Доброго передзимового вечора панове водномоторники,співчуваючі,жадаючі та просто друзі та любителі води)
Літній сезон 2017р. добігає кінця...
Сезон був гарний,наповнений інноваційними поїздками на крилах моєї КазанкоЮжанки)Також під кінець сезону розвалився майже новий двигун Сузукі 20АЕС.Трохи прийшлось повоювати з ділером.Встановили новий двигун по гарантії...
Що далі?
А надалі наступає підготовка до сезону ЛІТО 2018...
Є в мене деякі бажання,що буду втілювати коли хуртовина за вікном...
Але за все по порядку.
Давно я дивився на транець,що грав,та стреляв клепками від вибухового характеру мого двигуна...Глянем на нього в останній раз...

Транцева дошка відслугувала мені два сезони вірою та правдою...Але знущання над човном,та й вік самого човна не давали мені спокійно надалі літати на метлі по хвилях-без ризику виламати транець...
Вирішив замінити дошку...
Ще одна мета цієї операції-струбцини двигуна ледь/ледь підтягували двигун до транця.Реально двигун на транці утримувався за рахунок двох болтів М8.Якби в мене є знайомі,що втопили Парсунівську 10л.с. тільки з-за того,що пагано була закріплена на транці...Не хо повторити їх "подвиг"...
Пошук шмата бакелітової фанери не швидко дав результат.Але в мене є знайомі в компанії "Д...-Україна" де мені безкоштовно надали шмат опалубочної фанери справжньої німецької якості.
Відрізав потрібного розміру шмат на станку компанії "Бучина"...
Розвів фарбу навпіл з розчинником і вбив один вечір щоб наситити ріденькою фарбою торці майбутньої транцевої дошки.Щоб захистити від проникнення вологи.
Заїхав на Куренівський ринок в магазин "Метизич" і придбав крепіж з нержавійки.Десяток болтів М8 обійшовся більше 100грн.
І от видалась вільна годинка ввечері.Зачесались руки+підбурювання моєї команди.
Свердлимо отвори.Знежирюєм дошку та транець.Наносим кузовний гермет Крокодайл на дошку,щоб запобігти проникненню вологи та ущільнити нерівності між матеріалами.
Спільними зусиллями під смухушки/хаханьки вліпили дошку.
Торці промазали герметом кісточкою в розчиннику.
Була дошка розміром 290х280мм.Стала 580ммх280мм.

Далі буде...
Панове-не соромимось...Приєднуємось.Розповідаєм про сезон,плани,бажання)