Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Отопительный сезон 2014-20**

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
4816 ответов в теме

Alex_st

Alex_st

Старожил

• Сообщений 273
  •  

Опубликовано 19 Декабрь 2014 - 14:03

Alex_st

Ти шось хотів запитати, чи просто виникла нестримна потреба поістєріть зіпсувати атмосферу?

П.С. Зазначені тобою труднощі аж ніяк не тягнуть на "стратегічні прорахунки"

На фоні 20-літніх розказнів про неминучий армагедєц без рос.газу,.... нинішня скидання рос.зашморга, яким нас постійно шантажували є прогресом.

А електроопалення існує й успішно працює - хто б там його яким брудом не поливав.... 

і такий спосіб не обов"язково повинен підходити для кожного села....і тим паче для села  :sm13_:

та про це вже тут писалося....

Запитати? А навіщо? У тебе (та ще в одного, який щось собі рахує) одна відповідь все - зашморг. Тільки цей зашморг саме таким став менш ніж 20 років тому. Це нам його йуля подарувала, чи не так? Але я не про це. Я про те, шо барани, що дістались таки до гучномовця, роблять дуже гучні заяви, а прості люди їх слухають, а потім їм стає дуже боляче. Я це бачу, бачу вже коли ці заяви чую (А ви?). Мені дуже прикро, що барани не маючи профільної освіти, не розуміючи, не отримавши відповідних консультацій, а інде, як мені здається, зовсім без розуміння наслідків заводять країну в глухий-глухий кут. І за останні пів року ми зайшли у той кут настільки, наскільки нас не завів той зашморг за 20 років. 

А про красу електроопалення можна розповідати скільки завгодно коли у твоєї  точці приєднання є і потужність і надійність, а в кармані лежить укладений відповідний договір. А як ти звичайний споживач третьої категорії (для якого перерив в електропостачанні до 24 годин - норма), ще й приватного сектору - це дуже, дуже сумнівна пропозиція. 

• 0

Новая столица -https://ru.wikipedia.../wiki/Терпенье_(%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C)

M*A*S*H

M*A*S*H

2 раза КУ

• Сообщений 27103
  •  

Опубликовано 19 Декабрь 2014 - 14:19

Я це бачу, бачу вже коли ці заяви чую (А ви?)

Я более чем вижу.

Я вижу что система не то что не развивается а тупо дожимается до ручки. И я отчетливо понимаю кто и почему это делает.

Я вижу это на столько что мне становится страшно. И я понимаю что популизма в таких заявления политиков больше чем остального. Но на фоне ничего - это хоть что то.

Система энергоснабжения требует последовательного, дорогого, обдуманного восстановления и модернизации в течении не одного года. Даже при наличии желания и денег - это должна быть госпрограмма на года.

Ты зря считаешь меня фанатиком Яценюка.

• 0
Оперировать фактами против веры бесперспективное занятие.

Спойлер

Maister

Maister

Авторитет

• Сообщений 5588
  •  

Опубликовано 19 Декабрь 2014 - 14:56

...........

А про красу електроопалення можна розповідати скільки завгодно коли у твоєї  точці приєднання є і потужність і надійність, а в кармані лежить укладений відповідний договір. А як ти звичайний споживач третьої категорії (для якого перерив в електропостачанні до 24 годин - норма), ще й приватного сектору - це дуже, дуже сумнівна пропозиція. 

Ну звичайно ж,..... не всім мед ложкою їсти.....

Я теж не фанат Петровича, а просто працюю в конторі, в якій понад 7-ми років вдало експлуатується система електрообігріву...........

П.С. В листопаді понатикували в ліфті буклетів http://optimax.ua/ з пропозиціями встановити електрообігрів у квартирах, вказували про надзвичайну вигоду....шото 10коп/добу на 1 кв.м.

Можешь проконсультировать по счетчику на отопление?

Регистрация в облэнерго нужна?

А то мне сестра мозг выела по этому вопросу.

И сколько денег стоит счетчик и его установка?

Станом на липень 2014: теплолічильник - 1800грн з ПДВ, проектні й монтажні роботи - 1800грн з ПДВ.

В під"їзді порозклеювали реклами,  я пішов у ЖЕК уточнив чи є можливість і шо треба...

Гол.інженер сказав "проблем жодних немає, - вибирай любу фірму, ціни одинакові, потім напишеш заяву,....і усе...."

Передзвонив у 4 фірми - вибрав, найбільш адекватного, сказав свою адресу, написав заяву в ЖЕК із вказанням виконавця....через 2 дні випадково побачив як сантехнік вже опломбовує встановлений лічильник.....наступного дня віддав проектанту гроші в обмін на Проект і Пасторт лічильника. Копії він відніс у ЖЕК.

Изменено: Maister, 19 Декабрь 2014 - 17:05

• 0

"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський

Помни, ватная скотина, “Крим – це вільна Україна”

Alex_st

Alex_st

Старожил

• Сообщений 273
  •  

Опубликовано 19 Декабрь 2014 - 19:29

Я более чем вижу.

Я вижу что система не то что не развивается а тупо дожимается до ручки. И я отчетливо понимаю кто и почему это делает.

Я вижу это на столько что мне становится страшно. И я понимаю что популизма в таких заявления политиков больше чем остального. Но на фоне ничего - это хоть что то.

Система энергоснабжения требует последовательного, дорогого, обдуманного восстановления и модернизации в течении не одного года. Даже при наличии желания и денег - это должна быть госпрограмма на года.

Ты зря считаешь меня фанатиком Яценюка.

Если видишь,что энергосистема страны не сможет потянуть еще и отопление, если понимаешь что топлива для генерации практически нет и взять его сейчас негде, точнее купить не за что (как специалист, не вдаваясь в политические дебри почему), ты наоборот должен разъяснять людям, что местами температура в головах наших политиков в красной зоне и они сначала оставят нас без газа, а потом уронят энергосистему. А на дворе не лето, системная авария зимой местами будет похлеще военных действий. Энергосистему нужно сохранить! А то нечего будет модернизировать, заново придется строить! Сейчас в системе дефицит мощности, это особенно сказывается в часы максимума нагрузок. Сейчас единственным и правильным будет перенос нагрузок на ночное время. И как бы это не было неприятно, переводить производство на ночной режим работы, это лучше, чем сидеть без электрики под графиками и ждать не понятно чего. 

По-этому - электроотопление только в ночное время (как альтенатива газу и, соответственно, как его экономия), ну и думать головой, слушая зомбоящик, - нельзя сейчас отказываться в пользу эл. отпления от других систем, больно будет.

• 0

Новая столица -https://ru.wikipedia.../wiki/Терпенье_(%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8C)

PiVo

PiVo

Не обещаю и не даю гарантий...

• Сообщений 4179
  •  

Опубликовано 08 Январь 2015 - 16:36

Сейчас в системе дефицит мощности, это особенно сказывается в часы максимума нагрузок. Сейчас единственным и правильным будет перенос нагрузок на ночное время. И как бы это не было неприятно, переводить производство на ночной режим работы, это лучше, чем сидеть без электрики под графиками и ждать не понятно чего.  По-этому - электроотопление только в ночное время (как альтенатива газу и, соответственно, как его экономия), ну и думать головой, слушая зомбоящик, - нельзя сейчас отказываться в пользу эл. отпления от других систем, больно будет.

А Сеня Куля Влоба так не считает, по этому и ляпал, что нафиг вам всем газ - переходите на электроотопление.

Кроме того администранивными методами добиться хорошего и устойчивого результата невозможно.

Только поголовный (с финансовым и административным влиянием государства) переход на многотарифные счетчики э/э могут заставить потребителей переносить нагрузку на ночные часы.

Правда, один мой оппонент считает, что это ущемление прав бытовых потребителей, а снижение потребления возможно только при ухудшении уровня жизни

• 0

Я конечно, презираю Отечество моё с головы до ног - но мне досадно, если иностранец разделяет со мной это чувство. А. С. Пушкин

Среди вещей, которые мне действительно интересны, Ваше мнение обо мне находится где-то между проблемами миграции ушастой совы и особенностями налогообложения в Конго.

Maister

Maister

Авторитет

• Сообщений 5588
  •  

Опубликовано 26 Январь 2015 - 10:52

От вже кажуть що електроенергії у нас знову у надлишку....і секторні відключення відійшли у минуле.....

Енергосистема не усюди дряхла....он у нас електрокотел на 12 кВт працює нівроку,... дружина вмикає одночасно: ел.духовку, ел.плиту стіралку, посудомийку,.... у передмісті на кожен котедж виділяють по 8 кВт.

В мене таке враження, що сусід давно перейшов на "теплу підлогу" - у двушку заведено 3 фази й накрутив він за 2,5 роки більше 32 тис кВт*год.  :faceoff:

Изменено: Maister, 26 Январь 2015 - 10:53

• 0

"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський

Alex_st

Alex_st

Старожил

• Сообщений 273
  •  

Опубликовано 26 Январь 2015 - 12:34

Да, да покупаем яйца, варим и продаем чуть дешевле...

• 0

Maister

Maister

Авторитет

• Сообщений 5588
  •  

Опубликовано 28 Январь 2015 - 11:01

Та з газом ще гірше!

Ті яйця спершу варять, потім шинкують, згодом смажать та тушкують і продають "чуть дешевле"

Посуди сам:

- спершу уряд субсидує НАК "Нафтогаз" бо купють дорогий газ за 400 у.е.

- потім субсидують обленерго, бо продають задешево тепло 

- потім до 40% цього тепла втікає у атмосферу

- потім третина квартир відкриває вікна, бо душно....

і самі обленерго в зменшенні обсягів не зацікавлені і шурують тепло аж до кінця березня....

Так певно краще дати можливість населенню керувати обсягами споживання, й можливість економити....

Я сам, справді, якби не поставив теплолічильника, то перейшов би на електроопалення!!! (та й в попередні роки ми лише 2 місяці користувалися центр.опаленням, нині таку можливість ЖЕК відкинув)

На кухні батарея вимкнена - там достатньо того що йде від плити й духовки, а для кімнати по СНІП достатньо 2 кВт, множимо на 24 год, буде 50 кВт*год за добу, по тарифу 23,7 коп то буде 10грн, отже в місяць набігає максимум 310 грн, і це у найлютіші морози.

Тим часом ЖЕК виставив за відносно теплий листопад 470 грн за опалення, а за січень певно буде ще більше. 

• 0

M*A*S*H

M*A*S*H

2 раза КУ

• Сообщений 27103
  •  

Опубликовано 28 Январь 2015 - 11:05

Я сам, справді, якби не поставив теплолічильника,

И даже в этом случае в цену Гккал заложено как минимум

:ac:

• 0

Спойлер

вадик-юра

вадик-юра

Дока

• Сообщений 553
  •  

Опубликовано 28 Январь 2015 - 20:25

Та з газом ще гірше!

Ті яйця спершу варять, потім шинкують, згодом смажать та тушкують і продають "чуть дешевле"

Посуди сам:

- спершу уряд субсидує НАК "Нафтогаз" бо купють дорогий газ за 400 у.е.

- потім субсидують обленерго, бо продають задешево тепло 

- потім третина квартир відкриває вікна, бо душно....

і самі обленерго в зменшенні обсягів не зацікавлені і шурують тепло аж до кінця березня....

Так певно краще дати можливість населенню керувати обсягами споживання, й можливість економити....

Я сам, справді, якби не поставив теплолічильника, то перейшов би на електроопалення!!! (та й в попередні роки ми лише 2 місяці користувалися центр.опаленням, нині таку можливість ЖЕК відкинув)

На кухні батарея вимкнена - там достатньо того що йде від плити й духовки, а для кімнати по СНІП достатньо 2 кВт, множимо на 24 год, буде 50 кВт*год за добу, по тарифу 23,7 коп то буде 10грн, отже в місяць набігає максимум 310 грн, і це у найлютіші морози.

Тим часом ЖЕК виставив за відносно теплий листопад 470 грн за опалення, а за січень певно буде ще більше. 

Как оказалось- газ песпонтовое топливо.От него только беды.

• 0

Maister

Maister

Авторитет

• Сообщений 5588
  •  

Опубликовано 31 Январь 2015 - 10:25

Просто посередників багато, + принципова неможливість керувати, контролювати, обчислювати споживачем отримані послуги/товар.

Уяви, шо у твоїй квартирі немає електролічильника, немає вимикачів, усі лампочки світять цілодобово,.....а на ніч ти можеш лише накривати лампочки непрозорим ковпаком. Згорівші лампочки замінює вчасно жеківський електрик із стрімянкою, але все те закладено в тариф.

І ти дивуєшся, що приходить за місяць рахунок за ел/ен по 300грн., тоді як кум за 2-поверховий будинок платить по лічильнику макс. 50грн....

Дзвониш в ЖЕК, що 2 тижні нікого не буде, усі їдуть на курорт, - виключіть освітлення,.... а вони тобі такі - "не можемо, бо це внесе дисбаланс у 3-фазну мережу"

П,С. До речі, на зорі соціалізму за ел/ен теж платили по 50коп. за точку. То населення заховувало/висмикувало розетки й лампочки. Держава нажухувала населення й навпаки....

Изменено: Maister, 31 Январь 2015 - 10:27

• 0

вадик-юра

вадик-юра

Дока

• Сообщений 553
  •  

Опубликовано 31 Январь 2015 - 16:54

Сестра в карпатах живет тоже не включает газ ,он есть но он дорог ,топит дровами ,на газу только готовит.

• 0

serg1980

serg1980

Авторитет

• Сообщений 1572
  •  

Опубликовано 31 Январь 2015 - 19:44

Где в Карпатах? По чем конкретно? Не неси чушь...
  • 0

Ugeen_K

Ugeen_K

Das Reich Ukraine

• Сообщений 10230
  •  

Опубликовано 31 Январь 2015 - 22:24

Сестра в карпатах живет тоже не включает газ ,он есть но он дорог ,топит дровами ,на газу только готовит.

Балонами топит??

Все остально какбэ чушь....

Дома на 450 квадратов  спалил всего 500 кубоф....  ибо лениво было гонять твердотоплевный и камин..

Изменено: Ugeen_K, 31 Январь 2015 - 22:25

Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди.  Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)

Слава Україні!!!

pyan_2010.png

Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .

вадик-юра

вадик-юра

Дока

• Сообщений 553
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 20:26

ага я тебе поверю ,а ей  нет . живет в коломыи.дом примерно 300 квадратов.газ подведен к дому .

Изменено: вадик-юра, 01 Февраль 2015 - 20:27

• 0

serg1980

serg1980

Авторитет

• Сообщений 1572
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 20:37

И? Цена конкретно есть? Или потрендеть просто?
  • 0

вадик-юра

вадик-юра

Дока

• Сообщений 553
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 20:45

мне цена не нужна ,я и не спросил поэтому.Ну допустим она скажет мне цену ,какой сейчас курс гривны я не знаю ,не нужная для меня информация.

• 0

M*A*S*H

M*A*S*H

2 раза КУ

• Сообщений 27103
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 21:12

:sm13_: :ukr:

• 0

Спойлер

serg1980

serg1980

Авторитет

• Сообщений 1572
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 22:55

мне цена не нужна ,я и не спросил поэтому.Ну допустим она скажет мне цену ,какой сейчас курс гривны я не знаю ,не нужная для меня информация.

балабол короче) звиздануть ниочем, и съехать в кусты) иди щи лаптем ешь)
  • 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  • Авто:Renault Grand Scenic '12 110FAP (EDC); Renault Scenic '13 110FAP (EDC);
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 23:04

топить дровами тільки тому що дрова халявні, а якби заплатила за дрова 1800-2500грн за машину, то думаю трохи б іншої думки була б

так що все пізнається в порівнянні. 

• 0

Alex Эвакуатор

Alex Эвакуатор

Старый лис - мудрый лис! (даж ежели общипанный)

• Сообщений 25696
  •  

Опубликовано 01 Февраль 2015 - 23:31

заплатила за дрова 1800-2500грн за машину
:blush: эт хде такая халява?... :sm17_1:

(О67)96О3171
(О93)2272О25

ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!

вадик-юра

вадик-юра

Дока

• Сообщений 553
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2015 - 10:36

балабол короче) звиздануть ниочем, и съехать в кусты) иди щи лаптем ешь)

Думаешь,что с сестрой мне больше не очем говорить ? Что я должен у нее спросить ,а почем дрова ,а где брала ,а какое дерево ,ель или береза ? такие вопросы я ей должен задавать ?для меня важнее как моя тетя себя чувствует .я не думаю что там с дровами проблема, .вокруг леса.

Изменено: вадик-юра, 02 Февраль 2015 - 14:12

• 0

Nazgul

Nazgul

Авторитет

• Сообщений 15363
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2015 - 10:59

Ну так газ по любой цене будет дороже ворованного леса. Все логично.

Ugeen_K

Ugeen_K

Das Reich Ukraine

• Сообщений 10230
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2015 - 11:21

ага я тебе поверю ,а ей  нет . живет в коломыи.дом примерно 300 квадратов.газ подведен к дому .

с.Воскресинці?.... 

Мдя... так проблемы с давлением газа местами имееццо.. Осбо жлобные там реально топят полухалявными дровами покупаемыми у Василя )))

Ну так газ по любой цене будет дороже ворованного леса. Все логично.
.. Я еще успел купить 2 камаза по 1200 грн... Но лениво топить дровами..

Изменено: Ugeen_K, 02 Февраль 2015 - 11:22

Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди.  Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)

Слава Україні!!!

pyan_2010.png

Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .

vovan8706

vovan8706

Капітан Україна

• Сообщений 21995
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2015 - 22:51

Конечно в Карпатах там дров много, да и себестоимость отопления дровами у 2 раза меньше чем газом. Путин зверствует хочет с нас 500 бакстов за газ когда с Европы 300.... 

Ты мне скажи, вот сейчас строю дом, смотрю много видео и читаю много по поводу отопления, так вот почему у Вас в стране по газу №1 мало у кого есть дома проведенный газ???

Все какой-то фигней топят, в основном электричеством, но то мазутом, то опилками, то дровами. Газ где?

Если у нас я смотрю отчеты по стройкам так газ практически у всех, а у вас практически ни у кого. 

Парадокс, почему? 

• 0

VED

VED

Авторитет

• Сообщений 2873
  •  

Опубликовано 02 Февраль 2015 - 23:02

Конечно в Карпатах там дров много, да и себестоимость отопления дровами у 2 раза меньше чем газом..... 

Считал, вроде бы для частного отопления примерно одинаково. (цена дров в Днепропетровске).

• 0

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 13:27

vovan8706, VED, ви непевне не стикались з опаленням дровами. :sm3:

беремо для прикладу мого друга (свої цифри по розходу я приведу трішки нижче) у нього половина особняку, площа приблизно 150-200м.кв.  утеплення підопластом (5см) і вікна пластикові. температуру в будинку тримає в межах 20грд, батареє панельні стальні

стоїть газовий котел і паралельно поставив (на початку листопада ) твердопаливний котел (не піролізний, звичайний) але з автоматичною підтримкою температури, тобто котел сучасний (з Польщи притягнув) з автоматикою з насосом в системі, все як має бути.

так от  по цінам

по газу вони стабільно виходили за межі 2500м.куб. в рік тобто загальне споживання газу у них було нехай 3000-3500кубів в рік!

як вам відомо то в Україні при перевищені обсягу споживання в рік понад 2500кубів платиться 1.72грн при споживання ДО 2500кубів в рік ціна 1.089грн. 

порахувати думаю можна.

так от мій друг  поставив ТТ котел для того аби "вписуватись" в той ліміт 2500кубів в рік і "на всякий випадок". купив перед листопадом дві машини дров дав (як він казав 2500грн)  так от палив він майже виключно дровами листопад-грудень, і таки вклався в той ліміт в 2500грн. і спалив за два місяці близько половини тих дров тобто за два місяці витратив машину дров, звісно машини бувають різні і кількість і якість дров також різні. тому відштовхуємось від цифр .. дровами витрачено 1200грн за два місяці. до того є гємор із закладками, трохи порубати-порізати, поносити, плюс особливість ТТ котлів що Т теплоносія має бути не менша за 60грд а це досить гарячі батареї і при плюсовій Т на вулиці в хаті стає жарко .....

ціна дров є різна мій батько взнавав то зіл дров (поколотих і з горою) коштував до нового року біля 1800грн. он Алекс Києвський пише що то ще халява .... тому ті цифри що я привів є досить малими.

тепер по розходу газа .... у мене квартира 67м.кв. тримаємо температуру в 22грд, споживання в рік 1700-2000кубів тоюто грубо біля 2000грн в рік

у бабці в селі при зовсім нераціональному використанні в місяць виходить десь 80-120грн (ціна по 1.089грн за куб)

тому висновок. ТТ котел в особняку мусить бути, або правильний камін (так збираємось робити на дачі у батьків) ... для чого ? .... на всякий випадок, і для ось того "вписування" в ліміти по споживанню.

але топити виключно дровами,якщо вони не халявні (хоча б на половину) економічно недоцільно, і зв’язане з гемором немаленьким. ...

ЗІІ: хтось може сказати ...так то ж не піролізний котел ..... давайте так ви спочатку повикористувуйте піролізний котел хочаб 2 сезони а потім поговоримо про його переваги .... тому зо у піролізного котла для нормального функціонування дрова мають бути сухісінькі а це можливо досягнути тільки в спеціальній дровітні і на протязі кількох років ... тобто дрова на ЦЮ зиму ви маєте заготовити ще дві-три зими назад!!!

ось так ...  коротко  )))))))))

• 0

vovan8706

vovan8706

Капітан Україна

• Сообщений 21995
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 17:55

ціна дров є різна мій батько взнавав то зіл дров (поколотих і з горою) коштував до нового року біля 1800грн. он Алекс Києвський пише що то ще халява ....

У нас зазвичай купують обрізки з пилорами, досить грубі, багато і за дешево. 700-800 грн. машина, мабуть камаз. 

А так дрова колоті і ще там типу граб, бук, дуб то дорого. 

• 0

Koval

Koval

Авторитет

• Сообщений 842
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 18:06

У нас Камаз дуба рубаного стоит 4500 грн. Посему отказался от установки твердотопливного котла, ибо шкурка вычинки не стоит. А самому рубить леньки.

• 0

andreo

andreo

Авторитет

• Сообщений 1727
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 19:12

Расход средний 13-15 кубов в сутки. Уже 3 года в 1категории. 200 м кв дом. В последнее время газ какой-то странный, горит красным пламенем,а расход +30%. Советую ставить к котла программатор, реально экономия процентов тридцать

Изменено: andreo, 03 Февраль 2015 - 19:13

096 894 24 64

Koval

Koval

Авторитет

• Сообщений 842
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 19:59

Для тех, у кого есть газовый котел и дровяной, подскажу, как экономить оба вида топлива. Так сделано у моего соседа.

Газовый(Термобар) и дровяной (Виадрус) включены тупо параллельно без отсекающих кранов. Система самотечная с принудительным насосом. Дрова подкидываются два раза в сутки - где-то ближе к обеду и перед сном. Принцип работы - дровяной котел имеет большую температуру, чем газовый,посему термодатчик газового котла не дает включить газ. Как только температура дровяного котла упадет, автоматически включается газовый. В результате за зиму сжигается всего одна машина обрезков  с пилорамы и вписываемся в минимальную категорию по  газу.

P.S. Площадь обогрева - 130 кв.м.

Изменено: Koval, 03 Февраль 2015 - 20:02

• 0

ledokol

ledokol

Авторитет

• Сообщений 13009
  •  

Опубликовано 03 Февраль 2015 - 20:05

дрова брали неделю назад по 1650 :blush:  за машинку :blush:

сами резали и кололи :smile423:

• 0

#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  •  

Опубликовано 04 Февраль 2015 - 10:55

подскажу, как экономить оба вида топлива.
приблизно так само і підключено у мого друга про якого була мова.

andreo, є таке і у нас. тут висновки два або бадяжать або тиск менший .... дуууже сильно було помітно десь 3-4 роки назад коли на комфорці (газова плита) вода в кастрюлі закипала майже в два рази повільніше і звук був абсолютно інакший (((

• 0

djonatan_kr

djonatan_kr

Авторитет

• Сообщений 3095
  •  

Опубликовано 04 Февраль 2015 - 11:31

є таке і у нас. тут висновки два або бадяжать або тиск менший .... дуууже сильно було помітно десь 3-4 роки назад коли на комфорці (газова плита) вода в кастрюлі закипала майже в два рази повільніше і звук був абсолютно інакший (((

Мне здесь, один знакомый, работающий на газовой подстанции сказал, что бадяжить не могут.

Вот давлении меньше, это ДА!

А если, горит красным, это либо не хватает кислорода, либо на подстанции не поменяли какой-то фильтр и газ идёт не очищённый.

• 0

Улыбайтесь!!! Один хрен, ваши проблемы никого не волнуют. И живите так, чтобы жизнь, пиная вас, сломала ногу!

lutsyuk

lutsyuk

Водій OPEL автобуса

• Сообщений 6245
  •  

Опубликовано 03 Март 2015 - 19:35

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила мінімальний тариф для населення на газ, використовуваний для опалення, в 3,3 раза (на 2511 гривні за 1 тис.куб м) - до 3600 гривні за 1 тис. куб. м.
Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні, передає "Інтерфакс-Україна".
Як повідомляться, така ціна буде діяти на обсяг до 200 куб. м на місяць і лише в опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).
Обсяг понад 200 куб. м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон, газ буде оплачуватися за ціною 7188 грн за 1 тис. куб. м.
Ціна газу, що використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, зросте з 1182 грн за тис. куб. м до 7188 грн за 1 тис. куб м.
За відсутності лічильників населення платитиме за газ єдину ціну 7188 грн за 1 тис. куб. м.
У середньому ціна на газ для населення підвищилася на 285%, що відповідає положенням меморандуму між Кабінетом міністрів України з Міжнародним валютним фондом.
Як повідомлялося раніше, в Україні діяла тарифна сітка на газ для населення з розбивкою на споживання до 2,5 тис. куб м на рік - 1089 грн за тис. куб м, до 6 тис. куб. м - 1788 грн за тис. куб м), понад 6 тис. куб. м на рік - 3645 грн за тис. куб. м. Ціна газу, що використовується для приготування їжі, становила 1182 грн за тис. куб. м.

Особисто для мене , взагалі нічого не ясно . Я живу в двокімнатній квартирі 50 кв.м. Газового лічильника у мене нема . Газ лише в плитці . До тепер платили 30 грн. в місяць за газ , і опалення 500 грн . Мене цікавить скільки я буду платити з 1 квітня ?

• 0

inoplanetyanin_2010.png

«Тільки тим історія належить,

хто за неї бореться й живе»!

0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых