Нові тарифи на тепло
Автономное отопление снова немного выгоднее становится.
п.с. Придется зимой садится на диету.
Изменено: Baron, 17 Июнь 2016 - 11:47
Опубликовано 17 Июнь 2016 - 12:14
Я так думаю воно буде вигідно завжди. Так само як й бойлер.
В прошлый отопительный сезон "трешка" с автономным и "трешка" с ЦО и счетчиком на дом просили ~одинаково денег.
И столько же требовала "двушка хрущ" в 2 раза меньше площадью без счетчика.
Бойлер вне конкуренции для душа, а тем, кто любит яйки парить в большой ванной - не вытягивает.
Опубликовано 17 Июнь 2016 - 12:42
В прошлый отопительный сезон "трешка" с автономным и "трешка" с ЦО и счетчиком на дом просили ~одинаково денег.
И столько же требовала "двушка хрущ" в 2 раза меньше площадью без счетчика.
Бойлер вне конкуренции для душа, а тем, кто любит яйки парить в большой ванной - не вытягивает.
Ти про об'єм? Так вони ж різні є.
У будь-якому разі дешевше, ніж куб ГВП по 80 грн (у нас) .
Опубликовано 17 Июнь 2016 - 13:15
куб ГВП по 80 грн (у нас) .
згідно таблиці у нас 77+...
на сьогодні в мене київенерго - єдиний з постачальників послуг, хто досі не надав платіжки...
не хочуть лякати
але ж доведеться...
навіть з моїми +\- 5 кубами гвп на місяць - "боляче" (аж доки не звикну)...
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 05:53
Ето где?!Мне вчера новый вварили(на шару)
![]()
Изменено: lame, 08 Сентябрь 2016 - 05:54
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 06:03
Ми позавчора збирали збори мешканців будинку . тема встановлення "ІТП" http://www.grandpala...ticles_itp.html . Наша голова ОСББ вибила спонсорські гроші , плюс від міської ради , кредит в банку , і т.д . Вопщем ціна питання 38 грн. в місяць , з кожної квартири , протягом п'яти років . Ну на виході звичайно маємо ціну опалення замість 30 грн. 10-15грн. за кв.м. Тут як би і математиком не треба бути . Ну і що ви собі думаєте ? Величезна кількість мешканців сприйняла цю ідею в штики . Особливо пенсіонери , і різні там ущербні .
"У нас субсидія , і нам пофіг ціна опалення "
Тут правду кажуть , треба щоб змінились не одне покоління , для того щоб щось змінити в нашій державі.
«Тільки тим історія належить,
хто за неї бореться й живе»!
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 09:43
Величезна кількість мешканців сприйняла цю ідею в штики . Особливо пенсіонери , і різні там ущербні .
В нас взагалі від ідеї ОСББ ніс крутять. Совок совком. Надіються тільки аби ЖЕК стіни побілив.
Знайома намагалась прокачати в своєму будинку ОСББ (при чому сама була готова тягнути всю бюрократію на собі) - болт. Народ інертний до нудоти. Нічого нікому не потрібно.
Про газ. В нас міськгаз на багатоповерхівки почав чіпляти будинкові прилади обліку газу, аби потім ділити на всіх мешканців. Народ, здебільшого, проти, бо платити за сусіда ніхто не хоче. Так вони беруть письмову відмову і кажуть, що від тепер будете платити по нормам за якимось підвищеним коефіцієнтом по 9 кубів на мешканця (це де тільки газова плита).
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 10:53
Про газ. В нас міськгаз на багатоповерхівки почав чіпляти будинкові прилади обліку газу, аби потім ділити на всіх мешканців. Народ, здебільшого, проти, бо платити за сусіда ніхто не хоче. Так вони беруть письмову відмову і кажуть, що від тепер будете платити по нормам за якимось підвищеним коефіцієнтом по 9 кубів на мешканця (це де тільки газова плита).
Тяжко без розуму жити, за лічильником все одно будуть ділити залежно від кількості прописаних в квартирі. А їх середні норми споживання розраховані не відомо на кого. В мене споживання газу ,тільки плитою, 4-5 куб. в місяць на 3 дорослих і 1 малого. А за розрахунками газовиків(їх кампутєра) виходило 30-36 куб.Помучивсь минулого року.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 10:54
Тяжко без розуму жити, за лічильником все одно будуть ділити залежно від кількості прописаних в квартирі. А їх середні норми споживання розраховані не відомо на кого. В мене споживання газу ,тільки плитою, 4-5 куб. в місяць на 3 дорослих і 1 малого. А за розрахунками газовиків(їх кампутєра) виходило 30-36 куб.Помучивсь минулого року.
Тяжко оточуючим.
Я забив й поставив в приватному порядку за гроші. І срав я тепер на ці танці.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 12:01
В нас взагалі від ідеї ОСББ ніс крутять. Совок совком.
Вася, я пытался понять чем хорош этот ОСББ, так и не понял. У нас и собрание жильцов 2 раза было, хоть активность была и не очень велика, но мне больше всего запомнилось 2 момента:
1. на такое собрание жильцов пришли абсолютно левые люди (начальник ОСББ с соседнего квартала, якобы помочь и местные чиновники)
2. для того что бы нормально функционировало ОСББ, надо что бы ЖЕК сделал инвентаризацию, отремонтировал подъезды, где ремонта десять лет не видели, поменять текущие трубы в подвале и только после этого принимать на баланс ОСББ
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 13:15
потребителям ресурса, за 10 лет не перегибай
посчитай сам
с такой рентабельностью оно и нафик не надо
на, кури и считай https://erc.megabank...a-01042011.html
Изменено: трой, 08 Сентябрь 2016 - 13:33
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 13:48
Вася, я пытался понять чем хорош этот ОСББ, так и не понял. У нас и собрание жильцов 2 раза было, хоть активность была и не очень велика, но мне больше всего запомнилось 2 момента:
1. на такое собрание жильцов пришли абсолютно левые люди (начальник ОСББ с соседнего квартала, якобы помочь и местные чиновники)
2. для того что бы нормально функционировало ОСББ, надо что бы ЖЕК сделал инвентаризацию, отремонтировал подъезды, где ремонта десять лет не видели, поменять текущие трубы в подвале и только после этого принимать на баланс ОСББ
Жек це зробити зможе тільки піднявши тарифи, тобто один фіг за кошт власників житла.
Бо зараз в них "дєнєег нет, хорошєго настроєнія"
Це було б добре, але проза життя в тому, що або брати відповідальність за свій дім прямо зараз в тому стані як є, або й далі чекати мани від жеку, спостерігаючи, як дім все більше перетворюється на халупу.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 14:13
проза життя в тому, що або брати відповідальність за свій дім прямо зараз в тому стані як є, або
продавати і купувати/будувати індивідуальне в приватному секторі...
імхо.
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 15:22
Це було б добре, але проза життя в тому, що або брати відповідальність за свій дім прямо зараз в тому стані як є, або й далі чекати мани від жеку, спостерігаючи, як дім все більше перетворюється на халупу.
а дом и сейчас не пахнет фиалками, есть пофигистические люди, которые гадят где живут(не верю я в то, что пуйло в подъезде насцало или стены обрисовало), но при этом всем, я тоже не хочу что бы жек все это время нихрена не делал и спихнул на головы жителей их проблемы, при этом не неся никакой ответственности
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 15:32
продавати і купувати/будувати індивідуальне в приватному секторі...
імхо.
+ много
только возможность полной автономии и индивидуальности даст чувство уверенности и спокойствия.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 15:47
а дом и сейчас не пахнет фиалками, есть пофигистические люди, которые гадят где живут(не верю я в то, что пуйло в подъезде насцало или стены обрисовало), но при этом всем, я тоже не хочу что бы жек все это время нихрена не делал и спихнул на головы жителей их проблемы, при этом не неся никакой ответственности
Так він шо так, шо сяк нічого не робитиме.
А маючи ОСББ, наскільки зрозмів, цілком реально ставити цілі, наприклад, замінити каналізацію, чи полагодити дах. Порахувати скільки треба і просто всям розіслати платіжки.
Не певен на 100%, але якщо вирішили на зборах щось робити, то у конкретного пофігіста не так вже й багато шансів пропетляти. Можна й через суд стягнути.
спихнул на головы жителей их проблемы
А хто має вирішувати проблеми мешканців, як не самі мешканці. ЖЕК - просто найнята контора, яка за бабки мешканців вирішує їх проблеми. Дуже не ефективна контора.
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 16:05
Ты победилпосчитай сам
с такой рентабельностью оно и нафик не надо
на, кури и считай https://erc.megabank...a-01042011.html
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 08 Сентябрь 2016 - 16:49
Порахувати скільки треба і просто всям розіслати платіжки.
на это жек и надеется, были проблемы наши, стали ваши
А хто має вирішувати проблеми мешканців, як не самі мешканці. ЖЕК - просто найнята контора, яка за бабки мешканців вирішує їх проблеми. Дуже не ефективна контора.
нет гарантий что созданное осбб станет эталоном решения проблем, читал как-то статьи, где показывали неудачный опыт создания этих организаций, по большому счету тот же жек, только деньги шли в другие карманы
Опубликовано 09 Сентябрь 2016 - 06:57
на это жек и надеется, были проблемы наши, стали ваши
Це я про ОСББ.
Від жеку щось вимагати - марна справа. Ні можна намагатись. Але тут або сам процесс, або результат.
нет гарантий что созданное осбб станет эталоном решения проблем, читал как-то статьи, где показывали неудачный опыт создания этих организаций, по большому счету тот же жек, только деньги шли в другие карманы
Все може бути. Все в руках мешканців. За руку в рай не заведеш.
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых