Відзвітую і я: з тиждень тому встановив на 3 офісні машини 10-ку. При першій спробі встановлення з флешки видавало помилки. Проблему вирішив перезаливши на флешку через програму Rufus.
Випробувані варіанти:
1-Встановлював поверх 7-ки. Стала і сімка в папці windows.old тепер.
2-На диск Д паралельно з ВінХП (на старий, 10-тирічний, селерон Д 2,66Ггц+1Гб ОЗУ, ХДД-80Гб).
3-На відформатований диск.
усі варіанти виявились успішними і працюють тиждень стабільно (не рахуючи, що одного разу, коли троє гравці по локалці "на повну тестили зєргів" при спробі збереження гри StarCraft Brood War (так, 98-го року)...на одному з компів іграшка вилетіла помилкою "інструкція за адресою звернулась до пам'яті.....) В усьому іншому 10-ка працює стабільно. Дрова бачить. Програми усі ставить. Браузер ЕДЖ зніс після першої ж спроби полазити в інеті, бо тупить, поставив Вогнелисичу і тішусь. В тестах на завантаження показала швидкість в 3 рази швидшу від ХП, а на старому селероні завантажилась навіть швидше за 7-ку зо на i3-му. Програми типу браузерів теж відкриває на 1-2 секунди швидше, порівняно з 7-кою і Хрюшою. Місця на диску Ц і в оперативці теж жере меньше.
Поки що в усьому лише плюси. При виявлені косяків буду писати.
Щодо інтерфейсу: зручніше ніж 8-ка, але 7-ка була якась більш гармонічна...хоча до усього можна звикнути.
Зи: після встановлення запустив "Destroy Windows 10 Spying", бо хз, народ лякає) і шоб нічого не тирила)) і "Re-Loader Activator 1.4 Beta 3", бо неативована не дає можливості ставити картинки, мої улюблені, на робочий стіл.