ну не знаю. В Франковске, панельная двушка, зимой кроме центрального еще допаливали 500-600 кВт елепиздричества
В смысле - допаливали?
Опубликовано 04 Апрель 2015 - 14:37
ну не знаю. В Франковске, панельная двушка, зимой кроме центрального еще допаливали 500-600 кВт елепиздричества
В смысле - допаливали?
Опубликовано 05 Апрель 2015 - 01:40
Про индивидуалку:
ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
01.03.2013
Спори щодо виконання зобов'язань.
Відповідальність за порушення зобов'язань
1. Питання відключення від мереж централізованого опалення регулюється Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630, в яких з метою захисту прав усіх мешканців багатоквартирних будинків передбачено відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води не окремих квартир багатоквартирного будинку з ініціативи їх власників або наймачів, а відключення цілих багатоквартирних будинків з ініціативи споживачів. Відповідно до п. 25 зазначених Правил відключення споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води здійснюється у порядку, що затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства. Самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється.
Порядком відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання, затвердженим наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22 листопада 2005 р. № 4, установлено, що таке відключення відбувається на підставі рішення постійно діючої міжвідомчої комісії, створеної органом місцевого самоврядування або місцевим органом виконавчої влади. Крім того, внесені зміни унеможливлюють відключення від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання окремих квартир у багатоквартирному будинку та дозволяють таке відключення лише будинку в цілому.
http://zakon4.rada.g...392204526874423
Изменено: Zachariasz, 05 Апрель 2015 - 01:43
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 10:22
alex83, у тебе є індивідуальне опалення ? по факту маємо такі додаткові витрати на утримання
1. Котел Юнкерс старий ще не електронний. працює з 2001року. один раз гарантійна заміна насоса, два рази чистили сервісники і один раз міняли мембрану нехай 600грн за все. потім два рази чистив я і один раз міняв мембрану також я. 200грн за мембрану. все більше витрат нема. зі всіх чисток один раз чистили теплообмінники.
2. Котел двохконтурний електронний Імергас з одним теплообмінником. працює з 2002 року. десь на 6 році закис насос (даються взнаки особливості одного теплообмінника) розібрали почистили запустили працює досі. один раз почистили теплообмінник. робили знайомі ... нехай 500грн.
3. СеньйорДюваль, електронний, два теплообмінника працює з 2006року, ставив сам як і всю систему також робив сам. Два рази чистив я сам від пилюки (був довгоплинний ремонт в хаті), один раз два роки назад розібрав і заніс почистили теплообмінники, один раз заглюк п’єзо розпал вилікувалось банальною чисткою електроду. витрати 150грн на чистку двох теплообмінників.
4. Будерус, турбований, електронний, з двома теплообмінниками ... працює з 2014року (тобто один сезон), ставили з батьком самі, як і всю систему. витрати тільки на договір на сервісне обслуговування для гарантії і для виготовлення проектної документації при встановленні газового обладнання.
так от всі витрати на обслуговування не перекривають витрат на 2-3 місяці за газ у зимовий період.
тепер що до власне вигоди ІО в порівнянні з ЦО .... беремо варіант коли встановлені теплолічильники, бо інакше визначеності нема
теплотворність природного газу коливається від 0.008-0.015 ГКал (8000-15000 кілокал)
грубо 1м.куб. газу = 0.01 ГКал
ЦО => 1ГКал = 354грн
ІО => 1ГКал = 100кубів газу * 1.1 (КПД котла 90%) * 1.09 (вартість газу при споживанні до 2500кубів в рік) = 120грн.
вартість при споживанні 2500-6000 була здається - 1.79грн. можете порахувати самі.
звісно це все стосується старих цін. що буде з новими - життя покаже.
ЗІ: УВАГА, ще один момент для всіх власників ІО ... якщо в приміщені де стоїть обігрівальний прилад (котел, колонка) атмосферного типу (не турбо) стоять вікна з щільним заслоном (тобто всі пластикові і сучасні дерев’яні) то необхідно встановити віконний розповітрювач. це вимога міськгазів здається з 2006 року. майте на увазі думаю що будут дрючити, бо у нас вже були розклеїли оголошення від жеку з попередженням про можливі перевірки міськгазу.
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 11:20
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 11:46
Один раз я попался на разводняк от "Водной техники" под названием "обслуживание", в году эдак 2007. Приехал техник. сделал вид, что погонял пыль и взял за это 300 грн. За месяц до этого обслужил свой Опель за те же 300 грн, не считая расходников, но при этом использовались бокс, подъемник, стенд развал/схождение и прочее.
На следующий год эти "водяные" были посланы в сад.
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 12:44
нє, там тіпа клапан....має поріг спрацювання при різниці тисків (розрідженні в кімнаті)
Воно між рамою і вікном встановлюєтся? чи поверх рами?
П.С. Є ще й такі собі теплообмінні провітрювачі, не пригадую як називаються
П.С.2
рашіше заставляти отвори в дверях просверлювати, (чи підрізати) на 20см2.
Изменено: Maister, 07 Апрель 2015 - 12:47
"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський
Помни, ватная скотина, “Крим – це вільна Україна”
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 14:08
По возможности нужно ставить турбированные котлы, они безопаснее и кухонную вытяжку над плитой позволяют использовать.
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 14:40
ну так по логике приток воздуха в помещение должен быть, раз что-то в трубу уходит...
дык на кухне еще есть доп. вентиляция. себе ставил дымоходный вместо газ. колонки.
расходы на котел за 7 лет:
поменял 2 темп. датчика по 10 у.е. за штуку, в этом году почистил датчик протока гарячей воды 30 мин. делал сам и пропылесосил тоже сам 5 мин. Котел фондиталь с 2 теплообменниками.
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 15:06
По возможности нужно ставить турбированные котлы, они безопаснее и кухонную вытяжку над плитой позволяют использовать.
Таки да
4.5.18. У будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, не допускається влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням.
http://zakon4.rada.g...405331969042003
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 15:08
Я так зрозумів, що у пластиковій рамі склопакету сверляться отвори, й із внутр сторони на неї монтується оця приблуда, а також із зовн.сторони віконної рами:
Изменено: Maister, 07 Апрель 2015 - 15:15
"Біда Україна в тому, що нею керують люди, яким вона не потрібна." М.С.Грушевський
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 15:35
у мене виглядає так, стоять Ventair Termo
https://www.dropbox....745952.jpg?dl=0
https://www.dropbox....940990.jpg?dl=0
Maister, cсаме так як ти привів на фото і встановлено у мене тільки не суцільні прорізі а щільно просвердлені отвори.
є прилади з рекуперацією (тобто вихідний теплий потік нагріває вхідний холодний потік), ціна там зашкалює і місця потребує багато, переважно встановлюють під підвіконням.
эт типа постоянный сквозняк?)
ну якзо глобально то так, постійний притік повітря з вулиці. по факту стоячі біля вікна не відчуваєш протягу і навіть просто холодного повітря ... суть в тому що воно пускає холодне повітря вгору а воно перемішуючись з теплим повітрям всередині приміщеня не дає відчуття холоду. на мікровентиляції відчуття протягу на багато більше ніж з розповітрювачем.
так само треба віддати належне що хоч я провітрював кімнату пару раз на день, з розповітрювачем повітря таки свіжіше. ну і саме головне, що воно таки працює ... раніше деколи було таке явище як обернена тяга, - я живу на останньому поверсі, і по вентиляційному каналу витяжки (загалом на кухні два канали один для котла один для витяжки, обидва незалежні) попадав сморід від сусідів до мене. зараз про таке явище забув зовсім.
по харакетристикам .... нещодавно на вулиці був шквальний вітер ... протягу в кімнаті не було хоча дещо свіжіше стало, вирішилось звичайним регулюванням потоку вручну.
Я вот в раздумьях, стоит ли платить за обслуживание 300 грн с целью продления гарантии, при том что котел очень мало использовался, газа только 100 кубов через него прошло.
турбокотлу у нас тільки один сезон ... і договір на обслуговування ми заключили тільки тому що це була вимога міськгазу для виготовлення проекту і так само це було умовою для отримання гарантії на сам котел. як відомо гарантія на котел починає діяти з моменту встановлення котла і запуску його спеціалістом від фірми що надає гарантію. тому чи заключати такий договір чи ні у мене вибору не було.
а от чи продовжувати (термін договору один рік) - швидше за все що ні. хіба знову у нас закони якісь придумають.
Опубликовано 07 Апрель 2015 - 19:12
Maks2002, да, индивидуалка. Может действительно я преувеличил расходы на котел. По турбокотлу у тебя сколько стоит сервисное обслуживание? Я вот в раздумьях, стоит ли платить за обслуживание 300 грн с целью продления гарантии, при том что котел очень мало использовался, газа только 100 кубов через него прошло.
Я тоже сначала стал на гарантийное обслуживание . Через год пришел мастер , разобрал , почмтио котел за двести грн.
После этого я раз в год снимаю крышку и чищу сам .
За десять лет один раз сгорела плата . Пришлось покупать новую 1700-1800 , дорого . Плата с микросхемами вообще самая дорогая штука в котле . Сгорела скорее всего из за говнячего китайского стабилизатора . Купил новый , еще грн пятьсот .
Опубликовано 08 Апрель 2015 - 15:19
Хм... Интересно посмотреть... Ждём-с...
"Батькивщина" намерена оспорить в суде законность создания и деятельность НКРЭКУ, – депутат Кужель
http://censor.net.ua...u_deputat_kujel
Опубликовано 08 Апрель 2015 - 15:24
Щойно по радіо вєщав, - по 10 тис на котла і ще 10тис на утеплення, таньге вже виділили....
краєм вуха....
Изменено: Maister, 08 Апрель 2015 - 15:25
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых