Домик прийдётся расширять.
21.02.2014р
Ранок п'ятниці...Я не буду торкатися подій цього дня в країні...Можу сказати одне...На очах бриніли сльози...Але
потрібно налагоджувати життя...І не переставати думати,як наповнити сенсом своє життя і ростити здоровими фізично та морально дітей...
Тому!
Будучи впевненим(на 95%),що Шуша буде себе поводити як слухняний хлопчик...І попросивши його про це у відкритому форумі,Розділу Колізей,темі "Євромайдан"...
Я з тривожними думками,але тверезим розумом направився до "Гусинці Міськ Буд",що розташувалися за адресою-Київська обл.,кордон Баришівського та Бориспільського районів,СТ "Ярославка"...
Виїхав з Києва повернув через блокпост самооборони міста на окружну і дочалапав до місця...
Як завжди,мій персональний автор проекту,полум'яний революціонер і Тато,порадували шматом виконаної роботи
Перше це була підставка під опалювальний прибор...Бо зсунувши прибор після першої протопки,під ніжками були пожовтівші дошки підлоги...На жаль,в цей раз я не привіз асбестовий картон,щоб запхнути під підставку...
Якщо,в когось є досвід використання протипожежних матеріалів-прошу поділитись
Підставка з прибором ось...

Також було зроблено підставку під димар...(на цій,та попередній світлині видно як виконано прохід через стіну.Само собою все максимально прокладено базальтовою ватою)

Також було зроблено тимчасове кріплення зовнішньої труби по вертикалі...Також Тато докинув останній метровий кусок труби...
Шуша-грибок на трубі не заважає.З труби є багато виділення конденсату.З цього роблю висновок,що дрова сируваті і температура відходячих газів дуже невисока...(треба десь глянути яка повинна бути температура відпрацьованих газів на виході з димоходу)

Ліричнодослідницький відступ
Прибор,на 1 закладці,в режимі тління працює приблизно 5 годин без перерви...Навіть з таким максимальними незачиненими отворами вікон,та повністю відсутніми дверима-в будиночку(при роботі прибора в режимі тління) досить комфортно працювати без верхньої одежі(у п'ятницю на вулиці було +8,а у суботу +4)...
Прибором більш ніж задоволений.Скло відшкрябав,та відмив,але воно закоптилося майже одразу...
Все рівно при подальшому користуванні,буду тримати скло в чистоті.Щоб розтопка була більш контрольованою,тай візуальне задоволення,навіть від непалаючих дров-є.А язбираюся зберігати дрова(при вподальшому використанні на березі) у пічці на майбутню протопку,щоб у випадку чого,просто чиркнув сірником і прибор запрацював...Хоча може це й дурна думка(треба щоб мої пірати не мали свербіння чиркнути сірником залізши в прибор.Над цім ще буду міркувати...)
(я вибачаюсь за багато тексту,але дуже багато думок,подій.Все таки я стараюсь максимально стисло,але щоб і цікаво було)!
Ну...приїхав,підобідав і бігом до роботи...
спочатку вклали утеплювач(нагадаю в мене стіна під 50мм.утеплювач)Використовував Ізовер,та Кнауф...

Після того,як запхали весь утеплювач,зашили все паробар'єром і почали бити вагонку.Оце результат роботи від 12години до 17:30 години...
(У будиночок протягнули електрику,є світло,але при штучному освітленні працювати не комфортно...Та й Тато пагано бачить при штучному освітленні...)

(Відступ ліричнокулінарний)
Само собою,що після роботи вечеряли...Приготувати свою улюблену яєшню на салі з беконом та свіжими томатами вирішив на приборі.Хотілося не так приготувати на приборі їжу,як випробувати його кулінарні властивості у режимі тління...
Попередньо нарізавши інгідієнти-ставимо пательню на прибор.При цьому знімаю обидва кружкА(на світлині видно,я їх зручно поклав обабіч труби).

КружкИ зняв для максимального нагріву пательні.
Виявилося,що!!!Дуже вдало що перейшов з 80мм на 100мм труби.Бо для цього потрібен перехідник.А так як труба утеплена,то вона широченька(наружний 160мм.) і якби одразу насаджувалася на пічку,то пательня не поміщалась би на отвір прибору для приготування...
А так у мене все дуже непагано скомпонувалося і при готовці виглядає так(велика кастрюля звичайно не поміститься,але невеличка,чи невеликий чайник-запросто)пательня навіть із кришкою заходить під трубу,повністю перекриваючі отвір...

День другий...
Цей день присвячується ака Бульдозер що з Хмельницького...
Але все рядком...
Субота ранок...Встав і повіз Тата на базар купувати продукти.Висіння в темі Колізеї "Євромайдан" до 2 ночі взнаки не давалося.Настрій був піднесений...
Поснідавши і віддавши данину загиблим...
Встановлюєм на майбутнє підвіконня гучномовець,що веде пряму трансляцію зРади...

(Повсяк час доводиться пояснювати ті чи інші кроки і голосування в зРаді-РеволюціонерАвторПроекту,що і як з правової точки зору.Він у мене має широкий світогляд та вищу освіту(Мінський Аграрний Інститут),працював і в ГосПлані і в УкрДержСтрах.)

Дуже часто не можемо стримати емоції....зРада працює неначе хто взад штрикає...
А ми працюємо в задоволення.
Мені випадає почесна нагода підрізати в розмір вагонку...За допомогою оцього прибору,на якому стоїть клеймо з роком виготолення 1991!

Потужність 600Вт.Чого ще можна очікувати від совкової промисловості для потреб власного споживача?!
Але працює...
В мене ніяк не виходить прилаштуватись до роботи з деревом!До металу я звичний і болгаркою навіть візерунки можу навирізати.А от з деревом серйозно працюю вперше....Не все виходить,час від часу нервуюся....
Тато пропонує помінятись ролями...Тобто щоб я забивав вагонку,а він нарізав...Але впираюся і кажу йому,що якщо не вчитися,то й не навчишся!
Потихеньку приловчився...Робота спорилася,працювали,швидко...Але дуже багато підрізок,підгонок...
До вечора встигли зробити все окрім шматочка(щось приблизно 4 кв/м) ліворуч на світлині...

ака Бульдозер...Якщо в тебе виходить працювати з деревом і отримувати від цього душевний спокій,то краще залізо до рук не брати...Воно й тобі на радість і людям на користь...(у мене для тебе ще й казка є)
Отак закінчилися ці вихідні...Переночував у Тата і в неділю відвіз на Майдан....Сам поїхав до дітей,обіцяв їм велопробіг у Пущу Водицю...
Тепер питання до шарящихся Потрібні консультації...
1)Який базальтовий картон під опалювальний прибор купувати???(виробник,якості,тонкості монтажу,ін.)
2)Хочу вскривати вагонку Пінотексом.Саму вагонку світлим,а лаги темним(для контрасту)Питання в наступному,-чи можна утриматися від нанесення біовогнезахисту на вагонку(щоб вона колір не поміняла і була світленькою...).Коли саме наносити-чекати поки просохне ,підвищення температури т ін...
3)Як пошліфувати пол??????там є невеликі перепади між дошками...Якщо вручну,то як і чим.Я просто не докладу розуму,де в тій глухомані знайти шліфмашину!
Чим вскривати пол???Пінотекс,фарба???
Дякую всім небайдужим до теми.Буду радий будь якій корисній пораді!..
ЗІ ака Меш-"прибанив" би ти там Шушу в Євромайдані,а то я тут цей пост 3 години народжував-а він там,за цей час 40сторінок нафлудив...)))
Не почеснаку,-до ранку не перечитати!!!
Изменено: Юстас, 24 Февраль 2014 - 13:43