Это решение лучше оставить за женщиной. Где скажет, там и будет. Так дешевле выходит, по нервам.
Скаже роби там де правильно і там де хочеш. А потім скаже не там зробив!
Опубликовано 02 Март 2021 - 09:21
То сверлити потрібно на етапі фундаменту.
А так, плануєш свердловину подалі від каналізації, замовляєш нормальну бригаду, які бурять де скажеш.
Бур в них на машині... а то буває приїжають якісь потім з бубном по участку річки шукають.
Вони бурять, вставляють трубу з фільтром на заборі води, прокачують пару кубів своїм насосом, роблять заміри скільки скважина може давати кубів в годину, паспорт на скважину дають.
Отож, я так і зрозумів, що на етапі фундаменту, тому вже пізно, мабуть.
З свердловиною все майже зрозуміло мені було.
Я питав саме за подальші моменти, щоб не повторювати помилок
Это решение лучше оставить за женщиной. Где скажет, там и будет. Так дешевле выходит, по нервам.
Золоті слова
Опубликовано 02 Март 2021 - 09:51
А так, плануєш свердловину подалі від каналізації,
Сколько реально от сливной ямы и туалета? Понимаю, что чем дальше, тем лучше. И по снипам читал сколько пишут. Но у меня тогда надо бить в огороде и завести воду в дом через сад и постройки будет нереально.
З.Ы. Честно говоря и машина ко мне врядли зайдет. Только "вручную".
Изменено: Avtomobilist, 02 Март 2021 - 09:51
Опубликовано 02 Март 2021 - 10:07
Питання до знаючих - який ідеально бюджетний і працюючий варіант для монтажу водопостачання приватного будинку.
В моєм розумінні - це свердловина... а далі пропонують безліч варіантів монтажу та обладнання. Що порадите із досвіду.
шукати декількох виконавців і спілкуватися по місцю нехай малюють кошторис і розказують що, як і з чого будуть робити
потім більш-менш зрозумівши сутність питання зробити вибір тим більше не забути спитати про виконані об'єкти
якщо просто воду завести в будинок - це не дорого можливо неспішно зробити і самому
якщо ще й розвести по всім точкам в будинку + каналізація і якщо + парове опалення + тепла підлога звичайно краще нехай роблять фахівці буде трошки дорожче однак надійно - АЛЕ ПРИ ОДНІЙ УМОВІ - прихована розводка води ТІЛЬКИ НА ОПРЕСОВКУ
все інше - по можливостям бюджету
Изменено: Маленькая Омега, 02 Март 2021 - 10:09
Опубликовано 02 Март 2021 - 10:41
АЛЕ ПРИ ОДНІЙ УМОВІ - прихована розводка води ТІЛЬКИ НА ОПРЕСОВКУ
Під пайку пластикових труб.
Сколько реально от сливной ямы и туалета?
В мене виходить 20м.
Планувати участок краще коли в тебе септик під фасадним забором і люки на нього вже за ним на вулиці.
Так тоді при відкачці найзручніше.
А скважина не далеко від споживачів.
Правда в мене вийшло навпаки)))
Септик не далеко від скидачів.
Опубликовано 02 Март 2021 - 10:56
Далі на свердловину кидаєш два кільця зверху люк.+1
Навіть одного достатньо
В саму свердловину глибинний насос, можна Водолей, до нього обернений клапан. Труба ПЕ 25-30, трос. На свердловину оголовок.трос синтетичний , нормальний.
Гідроакумулятор може навіть в дуже вологому середовищі наскрізь гнити десять років, релюху просиліконити і теж може дуже довго служити, яму на скважину мурувати, або класти кільця прямо на 20-30 сантиметрів щебня, без всяких заливко бетоном, щебінь трохи забирає вологу, і вразі прориву труби чи ще чогось здатен забирати воду у великих об’ємах, щоб назад в скважину з брудом не пішла.+1
Я планирую скважину непосредственно в доме.Недайбох.... Якщо вклинить насос або виникне потреба в прочистці......................
Вони бурять, вставляють трубу з фільтром на заборі води, прокачують пару кубів своїм насосом, роблять заміри скільки скважина може давати кубів в годину, паспорт на скважину дають.+1
А далі на тому базуєш який купити насос і обвязку
Сколько реально от сливной ямы и туалета? Понимаю, что чем дальше,+1
по снипам читал сколько пишут30-60м
З.Ы. Честно говоря и машина ко мне врядли зайдет. Только "вручную".Є електричні станки на монтуємій тринозі, але потім питання з промивкою і ще нюанси
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .
Опубликовано 02 Март 2021 - 11:27
Якщо вклинить насос або виникне потреба в прочистці.....И шо? Техпомещение. Пол и стена на 15см в гидроизоляции. Дренажный слив диаметром 100мм, закрываемый.
Высоты для треноги хватает
30-60мГде ж их взять на даче?
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 02 Март 2021 - 12:33
только на глаз или короб, будешь ругаться за полкуба песка?
надо десять авто земли, цену лупят 5т 2500, привезли не землю,а суглинок и по объему при плотности 1300кг/т нет там 5м3 как договаривались, а 3.8 куба
10т песка это 12м3, а з 10т камаз это 8м3 песка . ты же договариваешься на объем, а не вес, привозят вес и так разводят.
Опубликовано 02 Март 2021 - 13:31
И шо? Техпомещение. Пол и стена на 15см в гидроизоляции. Дренажный слив диаметром 100мм, закрываемый.
Высоты для треноги хватает
При доставании насоса куда то нужно выпускать трубу, если в пределах изгиба трубы нет окна сделать это почти нереально.
надо десять авто земли, цену лупят 5т 2500, привезли не землю,а суглинок и по объему при плотности 1300кг/т нет там 5м3 как договаривались, а 3.8 куба
10т песка это 12м3, а з 10т камаз это 8м3 песка . ты же договариваешься на объем, а не вес, привозят вес и так разводят.
Ну так это все обговаривается на этапе заказа, если что не так идут лесом. кстати песок у тебя какой то объемный 10т это 6м3.
Изменено: paa, 02 Март 2021 - 13:35
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 02 Март 2021 - 14:26
Всё есть. Ещё на стадии проектирования. И дренажи и технологические отверстия для обслуги. Вплоть до крюка для тали.При доставании насоса куда то нужно выпускать трубу, если в пределах изгиба трубы нет окна сделать это почти нереально.
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 02 Март 2021 - 20:31
якщо не дуже сильно, я вирішив таку проблему запхавши в систему тюбик герметика для авторадіаторів-допомогло..
Теж була така думка, але є підозра, шо то не опресовка травить, а тріснув погано заізольований трійник, мабуть погано продув на зиму, чи може конденсат стік.
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 03 Март 2021 - 19:15
Главное, чтобы септик соседского участка не получился в паре-тройке метров от скважины ))
Септик то ще пів біди. Септик це в крутих районах, а так народ ямку викопав, зверху трохи накрив і все, а слово септик для нього всерівно що система машинного бачення на згортковій нейронній мережі Xception при реалізації на FPGA.
Опубликовано 03 Март 2021 - 19:58
всё что в частном секторе меньше 80 м глубины
У меня скважина чуть не дотягивает до 80 м, кажись 76 м глубина. Но, ближайший септик - мой, примерно на расстоянии 22 метра от скважины. Несколько раз делал анализ воды (в летнее и зимнее время), вода отличная. Чуть ли не минеральная. В летнее время чуть больше железа, чем в зимнее, но в пределах нормы... Хз как оно влияет на содержание железа.
Опубликовано 03 Март 2021 - 20:18
ну так у тебе якщо по діагоналі міряти, від септика до забору води метрів 90 буде, це з запасом.У меня скважина чуть не дотягивает до 80 м, кажись 76 м глубина. Но, ближайший септик - мой, примерно на расстоянии 22 метра от скважины. Несколько раз делал анализ воды (в летнее и зимнее время), вода отличная. Чуть ли не минеральная. В летнее время чуть больше железа, чем в зимнее, но в пределах нормы... Хз как оно влияет на содержание железа.
Опубликовано 03 Март 2021 - 21:43
У меня скважина чуть не дотягивает до 80 м, кажись 76 м глубина.
Ну шо ж ты 4 метра не дотянул до совершенства...
ЗЫ. 76 - это реально хорошо, красава...
Чем поднимаешь?
ну так у тебе якщо по діагоналі міряти, від септика до забору води метрів 90 буде, це з запасом.
Не, имелась в виду просто глубина, с учётом движения в пластах. Т.е. может "протекать" за 500 м, но по пласту подтянет. Ну понятно, что цифра усреднённая, от грунтов зависит...
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых