а что сказать хотел?)
аналогічно до твого поста
про порівняння цін зараз і рік назад. а про владу то взагалі не по темі.
bazl, частково я з тобою погоджусь, що живемо ми зовсім не в шоколаді. проте я на кожному кроці чую історії, що нафіга мені економити енергоносій якщо субсидія покриває. я про те що ми не звикли економити і це стосується не тільки енергоносіїв а і багато чого іншого. так ми звикли урізати себе в чомусь аби вистачило на прожиття (чи існування) але глобально власне економити ми не вміємо.
У мене є знайомий, і він років 7 назад штукатурив хату (3 поверха десь на 400м.кв., житлових тільки 2 поверхи), і коли я його питав чого він не утеплить хату а потім обклеїть, то він мені каже що це ще 2-3тищі баксів треба викинути ... впевнений що він викинув стільки ж на штукатурку бо кірпіч гарно заштукатурити треба багато штукатурки. так от зараз він поставив котел на дрова і палить дровами а попередньо все літо шукав де їх взяти задаром а потім рубав, сушив і складав, будував під дрова місце .... проте при утепленні і дров теж треба було б в два (три) рази менше ....
я ось про такі колізії кажу.
дорого платити .... треба збиратись і органзовувати установку теплового лічильника на будинок .... ти пробував хоч раз щось організувати в багатоквартирному будинку ? я блін спробував розкидання землі організувати і вимостити плитками (були халявні) підхід до підвалів ... вийшло аж три людини разом зі мною ... зробив освітлення перед під'їздом (поставив прожектор) так мені один заявив що із-за того що я поставив прожектор йому тарифи підняли .... докупив датчик світла для прожектора аби він не зудів. і все за свої гроші і НІХТО не сказав, що може тобі підкинути копійчину за витрати, бо то ж тіпа для всіх. .... кароче у нас народ такий що звик всі проблеми вирішувати чужими руками і аж поки смажений півень не клюне і то рухатись не буде ... так нас привчила радянщина.
ми з легкістю можемо споживати рази в два менше енергоносіїв при бажанні. а це наші з вами гроші ...
ось про це мій попередній пост.