але у мене точність вимірів 0.25.грд а гістерезис 0.5грд. при точності в 0.5грд, гістерезис буде в 1грд.Путаєш тепле з м"яким?

Опубликовано 07 Январь 2016 - 12:51
але у мене точність вимірів 0.25.грд а гістерезис 0.5грд. при точності в 0.5грд, гістерезис буде в 1грд.Путаєш тепле з м"яким?
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 07 Январь 2016 - 15:54
Опубликовано 07 Январь 2016 - 16:05
НиктоУ меня программатор включает котел при -0.2 градуса от заданной температуры. Compurherm называется. Температура воды задается на котле, и если там выставлено 60, то поддерживая 21 градус в комнате он сожрет меньше газа, чем грея теплоноситель до 80. Кто с этим поспорит?
3 мин. греет, 4 мин. перекурА можешь хоть приблезительно круг в минутах описать, ну как я тут:
Я понимаю что все индивидуально, но все же.
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 07 Январь 2016 - 17:23
еще одна занудаЯ папрашу не обскорбляTь!.. не "одна" а "один"![]()
![]()
При -20 за бортом розхід виріс, при моїх 90кв по 16кубів вийшло в середньому на добу, це опалення + горяча вода на трьох осіб.Квартира 60 кв. м, 8-й поверх,10 кубів на добу
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 07 Январь 2016 - 19:24
Путаєш тепле з м"яким?
точність вимірів - це одне, і вона стабільна в данному діапазоні вимірювання(або в "+", або в "-"), а гістерезис - це константа, закладена в програмі чіпа.
Як зануда зануді )))))
у мене в програматорі можна міняти гістерезис з 0,25грд до 1грд., так само як і можна задати логіку ввімкнення приладу як на обігрів так і на охолодження, а ще є логіка керування нормальнозамкнутим колом і навпаки.
а тепер про зв'язок гвстерезиса і точності вимірів. як при точності вимірів приладу в 0.5грд гістерезис може бути також в 0.5грд. Варіант коли задано 22 і при 22 вмикаємось а при 22.5грд вимикаємо розглядати не будемо ;)
одночасно я розумію, що є прилади де точність вимірів є одна а покази інші. але в будьякому випадку гістерезис залежить від точності приладу, тому що базується власне на вимірах самого приладу.
У меня программатор включает котел при -0.2 градуса от заданной температуры. Compurherm называется. Температура воды задается на котле, и если там выставлено 60, то поддерживая 21 градус в комнате он сожрет меньше газа, чем грея теплоноситель до 80. Кто с этим поспорит?
я посперечаюсь ))))
отже умови підтримуємо в приміщенні 21грд +-0.2грд, температура ззовні незмінна, і загалом змінюємо тільки Т теплоносія.
отже нагріваючі теплоносій до будьякої температури все тепло передається в приміщення, так ? при постійних тепловтратах нагрівання тільки питання часу. отже теоретично нема різниці як ми будемо гріти теплоносі головне аби переданого тепла було більше ніж тепловтрат.
при вищих температурах теплоносія як батареї так і сам котел працюють з вищим КПД, щоправда є і втрати це на нагрів постійної кількості теплоносія на більшу температуру. отже питання в тому що переважить чи економія газу за рахунок більшого КПД чи більші витрати на нагрів теплоносія до більшої температури.
моя думка що ці величини дуже подібні і витрати будуть приблизно однакові.
Опубликовано 07 Январь 2016 - 19:32
отже нагріваючі теплоносій до будьякої температури все тепло передається в приміщення, так ?
не так
часть вылетает в трубу при горении
при нагреве с 60 до 80 в трубу вылетит больше, чем при нагреве с 30 до 50
и не на 3%
Изменено: трой, 07 Январь 2016 - 19:33
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 07 Январь 2016 - 20:10
трой, в скані що викладений вище як раз видно що КПД котла при роботі при вищі температурі теплоносія вище. і тут враховано температуру вихідних газів також. а ти не думав що при меншій температурі частина газу не згорає повністю ? і не зважаючі на меншу температуру газів разом з ними може виходити і газ який не згорів? або теплота його згорання є менша при меншому полум'ї. одним словом в книжці написано КПД котла більше при вищі температурі на виході котла. ти з цим сперечаєшся?
Опубликовано 07 Январь 2016 - 20:48
одним словом в книжці написано КПД котла більше при вищі температурі на виході котла. ти з цим сперечаєшся?
ты мабуть не понимаешь сути вопроса
разница КПД котла при сгорании газа между мах.режимом и мин. 2.8% - то есть этой разницей можно принебречь
зато разница расхода в разных режимах нагрева теплоносителя - существенная
ну что тут не понятно?
и это всё подтверждается опытным путём, и не только у мну
Изменено: трой, 07 Январь 2016 - 20:52
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 07 Январь 2016 - 20:49
Як зануда зануді )))))Я не знаю, як пояснити... точність вимірювання температури - це величина відносна. Вона буде помітна тільки якщо поряд з програматором помістити еталонний термометр. В нашому випадку точність не має особливого значення. Навіть якщо програматор буде занижати виміри на 10 градусів, то ми це можемо скоригувати, виставивши поріг вмикання на 10 градусів вище....
у мене в програматорі можна міняти гістерезис з 0,25грд до 1грдВ моєму тільки 0,5 градуса.
Опубликовано 07 Январь 2016 - 21:26
трой, Maks2002,
вы продолжаете спорить об одном и том же - об удельном эффективном расходе. Этот показатель указывают в характеристиках в виде КПД с целью рекламы и он касается работы агрегата при нагрузках, близких к оптимальным. Минимальное соотношение израсходованного газа к полученному теплу действительно будет при максимальных значениях теплоносителя, но вопрос в том, что эта температура не позволит использовать котёл на пол-мощности с макс. КПД, если котёл выбран с запасом. Для работы котла с максимальной эффективностью нужно, чтобы он работал не выключаясь при максимальной температуре, на пределе, т.е. его мощность должна идеально соответствовать необходимой для отопления в данный момент времени, без излишнего запаса мощности. Что нереально и поэтому все остальные режимы являются компромиссом между снижением расхода и эффективностью.
Изменено: Andre_71, 07 Январь 2016 - 21:28
Опубликовано 07 Январь 2016 - 21:38
Andre_71,ты не совсем понял
например есть помещение, в котором поддерживают темп стабильно 22
вариант 1. котёл работает в режиме 30-50
2. в режиме 60-80
вопрос задачи - в каком случае расход газа за сутки будет наименьшим
Опубликовано 07 Январь 2016 - 21:57
Andre_71,ты не совсем понял например есть помещение, в котором поддерживают темп стабильно 22 вариант 1. котёл работает в режиме 30-50 2. в режиме 60-80 вопрос задачи - в каком случае расход газа за сутки будет наименьшим
Да всё я понял. Чем больший запас мощности котла(меньше коэф. его использования), тем предпочтительнее первый вариант(если уж эксплуатировать в неэффективном режиме, т как можно меньшее время). Чем меньше запас - тем эффективнее повышение температуры теплоносителя.
Изменено: Andre_71, 07 Январь 2016 - 21:59
Опубликовано 07 Январь 2016 - 22:40
Чем меньше запас - тем эффективнее повышение температуры теплоносителя.думаю, даже в этом случае экономней отапливать меньшей темп. носителя
хоть и нужно будет увеличить число батарей для съёма того же кол-ва кВт при меньшей разнице температуры воздуха и батарей
Опубликовано 07 Январь 2016 - 22:45
думаю, даже в этом случае экономней отапливать меньшей темп. носителя
Если бы вопрос шёл о электронагревателе со 100% КПД, то я бы полностью согласился. А сочетани всевозможных конструкций газовых горелок, теплообменников и вентиляции даёт довольно большое пространство для манёвра.
Изменено: Andre_71, 07 Январь 2016 - 22:47
Опубликовано 07 Январь 2016 - 22:49
100 кв жилого и 20 кв полуподвала -- 14 кубов в сутки также при троих проживающих.При -20 за бортом розхід виріс, при моїх 90кв по 16кубів вийшло в середньому на добу, це опалення + горяча вода на трьох осіб.
Опубликовано 08 Январь 2016 - 01:10
Щукарь, я трішки помилився, точніше вийшла опечатка, в мому терморегуляторі гістерезис може бути 0.5грд і 1грд. перепрошую за неточність.
а про точність я більше мав на увазі про клас точності термопари, і що наприклад терморегулятор з точністю в 1грд не може дати гістерезис в 0.5грд. це так дуже грубо. ))) ладно замяли, а точно перетворююсь на зануду )))
например есть помещение, в котором поддерживают темп стабильно 22
вариант 1. котёл работает в режиме 30-50
2. в режиме 60-80
вопрос задачи - в каком случае расход газа за сутки будет наименьшим
підсумовуючі сказане мною вище, я схильний вважати що витрата буде приблизно однакова.
Опубликовано 08 Январь 2016 - 11:10
я більше мав на увазі про клас точності термопари, і що наприклад терморегулятор з точністю в 1грд не може дати гістерезис в 0.5грд.О!.., тепер я на 100 відсотків впевнився, що ти помиляешся
Для підтверження своєї кваліфікації в данному питанні : моя фірма розроблює і виготовляє терморегулятори для промислововості і я брав участь в їх розробці як схемотехніки, так і програмного забезпечення. Гістерезис в них виставляється юзером в залежності від сфери застосування.
П. С. Термопари в таких діапазонах температур не застосовуються, в основному напівпровідникові датчики, але то таке...
Опубликовано 08 Январь 2016 - 13:15
Щукарь, блін зачепив .... ок буду намагатись висловивтись якогомога правильніше і без прив’язки до термінів.
отже що таке гістерезис, який сенс ми (я) закладаємо в це слово? це різниця в градусах між Т ввімкнені і Т вимкненя приладу. наприклад якщо придад вмикаґться при 21.75 а вимикається при 22.25 то гістерезис буде 0.5грд.
тепер що таке точність вимірювання, це те як терморегулятор розрізняє/рахує градації температури, 21.00, 21.25, 21.50, 21.75, 22.00 ... в цьому випадку точність вимірювань є 0.25 грд. ця точність залежить від датчика і від схемотехніки самого терморегулятора. Як ти вірно сказав вище похибка може бути хоч в 10грд, ми просто виставимо бажану Т на 10 градусів більшу/меншу. але ось ці градації при вимірюванні ніде не дінуться.
так от мій перший пост пов’язаний з гістерезисов, зводився до банальної речі, до того що (притягую за вуха) гістерезис не може 0.5грд якщо точність вимірів є 1грд, тобто якщо градація вимірів терморегулятора є 1грд (19, 20, 21, 22) то гістерезис аж ніяк не може бути 0.5грд.
це так скорочено і на хлопський розум те що я хотів донести з самого початку. "клас точності" приплів вже в надії іншими словами пояснити що мав на увазі, бачу що тільки ввів в оману людину яка звикла до термінів )))
трой, Maks2002,
вы продолжаете спорить об одном и том же - об удельном эффективном расходе. Этот показатель указывают в характеристиках в виде КПД с целью рекламы и он касается работы агрегата при нагрузках, близких к оптимальным. Минимальное соотношение израсходованного газа к полученному теплу действительно будет при максимальных значениях теплоносителя, но вопрос в том, что эта температура не позволит использовать котёл на пол-мощности с макс. КПД, если котёл выбран с запасом. Для работы котла с максимальной эффективностью нужно, чтобы он работал не выключаясь при максимальной температуре, на пределе, т.е. его мощность должна идеально соответствовать необходимой для отопления в данный момент времени, без излишнего запаса мощности. Что нереально и поэтому все остальные режимы являются компромиссом между снижением расхода и эффективностью.
саме так як ти і написав. особисто я це розумію, просто вважав що КПД котла при роботі на малих температурах дає більш низький КПД (70%-80%) відносно максимального (90-93%). я помилявся як видно зі скріна мануала до котла, що різниця там не така суттєва.
Опубликовано 08 Январь 2016 - 15:45
"клас точності" приплів вже в надії іншими словами пояснити що мав на увазі, бачу що тільки ввів в оману людину яка звикла до термінів )))Зрозуміло
Опубликовано 08 Январь 2016 - 16:20
офигеть... сижу в майке и шортах и ловлю себя на том, что стольких слов не знаю в этой жизниРоман, ганчірка - це "тряпка" українською мовою![]()
Опубликовано 08 Январь 2016 - 17:52
дык прекращайте в ней писать))
+100500 . Столь противоположных ответов не встречал. Хотя теория может это проглотить. Тяжелее объяснить потом заказчику, почему его котел так ЖРЕТ топливо
p.s.второй раз не осилю прочитать...
Изменено: gal, 08 Январь 2016 - 17:54
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых