Реклама

Будинок для активного відпочинку...Проект "Курінь рибака"
Опубликовано 26 Май 2019 - 22:03
ГусинціМіськБуд24-26 травня 2019року.
Підшивав фронтони...Як завжди Джимнік слугував подмостями...
Підготував все щоб закріпити вітрову планку...Буду на цьому потихеньку заморожувати будівництво.
Дах над головою є-саме час відпочити...Чекаю на закінчення нерестової заборони...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 27 Май 2019 - 09:07
Молоток ізолентою до руки примотував аби на лобовуху не впав?
Ображаєш!Моя альтанка зроблена без жодного цвяха!!!
Саморізи закручував шурупокрутом...І хоча саморіз забитий молотком тримає краще ніж гвіздок закручений викруткою-користувався шурупокрутом...
Изменено: Юстас, 27 Май 2019 - 09:09
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 02 Июнь 2019 - 22:38
31травня-2червня 2019.ГусинціМіськБуд.
Завершив будівництво альтанкокухоньки.Закріплені вітрові планки.Все-амінь.Далі буде рибаловка та обмірковування наступних улучшайзингів.
4вітрові планки розміром 140ммх150ммх2600мм=720грн.Пару жмень саморізів ще 200грн..
Ну ось і все панове.
На протязі 3місяців(тільки по вихідним!!!) збудовано альтанку/кухоньку.
Хочу принести свою подяку тим хто не залишився байдужим і допоміг мені у цій справі.Але основний тягар допомоги ліг на плечі молодшого наукового спіробітника мого синаша Сашка!(вітрову планку без нього теж не вліпив би!)...
Отак у моїх дві руки +дві руки дитячих і збудовано прихисток від негоди та міце для відпочинку.
Всім дякую за увагу.Кому цікаво-приблизний бюджет може прикинути.(за моїми підрахунками приблизно 25кгрн.)
Для мене ж головне результат,та естетичне задоволення від зовншнього вигляду/внутрішнього комофорту споруди.
Изменено: Юстас, 03 Июнь 2019 - 07:09
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 03 Июнь 2019 - 13:39
гарна робота приємно глянути!
А альтанка теж пересувна?
Дякую...
Ні,альтанка не пересувна...
Укорінився...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 21:15
Ты хотел купить дифицитную запчасть на свою машину . Но она была в другой стране . Вот и спрашиваю , получилось купить или нет
Це не є проблема...
На протязі пару діб будь-яка залізяка опиняється в Києві.Нема різниці від поляків чи від німців...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 06 Октябрь 2019 - 08:51
Захотілось впорядкувати(утеплити та обшити)альтанку всередині.
Все починалось з цього моменту.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 26 Январь 2020 - 17:22
но тогда два угла по 45 и все... с косым проходом стены...?? дело в том, что 90-е углы сильно запирают тягу... мне кажется, при таком раскладе тебе дымоход надо не меньше 5-и метров....( первый угол будет всегда перегретый сильно!!!!....стену надо будет не меньше метра (по 50 см от трубы в каждую сторону) зашивать металлом!!...и будет лежак зарастать сажей.. может еще с кем подумать и посоветоваться надо было?
Пройшло 6 років...!
Проскочили як один день.
Шуша виявився далекоглядним.Дійсно,труба з двома поворотами (90 градусів) засажується.
Але зважаючі на те,що за весь цей час мені довелося чистити трубу не частіше ніж раз на півтора роки(використовую не часто і переважно в холодну пору року)-то мені це незавдавало багато клопоту.
Виявилось,є ще деякі речі,які потрібно обслуговувати.Почала неправильно працювати Попелюшка.Не та тяга і процес горіння змінився.Причиною виявився зношений (ШАОН) ущільнюючий шнур.Він почав пропускати повітря через топочні дверцята(при їх закритому положенні) і унеможливилось регулювання притоку повітря в Попелюшку піддувалом.Також в камеру згорання попадало надлишкове повітря-яке перетворювало процес тління в процес горіння.
Наразі Попелюшка взагалі не змінила свій зовнішній вигляд.Виглядає так.
Процес замены шнура топочной дверцы Золушка "Термофор"...
Не має складнощів,але має нюанс.
В жодній документації(в інструкції що додається при придбанні прибора і на просторах нета) не вказано діаметр шнура.
Той шнур що був встановлений на моїх дверцятах роздавився і втратив свою структуру-заміри здійснити було неможливо.
Думаю що він з заводу-6 мм.
Прибувши з улюбленого берега в столицю України місто Київ і почавши щільно вивчати питання я стикнувся з тим,що на ринку опалювальних приборів,для ущільнення використовується керамічний шнур.
Зайшовши у "Епіцентр" на полярній я мав можливість порівняти Асбестовий шнур(ШАОН) та керамічний.
(в асортименті різні діаметри обох різновидів шнурів.Продаються довжиною від метра)
Керамічний шнур виявився еластичним і після механічного впливу на нього (сжимання/розжимання-розтягування стискання) набирав первісної форми...
ШАОН-це шняга яка набуває своєї форми з першого використання.Зважаючи на те,що моя Попелюшка металева і метал має особливість змінювати форму після нагрівання/вистигання(нехай це і зовсім невеликі коливання),то вибір я залишив за керамічним шнуром.
Зважаючі на те,що керамічний шнур еластичний,-піля довгих вагань і розмірковувань я взяв 1метр шнура 6мм. і 1 метр шнура 8мм....Так,-прийшлося йти напомацки в цьому питанні,але чуйка мене не підвела.
Шнур 8мм(довжиною 67-70см)ідеально став в паз дверей.
Перед кінцевим монтажом зробив першу прикидку.Вклав шнур у паз дверей з запасом 1см.Обрізав.
Повністю вклав шнур та зачинив дверцята-все було ідеально.Шнур гарно ущільнив без перенавантаження на дверні петлі та запірний механізм.
Кінцевий монтаж проводив на герметик якого є два види:
-Перший герметик витримує температуру до 1400градусів після використання та затвердівання набуває вигляду кераміки,має властивість розтріскуватись.Таким я колись користувався-мені не сподобався.
-Другий герметик я побачив в ютубі.Один з користувачів твердопаливного котла при заміні шнура(ущільнення)дверей котла викристовував вогнетривкий герметик,що не втрачає після використання свою еластичність і витримує температуру до +350градусів.
Мене цей герметик влаштовував повністю зважаючі на невеликі температури використання Попелюшки(Чайник на плиті закипає за 2-3 години).
Зачистив паз,наклав герметик,посадив шнур в паз і закрив топочні дверцята розпаливши Попелюшку.
Все працює ідеально,а враховуючи попередню прочистку димоходу-приміщення за пару годин у режимі тління нагрілось до +30 від 0*С.
Ось так виглядає спрацьований ШАОН.Поруч темного кольору керамічний шнур та вогнетривкий гермет.
Бажаю всім не тільки душевного,але й домашнього тепла та затишку.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 26 Январь 2020 - 18:36
Юстас, не зовсім знайомий з піччю яка в тебе, але з досвіду знаю, що процес тління дров в печі це гарантовані проблеми з димарем. Користувався трьома різними печами на дрова і зрозумів що тільки повноцінне горіння забезпечує чистий димохід.
Здається, що процес тління забезпечить економію, але в кінцевому результаті це тільки проблеми. Температура газів в димарі повинна бути високою інакше буде закоксовуватись димар і утворюватись кислота в ньому.
Опубликовано 26 Январь 2020 - 22:17
не зовсім знайомий з піччю яка в тебе, але з досвіду знаю, що процес тління дров в печі це гарантовані проблеми з димарем. Користувався трьома різними печами на дрова і зрозумів що тільки повноцінне горіння забезпечує чистий димохід.
Здається, що процес тління забезпечить економію, але в кінцевому результаті це тільки проблеми. Температура газів в димарі повинна бути високою інакше буде закоксовуватись димар і утворюватись кислота в ньому.
Є такі пічки Термофоровські довгого горіння.
Ніяких проблем з димарем не виникає.Є мінімальна висота димоходу і обов'язкове утеплення димоходу.
Ніяких "гарантованих" проблем не існує.
У той же час процес тління є нічим іншим ніж розтягуванням горіння(тепловіддачі) у часі.У мене на одній закладці пічка працює до 8 годин!!!.
Завдяки утепленій димовій трубі температура відходячих газів не дає засажуватись трубі .Навіть мої два повороти труби під кутом по 90 градусів не заважають нормальній роботі.Звичайно що два кути по 45 градусів було б краще...
Ще одне-у паспорті на Попелюшку чітко вказано,що прибор не розрахований на постійну роботу з відкритим піддувалом.Для обігріву приміщення та нормальної температури прибора(і димаря теж)вистачає процесу тління...
Я задоволений і роботою прибора і витратою дров.
Здається, що процес тління забезпечить економію, але в кінцевому результаті це тільки проблеми
У техдокументації чітко вказано що при постійному користуванні чистка димоходу раз на місяць...
Проблеми можуть не початись якщо дотримуватись документації та виконанні рекомендацій виробника.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 27 Январь 2020 - 13:31
Спалювання дров в печі з обмеженим доступом кисню, тобто тління це приблизно те ж, що і робота ДВЗ з клапаном ЕГР ніби і все правильно і економно і Грета Туберг задоволена, але для пристрою це повільна смерть. Але це суто моя думка виходячи з власного досвіду.
Опубликовано 27 Январь 2020 - 16:21
Спалювання дров в печі з обмеженим доступом кисню, тобто тління для пристрою це повільна смерть. Але це суто моя думка виходячи з власного досвіду.
Маю думку що ти плутаєш роботу прибору складеного з цегли(і такого ж цегляного димаря) з роботою булерьяна.що має утеплену трубу.
Так цегла не любить конденсату і вологи що утворюється від диму.Цегла просто розвалюється.Та і призначення печі трохи інше ніж булер'яна.
Цегляна пічка акамулює під час горіння в свій масив тепло і повільно віддає його в приміщення на протязі довгого часу.Не має сенсу розтягувати горіння у цегляній пічці-перетоп швидко знищить прибор.
Печі довгого горіння обов'язково обладнуються утепленими трубами для тог щоб не охолоджувались відходящі гази.
Боротьба з конденсуванням та вологою дуже проста-труба в нижній частині обладнана лійкою.
З приводу відводу відходящих газів на Стувкрапкару була тема.Там чітко вказувалось що для будь якої печі є температура відходячих газів на кінці труби.Пічники,що кладуть печі спеціально вимірюють цей показник.Та і димоходи в сучасний час гільзуються,щоб цегла не розвалювалась...
Це питання широко-глибоке.Одним/двома постами не обмежишся.
Моя Попелюшка працює по науці.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 07 Февраль 2020 - 19:59
Надіюсь не буде сприйнято за оффтоп і буде цікаво.
Хлопчина купив острів з дачею. Правда в Фінляндії
Батьки емігрували, коли йому було 12 років, зараз 25, працює роботягою на заводі будматеріалів.
Найбільше мене вразило, що нічого не охороняється і немає крадіжок. Човни залишають на березі з мотором, бензином, навіть не на замку
Изменено: Щукарь, 07 Февраль 2020 - 20:03
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 07 Февраль 2020 - 21:42
Надіюсь не буде сприйнято за оффтоп і буде цікаво. Хлопчина купив острів з дачею. Правда в Фінляндії
27000євро???
Це собівартість в опті матеріалів з чого побудовані всі споруди на острівку...
Все гарно зроблено,з умом...
Зважаючі на те,що це безпосередньо з виходом на воду,то такі умови доступні 0.1відсотку українців...
Якщо уважно переглядаєш відео,то одразу ж кидається в очі відмінності в законодавстві.У нас 50м.(в залежності від класу річки) від урізу води-природоохоронна зона яка доступна в любому випадку всім,а у них(острів хлопчини) не можна підходити ближче 50 м. до цього острова.
Також цікавий податок(на цей острів) на землю-150євро в рік.Ще 150євро страховка "від усього"...
Може по європейськім міркам цей острів "ніщебродський",але те що я бачив з човна на берегах "елітногостоличного"Дніпра-або суперЕліта по декілька десятків лямів,або бухляндія...Щось середнє відсутнє,якщо не вважати "середнім" коли з вікна однієї дачі можна плюнути у вікно сусідської з усіма іншими превілеями.
Реально класні приміщення,особливо опалювально-варочна піч в головному будинку.Оздоблення каменем(як на фінів це мабуть якийсь відстій)фасаду печі вразило.Та і взагалі все напрочуд функціонально.Дивився з задоволенням,бо деякі речі і сам влаштовував так само,дещо саме так і планував/планую на майбутнє.Тобто гармонія призначення місця комфортна але природно збережена і автентична.
Але саме головне як горять очі у цього хлопчини,скільки енергії,скільки запалу в планах та бажання їх реалізації.Бажаю,щоб всі його мрії/плани здійснилися.
Рішення з електроенргією до болю знайомі.
Изменено: Юстас, 07 Февраль 2020 - 21:46
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 07 Февраль 2020 - 23:07
37 . так показалось .
37???
За 38/48 соток власного застрахованого острова з будівлями на озері де нікого навколо нема???
шара...
Так же удивительно , что моторы в сезон не снимают (шутка )
У нас теж не знімають...Ну там віхрі,нєптуни,вєтєркі...)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 08 Февраль 2020 - 01:36
По теме видео - просто класс !Там у цього Юри ще багато цікавого про Фінляндію.
Про строкову службу вже якось викладав: http://www.opel-club...v/?p=1075332935
саме головне як горять очі у цього хлопчини,скільки енергії,скільки запалу в планах та бажання їх реалізації.Бажаю,щоб всі його мрії/плани здійснилися.Хороший, правильний хлопчина

"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 08 Февраль 2020 - 14:42
это помимо дачи на острове ?Ну да

Там частину цієї ділянки займає болото, частину підростаючий молодняк, частину практично вже готовий до спилу ліс. Але, як порахував найнятий лісник, якщо продати наявний якісний ліс зараз, то цей Юра уже в хорошому плюсі.
Опубликовано 08 Февраль 2020 - 19:16
Юрко ма рацію . У на багато хто в його віці коли б мали 15 к єврів купили б автівку )
Юрко має трішечки везіння...
По перше така ділянка з'явилась на аукціоні,а по друге він виграв в торгах...А так-теж(як і всі в його віці) поміняв би автівку
Інша країна,інші можливості,інше законодавство,інше відношення до природних ресурсів(як з боку населення,так і держави),інші перспективи розвитку,інші вкладення в майбутнє...
Нас там точно не чекають.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 08 Февраль 2020 - 19:22
Нас там точно не чекають.А я б і не хотів. Люблю літо, а, як кажуть самі фіни, в них літа не буває

1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых