А який дурний поляк з україни чи з берега слонової кості буде авто везти
секундочку! а чого така вибірковість?
вони користуються своїм власним законодавством: проголосували за вступ до ЄС, виконують його вимоги... незалежно від того, це багатша Німеччина, чи бідніша Польща... наприклад, стосовно того, що потрібно нові авто випускати все кращих стандартів по викидам... тобто, вони витрачають кошти, переобладнують виробництво, громадяни чешуть рєпу "чи нове купляти, чи на старому поїздити", але й за старе податків є (і чим старіше, тим більше)... і за це все, знаючи, що в країнах ЄС є встановлені правила гри, які виконуються, поляк собі не дуже парить мізки, а може спокійно прихопити авто з Німеччини, чи просто може їздити на ньому... (я десь в деталях можу помилятись, я про суть)
і цей же ЄС дає "стоп" іншим: не обов'язково китайським, українським, чи з берега слонової кості авто, які завідомо гірші, а навіть японцям чи американцям... це та сама підтримка виробника, на яку в нас кричать "фуууу"... в нас кричать правильно з тої точки зору, що в нас виробник гімно випускає (ЗАЗ, щонайменше)... а вони просто захищаються від конкуренції... ти хоч в курсі, що ЄС був створений, фактично, як економічний союз, оскільки країни Європи поодинці програвали експансії економіки США, і розуміли підхід такого гравця, як Китай? але суть не змінюється: високі тарифи на ввезення...
чи в них то розуміли громадяни, коли голосували, чи ні - то питання... але ті ж поляки свої легені в тих нормах ЄС відхаркали, і далі продовжують... а відповідно, по приколу чи ні, і що вони завозять - то їх клопіт... але вони за то платять...
а наші "умніки" просто кричать, що в Європі авто дешеві, манали ми всі закони... десь трошки бачиш різницю між собою та ними?