vovan8706, раніше всі ліпили 5см і не парились, тепер бачу пішла тенденція на десятку, знач теж буду десятку клеїти, дякую.
5см то бомж пакет, завжди було 10см мінімум, ну а далі наскільки грошей вистачить
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 12:55
vovan8706, раніше всі ліпили 5см і не парились, тепер бачу пішла тенденція на десятку, знач теж буду десятку клеїти, дякую.
5см то бомж пакет, завжди було 10см мінімум, ну а далі наскільки грошей вистачить
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 16:07
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 16:10
мабуть то як де, у нас раніше було 5см стандарт, 10 то по багатому, більше ніде небачив щоб ліпили.
То не на когось потрібно дивитись, а рахувати тепловтрати свого будинку, конкретно свої стіни.
Хоча на західній, я чув, люблять будувати так щоб краще-вище, чим в сусіда, тоді душа спокійна)))
В мене вийшло 6.0+ коефіцієнт супротиву
Коротше за два дня все покрутили, включно з водою, та вводом каналізації в стіни.
Изменено: vovan8706, 28 Апрель 2021 - 16:13
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 16:13
так є таке, цей будиночок що я будую мабуть найскромніший з того що є на масиві, в основному в усіх понад двісті квадратів та півтора-два поверха, побудувати то побудували, але тепер скулять що опалювати дорого, ця зима показала хто де гадив, тепер сидять в кожухам і отоплюють дві кімнати.. ще є такі що на бляхах їздять, за те будинок великий..То не на когось потрібно дивитись, а рахувати тепловтрати свого будинку, конкретно свої стіни.
Хоча на західній, я чув, люблять будувати так щоб краще-вище, чим в сусіда, тоді душа спокійна)))
Изменено: Мірик, 28 Апрель 2021 - 16:14
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 18:31
Я б не надівся на якесь дихання в теперішніх умовах. Фарби і шпалери то добре закривають.
Зовнішня та внутрішня штукатурка (фарба) вибирались відповідні (паропроникаючі). Шпалери відкинув у топку, по всім кімнатам стіни фарбовані з нанесенням різних структур за допомогою спеціальних валиків
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 19:00
Коротше за два дня все покрутили, включно з водою, та вводом каналізації в стіни. що називається нема в Україні роботи- треба їхати в Польщу.. за два дня дві людини заробили 780$, правда своє діло знають і роблять з ранку до вечора, але дома, не на пана, самі собі хазяєва.
Что планируется над трубами теплого пола (вид стяжки)?
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 19:45
вірніше всього напівсуха стяжкаЧто планируется над трубами теплого пола (вид стяжки)?
чомусь у мене стійке переконання що ефект « дихання» через будь-яку стіну настільки мізерний що ним можна знехтувати.. тим більше якщо ти кажеш що у тебе прям все добре з тепловтратами то тим більше.Зовнішня та внутрішня штукатурка (фарба) вибирались відповідні (паропроникаючі). Шпалери відкинув у топку, по всім кімнатам стіни фарбовані з нанесенням різних структур за допомогою спеціальних валиків
Опубликовано 28 Апрель 2021 - 21:25
Мабуть, казали за день на весь будинок закинуть, і ціна якби адекватна 165грн квадрат з їхніми матеріалами.Блатними машинами?
може і таку заллю, правда в тій сітці не бачу особливого сенсу, якщо впевнений в пирогові під нею, а саме твердий пінополістирол, та чорнова стяжка на трамбований пісок з щебенем який вистоявся і ні де не просів, куди та стяжка має дітись, і яке потрібно навантаження щоб зламати 5-7см бетону..Залий звичайну на щебні і сітку армуючу кинь)))
.
Опубликовано 29 Апрель 2021 - 07:32
Мабуть, казали за день на весь будинок закинуть, і ціна якби адекватна 165грн квадрат з їхніми матеріалами.
може і таку заллю, правда в тій сітці не бачу особливого сенсу, якщо впевнений в пирогові під нею, а саме твердий пінополістирол, та чорнова стяжка на трамбований пісок з щебенем який вистоявся і ні де не просів, куди та стяжка має дітись, і яке потрібно навантаження щоб зламати 5-7см бетону..
Кинь таки поверх труб кладочную сетку 100х100х1.5. Эффект есть огромный, даже при высыхании могут пойти трещины. Если откопаю фотки своих заливок без и с сеткой, при сравнении прозреешь. Да, и щебень в чистовую стяжку не ложат!!! Во первых горбатая выйдет, во вторых острыми краями щебень протрет трубу со временем. Только цементно-песчаная стяжка. Где нет теплого пола можно гранотсев добавлять.
Изменено: Koval, 29 Апрель 2021 - 07:33
Опубликовано 29 Апрель 2021 - 08:17
яким чином щебінь може протерти трубу в моноліті? Чи ти натякаєш що ті соті долі міліметрів при терморозширені бетону здатні протерти трубу? Я таких випадків ще не чув.
+1
Заливають на щебні 5-10, 5-20, прямо з міксерів, і не чув ніколи що в когось щось перетерло.
Там і стінки труби товсті щоб так глибоко терти при терморозширені.
Кинь таки поверх труб кладочную сетку 100х100х1.5.
Я кидав 100х100х3,0.
Опубликовано 29 Апрель 2021 - 18:44
+1
Заливають на щебні 5-10, 5-20, прямо з міксерів, і не чув ніколи що в когось щось перетерло.
Там і стінки труби товсті щоб так глибоко терти при терморозширені.
Не желательно, тк трубы шевелятся в стяжке при нагреве-охлаждении. А там как хотите. Хозяин - барин.
тут таки +1 якщо вже класти сітку то хоч з тройкою прутом, 1,5 то якось взагалі ні про що.
Хватает с головой, но чем толще прут, тем не хуже.
Опубликовано 29 Апрель 2021 - 19:22
Нашел одну фотку, где видно влияние сетки. Поясню - там где уложена плитка - там с сеткой, ни одной трещинки. А вот на стяжке, где нет сетки (под ламинат), где то через неделю пошли трещины стяжки, одну центральную на фото видно, а дальше несколько паутин от центра к краям пошли. Так что сетка очень желательна.
1.jpg 60,83К
57 раз скачано
Да, заливал по инновационной системе плавающих маяков. Этот способ позволяет легко одному человеку делать ровную чистовую стяжку.
DSC_0724.JPG 36,97К
58 раз скачано
P.S. Стяжка делалась мокрым методом цементно (500)-песчаным раствором 1:4 с добавлением пластификатора и фибры.
Изменено: Koval, 29 Апрель 2021 - 19:27
Опубликовано 15 Май 2021 - 10:56
Изменено: Мірик, 18 Май 2021 - 07:13
Опубликовано 17 Май 2021 - 19:33
Закинув на всю площу напівсуху стяжку 5-6см, приїхали зі своїм матеріалом о восьмій до обіду закінчили... без всякого для мене геморою по доставці матеріалу вивантажені і тд, ціна питання 200грн м3, клас якості поверхні краще як штукатурка..
класс, це скільки вийшло на весь будинок? Це під ключ - матеріал+робота?
Опубликовано 18 Май 2021 - 07:12
сказали через два тижні можна вже щось по ній робити, але я не особо цікавився, так як до плитки ще далеко.Мірик, сколько по времени ей нужно выстояться до укладки покрытия? Сильно большой разбег озвучивают, от трех дней до 28-ми.Зы а под стяжкой что? Пенопласт?
так все під ключ, самі все привезли за півдня зробили і поїхали, у мене всередині чистої підлоги 100квадратів відповідно 20тис гривень віддав.класс, це скільки вийшло на весь будинок? Це під ключ - матеріал+робота?
Опубликовано 18 Май 2021 - 07:34
яб не сказав що прям аж ніжна, багато чого залежить від матеріалу і пропорцій як я зрозумів, у мене використовували крупнозерновий річний пісок без глини, пластифікатор, цемента десь під дві тонни пішло, за пару днів стяжка набрала трохи міцності, по відчуттях набагато міцніша чим наприклад штукатурка чи газоблок, закриється плиткою та ламінатом тай все, що з нею станеться.Машинна стяжка, пам'ятаю в брата в квартирі така була. Дуже ніжна, трохи десь легенько вдарив відразу скол. Але рівненька дуже.
Изменено: Мірик, 18 Май 2021 - 07:36
Опубликовано 18 Май 2021 - 09:28
у мене використовували крупнозерновий річний пісок без глини, пластифікатор, цемента десь під дві тонни пішло
Самі мішали суміш? Не з готових мішків?
за пару днів стяжка набрала трохи міцності, по відчуттях набагато міцніша чим наприклад штукатурка чи газоблок, закриється плиткою та ламінатом тай все, що з нею станеться.
Нічого, абсолютно.
Опубликовано 19 Май 2021 - 21:35
адекватна 165грн квадрат з їхніми матеріаламидуже дешево
во вторых острыми краями щебень протрет трубу со временем
А може зробити деформаційні шви у стяжці? щоб урахувати розширення від температури?
при площі кімнати до 40-50 м2 немає змісту їх робити
собі в стяжку клав сітка+фібра+пластифікатор
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 24 Май 2021 - 13:13
а зачем, для цвета?
Да, можно сделать под камень. Цоколь так делаю сейчас. Точнее не просто морилкой, а сначала кислотным красителем для бетона буду красить, а потом для придания глубины цвета и разности оттенков буду покрывать морилкой, после чего вскрывать лаком для камня. Если погода не помешает, на следующей неделе смогу показать результат.
Опубликовано 26 Май 2021 - 10:00
Добрый день! Меня зовут Роман и я купил участок под Мелитополем.
В общем меня тоже укусил прораб, опыта стройки нет. Принимайте в клуб анонимных алкоголиков домостройщиков
планируется полутораэтажный дом 9 на 11, мелкозаглубленный фундамент-лента, стены газоблок 300 + 100 пенопласт, короед, крыша 2скатная металлочерепица.
имею по состоянию на сейчас 2 вопроса - кто как гидроизолировал фундамент от стен, и хочу герметичный септик. И вообще кто как решал проблему отсутствия канализации и ее бюджет.
Опубликовано 26 Май 2021 - 12:19
Так то оно так, 2я зона, ДБН советует 375 газик, но все же площадь не маленькая, 10кВт мощности всего, 2тарифный счетчик, планирую топить по ночам водяными теплыми полами, да и вообще электроэнергия точно не подешевеет, льготные киловаты прошлой зимой отменяли, короче в планах именно термодом.
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых