Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Windows 10 и все о ней

Microsoft Windows антивірус вірус телеметрія

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
506 ответов в теме

Hranitel_istoiriI

Hranitel_istoiriI

Авторитет

• Сообщений 2224
  • Авто:KONA EV 64kW, VectraB_2.0xev*98 CDX (був Nissan Primera_SLX*91)
  •  

Опубликовано 16 Октябрь 2015 - 12:48

Відзвітую і я: з тиждень тому встановив на 3 офісні машини 10-ку. При першій спробі встановлення з флешки видавало помилки. Проблему вирішив перезаливши на флешку через програму Rufus.

Випробувані варіанти:

1-Встановлював поверх 7-ки. Стала і сімка в папці windows.old тепер.

2-На диск Д паралельно з ВінХП (на старий, 10-тирічний, селерон Д 2,66Ггц+1Гб ОЗУ, ХДД-80Гб).

3-На відформатований диск.

усі варіанти виявились успішними і працюють тиждень стабільно (не рахуючи, що одного разу, коли троє гравці по локалці "на повну тестили зєргів" при спробі збереження гри StarCraft Brood War (так, 98-го року)...на одному з компів іграшка вилетіла помилкою "інструкція за адресою звернулась до пам'яті.....) В усьому іншому 10-ка працює стабільно. Дрова бачить. Програми усі ставить. Браузер ЕДЖ зніс після першої ж спроби полазити в інеті, бо тупить, поставив Вогнелисичу і тішусь. В тестах на завантаження показала швидкість в 3 рази швидшу від ХП, а на старому селероні завантажилась навіть швидше за 7-ку зо на i3-му. Програми типу браузерів теж відкриває на 1-2 секунди швидше, порівняно з 7-кою і Хрюшою. Місця на диску Ц і в оперативці теж жере меньше.

Поки що в усьому лише плюси. При виявлені косяків буду писати.

Щодо інтерфейсу: зручніше ніж 8-ка, але 7-ка була якась більш гармонічна...хоча до усього можна звикнути.

Зи: після встановлення запустив "Destroy Windows 10 Spying", бо хз, народ лякає) і шоб нічого не тирила)) і "Re-Loader Activator 1.4 Beta 3", бо неативована не дає можливості ставити картинки, мої улюблені, на робочий стіл.

• 0
хочеш зробити добре-зроби сам!

Размещенное изображение

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 16 Октябрь 2015 - 13:19

Браузер ЕДЖ зніс

Штатними засобами деінсталяції чи якось виколупував її з Вінди?

Подивився перелік програм - висить якась "Отримати Office", 549 Кб, датована сьогоднішнім днем. Офіс-то у мене є, і не виключено, що навіть ліцензійний.

StarCraft Brood War (так, 98-го року)...

Вах! :sm302:

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 20 Октябрь 2015 - 21:52

На данный момент система работает уже 1,5+ месяца... В целом, для некапризных - нормально, у меня нареканий каких-то нет...

Косяк, который реально напрягает, это раза 4 уже: "Критическая ошибка. Кортана и меню Пуск не работают. Попробую восстановить при перезапуске"... и одна кнопка... перегруз и так 3-4-10 раз подряд, пока не заработает... восстанавливалось, но напрягает: имеется постоянный стрем, что на сей раз уже не восстановит...  :sm12_:

короче, для повышения шансов откатить/восстановить закатал себе в настройки выбор способа загрузки "Вин10" или "СейфМод" про всяк случай... пусть будет

Изменено: vlad9201, 20 Октябрь 2015 - 21:53

А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)

... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...

Спойлер

morino

morino

Авторитет

• Сообщений 10010
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 11:55

Вчера у меня семака тоже обновилась на 10ку. Хотя ещё в августе моё железо 10ку  абсолютно не устраивало :)

• 0

Психи приватизировали психушку, выгнали врачей и санитаров и наконец-то почувствовали себя здоровыми людьми.

ValentinN

ValentinN

Старожил

• Сообщений 211
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 12:22

Мой стационарный комп с крякнутой семеркой давно обновился, а ноут с лицензионной 8 молчит и даже не пытается.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 12:50

Мой стационарный комп с крякнутой семеркой давно обновился, а ноут с лицензионной 8 молчит и даже не пытается.

онови до 8.1 спочатку через магазин

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 13:20

Нетбук із офіційною 7 Про все чекає, коли йому повідомлять, що оновлення для нього готове. Зареєстрований успішно ще в липні.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 14:41

Нетбук із офіційною 7 Про все чекає, коли йому повідомлять, що оновлення для нього готове. Зареєстрований успішно ще в липні.

а давно вікно віндоус-апдейта відкривав?

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 14:55

а давно вікно віндоус-апдейта відкривав?

Тижнів півтора-два назад. Машина члена сім'ї, який живе окремо. Інтернет цей нетбук бачить тільки коли з ним приїжджають до мене.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 15:02

Тижнів півтора-два назад. Машина члена сім'ї, який живе окремо. Інтернет цей нетбук бачить тільки коли з ним приїжджають до мене.

от і відповідь

для старту готовності оновлення він має в фоновому режимі інстал стягнути. тільки тоді буде повідомлення про можливість встановлення

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 15:09

от і відповідь

для старту готовності оновлення він має в фоновому режимі інстал стягнути. тільки тоді буде повідомлення про можливість встановлення

Ну, можливо, але він у мене був з липня до середини вересня, постійно ввімкнений, спеціально щоб оновився, бо з сімкою він, м'яко кажучи, не ураган, зі своїми 1 Гб ОЗУ і N355 (чи який там у нього процесор). Якщо оновлення на нього почали приходити пізніше - то так, звичайно.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 15:11

Ну, можливо, але він у мене був з липня до середини вересня, постійно ввімкнений, спеціально щоб оновився, бо з сімкою він, м'яко кажучи, не ураган, зі своїми 1 Гб ОЗУ і N355 (чи який там у нього процесор). Якщо оновлення на нього почали приходити пізніше - то так, звичайно.

ну запусти і постав для початку всі оновлення, а там видно буде.

хоча на 1 Гб ОЗУ важко 10-ка буде....

• 0

Omega_88

Omega_88

Авторитет

• Сообщений 1285
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2015 - 16:38

Лицензионная 7-ка обновилась уже давненько, но работает ноут в два раза "тупее" (HP pavilion dv6, 4-х ядреный).

Изменено: Omega_88, 26 Октябрь 2015 - 16:38

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 27 Октябрь 2015 - 20:52

ну запусти і постав для початку всі оновлення, а там видно буде.

Ну, оновлення там також найсвіжіші станом на вересень, так що не виключено, що ще свіжіші можуть посприяти процесу.

• 0

Gandalf

Gandalf

Белый всадник

• Сообщений 5805
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 12:01

Такс...Поставил 10-ку на ноут. Практически чистая установка, т.е. типа обновление 7-ки но без сохранения данных и программ, потому как ставил на второй винт (SSD). Дрова встали нормально. Два дня порадовался  :sm13_: . Кое какие косяки они устранили, но интерфейс еще не допилен до идеала. Проблема с невозможностью настроить региональные новости и каналы осталась. Как изменить сочетание клавиш для переключения языка ввода так и не нашел.))) Ну и уже цепанул проблему: что-то слетело в реестре, перестал работать контроль учетных записей, просто не открывается. И немного вымораживает контроль доступа к файлам и папкам. Часто приходится запускать сторонние проги только от имени администратора (а я тогда кто  :sm13_: ), иначе возникают проблемы с правами доступа. Юзаем дальше... :smile423:

• 0
Размещенное изображение

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 12:43

а я тогда кто 

написано Gandalf  :cool1:  :sm13_:  :sm13_:  :sm13_:

А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)

... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...

Спойлер

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 13:33

На одному з двох ноутів з Він10 при відключенні живлення з мережі (з будь-якого боку - хоч з корпусу штекер виймай, хоч вилку з розетки) гасне екран, з самого початку так було, налаштування живлення після встановлення поверху Він7 не змінювалися. При завантаженні не під'єднаного до мережі ноута екран все показує приблизно до етапу запиту паролю, потім гасне - тобто, наскільки я розумію, після завантаження якихось служб самої ОС. Не критично, цей ноут в режимі без мережі бував тільки щоб акумулятор не забував, що він існує, але щось же не зовсім в порядку. На іншому все ОК.

А, ну і в сон переходить тільки якщо попросити, а за часом не переходить. На іншому не перевіряв.

Про сон вже казали у цій темі, наскільки я пам'ятаю, давно. Якось вирішили це питання чи саме пройшло?

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 13:41

має притухати а не повністю гаснути (від батареї), яскравість правда можна руками налаштовувати, тому може просто занижена виставлена. можливо включений режим адаптивної яскравості, а самого датчика в ноуті не має.

скинь налаштування режиму живлення.

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 14:34

Режим адаптивної яскравості був вимкнений, я тільки що ввімкнув для акумулятора - гасне так само. Потім вимкнув знову і ввімкнув для мережі - при під'єднаному шнурі екран працює, при від'єднаному гасне. Щось не тут. Режим тьмяного дисплею - 50%, при тому, що просто яскравість від акумулятора - 56%, а від мережі - 67%. Також не підходить.

Отетеріти - при переході з асусівського плану живлення Пауер4Гір Хай Перформанс на віндовий "Висока продуктивність" вони міняються місцями - екран гасне при під'єднаному шнурі і вмикається при від'єднанні. Ну його в баню, нехай буде як є, спосіб ганяти батарею я, вважай, знайшов.

Изменено: Muzzy, 28 Октябрь 2015 - 14:35

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 14:39

а той асусівський режим управління живленням не пробував просто знести?

що за ноут?

п.с. а його під він10 здається і не має... а от проблеми від нього на він10 є, а рішення не має.

Изменено: vigors, 28 Октябрь 2015 - 14:42

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2015 - 14:49

A52J на i5.

При переході на Пауер4Гір Ентертейнмент проблема зникла взагалі, але після збільшення вручну часу до переходу у сон і до вимкнення дисплею, а також при зменшенні яскравості зі 100 до 68%, з'явилася знову. Я не бачу логіки. Відповідальні за це параметри явно ж не змінювалися. :smile44:

а той асусівський режим управління живленням не пробував просто знести?

Я й так, як він був ще новий, зніс більшу частину асусівського мотлоху, огризки частини з нього потім ще інколи матюкалися. Нехай стоїть вже, овчинка виділки не варта.

• 0

Hranitel_istoiriI

Hranitel_istoiriI

Авторитет

• Сообщений 2224
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 10:35

Muzzy, не зовсім зрозумів де саме біда в тебе....

тут пробував поклацати?

e819c3af85c0t.jpg

я взагалі на 10ку нічого асусівського, крім камери і тачпада не ставив.

• 0

Размещенное изображение

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 12:53

я взагалі на 10ку нічого асусівського, крім камери і тачпада не ставив.

і все працювало? я ставив все підряд з Асусівського диска, то все рівно у мене не підхопилось відпрацювання клавіші Fn, ставив дрова окремо

правда, все типу Асус Сек'юре Утулітз напевне треба знести... ноуту 5+ років, ні разу не користувався ))

Спойлер

Hranitel_istoiriI

Hranitel_istoiriI

Авторитет

• Сообщений 2224
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 13:20

і все працювало? я ставив все підряд з Асусівського диска, то все рівно у мене не підхопилось відпрацювання клавіші Fn, ставив дрова окремо

правда, все типу Асус Сек'юре Утулітз напевне треба знести... ноуту 5+ років, ні разу не користувався ))

дрова я брав з сайту (дещо під він 8), а Fn 10ка підхопила відразу, як і дрова на вафлю і решту примітивного. Відеокарту дрова скачала при оновленні.

працює все. K75vj

• 0

Размещенное изображение

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 19:28

тут пробував поклацати?

e819c3af85c0t.jpg

Звичайно. Фішка в тому, що проблема починається після зміни яскравості у будь-якому зі стандартних планів, а не змінювати її не можна, бо вона мене в них не влаштовує. При переключенні на будь-який дефолтний план живлення без уточнення настройок все ОК.

Очевидно, вирішується вона правкою реєстру, як і запропонував колега vigors, але я не наважуюся пальцями лізти у таку важливу частину реєстру, як керування відео. Мова про це: http://forums.drom.r...2053498-p2.html

В кінці кінців я ним автономно не користуюся, а щоб акумулятор був живий 1-2 рази на місяць виключаю шляхом вимкнення ввечері з мережі і заряджання після розрядки. Мене не особливо турбує цей баг, хоча краще б його не було.

Взагалі, Асус трохи зажрався - це, виявляється, дуже давня проблема у них, їй багато років, причому вона з'являється квадратно-гніздовим способом, я логіки її появи так і не виявив. Драйвери на Він10 йдуть старі. На Він7 у мене з цими ж драйверами на цьому ж залізі проблем не було, на Він10 була, на Він10.1 є. У інших, хто жаліється на цю проблему, ситуація так ж - закономірностей немає. На Він7 я також міняв яскравість, ясна річ. Або АМД зажрався - це ж він Майкрософту драйвер дає для оновлення.

До речі, тема взагалі якось не активна - нова вінда людям прийшла і стала у листопаді-грудні, причому навіть не сервіс пак, а справжня нова вінда, а ніхто не обговорює. :smile44:

А, про Майрософт Edge. Як браузер-то він нафіг не потрібен (мені), але він виявився офігєнною програмою для копіювання з файлів pdf без втрати форматування. Кому чимось не подобається копіювання у тій програмі, якою він користується зараз - спробуйте, будете приємно здивовані.

Изменено: Muzzy, 21 Январь 2016 - 19:29

• 0

Andy_Kiev

Andy_Kiev

一個認真的人

• Сообщений 5408
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 20:50

ніхто не обговорює

Сырая система до ужаса... :faceoff: Проблем с драйверами просто море. Hewlett Packard (у меня ноут HP Probook 4530s) вообще не заявил поддержку драйверами под Win 10 на данный ноут. Методом подбора (под 8, 8.1 или 7) удалось установить все дрова. Яркость экрана живет своей жизнью (видео AMD Radeon). Косяков понаходил множество. Все надеюсь на абдейты со стороны мелких. Думаю за полгода-год подправят все. Приходиться сидеть на этой системе, т.к. микрософт выбора не дает, все старые продукты поддержке не подлежат.

на Він10 була, на Він10.1 є.
:smile8:  :smile8:  :smile8: А что это???

Кстати интересная особенность, при установки с одной и той же флешки, одной и той же сборки Windows 10 Pro на одно и то же железо - система устанавливается и работает по разному... :faceoff:

• 0

flag_ukrainu_anim.gif

Hranitel_istoiriI

Hranitel_istoiriI

Авторитет

• Сообщений 2224
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 21:19

:smile8: :smile8: :smile8: А что это???

мабуть, мається на увазі Редстоун оновлення "1511", але ж то ще не 10.1, а 10.0.ХХХХ

Кстати интересная особенность, при установки с одной и той же флешки, одной и той же сборки Windows 10 Pro на одно и то же железо - система устанавливается и работает по разному... :faceoff:

а це що означає?

• 0

Размещенное изображение

Andy_Kiev

Andy_Kiev

一個認真的人

• Сообщений 5408
  •  

Опубликовано 21 Январь 2016 - 22:32

а це що означає?
А то и означает, что при одинаковых условиях установки, на одном и том же ноуте, одной и той же сборки Windows 10 Pro, с одной и той же флешки - глюки, торможения, ошибки в процессе использования (без доп. установленых прог) вылазят разные... :sm3: 
  • 0

flag_ukrainu_anim.gif

antols

antols

Авторитет

• Сообщений 1703
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 06:07

У мене пару раз панелька задач і пуск зависали на тому тижні. Добре що на вихідних - був час шаманити. Ще турбує, що ставить свої програми, які мені не треба, я такого не люблю.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 14953
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 09:51

А то и означает, что при одинаковых условиях установки, на одном и том же ноуте, одной и той же сборки Windows 10 Pro, с одной и той же флешки - глюки, торможения, ошибки в процессе использования (без доп. установленых прог) вылазят разные... :sm3:

це так при оновлення до 10-ки

якщо вибрати через відновлення встановити по чистому і без збереження файлів то стає нормально. на кількох ПК перевіряв, однаково працює.

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 11:16

дрова я брав з сайту (дещо під він 8), а Fn 10ка підхопила відразу, як і дрова на вафлю і решту примітивного. Відеокарту дрова скачала при оновленні. працює все. K75vj

k72jr

відео 10-ка підхопила, ВіФі, блютуз і т.д... а от Fn - ні... також брав з сайту, причому що цікаво, там були дрова тільки на х64, а не на х32, але працює 

Спойлер

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13099
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 13:17

мабуть, мається на увазі Редстоун оновлення "1511", але ж то ще не 10.1, а 10.0.ХХХХ

Воно. Ну як сказати - як дехто слушно вважає, раніше це б назвали 10.1, а тут, щоб не позоритися, що через неповних півроку прийшлося людям нову Вінду роздавати під повну переустановку, вирішили зробити вигляд, що це чергове оновлення. Попередня десятка пішла у windows.old - переустановка поза всяким сумнівом.

Мені цікаво, що це було, що вони його ніяким сервіс паком не могли виправити.

А взагалі оновлений варіант приємніший зовнішньо. Ну і нічого не зіпсували. Не шкодував, що перейшов із Він7 ні разу.

• 0

d.@leks

d.@leks

Авторитет

• Сообщений 7524
  • Гос. номер:BI1478ЕЕ
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 15:27

Таки перелез...

• 0

memphis

memphis

бідна людина

• Сообщений 11103
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 17:07

Таки перелез...

через паркан?  :ad_new:

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 22 Январь 2016 - 18:18

А взагалі оновлений варіант приємніший зовнішньо. Ну і нічого не зіпсували. Не шкодував, що перейшов із Він7 ні разу.

тоже подумываю. такая вот чумная машинка в качестве видео-проигрывателя к ТВ... http://rozetka.com.u...haracteristics/

установлена официальная винда 7.

вроде новое было пошустрее, а сейчас - как что-то хромающее на хрюше с 1 гигом ОЗУ... лишние проги вроде грохнул, хоть и понятно, что с реестром там наверное бяда...

из приколов, во вкладке Система пишет:

Процессор: нет данных

ОЗУ: нет данных...

как такое может быть??? вроде должно быть 3гига ОЗУ...

чем из сторонних прог можно определить (потестить) железо?

Изменено: Manager, 22 Январь 2016 - 18:20

Также с меткой «Microsoft, Windows, антивірус, вірус, телеметрія»

0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых