от упса стоит от 500 грн, там сказали стоит кислотные как на старых шуруповертах. думаю на свой 12л присобачить аккум от упса и бензонасос старый, ручку дергать задолбался.
Реклама

Дела дачныеСоветы, помощь и т. д.
Опубликовано 15 Август 2021 - 10:14
біопрепаратамиНе вірю я їм

Помідори пропадають від фітофтори, причину не можу зрозуміти. Дві профілактичні обробки Магнікуром не дали результат, що вже казати про біопрепарати. Шо саме обідно, шо сусіди взагалі не обробляли, і в них ситуація краща.
Хоча вже наконсервував, наробив соку і нав"ялив томатів на всю зиму, але все одно......
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 15 Август 2021 - 10:35
Помідори пропадають від фітофтори, причину не можу зрозуміти. Дві профілактичні обробки Магнікуром не дали результат, що вже казати про біопрепарати. Шо саме обідно, шо сусіди взагалі не обробляли, і в них ситуація краща.
Мабуть ще залежить від сорту помідор.
Не вірю я їм
Я також не дуже. Але хотілось би перейти на біо
Опубликовано 15 Август 2021 - 10:52
Мабуть ще залежить від сорту помідор.В мене вісім сортів, гаплик всім однаково

"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 15 Август 2021 - 20:38
В Епіку розглядав біопрепарати ТМ Жива Земля.
По описам мені вони здаються найбільш діючими, наприклад в порівнянні з Гуапсаном де один і той же препарат і від шкідників, і від хвороб, і як добриво.
Є декілька препаратів від різних шкідників і від різних хвороб.
Правда обробки потрібно часто робити, але маю електрооприскувач і мені це приносить задоволення.
Так як своє для себе - хочеться чогось більш безпечного і натурального.
В мене вісім сортів, гаплик всім однаково
Ось від фітофтори https://zhyvazemlia....rialnyh-bolezne
Изменено: vovan8706, 15 Август 2021 - 20:47
Опубликовано 15 Август 2021 - 22:04
Ось від фітофториПізно

Бадилля томатів Солероссо, які загнулися першими, вже навіть прибрав і спалив.
Опубликовано 16 Август 2021 - 10:14
Не реклама, просто ділюсь враженнями.
Найкращі вила для копки, які перепробував за останні сорок років: https://rozetka.com...._020/p18039672/
Користуюсь ними більше року і ще не вдалося ні зламати, ні навіть погнути Комусь можуть здатись заважкими, але мої фізичні данні дозволяють це не помічати. Очевидно, що зайва вага - це плата за міцність і надійність.
Вирішив обновити і лопату, купившись на акцію і позитивні відгуки: https://rozetka.com....131410/p165713/
Опубликовано 23 Август 2021 - 16:48
Я на базарі купив з товстої 2 мм нержавійки з держаком за 250 грн. Думав оце дорого.
Зеконом гроші і зірви собі спину
Інструмент, який вимагає значних тривалих фізичних зусиль, повинен бути правильним, ергономічним. Зрозумів це після того, як в мене з"явились описані вище вила. Реально набагато менше втомлюєшся.
------------------
Тиждень назад висадив розсаду базиліку, політ нормальний
Це буде(якщо все буде добре ) другий урожай. Перший у вигляді соусу песто вже мерзне в морозильнику.
Изменено: Щукарь, 23 Август 2021 - 16:53
Опубликовано 23 Август 2021 - 16:58
Попестуєш себеАга, взимку

Зима довгаааа......
Опубликовано 02 Сентябрь 2021 - 13:08
мильдью на винограде задолбал, летом была вспышка погасил, сейчас уже спеет виноград и прилетело, у соседей вообще посмотрел, никто не обрезает и не брызгает. (через улицу у одного теплица для винограда в стекле на пару соток с кондиционерами)
частично побрызгал тот который подмерз весной (2/3 от всего винограда), так почти не помогает (смесь и ридомил ,фалькон ,топпаз, хорус, дерозал понамешивал)
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 12:10
У кого есть опыт борьбы с амброзией? Купил дачку, а там 20 соток этой дряни. Гугление только добавило вопросов. В одних источниках пишут что можно всё гербицидами потравить, в других что гербициды только за пределами населенных пунктов можно.
Вид из окна
photo_2021-09-18_10-52-07.jpg 206,27К
17 раз скачано
Вид с поля
photo_2021-09-18_13-01-28.jpg 189,58К
18 раз скачано
Изменено: alex83, 18 Сентябрь 2021 - 12:13
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 12:17
У кого есть опыт борьбы с амброзией? Купил дачку, а там 20 соток этой дряни. Гугление только добавило вопросов. В одних источниках пишут что можно всё гербицидами потравить, в других что гербициды только за пределами населенных пунктов можно.
Если с самолета то да, а так есть куча всяких раундапов, ураганов, напалмов ит.д. для применения на дачах и домовых участках.
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 19:25
можно всё гербицидами потравитьНу загине амброзія та інший бур"ян, шо далі?.. А потім все одно видаляти з ділянки засохші рослини, але земля вже буде отруєна хімією

Я б скосив мотокосою і закомпостував. Можна ще спалити.
Амброзія - однорічний бур"ян, тому не бачу сенсу на данний момент у використанні не зовсім корисних хімічних засобів. Коріння за зиму перепріє і буде як сидерат
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 20:23
А насіння як вибрати із грунту?
Тому насінню, яке визріло і висипалось, адекватний гербіцид вже не зашкодить, бо діє тільки на живу рослину. Трешеві варіанти, що використовують залізничники для обробки колій і насипів, розглядати не будемо, бо то є пекельна отрута Після застосування такого гербіциду нічого не ростиме ще пару років
По-друге: на запущеній, забур"яненій землі вже насіялось насіння бур"янів на 25 років наперед, так що зайва жменя відчутної погоди не зробить
Изменено: Щукарь, 18 Сентябрь 2021 - 20:36
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 21:09
По-друге: на запущеній, забур"яненій землі вже насіялось насіння бур"янів на 25 років наперед, так що зайва жменя відчутної погоди не зробить
Ну тоді видавлювати газонною травою, у всякому разі це діло не одного року.
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 18 Сентябрь 2021 - 21:28
у всякому разі це діло не одного рокуА ніхто і не обіцяв, шо буде легко

0 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых