Шусман, про Ужгород .... місцева влада там засуєтилась тільки тоді коли реально більше 50% вже були з ІО. а робили там саме так відрізались, казали що відрізались, платили штраф і оформляли відключення від центрального опалення. Але саме цікаве що Індивідуальне опалення вони не оформляли а просто ставили лічильник газу (ще коли було ЦО) і потім платили по факту за використаний газ.
так от місцева влада там зарухалась тільки тоді коли котельні почали працювати на 50% а то і менше своє планової потужності а відповідно утримувати їх було вже накладно. та дисбаланс пішов напевне по системі опалення.
з другого боку наїхали на мешканців з міськгазу і навіть почали відрізати за неналежне оформлення проектної документації. але так як все валилось і загрожувало реальним бунтом, то влада пішла на уступки і дозволила все робити проектну документацію "по факту" ... ну а потім вже і котельні ліквідувались бо стали нікому непотрібні.
я і сам виробив проектну документацію на ІО через рік після того як воно вже працювало у мене. тобто грубо кажучі пішов по "ужгородцькому" сценарію. от тільки мені було легше відключитись від ІО у мене в селищі дуже просто і безкоштовно.
заплатив за проектну документацію у ЛьвівГазі десь біля 1500грн (десь у 2009році) ну і десь 800грн потягнуло встановлення лічильника в 2007
до речі, зараз у мене в селі вже ліквідували котельню (в 2012), точніше переобладнали її на опалення садочка, сільради і 3 будинків де немає газу взагалі.
так само зробили і в сусідньому селі але ще в 2010 році.
є досвід Алчевська .... всі пам'ятаємо яка там була техногенна аварія .... так от рік після того всі охочі вільно могли встановити своє опалення ... і встановлювали ... хто був розумніший. через рік лавочку прикрили і тепер ні за які гроші не можна встановити ІО опалення.