Юрко має трішечки везіння...и папу нач. бетонного заводика

Опубликовано 09 Февраль 2020 - 11:01
и папу нач. бетонного заводикаТи не повіриш... батько - механізатор, "колхознік"
Живе з дружиною в такому будиночку:
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 09 Февраль 2020 - 11:35
А я б і не хотів.
При чому тут твої бажання?
Думаю за фінським законодавством є не тільки обмеження на придбання земель/лісів іноземцями.Заморочей по землекористуванню теж достатньо.
Тобто, не так як у нас-підпалити ліс,потім сунути в кишені провіряючим щоб змінити(чи взагалі списати) сортовість лісу-потім вирізати та спродати...А надалі-пустка!
Хлопчик чітко на відео вказав,що якщо ти продаєш ліс(саме деревина),то після зрізання,або компанія що придбала/вирізала або власник зобов'язаний посадити саджанці!!!
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 09 Февраль 2020 - 13:20
При чому тут твої бажання?Я лише клімат мав на увазі
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 09 Февраль 2020 - 13:33
Клімат північний-субарктичний))Фтопку!
Опубликовано 09 Февраль 2020 - 16:48
Коментарии глубоко почитайА шо там?
9601 коментар
Опубликовано 11 Февраль 2020 - 21:38
Опубликовано 11 Февраль 2020 - 22:31
Тоже домик )
яких тільки різновидів даного житла нема)
Гарна реалізація до речі)
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 09 Март 2020 - 17:05
Проект альтанка плавно,але невпинно рухається вперед.
Утеплив,та обшив зсередини стіни.Почав утеплювати дах...
Свято 8 березня,було присвячено відпочинку та праці)
Найбільше в житті до вподоби мені свята з визначними датами та масовими заходами...А якщо в цей день лушпарить дощ,то взагалі ніхто не заважає працювати.
Погода на 8 березня видалась просто казковою-затяжний дощ з туманом та випаровуванням.Мрія,а не погода!
Спочатку монтую плівку вітробар'єру.
Потому настає черга монтажної планки
Потому утеплювач.Я зупинився на пінополістерольних плитах.
Потому зашиваєм паробар'єр
Не зважаючі на дощ,було місце святковому шашлигу-затягнули мангал під навіс)
Для тих хто не в курсі-пішов березовий сік...Наточили півдесятка відер...
На цьому святкові вихідні закінчились.ГусинціМіськбуд продовжать роботи наступного разу.
Далі буде)
Изменено: Юстас, 09 Март 2020 - 17:07
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 09 Март 2020 - 20:01
на что нужно обратить внимание ?
На все що стосуватиметься окремо взятого проекту.
Дрібниць як виявляється не буває.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 10 Март 2020 - 13:32
Andy_Lv,
То не будиночок,то альтанка)
Будиночок має сталу вагу(з 2014 року)
Щодо транспортування у мене взагалі не було планів щодо переїздів на великі відстані.Перший переїзд після будівництва на відстань у 50 км(по дорогам загального користування на місце постійної дислокації),а потому ще 10 км. наїздив по дюнам пісчаного полігону.Наразі мрія збулась-другий сезон як укорінився і будиночок піднятий на підпорки.
Якби у мене була мета ,щоб споруда могла пересуватись по дорогам загального користування-конструкція була б зовсім іншою.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 10 Март 2020 - 17:31
Перепрошую я дійсно недодивився, що це альтанка.
А відносно переїзду, якраз і мав на увазі локальне пересування при потребі.
Будиночок при потребі легко змінить своє розташування(чому я звичайно буду сильно опиратись)
А от альтанка прикріплена до планети...Ну...,тут я не винуватий.Бажання мінімального комфорту де можна нормально приготувати,прихиститись від негоди,та сховатись від комах...
Можна мабуть було робити альтанку теж мобільною і при бажанні тягати за собою як вагони потягу...
Але.
Поки що буде так)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 12 Март 2020 - 21:30
Доброго вечора друзі...
Мені пощастило надибати на справжнього маньяка з будинком для надактивного відпочинку.
Хаусбот побудований власноруч,законно зареєстрований,що рухається завдяки сонячним батареям та електродвигуну,у подорожі по водних шляхах з власником через всю Європу з Каунаса у Марсель.
Чим цікавий контент:
-позитивом автора
-повній відкритістю конструкції та етапів побудування,внутрішнім устаткуванням,реєстрації Хаус Бота(той же каркасник тільки на воді)
-авантюризмом самої ідеї та її повної реалізації .
-ефект присутності з автором у кожній серії.
Чого тільки не трапляється в житті-недобудовані шлюзи,мілководні канали,-ніщо не може спинити людину у якої є мета.
35 серій в середньому по 10 хвилин з усіма подробицями та оглядом визначних міст.Гарного перегляду.
Арунас Дамкус представляє.
https://youtu.be/d1n...xhVY299kuzdJLHf
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 13 Март 2020 - 00:35
Прикольное кино на ночь.
Безумству храбрых и слегка не в себе, поем мы песню...
Интересные подробности каналов и рек по странам Европы, обычный турист их не замечает.
В серии 6 леща карпом обозвал В серии 33 усача поймал ятерем.
По конструкции:
Как по мне по периметру бота не хватает возможности ходить.
Как я и предполагал увидев сетку и шпатлевку на углах, по углам трещины пошли, нет жесткости.
Нужна альтернативная тяга в виде бензинового мотора, чтобы не тянуть бурлаками.
Опубликовано 13 Март 2020 - 08:20
Интересные подробности каналов и рек по странам Европы, обычный турист их не замечает.
З річкового канала життя на землі бачиться по іншому.
Прикольно коли поліцейський катер річкової поліції Германії не дозволяв заходити в Рейн)
Ще прикольно коли найнявся на роботу добудовувати шлюз,щоб продовжувати подорож.От що значить прокладати самому собі дорогу)
В серии 6 леща карпом обозвал![]()
Та ладно-чоловік турист,а не рибак)
В серии 33 усача поймал ятерем.
Поступово з туриста перетворився на рибака)
По конструкции: Как по мне по периметру бота не хватает возможности ходить.
Не певен,але маю думку,що під певну кількість бонів-певний проект.Інакше не отримав би реєстрацію.
Нужна альтернативная тяга в виде бензинового мотора, чтобы не тянуть бурлаками.
Думаю,що бурлацька тяга застосована,бо сильно кортіло йти далі)
-питання електротяги мабуть принципове.
-у Польській серії Арунас повідомляв,що у Польщі один з каналів проходить через національний заповідний парк прохід по якому дозволено виключно під електродвигуном(ну ще мабуть під вітрилом можна)
по углам трещины пошли, нет жесткости.
одразу(на етапі будівництва) було зрозумілим,по відсутності роскосів...
Ще прикольна серія де показано як у Польщі виготовляють хаусботи у промислових масштабах.Під замовлення,будь яких розмірів...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 21 Март 2020 - 10:17
Гарного перегляду.
Спасибі за відео
Трішки скрасив свою самоізоляцію
Найбільше здивувало те, що дистанційне керування двигуном зробив аж у кінці подорожі
Как по мне по периметру бота не хватает возможности ходить.Цього можна було досягнути лиш за рахунок внутрішнього об"єму хаусу
Профі також так будують:
показано як у Польщі виготовляють хаусботи у промислових масштабах
Изменено: Щукарь, 21 Март 2020 - 10:12
Опубликовано 23 Март 2020 - 13:25
Изменено: Юстас, 23 Март 2020 - 13:53
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 03 Май 2020 - 14:10
Корово вірус.
18березня-2травня...Робінзонада без жодного виїзду в цивілізацію...
Колись,давним-давно,я обрав відпочинок не тільки на батьківщині,але й подалі від міської колотнечі...Не жалкував тоді-не жалкую і зараз...Захопливі верески з приводу чиїхось відвідин Египту,Турції,Болгарії,а тим паче Бердянська моє серце не турбують-відочинком це не вважаю.
Цього разу було вирішено звалити з міста і перевірити надійність мого будиночка до довготривалого перебування.
Обладнання невелике,але як виявилось для нормальної життєдіяльності достатнє.Це сам будиночок з холодильником та опалювальний прилад-Термофорівська Попелюшка("Золушка").Також в наявності невеличка банька з буржуйкою,ну і альтанка,яка повністю на той момент не була запущена в експлуатацію.
Команда як завжди-я і мій синаш Сашко 12років(він же молодший науковий співробітник).
Звичайно,що коли ми виїздили з Києва,то вже не працювало метро,нарід змітав з полиць туалетний папір,мило,сірники...,а ми навіть гадки не мали наскільки затягнеться наша робінзонада на природі.
З собою трохи необхідного,-запас продовольства на пару тижнів,поповнивши рахунки на моб.телефонах(2кнопочних і 1 сенсорнийхуфон).Також будівельний матеріал,щоб дообшивати альтанку(це був головний пункт),запасну каністру палива та ін.
Забігши наперед і щоб не було зайвих запитань-з материка у нас був зв'язок через мого знайомого рибацугу Міши Броварського.Він частенько приїздив на рибаловку і закуповував потрібні мені харчі.Все інше(промислове)поповнення не потребувало...
Погода...
Погода виявилась скотською...Тоді як УОКівські адепти( літньої гуми взимку) один перед одним вихвалялись(у темі "на узбіччі") що змінили гуму,у моїх краях нічні заморозки були до самих травневих свят.Інколи було до 8морозу,тоді як у Києвібуло +2.Приходилось вночі користуватись Попелюшкою,але я нарешті (після того як пару раз забилась труба)навчився користуватись опалювальним прибором)
Пару тройку разів випадав сніг,були шалені вітри до 20м/с,лили зливи вдень тепло вище +4 не піднімалось,-але будиночок був нам надійним,теплим,та гостинним прихістком.Попелюшка (поки ми спали)вправно готувала каші,гуляші та печеню.Газовий холодильник зберігав однаково добре як пельмені так і сосиски.Баня надавала чисту білизну та очищення душі і тілу...
Навчання...
За відсотності телевайзера та нормального нета-Сашка кожного ранку,поснідавши...,скидав свого вітрильника у Дніпровську воду,ставив вітрило і відправлявся плавнями о 10ранку у Гусинцівську центру дивитись телеуроки на каналі ЗІК.Живлення 220В і телевайзер є тільки в церкві...,і я час по часу ловив себе на думці,що і гадки колись не мав,що моє дитя буде отримувати ази грамоти у церкві)
Після 12години телеуроки закінчувались,Саня йшов вітрильником на базу,а я його виходив зустрічати човном-насолоджуючись як він вправно йде галсами проти вітру.
Десь о13 годині Сашкові на Вібер скидали шкільні контрольні,він їх робив після чого наставав час обіду.
Вчився не тільки Саня-за цей час,я опанував сенсорний телефон.Хоча як на мене нойтбук зручніший.
Я допомагав Сашкові писати твори з Укр.Літ,а він мені відправляти повідомлення з телефона на УОК.)
Риболовля...Рибу коптили,смажили,робили оселедця,ікру і т.д.
Ні!За півтора місяця не надоїло!))
В прилові-щука,окунь,красноп і вся бєль що тільки є)
Будівельні роботи...
Дообшивав всередині альтанку,за виключенням незначного шматка стелі.Полакував мінімум двома шарами лаку.
Стіни,стеля утеплені.Також (скрізь)використовувались плівки вітро,паро,гідро бар'єру..
Також обраштував природну приточновідтічну ветиляцію.
Окрім основної роботи,повністю всі стики оздобив елементами декору.Воно і оку приємніше і нерівності порізів/підгонки ховає.Все зроблено тільки за допомогою ножовки,сокири,шурупокрута від автоАКБ12В.
Кольорував під горіх,палісандр...
У зв'язку з тим,що той рік моя альтанка сподобалась не тільки мені,а й корінним мешканцям-мишам)))і ці миші почали себе в альтанці почувати більше власниками ніж я...
То спочатку я вивів мишей,а по тому...
Обклав фундамент по всьому периметру плиткою...
Природа
У цьому сенсі мені поталанило...
Враховуючи те,що в'їзд на полігон військгоспу вже п'ятий рік по перепускам,а цього року в зв'язку з корово вірусом став ще жорсткішим,то природа взагалі не лякана...
Міг би мабуть почати перераховувати що живе поруч,але боюсь що щось,чи когось не вкажу.
Лебеді плавають в затоці-багато.Можна милуватись під вранішню каву...Качки не зважаючі на Сашків вітрильник підпуськають на ручну відстань...
Усілякі норки,видри нагло пливуть перепливаючі удочки...
Хижі птахи представлені у всьому різномаїтті постійно чигають у висоті над плавнями вишукуючи здобич серед мирного птаства...
Риба-теж трохи є.
Бобра-навалом.Постійно валить вільхи які падаючі перегорожують дорогу.Це близько 150м. від бази...
Поставив я на нього петлю щоб впіймати...Тоді і думаю собі-впіймаю,що з ним робити???Можна і приготувати і схарчити.Але...,шкода стало...Пішов зняв петлю.Нехай живе.Він мені шкоди не зробив.
Навіть навпаки,ті вільхи що бобер повалив я перетягнув до бані та перетворив на дрова...Ручна пилка "Дружба2" та сокира творять чудеса.
Трохи степлілось...Під'єднав до сусідової бочки трюмну помпу(є у мене запасна з човна) почав наповнювати її зранку Дніпровською водою. А коли за день вода степлювалась то можна поливати плодові дерева.
Цього року,нарешті,вперше за 4 роки зацвів мій персик.Радість неймовірна)
Може й плодів дочекаюсь...
Батько того року дав на посадку черемшини...Дик вона цього року теж зацвіла...Карась одразу ж ловиться почав)
Ну що ж...Альтанку я майже закінчив будувати...Залишилось трохи начинки в неї добавити для комфорту...Сильно потерпаю без кухонних меблів та водопроводу.Також у планах сонячна батарея на 100вт,нормальне освітлення...Ще є зухвала ідея з опаленням,але не все одразу-не буде ж чим тему наповнювати)
До речі...
Під час корово вірусу берег почали займати караванери.Сімейні люди,з дітьми.Киян правда серед них нема)
Розмовляв з деякими.Природою задоволені,але некомфортно за відсутності 220В...,але нічого.Потихеньку обживаються,пристосовуються....
ЗІ
Але все таки у всякої бочки з медом є ложка з дьогтєм...
Тільки потепліло і почалось паломнічество знайомих з місцевих на рибалку...
Як не дядько Хрунь приїде,то дєдушка Дрозд;як не адмірал втече від дружини дик заявиться смотрящий РОПа...,і кожен запрошує до столу,-"давай жеж попіісят" за...!!!"
А в рот би йому ноги...
Ну випий же літр-два-три!!!Нажиратись навіщо?!!!
Ото поки не втечеш з-за столу,дик спокійного життя нема.
Гарних знайомих багато-печінка одна!)
Всім бобра!
Далі буде.
Що забув-добавлю...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 03 Май 2020 - 17:48
Класно! Супер!
Гарні фото!
Добре коли є можливість пожити на природі, а тим більше коло водойми.
Будемо надіятись, що ця ситуація кардинально змінить наше життя і сподіватимось що на краще. Можливо сповільнимо свій темп життя і більше приділятимо уваги довкіллю.
P.S. Проживаю в приватному будинку і цей карантин майже не відчувається, єдине що з'явилось більше часу для роботи біля дому і частіше є можливість посидіти з сусідами за столом (на дворі) :-)
Опубликовано 03 Май 2020 - 19:48
Andy_Lv,
дякую...,за розуміння.
Будував би можливо і надалі,але матеріали у вільному доступі закінчились.
Трохи зберусь з думками і продовжу.
Ремонт,Консультації,
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых