Не. с моего сарайчика на мой туалет, а потом ему под сарайчик и съехать что его сарайчик стоит на меже нельзя, бо мой стоит так же
Сингулярность )))
Опубликовано 22 Март 2021 - 12:46
Не. с моего сарайчика на мой туалет, а потом ему под сарайчик и съехать что его сарайчик стоит на меже нельзя, бо мой стоит так же
Сингулярность )))
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .
Опубликовано 22 Март 2021 - 17:52
Доречі про раціональне використання води...
Ось що пишуть:
До 2050 року Україні загрожує дефіцит питної води, її доведеться імпортувати, - Держекоінспекція
https://censor.net/u...jekoinspektsiya
Так що бережіть природу!
Опубликовано 23 Март 2021 - 08:46
Т.е. использовать скважину сезонно для полива не вариант?
Все залежить від складу порід і конструкції свердловини.
Я зазвичай рекомендую трохи прокачувати (декілька обємів свердловини):
глинисті породи раз в 1-2 тижні
піски - 2 рази в місяць
мергелі - раз в 1-2 місяці
пісковики - раз в 2-3 мисяці
але ті значення корелюю індівідуально
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .
Опубликовано 23 Март 2021 - 09:51
Все залежить від складу порід і конструкції свердловини.
Я зазвичай рекомендую трохи прокачувати (декілька обємів свердловини):
глинисті породи раз в 1-2 тижні
піски - 2 рази в місяць
мергелі - раз в 1-2 місяці
пісковики - раз в 2-3 мисяці
але ті значення корелюю індівідуально
А де можна почитати/побачити карту грунтів, та водоносних горизонтів. Колись бачив такі СНіПИ, щоб розуміти на що орієнтуватися. Регіон - Рівне.
Опубликовано 23 Март 2021 - 14:33
А де можна почитати/побачити карту грунтів, та водоносних горизонтів.
по грунтах ось є радянських часів http://geoinf.kiev.u...kv_m35-15_1.jpg
по водоносах ніде
хіба що можна купити таку інформацію.
Але, якщо цікавить в загальному вигляді, то на сайті Геоінформу є інтеактивна карта родовищ підземних вод.
у відкритому доступі можеш знайти лише загальну інформацію, без конкретики.
щось типу:
https://collectedpap...nenskoї-oblasti
Изменено: Koleso, 29 Март 2021 - 12:05
Опубликовано 24 Март 2021 - 16:10
Опубликовано 24 Март 2021 - 16:38
Хто підкаже по цінам на електромонтаж
Єдиного професійного електрика в нас на форумі ти забанив
Середні ціни можна глянути тут: https://www.rabotnik...ntazhnye-raboty
озвучили за саму роботу порядка 1куй
Можеш сам зробити за декілька днів.
якось думаю задофіга за роботу..
Це не єдине, що тебе ще здивує
Опубликовано 24 Март 2021 - 16:49
він казав що і на порошенковських об’єктах щось робив, сильно він моднийЄдиного професійного електрика в нас на форумі ти забанив
та от вже задумуюсь що кваліфікація електриків сантехників не настільки високоінтелектуальна щоб платити їм стільки за це..Це не єдине, що тебе ще здивує
Опубликовано 25 Март 2021 - 13:07
Хто підкаже по цінам на електромонтаж, мені на будинок в 110кв і зверху дві комнати, три фази на котельню, без всяких лишків типу кучу прохідних вимикачів і тд, озвучили за саму роботу порядка 1куй, стіна блок, ш робити мінімум так як стяжка ще не залита планується електрику вести в гофрі по підлозі, якось думаю задофіга за роботу..
я в хаті замінив всю проводку. Робили без штробіння. На стінах гіпсокартон, стеля- осб 6мм. Три кімнати, санвузол, котельня, кухня, прибудова. Розводка розеток, вимикачів, вивід на вулицю. Загалом вісім груп.
Установка автоматів + ще зробив контур заземлення. За все взяв 6000 грн.
Опубликовано 26 Март 2021 - 10:11
то майже даром..я в хаті замінив всю проводку. Робили без штробіння. На стінах гіпсокартон, стеля- осб 6мм. Три кімнати, санвузол, котельня, кухня, прибудова. Розводка розеток, вимикачів, вивід на вулицю. Загалом вісім груп.
Установка автоматів + ще зробив контур заземлення. За все взяв 6000 грн.
Опубликовано 26 Март 2021 - 10:28
В том селе это трехмесячная зарплата?
сделал за два месяца, в свободное от основной работы время )) Просто попутно ждал, пока потолки сделают и плитку положат, а то было бы быстрей.
то майже даром..
так, але й робота не така й важка- дірки в гіпсокартоні робити ))
Опубликовано 31 Март 2021 - 19:56
Вроде по современным нормам электрика разводится по потолку и потом спускается вертикально вниз.
Не совсем так. Есть верхняя разводка(классика), нижняя(чуть выше розеток (~40 см от пола)) и в полу( во многих новостроях применяется).
Мне больше зашла нижняя.
Хто підкаже по цінам на електромонтаж, мені на будинок в 110кв і зверху дві комнати, три фази на котельню, без всяких лишків типу кучу прохідних вимикачів і тд, озвучили за саму роботу порядка 1куй, стіна блок, ш робити мінімум так як стяжка ще не залита планується електрику вести в гофрі по підлозі, якось думаю задофіга за роботу..
Развернутую смету сможешь выложить или на словах на глаз сказали сумму?
Вангую ориентировочную цифру за 110 квадратов, без особых наворотов 10-15 тышш грн.
Изменено: Koval, 31 Март 2021 - 19:57
Опубликовано 31 Март 2021 - 22:12
Под ключ получилось почти 80 тыс. грн. (работа с материалами). С учетом радиуса получилось 60 м2.
у мну 65кв односкатной, влез в 50
но чертёж и расчёт делал сам, нанял хорошего сварщика
правда крыл профнастилом
у тебя на 4х 120х столбах?
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 01 Апрель 2021 - 07:20
у мну 65кв односкатной, влез в 50
Ну, я только за работу заплатил больше 30-ки (600 грн. за м2). Остальное материалы. Только 65 м2 половой доски и гибкой черепицы почти на 20-ку затянуло, а еще метал + куча мелочевки, которая тоже в сумме не мало вытягивает...
у тебя на 4х 120х столбах?
Столбы 100-ка, толщина стенки 4 мм.
Я купил изначально 8 столбов, а ребята сказали что 4 хватит с головой. Теперь есть лишних 4 столба, придется делать вольер для прораба
Опубликовано 01 Апрель 2021 - 07:24
Коваль , ты за столько сделаешь ?
Я уже отошел от электромонтажа. А так, ориентировочно, могу набросать расценки на основные типы работ.
Штроба газобетон/кирпич/бетон-20/30/50;
Прокладка по стенам/потолку кабеля до 6 кв мм - 20;
Установка подрозетника с высверливанием отверстия газобетон/кирпич/бетон - 50/60/80;
Установка электрощита до 24 модулей с устройством ниши под него газобетон/кирпич/бетон - 300/500/1000;
Установка однополюсного автомата в щите - 60;
Трехполюсного - 120;
Узо/дифавтомат - 100;
Как то так.
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых