстерні по ремонту аміачних холодильників мені невідомо.Київські пацани що тягають продукцію Ваеко в Україну мають тільки продаж...Про сервісний центр я не чув.

Яущо електрика відсутня і не передбачається,то ця річ незамінима.А якщо для неї буде окреме приміщення типу веранди-взагалі ідеально.

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Гжегош

Гжегош

Авторитет

• Сообщений 812
  • Гос. номер:9358
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:01

Абсорбційний холодильник 

На дачі більше 25 років стоїть Кристал, такого ж типу (220 живлення тільки)... Морозилка - майже ніяка, але колись захотів піджарити курячі яйки, то чуть сковорідку не погнув... :sm13_:  Малий накрутив регулятор в максимум, то замерзло на кістку все, що було в середині. А я намагався розбити яйце об сковорідку, поки дійшло до розуміння процесу... :smile423:  Прийшлось з перекусом зачекати... :sm17_2:

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6550
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:11

Юстас, Дякую.В горах трохи вітри.Щось з вихлопом прийдеться думати раз задуває.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:21

Кристал, такого ж типу (220 живлення тільки)... Морозилка - майже ніяка, але колись захотів піджарити курячі яйки, то чуть сковорідку не погнув...   Малий накрутив регулятор в максимум, то замерзло на кістку все, що було в середині.

Це каже про те,що нема ізоляції морозильного відділення від основного)Все там з морозилкою нормально.

.В горах трохи вітри.Щось з вихлопом прийдеться думати раз задуває.

Мені подивитись як організований вихлоп у причіп дачах-нема де.І коли я робив свій вихлоп-не думав що його може задувати вітром.Якби це було зараз-все організовував би інакше.Треба вихлоп тягнути(обов'язково ізольований!!!)всередині приміщення до виходу вентиляційного отвору з приміщення.Тоді нічого задувати не буде.Думаю що саме так організовано в причіп дачах.

• 0

Ремонт,Консультації,

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6550
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:25

причіп дачах
Мобільний будинок типа цього але вищого класу 32 євра.

http://ua.caravanluxe.com/sunrise.html

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:47

Мобільний будинок типа цього але вищого класу 32 євра.

http://ua.caravanluxe.com/sunrise.html

Думаю що перед тим як тягнути вихлоп треба знайомитись з техдокументацією чи зв'язуватись з виробником.

Дивись яка штука.

В любому будинку(а особливо у караванінгу) є продумана система вентиляції.

Зважаючи на те,що будь який холодильник виділяє тепло-його потрібно вивести з приміщення по декільком причинам.

Перша причина-чим краще повітрообіг навколо радіатора тим краще працює(холодить!) золодильник.

Друга причина-це відведення тепла з приміщення!Наприклад у мене влітку(при +25 на вулиці) за рахунок працюючого холодильника у приміщенні може бути і +30.Але якщо відкрити вікна то все нормалізується.У жаркі ночі-відпочинок з навстіж відкритими вхідними дверями.

До чого це я.Придбати холодильник не є проблема.Головне його правильно під'єднати для кращої(та правильної) роботи.

Але це вже питання твого товариша.Думаю,що в його холодильнику(думаю що він компресорного типу) організовано приток/відток повітря до радіатора,але чи достатньо(і правильно) буде для абсорбційного(і чи є це місце належним під цей тип холодильника)-я не знаю.Тут розбиратись потрібно. 

• 0

Ремонт,Консультації,

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6550
  •  

Опубликовано 27 Декабрь 2018 - 10:53

Юстас,Дякую за розширену консультацію.Нехай собі лідник риє. :sm13_: В нього 4 лівих руки але мені інфа пригодиться.Вдруг дешева земелька в горах коло річки підвернеться,а дім без понтів можна купити вживаний за 5-10 євро з доставкою. 

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 09 Март 2019 - 18:26

6-9 березня...

Прийшла весна-займався упорядкуванням території навколо будиночка.

Було отак.Дерево(верба було хворе)-треба було валить!

6f93eaf4562bfecca9a6cffde6b8ed18.jpg

Тоді стало отак:

600adcc61a9bcc65734510acf32c0568.jpg

Трохи пізніше все дійшло логічного завершення і виглядало отак:

e5eef95176f9751be97957590adcab3c.jpg

О сьомій ранку розпочали,а о другій годині дня вже обідали.Працювали в два обличчя)

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 10 Март 2019 - 12:00

Я так зрозумів, що місце під дубом ВСЕ?

• 0

Маленькая Омега

Маленькая Омега

Авторитет

• Сообщений 950
  •  

Опубликовано 10 Март 2019 - 12:05

під вільхою... до слова - де це?

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 10 Март 2019 - 16:26

Я так зрозумів, що місце під дубом ВСЕ?

Чого це воно все???

Там все упорядковано-дві альтанки(з шикарною оглядовою панорамою),об'єкт стратегічного призначення,вимостка,холодильник є,полуниця,виноград пахне бузок в сезон...

Просто я переїхав на нові квартири,а в гробу кишень нема! :ad_new:  :sm13_:

Тому місце під дубом дістанеться тому хто забажає.Нічого нищити,валяти,"забирати" звідти не збираюсь.Може комусь на радість буде як колись мені... :smile44: Сусіди там правильні,не сварливі,не говіркі та не скандальні-шмальнуть у випадку чого,от і все. :smile423:

Місце шикардосне,але ще одного переїзду будиночок більше не переживе-задня вісь нарешті розхиталось-тепер хіба що на евакулятор грузить.

"По уму" та і по життю прийшов час...,треба укорінятись.

Вербу хряпнув,щоб вона мене в будиночку,або альтанці не привалила))Цікавило тільки питання безпеки-ніякого вандалізму.Дров-повен ліс,аби тягав.

• 0

Ремонт,Консультації,

Дракончик

Дракончик

В ожидании чуда.......

• Сообщений 3878
  • Авто:ШевиОмегО, Американский вездеход, и машина без крыши.
  • Гос. номер:АА3335ІА
  •  

Опубликовано 15 Март 2019 - 22:39

Андрію привіт!
Якщо пам'ятаешь, я заскокував до тебе на хвильку з води, на біло-блакитному американському катера Bayliner.
Твоя гостириємність мене дуже вразила!
Але на разі, в мене вже великий катер з каютою.... То як відкриють навігацію, можно до тебе на вихідні у розважальний круїз? (спати буду лише в катері з вудкою, шашлик привезу з собою;-))

Изменено: Дракончик, 15 Март 2019 - 22:49

• 0
Я чем-то занят................... и делаю что-то ВАЖНОЕ.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 16 Март 2019 - 18:06

Дракончик,

Як можна не пам'ятати крутого чувака на мириканському катері, з оголеними чарівними німфами на борту,що невимушено сьорбали з високих келихів прохолодне шампанське? :sm13_:  :sm13_:

Обов'язково заходь-відпочинем.Причалу поки що нема,але я над цім працюю :ad_new:.

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 31 Март 2019 - 11:34

Новини від "ГусинціМіськБуд"

В зв'язку з тим,що переїздів більше не намічається і будиночок надійно пристав до берега...Вирішив я побудувати альтанку...

Альтанка буде місцем відпочинку влітку( з часом планую утеплити і зробити всесезонною),щоб можна було приготувати їжу,пообідати і тебе в цей час самого не з'їли місцеві кравасісі :sm13_:  у вигляді мошки,ос,гедзів та інших крилатих мешканців.

Розміри будуть 3м.ширинах4м. довжина+1.2м(по довжині) навіс перед дверима для дощу...

Довго міркував як робити...Не хотілось монолітити(я не маю взагалі ніякого права на землю),але і не хотілось і закопувати в землю дерево щоб воно гнило.

В кінцевому результаті вирішив забетонувати 6 стовпчиків і будувати споруду на них.

Як і завжди матеріал валявся майже під ногами.Будівельниками що будують вул.Кульженків покинуто багато залишків матеріалів,які просто укатуються в землю коли не потрібні.Загрузив 6 мішків щебня на причіп,купив мішок цементу(М500) в "Леруа Марлен".

22-23 березня 2019року.

ГусинціМіськБуд.

Я з молодшим науковим співробітником бетонував стовпчики(стовпчики зробив мій славнозвісний предок,що неодноразово згадується на сторінках цієї теми і є обов'язковим учасником і автором цього проекту теж)

Ось такі стовпчики(поруч рівень 1м)

1b7c6fa2574688d7a5e096f5032731e7.jpg

Після вибору ділянки точної прив'язки до сторін світу,залишку місця для проїзду автомібілів сусідів стовпчики були забетоновані.Дякую за безпосередню участь молодшого наукового співробітника-лопату з рук не випускав,допомагав робити суміш щебню,піску,цементу.Без нього бкло б як без рук.Також подяка,автору проекта-саме він поварив і зробив мені стовпчики...

У кінцевому результаті будмайданчик набув такого вигляду.

d4d3c85b88d27e729db9fa6430a3d6ac.jpg

Витрати на матеріали-72грн=3у.о.

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 31 Март 2019 - 12:25

29-30березня 2019року

ГусинціМіськБуд

Запитував перед початком будівництва вартість деревини(дошка,брус)у місцевих,виявилось що мені купувати в Києві вийде у чверть дешевше ніж на місці...

Висмикнув з під човна лафет.Переконструював лафет перевернувши ложементи по ширині.Вийшов причіп-площадка для перевезення пиломатеріалів 6м.довжиною.

Закупив пиломатеріал і завантаживши все на причіп відправився на будівництво.Вірний помічник Джимні як завжди був готовий долати військовий полігон з будь-яким ванажем і в будь яку погоду.

0a3126ba83d7dcfb8034943fd0ec4d99.jpg

Прибув на місце 29.03.в 11:00 

Будмайданчик на початку робіт виглядав отак

fab34b730debbbd17b8723f3850dca76.jpg

Одразу ж взялися до роботи.

До вечора зробили каркас периметра.

Гарненько побанились і лягли відпочивати бо за наступний день потрібно було зробити дах.

Зранку поснідали і почали встановлювати крокви.Мій досвідчений предок не просто приймає безпосередню участь,а є головним конструктором і витворяє такі карколомні висотні трюки,що іноді дух захоплює...

Обмовлюсь,що предку наразі пішов дев'ятий десяток-на цій світлині він запилює лагу під крокви... :sm13_: (ручною пилкою він це робити швидко стомився-продовжив бензопилкою)...

Дємон во плоті одним словом.. :sm13_:  :sm13_:

3efc03012461865a696bdd7c12ebc24b.jpg

Швидко казка розповідається,але не швидко справа робиться...Працювали ми швидко,без перерв та перекурів.Кожна хвилина була дорогою і до вечора все таки зробили те що планували.

На цьому етапі завмерли роботи на майданчику ГусинціМіськБуд 30.03 о 18:30.Побудовано основну конструкцію...Трохи треба розкосів накидати,але це буде іншого разу.

7f91e13858e49a48d41c6df01fa34246.jpg

По матеріалам

Брус 50х50=36м(506грн)(14грн/1м.п.Київ)

ПиломатеріалиКиїв

100х100=27м.п.(1215грн)(45грн1м.п.)

50х50=18м.п.(252грн)(14грн 1м.п)

50х70=18м.п.(324грн)(18грн 1м.п.)

Дошка обрізна на обрешотку даху 12ммх120ммх4500мм=18штук(0.243кубах3700грн=899грн)Баришівка.

Саморези 55мм(100шт)+80мм.(50шт)=100мм(50шт),=100грн

угольники(100х100мм) 8шт(27гр/1шт=200грн)

всього-3496грн=129.5у.о.

Подяка:

-моєму компаньону Юрію Миколайовичу Марвінському за допомогу в розробці проекту,та у допомозі по виготовленню крокв.

-моєму невтомному предку готовому відгукнутись в будь який час на допомогу у всіх мої авантюрних ідеях)

Далі буде.

Изменено: Юстас, 31 Март 2019 - 12:28

• 0

Ремонт,Консультації,

Гжегош

Гжегош

Авторитет

• Сообщений 812
  • Гос. номер:9358
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2019 - 08:19

Нижні балки пройшли обробку? І грунт трішки я б відкидав, щоб обвівалися вітерцем...

Изменено: Гжегош, 01 Апрель 2019 - 08:20

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2019 - 08:44

Нижні балки пройшли обробку? І грунт трішки я б відкидав, щоб обвівалися вітерцем...

Все попроходить обробку)

Ти ж розумієш що була нереальна гонка щоб за 2 дні з нуля зробити каркас...Тому те що я можу зробити самотужки залишено на "папізже". :ad_new:

Грунт теж відкидається,пол облаштується і т.д. і т.п.)

Дякую за підказки та небайдужість.

Як завжди (уважно!)вислухаю будь які поради,зауваження,думки і т.д.

Якби не Шуша та Пуля,я б здорово накосячив з будиночком.Тому вислухаю всі думки,точки зору,власні приклади і візьму до уваги.

• 0

Ремонт,Консультації,

Маленькая Омега

Маленькая Омега

Авторитет

• Сообщений 950
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2019 - 09:34

альтанка так на вигляд буде більше будинку :sm16:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2019 - 12:12

альтанка так на вигляд буде більше будинку :sm16:

так і є...

От побудую і напхається в неї гостей як в рукавичку :sm13_:

• 0

Ремонт,Консультації,

Маленькая Омега

Маленькая Омега

Авторитет

• Сообщений 950
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2019 - 16:05

тіла куди після "погібелі"? навкруги альтанки? а в будиночок тілько тим в кого "пролетарське походження"?

як ото впіхнуть невпіхуємоє? :sm16:

Изменено: Маленькая Омега, 01 Апрель 2019 - 16:14

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 02 Апрель 2019 - 07:22

тіла куди після "погібелі"? навкруги альтанки? а в будиночок тілько тим в кого "пролетарське походження"?

як ото впіхнуть невпіхуємоє? :sm16:

хватить скігліти!)Альтанка буде комфортною...Ніякої дискримінації по політичних,етнічних чи расових не буде))

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 05 Апрель 2019 - 17:21

Андрій Невтомний :sm13_:  :sm302:

Маю надію, що в альтанці будуть зручні лавки, на яких і спати можливо буде.

Є велике бажання допомогти, але нема можливості - роблю для старшої доньки ремонт з нуля у багатоповерхівці. Після "будівельників-прохвесіоналів" багато переробляти треба. Зніс переділи, зняв напів-суху стяжель, тепер комунікації прокладаю.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 07 Апрель 2019 - 16:43

ГусинціМіськБуд 5 та 6 квітня 2019.

На ці вихідні були Наполеонівські плани х приводу альтанки...

Зробив майже все що запланував.Працював з досвіта до смерку...

Вкрив дах,зашив проміжки між дошками в обох фронтонах...

На дах матеріалу хватило тютя в тютю.(взагалі по приїзду трохи даху було розкрито-вітер побавився)

Потихеньку робив роскоси(брус50х70) і поступово знімав тимчасові роскоси(дошки навкосяк кинули на швидкоруч).Всі кути стягнув металевими кутниками.Одним словом облагородив та привів до ладу. все те,що накидали в чотири руки з батьком минулого тижня.

Дах і споруда виглядає отак.

5e79b102092edb9f72f4e7ea8de1295e.jpg

Скільки жив на старому місці (під дубом)-там дверима слугувала москітна сітка на блискавці...З одного боку її потрібно було поновлювати раз на рік з початком сезону....,з іншого боку щось більш фундаментальне робити-не було сенсу.Взимку там прохідний двір.

Мрія мати нормальні двері почала справджуватись одразу після Нового року(2019)

Є у мене давній клієт Олексій,займається виготовленням та встановленням металопластикових вікон(067-423-90-05)...

Час по часу при зустрічах ми обговорювали моє захоплення.Саме Олексію я замовив виготовлення вікон у будиночок.Все працює і наразі,зроблено на найвищому рівні.

Одного разу розповів Олексію про свої плани зробити альтанку.

Приблизно через місяць дзвоник на мобілу від Олексія:

-Андрій,а ти не хочеш встановити в альтанку металопластикові двері???

У мене чесно кажучи від пропозиції було тільки здивування.Наскільки по піжонські та по буржуйські виглядатимуть металопластикові двері???

Але Олексій був непохитний:

-Через пару годин монтажники винесуть з ЖК "Міністерський" металопластикові двері з коробкою.Хазяїн замовив собі інші,а ці попросив забрать чи просто викинуть на смітник.Тому заїзди-будеш мати для початку в альтанку двері...

Приїхав я під "Міністерський",там мене вже чекав Олексій з дверима-2700мм висота(та частина що відкривається2300)-850мм. ширина...

Подумав я подумав і кажу Олексію:

-Розумію що на шару і хлорка творого...Але куди ж таке одоробло???

--Відріжеж верхнє вікно-буде тобі двері висотою 2300мм...

Робити нема чого-закинули двері на габажник Джимніка і двері тим часово оселились в гаражі...

Все я міркував яку ж мені будівлю робити,щоб і двері вписалися і як їх з такою висотою вписати в конструкцію???

Але все таки дотумкав як обдурить судьбу зладєйку і коли з батьком ставили бруси периметра,то у брусі,що під фронтоном зробили виточку щоб двері(коробку) поставити внакладку,але заглибивши у брус і щоб все виглядало цивільно.

Вся субота від початку до кінця пішла на те щоб встановити двері.Зробив під коробку каркас по науці.З потрібними зазорами між дверною коробкою та каркасом як у книжці пишеться...

Перед початком встановленя все виглядало безнадійно...Навколо не було нікого окрім молодшого наукового співробітника,що важить менше ніж двері у півтори рази.

Підтягнув коробку разом з дверима волоком до каркаса.Вже почав думати про яусь приспособу щоб всунути коробку разом з дверима у каркас...

Аж тут як з під землі виринув охоронець(той з яким ми вербу валяли місяць назад) і ми з ним вдвох буквально за годину виставили та закріпили коробку у підготовленому каркасі.Все по рівню,та з потрібними зазорами.

Двері відкриваються легко,ніде не затирають.

Цей етап повністю подолано!!!(залишиться купити балончик з піною та запінити)

522083f39379fa2db2eedb1ca3f15131.jpg

Подяка: 

-Олексію Стєкольщику

-охоронцю Сергію(дуже допоміг парою рук)

-куму Долганову Владиславу Кінтовичу(гад проклятий-кончив мені шурупокрута!!!Благо у мене 2 шуропокрута,а так-робота б стала ще в обід суботи.Але без кума дах робити самому було б важко.Тому не знаю кум більше допоміг,чи нашкодив :sm13_:  :sm13_: )

-Молодшому науковому співробітнику моєму синашу Сашку.Без нього я б мало що встиг.А так він і допомагати встигав і порибалити,одним словом його допомога мені не є примусом,все добровільно.І пилкою вчиться працювати і сокирою і шурупокрутом...Вього потроху...Ну і звичайно що дитині і погратись та побешкетувати потрібно.Але все було супер! :sm302:

Витрати

Дошка,брус,пиломатеріали 899грн...

Саморізи,металеві кутники,герметиквіконні петлі все разом близько 1300грн.(саморєзів близько 300пішло як вода в сухий пісок)

Далі буде.

Изменено: Юстас, 07 Апрель 2019 - 16:44

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 07 Апрель 2019 - 18:00

Маю надію, що в альтанці будуть зручні лавки, на яких і спати можливо буде. Є велике бажання допомогти, але нема можливості

Ех...Циркулярочку б невелику...В рази все швидше було...

А так...тільки шурупокрут та АКБ12В...Хоч не вручну крутити саморізи...

Все ручною пилкою зарізається-навички підвищуються,розуму додається...

Изменено: Юстас, 07 Апрель 2019 - 18:01

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 07 Апрель 2019 - 19:12

А від сусідів нема можливості 220 притягнути? Електрична ручна циркулярочка є якщо що.
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 07 Апрель 2019 - 19:27

А від сусідів нема можливості 220 притягнути? Електрична ручна циркулярочка є якщо що.

Саня-подякував,але є два чинники...

-чужим інструментом принципово не користуюсь.А виписувати тебе разом з циркуляркою і відривати від твоїх справ-точно не буду.Працювати від бензогенератора можна,але він є тільки у сусіда))

-220В є у церкві та монастирі,найближче за 800м....Ти ж розумієш що це нереально технічно.

Потихеньку ручною пилкою та сокирою зроблю.Більше задоволення отримаю та цінувати буду.

Воно коли неспєшно,то може й накраще.Є час покумекать що так робиш,в чому помиляєшся.Проходять (круглі столи)консультації і т.д.))

Потихеньку доб'ю...

Мрію хоча б один день відпочити та посидіти з вудкою в руках,а не з пилкою...Мабуть це буде на Пасху... :sm13_:

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 14 Апрель 2019 - 19:43

ГусинціМіськБуд

13квітня 2019.

День Стєкольщіка...

Ставив стекла.

Вдалося поставити 4 склопакети та обналічити.

858e4b51e8c005f541a4e1072c7643b2.jpg

Подяка Олексію Стєкольщику за подаровані склопакети...Їх було 8 штук,але один не витримав подорожі через полігон і лопнів.

Витрати

Щось близько 800грн-Саморєзи,петлі в двері,кутники,засіб для покриття деревини,кісточка,то що.

Далі буде...

ЗІ Ніколи не робив вікна що відкриваються.Буду тренуватись)Їх треба зробити 3 шт.

Трохи рами кривоваті-подивлюсь скільки буду робити вікон що відкриваються...Якщо не буде виходити заб'ю на глушняк)

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 21 Апрель 2019 - 09:19

ГусинціМіськБуд.19-20квітня 2019р.

Напружені будні ставили під сумнів можливість виїзду з Києва щоб продовжити будівництво альтанки...Але-дорогу здолає крокуючий...

Не можу не зупинитись щоб окремо подякувати моєму вірному коню Джимніку...Жодного разу він мене не підвів з яким би вантажем та причіпом не подорожував по дорогам чи бездоріжжю.

Ось він мій компактний трудяга з невтомними залізними м'язами.Світлина з Старинського полігону.

e7532add4f20d76cfd39eb518583e813.md.jpg

Примчався я на улюблений берег і почав ставити вікна.Все таки зупинився на варіанті,що тільки одне вікно буде відкриватись.Цього з головою враховуючи те,що будуть відкриватись двері...

Стекла закінчив ставити у суботу пообіді...Південна сторона альтанки виглядає так:

8b0ef8ecff0f50e8e52a016163f26f12.jpgПісля стекол почав обшивати стіни.

Блок-хаусу того що я хотів по розмірах у Києві не знайшов...Або ж ціна була кінською,або розмір не той.

Зупинився на імітації бруса 135ммширина-20мм.товщина...

Перед тим як зашивати стіни-закриваєм вітробар'єром.

6a02bb5ca2666839b95625ca0260d027.jpg

Після вітробар'єра(мембранна плівка) починаєм монтаж імітації бруса...

Я чесно кажучи не очікував від себе такої приті...Одну стіночку(3м.х2.15м)зашив від обіду і до вечора.Матер'яльчик не дуже(трохи є браку),але ліпити потихеньку можна.

Ось результат

d725df80edb8024afb89411fb506fe05.jpg

Далі буде... :smile44:

Витрати

брус-50х100=4.5м(25грн м/п)

брус 20х40=50м/п(8грн.м/п)

багет=51м/п(6грн м/п)

брус 30х40=3м/п(12грн.м/п)

всього855грн

Леруа Марлен

саморєзи+петлі віконні+піна монтажна+шурупи=273грн+114грн

Імітація бруса 30.24м/квХ185грн/кв..м.=5595грн.

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 05 Май 2019 - 10:18

ГусинціМіськБуд

26квітня-04травня 2019року...

Великдень пройшов у клопотах та трудах праведних...

Матеріал(дошка пола 6м/кв) був закуплений напередодні і як завжди доставлявся власними силами...

7feb47d983bd3e09c0e248e39af72e7d.jpg

Скажу чесно за всі десять днів "відпочинку" на Великдень-не було коли і вгору глянути.

Спочатку зашилася бокова північна стіна.Устиг до Великодня зашити.День роботи.

90ff30c69a8f3524b0bd6bb90df03442.jpg

Потому дійшла черга до східної стіни.З нею було легше не зважаючи на те що треба було обшивати двері.День роботи.

fdab1bf3075f37672375fce37f1742af.jpg

Ну і звичайно-південноакваріумна сторона...День роботи.

94c1e3858eb325bb19754d80a9b5272c.jpg

На цьому роботи по обшиванню було закінчено.

Не знаю яким чином мені вдалося так розрахувати,але по закінченню робіт з 1.5кг саморізів у мене залишився рівно 1десяток. :smile44:

По тому я зробив з дошки пола спальне місце у фронтоні.Розмір 2мх2.95...Щоб гостям було де зручно відпочити...Особливо якщо в негоду та поночі приїздять,та ще й з дівчатами. :ad_new:  :sm13_:  :sm13_:

Фотго забувся зробити.Але ось яким чином готувалась дошка перед тим як я її наслав.Два дні угробив!!!щоб зробити спальне місце.

0d97012224ab7e118b9bb4884d8209da.jpg

Потому один день я витратив на те,щоб захистити свою працю від сонячних променів.

Застосовував матеріали оцих виробників.Взагалі пішло 6л. разом з засобами декору.

915b9cecf90324e049825c6cda2d1cac.jpg

Потому прийшла пора для впорядкування всередині приміщення.На це пішов ще один день

Спочатку я вирівняв "пол".Лопатою та грабельками.585e6417998b2bac096cc45b4ca7e09a.jpg

Після вирівнювання поверхні...,прийшлося згадати ще одну свою фахову професію і вкласти балконну плиту на підлогу.Благо цього матеріалу в Києві можна знайти безкоштовно.

bda36a1628484e7726c96826880c166d.jpg

Ну...от і все...

Залишилось ще трохи плитки на підлогу підвезти і настане пора меблювання...

Хотілось би висловити свою щиру подяку моєму синашу Сашку.Під кінець робіт у мене був страшений цейтнот і я вйобупрацював не піднімаючи голови.Саня встигав мені допомагати,та ще й куховарити смачні сніданки та обіди.Щира подяка-найкращі миттєвості у моєму батьківському житті-12років влітку буде пацану.

aaf4db2a23bd6ba8cd0273c5fce643be.jpg

Матеріали

Дошка пола-1500грн(250грн/1кв.м.х6м.)

Усілякі дерев'яні декори,кутнички,брус 50х100(2шт)-близько 800грн.

Лаки,фарби,піна і т.д по дрібницях-1500грн.

Що згадаю доповню...

Тепер у мене є кухонька/альтанка...Приймаю вітання,поздоровлення.Можу прямо на місці події... 

• 0

Ремонт,Консультації,

ShpaK

ShpaK

Дока

• Сообщений 716
  •  

Опубликовано 06 Май 2019 - 20:18

Гарно зробили, повезло, що встиг до дощів. Росте Саня нормальним чоловіком на радість батьку. Гості не забаряться з подарунками)))).

А як і де тепер вимостка, човен, де рибу ловити?

Изменено: ShpaK, 06 Май 2019 - 20:18

• 0

futbolfans

futbolfans

Авторитет

• Сообщений 6544
  •  

Опубликовано 06 Май 2019 - 20:48

Юстас, :sm302:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 07 Май 2019 - 06:58

А як і де тепер вимостка, човен, де рибу ловити?

Вимосток-хоч за граками кидай(тільки тепер одразу від берга 4м. водичка холодна і рибка в тепліших місцях нереститься :ad_new: ),човен поставити теж місця навалом...,рибу ловити у воді-тобто Дніпрі...

• 0

Ремонт,Консультації,

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27640
  •  

Опубликовано 20 Май 2019 - 07:42

17-18-19 травня 2019року...
ГусинціМіськБуд.
Тє же і металочерепиця...
Чудового п'ятничного вечора прилинув на улюблений берег.Попарився у баньці,а з ранку господу богу помолясь-приступив...,до створення обрешотки під металочерепицю.
Зважаючі на те,що під металочерепицю дуже суворі норми(максимум 1см прогину на 10м довжини даху) по обладнаннню обрешотки,то протрахався з цією справою всю суботу,але зробив.
Так,як я ніколи не вкладав металочерепицю,то вчився всьому з нуля.Деякі корисні речі по монтажу обрешотки та металочерепиці речі почерпнув з бібліотеки.Ссиль вставляю
Спойлер

Після обустройства обрешотки(на саморєзи за допомогою шурупокрута і Автомобільної АКБ 60ампер/годин) у суботу вечором руки витягнулись і були довгі як у горили,а біцепс збільшився до 55см... :sm13_: :sm13_:

Неділя пройшла під гаслом заповзяття,просвіти набуття досвду методом спроб та помилок.
Що пише з цього приводу великий російський класик:

"Осколько нам мгновєній чудних готовіт просвещєнья дух
І опит син ошибок трудних і гєній парадоксов друг
І случай бог ізобрєтатєль!..."А.С.Пушкін.....Українській класик(ТГШевченко) був лаконічниший-"Борітесь-поборете!!!"

Недільний ранок розпочався...дуже рано розпочався недільний ранок...
І майже до 9 ранку протрахався устеляючі/вирівнюючі перші два листа металочерепиці.Ось як це починалось...

fa93890a1233d372c81d9ff132826c97.jpg

В чому ж складність спитаєте Ви???
Відповідаю,у монтажі металочерепиці нічого складного немає.Але рук у мене тільки дві...,а тримати листок зверху і вирівнювати його знизу на відстані 2.5м.-дуже незручно і неможливо...
З обрешоткою було легше-допомагав синаш Сашко...,а от до монтажу листів металочерепиці,я його категорично не допустив.Хоч вітер і не був сильний,але не хватоло,щоб лист зірвало і впало на мого мужнього маленького помічника...

Побачив мої мучєнія сусіда Гітало Анатолій Павлович 80 літній дідуган і прийшов мені на допомогу.Обидва хрусталя в очах у нього поміняні,зір як у орла!Понизу вирівнював та тримав листи саме він,а я прихватував листи зверху....

о 16:00 дах був вкритий металочерепицею
46f942bce856cffffcfc8642b5073b9c.jpg

о18:00було обрізані лишак обриштовки і підшито під вітрову планку.в зв'язку з тим що підмостків я не робив,то підшивав з експедиційника Джимніка.

fd3d907fb20691ca4f4e3ca0df5c863f.jpg

20:30 справи закінчено-майнув у Київ...

Що було зроблено за цих два дні:
-обрешотка 30кв/м.
-зашито металочерепицю 30кв/м...(правда листи конька вузькуваті-вийшло трохи не так як хотів)
-прикріпив частково жалюзі,бо сонце смалить у альтанку через вікна нещадно!
-ще щось робив-згадаю допишу.
Всі роботи виконано хендмейд окрім того,що крутив шурупокрут-це єдине що мені допомагало.

ця поїздка була настілька втомлююча у плані відпочинку,що у Києві ледве зміг вилізти з авто та доповзти до ліжка.

У зв'язку з тим,що будівництво альтанки дійшло свого логічного завершення(хера з два-щось ще придумаю робити в нй щоб тюнінгнути/стайлінгнути)то було придумано вулицю і назву вулиці де я обоснувався з присвоєнням будинку/альтанці поштової адреси.
Чекаю на листи за такою адресою:
77a075af50b09c714bea03c6b98e8f5c.jpg

Особисту подяку хочу висловити вже вищезгадованому стєкольщику (Олексій Тєрєхов,компанія Ековінд,вул.Ольжича 8....О67-423-90-05)...Навчив у Києві як регулювати металопластикові двері і я це зробив самостійно в Гусинцях.

Витрати на будівництво
Дошка на обрешотку-15шт-600грн.
Металочерепиця-30кв/м.-045мм.(Китай)=3400грн+коньок(3штх2м)313грн+пачка саморізів230грн+докупав саморізи(4.8х19) щоб вркучувати в стик між листами=60грн
-саморєзи будівельні-150грн...
Всього(приблизно)4.5кгрн.
:sm13_:
Далі буде :sm13_:

Изменено: Юстас, 21 Май 2019 - 11:57

• 0

Ремонт,Консультації,

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых